Första sparken?

Publicerat: 2008-11-27 Kl: 13:28:19 | I kategori: | 1 kommentarer

Jag har läst mkt om hur första sparkarna känns. Som en fiskstjärt, bubbel, pirrande i magen, fjärilar, gaser som inte låter m.m. Men hur känns en fiskstjärt egentligen? Ja inte vet jag men det jag däremot vet är att häromkvällen kände jag nåt jag inte känt förut, det kändes mer som en fisk som slog huvet i magen lite mjukt än att det var en fiskstjärt. Lite småmysigt sådär. Jag kände samma sak igår när jag och Mange var och handlade. Det kom en "snärt" bara sådär. Kan inte ha varit annat än bebisen :) Underbart.

Over and out
M



Lill-hjärtat

Publicerat: 2008-11-24 Kl: 12:34:54 | I kategori: | 2 kommentarer

Den 20 november (alltså i torsdags) var den stora dagen. Mange och jag skulle till MVC och lyssna på vår bebis hjärta. Det var blandade känslor. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Barnmorskan pratade lite om den vecka jag var i och mer om graviditeten först. Jag sneglade hela tiden på dopplern (grejen man lyssnar på hjärtat med). Så efter en stund säger hon "Ja, då får du lägga dig på britsen, Malin". Pang på rödbetan liksom. Min barnmorska är så cool och glad hela tiden. Störtskön. Jag fick givetvis dra ner byxorna en bit. Först kände hon min livmodervägg en bit under naveln, jag fick också känna. Klart jag får känna, det är ju min livmoder, haha. "Där är väggen, Malin". Också ser hon sådär jätteglad ut och hennes stora bruna ögon bara lyser, som att hon själv vore gravid. "Eh, okej..?" tänkte jag. Sen kletade hon på nå medel på dopplern också slog hon på apparaten. Helt plötsligt hör vi hur ett hjärta slår med ordentliga slag. Första direkta känslan var att jag kände mig som en försöksperson i ett rymdskepp där någon har  inplanterat nåt i magen på mig som lever! Kändes himla läskigt, men efter några sekunder så insåg jag att MEN HERREGUD, DET ÄR JU VÅRAT BARN I MAGEN! Så fick jag sånt där lyckorus och började nästan att gråta. Barnmorskan var så där superglad "Det är något därinne Malin" med hennes stora bruna ögon och härliga leende. Mange började nästan också gråta. Nej, det var så jäkla häftigt. 154 slag/minuten slog vår bebis hjärta. Min kropp är i dubbel uppsättning har jag insett, det är rätt läskigt att tänka så. 2 hjärtan, 4 lungor, 2 puppor/snoppar, 4 ögon, 4 ben, 4 armar, 2 munnar.. ja dubbelt av allt i en och samma kropp.
Nästa julklapp får vi den 9 dec, då är det UL (ultraljud) för fulla muggar!

Over and out
M



Härlig helg :)

Publicerat: 2008-11-17 Kl: 15:47:41 | I kategori: | 2 kommentarer

Vad sugen man blir på helt störda saker när man är gravid. Jag skulle kunna DÖDA för 500 skivor prickikorv, men jag tänker inte äta det p.g.a att jag är vegetarian. Så fort jag ser alla julbordsannonser i tidningar blir jag helt galen. Jag vill äta upp alla julbord som finns i hela världen. Bara trycka i mig massa skinka, prickikorv, stora köttbullar, ja allt som har med kött att göra. Helt sjukt alltså. Hoppas jag inte börjar äta på cement och sånt.

Anna-Karin och jag tog oss en tripp till Konsum häromdan. Mitt sug efter satsumas (mandariner) var för stort. När jag väl kommer till den hyllan så ser dom stackars satsumasen väldigt ledsna ut, då blir Malin väldigt arg. "Köp nån annan frukt då" säger Anna-Karin. Päron stod högt på listan eftersom äpplena såg skabbig ut, såna där som har legat en månad. Ovanför päronhyllan låg Nashi-päron (?). Päron som ser ut som äpplen. Vi stod och velade och funderade på vad dom smakade. Helt plötsligt tar Anna-Karin en hulken-tugga av nashi-päronet. Som jag skrattade! Gud vilken klockren brud.

I fredags var jag och Sara på bio. Vi såg "Rallybrudar". Jag var tveksam till den först men gud så bra den var. Efter det drog vi på en fest hos en kille som heter Jimmy, sen drog vi till Sara och fikade + bytte bil sen till Bosvedjan och Jörgens 22-års fest där min älskling Mange var. En himla rolig fredag.
Lördagen blev lugn. I helgen fick jag och Mange testa på Canal+ gratis, så det har blivit en hel del filmtittande. Tack Telia. Igår (söndag) var vi hos Manges föräldrar, först hos Kurt och sen hos Britt-Marie, alltid lika trevligt. Jag vill så gärna ha Britt-Maries katter. På kvällen for jag till Sofia. Vi fikade och såg på tv. Thomas räknade hur många ljus Sofia hade tända samtidigt. Det var 53 stycken! Många, men mysigt.

Idag har jag övningskört med pappa och sitter nu hos mamma. Jag älskar den här lägenheten!

