...Och så kom spiken..

Publicerat: 2009-08-31 Kl: 09:04:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Klockan är typ 4-5 och jag byter blöja på Ted. Torr och belåten och vi på väg tillbaka mot sovrummet så kliver jag på nåt som gör riktigt ont. Visste på en gång att det var en spik (spikar) eftersom det stack så jävulst. Kunde förstås inte skrika för då hade jag väckt hela lägenhetshuset så jag "höll" igen. Gick runt och vaggade Ted så han skulle somna om. När han väl hade somnat och jag hade lagt han i spjälsängen så kikade jag under foten eftersom jag hade så ont. Där var det blodigt och äckligt. Inte supermkt blod men nog för att smetas ut runt hälen. Uscha! Fan det var var nog 5-6 år sen jag gjorde illa mig så på foten senast. Inte varje dag man trampar på en spik.. Fattar inte hur jag lyckades!? Det var en enda spik i hela rummet också prickar jag in just den.. Det var inte en vanlig spik utan en så där som har en liten krok på sig. Dom kan ju vara upp-och-ner, också har dom 3 småspikar på sig.
Jaja, shit happens! Ofta for a reason, men kan inte komma på en reason där..
Helgen var iaf bra trevlig. I lördags var Mange, jag, Ted och pappa hos min farmor och hälsade på. Hon är ju så roolig! Alla sina uttryck och kommentarer, för att inte tala om alla sånger hon börjar sjunga på när man är där. Efter det for vi till Birsta och handlade lite. Kurtan (svärfar) följde med, han är så sööt! Ted var hos sin farmor medans. Hon tog han på en härlig promenad, taack! När vi kom hem städade vi lite och åt korv-med-bröd, alltid lika gott. Vid 19-tiden kom Martin och Micke hit en stund sen drog dom och Mange upp till Martin och drack några öl. Min kära mamma kom hit och var barnvakt åt Ted för jag skulle nämligen ut med Jennifer. Min första tur på krogen på 1 år! Jennifer hämtade upp mig efter 21-tiden för hon hade jobbat. En katt hade blivit ihjälkörd på motorvägen denna dag och när Jennifer hade åkt till jobbet den morgonen var den "nydödad", när Mange och jag åkte hem från farmor (vid 14-tiden) var den "väldigt dödad" och nu på kvällen när jag och Jennifer åkte där var den typ borta.. Jag hoppas verkligen att någon tagit bort den. Blir så gråtfärdig när jag ser sånt där. R.I.P kära katt!
Hemma hos Jennifer satt hennes kille Freddan och var lite bakis så han hängde inte med ut på krogen. Jenkan och jag satt och pratade gamla minnen, så trevligt. Vid tolv tiden körde Freddan ner oss till krogen, eller ja Clas Ohlson för vi skulle ta ut lite cash. På vägen till O'learys (som skulle stänga den kvällen) stötte vi på en smärt liten kille som ville "förhandla" lite med Jennifer. Jag pratade i telefonen så jag hann inte uppfatta vad dom pratade om men tydligen hade han 3 gram ***** i jackan.. Hahaha! Han ville att vi skulle med på efterfest.. Herregud alltså!
Inne på Olles var det inte så mkt folk, trots att det var bartömmning så vi tog en öl där sen gick vi vidare. På Irish var det halvdött också.. Så vi började undra vart allt folk var. Jag ringde brorsan och frågade vart nya espan låg (hade hört att dom skulle ha premiär den kvällen) men jag hörde bara ett jävla liv "Vi är på Avenyyy!!" Så då bestämde vi oss för att dra till Aveny. Där var folket. Åldersgränsen var 23 den kvällen men vi tänkte prova ändå och vi kom in! Massor med folk och bra liveband, kunde det bli bättre?
Freddan kom och hämtade oss vid 3-tiden också drog vi till Donken sen körde han hem mig. Tack för en grymt kul kväll, gumman!
Igår (söndag) tog vi det bara lugnt. Vicky, jag och Bea skulle egentligen på bio men jag försov mig.. Jävla skit.. Skämms som fan men jag var så trött att jag inte visste vart jag var. Hade varit uppe med Ted typ hela dan sen skulle jag lägga mig och vila/sova en stund också blev det så.. Men vi ska ta det till helgen istället. Bra det!
Nej nu ska jag skriva klart "Stjärnhimlen", är ju redaktör för den sidan i tidningen UFO-Raden.




Over and out
M




Jenka+moi tonight!

Publicerat: 2009-08-29 Kl: 18:35:07 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Snart kommer Jenka hit och hämtar mig och vi ska ut och ta en öl. Det är prick ett år sen nu som jag var ute på krogen senast. Den 1 september 2008 fick jag reda på att jag var gravid. Och prick ett år sen nu var jag, Mange och Micke på Våningen på bartömmning och lyssnade på Pledge, hihi!



Förlossningstången..

Publicerat: 2009-08-28 Kl: 21:04:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Det går bara inte att se på förlossningar på tv för mig. Får sån ångest! Jag tittar ju ändå förstås men mår aaapdåligt när jag gör det. Mycket beror väl på att jag inte var vaken när mitt barn kom till världen. Har ingen som helst aning hur det såg ut eller nånting när han kom ut. En pusselbit som saknas med andra ord.. Alla som har fött barn vet ju vilket jävulskt jobb det är, allt från de första sammandragningarna som smyger sig på, till öppningskedet och slutligen krystfasen. Man kämpar ju igenom det eftersom man vet vilken underbar utdelning man får och man är ju så himla nyfiken på hur ens barn ser ut och hur den mår. När man har gått igenom allt det onda och hemska och inte får uppleva miraklet som kommer ut, som man kämpat för, då blir det just så här.. Den där pusselbiten kommer jaga mig in i graven. Att jag inte fick hålla om min lilla son när han kom ut, utan låg där som ett paket, helt utlämnad till operationspersonalen. JAG VILLE JU VARA MED OCH SE OCH KÄNNA OCH LUKTA PÅ TED FRÅN FÖRSTA BÖRJAN! Se den där moderkakan som alla säger är så äcklig.. Men det fick jag ju inte, utan jag frågar Mange titt som tätt hur det var när han kom ut, ungefär som man legat i nån fucking koma.. Nej herregud alltså.. Blev inte bättre av att förlossningspersonalen där på natten gjorde förlossningen till en mardröm med sina kommentarer och konstiga beteende.. Suck..
Gick ut och googla förut på hur en förlossningstång ser ut m.m.. Så här står det om den förhistoriska tången.. Läs och njut INTE!

Förlossningstången uppfanns i början 1600-talet i England av Peter Chamberlen. Efter att förr ha varit ett vanligt förekommande instrument, används den numera sällan i Sverige och har ersatts av den så kallade sugklockan. Tång beskrivs ibland som ett “salladsbestick i rostfritt stål” eller en “stor sockertång”. Det är ett tvådelat instrument med rundade ändar där de två delarna omsluter barnets huvud. Få svenska läkare använder idag tång. Sugklockan är en svensk uppfinning och därför vanligare. Din barnmorska eller läkare kommer att förklara för dig varför de anser att en förlossning med tång är nödvändig. Du måste lägga upp benen på stöden och sänggaveln tas bort. Den används för att genom dragning på det i bäckenet nedträngda, föregående fosterhuvudet snabbt avsluta