Over and out
M



Ett glatt besked :)

Publicerat: 2008-11-12 Kl: 13:55:46 | I kategori: | 0 kommentarer

Sitter här och dricker kaffe. Under tiden jag och mamma bodde ihop gjorde vi kaffe utan dess like. Ingen verkade ha druckit så gott kaffe. Nu när jag bor utan mamma så måste jag erkänna att kaffet smakar skit, mamma gör fortfarande himmelskt gott kaffe, jag gör lappkaffe, ja nu får jag väl kalla det samekaffe, det är väl det som kommer efter lappkaffe? Övningskörningen går framåt, körde ut till brorsan i Kvissle i söndags. Jag förvandlade pappas Saab till en nyinfångad hingst, det gillar vi. Fick motorstopp vid Akzo Nobel vilket resulterade i en förbannad Malin vilket i sin tur ledde till en ovanligt snabb start med skrikande Saab-däck. För att inte tala om de svarta sträcken det blev i asfalten.
Chico är fasters hjärtegull. Söt, oskyldig och underbar. Efter jag varit hundvakt åt Chico åkte jag och Fredrik och firade pappa på farsdag. Vi åt pizza, fikade också fick pappa en present av oss. Ett designat ölglas :)
Den här veckan är bra. Fick ett glatt besked igår av chefen. Himla roligt. Inget fast jobb men en sak jag ska få lära mig att utföra :) Hihihi! Nålar+Malin är en bra kombination. Tack.
Nu ska jag dammsuga och äta sen bege mig till jobbet.


Over and out
M

 



Hoppla appalooosa

Publicerat: 2008-11-08 Kl: 19:18:21 | I kategori: | 1 kommentarer

Idag är det lördag. Imorrn är det söndag. Igår var det fredag och den bästa fredagen på länge. Anna-Karin, jag och Mattias var på bio och såg premiären av Saw V. Vi hade våra förväntningar och var nervösa innan men gud så bra filmen var. Det gick för oss, verkligen. Anna-Karin har nog nåt blåmärke på armen efter att jag stött i hennes arm med armbågen gång, på gång, på gång. Tobin Bell (Jigsaw) var så underbar! Undra hur han har det hemma hos sig privat. Har han dockan Billy som ett minne efter filmerna? Det går väl för frun hans när han säger "I want to play a game" . Det hade det gjort för mig. Garanterat. Nej klockrenare snubbe får man leta efter.
Intervjun i onsdags gick mindre bra. Alltså vad är det för folk på det där företaget!? Sjukare frågor under en intervju har jag aldrig varit med om. Skönt att jag inte fick det jobbet, har aldrig kunnat jobba med drygare människor. Huva. Hörde att fler som gått vidare till den där intervjun har tyckt samma som mig. 
Var ute i Kvissle idag och rastade Chico, sötaste hunden. Han lyckades jaga upp en stackars katt i trädet. Efter det for Mange och jag till mormor och fikade, trevligt. 
Sundsvall invaderas av råttor (!). 20 cm långa med lika lång svans. Kom inte hit snälla, söta råttor. Jag är mer rädd för er än för en krokodil.
Pledge var med i norsk radio i veckan http://www.scandinavianradio.com/. Himla kul för brorsan och c/o att andra länder börjar spela deras musik. Härligt grabbar! http://www.pledgeband.com/
Nej, nu ska jag slå in paketet till pappsen!
Ha sig så bra!

Over and out
M
 
 



v.45

Publicerat: 2008-11-04 Kl: 13:13:50 | I kategori: | 0 kommentarer

Gårdagen började bra. Dom ringde och sa att jag gått vidare till den slutgiltiga intervjun som är imorgon. Bara att hålla tummarna. Tog en tripp med Anna-Karin till Konsum och vi införskaffade oss varsin julmust och pratade. Anna-Karin och jag väljer verkligen våra diskussioner. Haha. Vi diskuterar b.la hurvida grannen går till väga efter ett pass i sängen. Det är bara kvinnan som låter och sängen gnekar på. Jag kan liksom inte förstå varför ingen av dom går in på badrummet efteråt! Äh jag vet inte, äckligt är det iaf.
Konsum är som dom är men Willys är ändå the shit! Älskar er! Nu har dom införskaffat lussebullar, precis lagom till fredag då det är Jigsaw för hela slanten. Blir helt till mig när jag tänker på att filmen verkligen har premiär om två dagar. Men fan ta dom om filmen är katastrofal, då jävlar.
Jag gjorde flygande jacob igår, fast vegetarisk. Men OMG vad gott det var, det gick nästan för Mange och mig. Jag rekomenderar verkligen det. Köp quorn-filéer istället för att ta kyckling, mkt godare, mkt nyttigare.
Jag vill att filmen "Nothing like the holidays" (http://www.youtube.com/watch?v=nPL3x5DfNBo&feature=related) kommer till Sverige nu innan jul! Visserligen har den premiär snart i USA men man kan iaf hoppas. Det ska tydligen vara en jättebra julfilm och Malin är svag för julfilmer. "Ett päron till farsa firar jul" knäcker alla, den är så klockren! "Tomten är far till alla barnen" är underbar den med.
Nej nu ska jag äta, hämta tvätten sen övningsköra!

Over and out
M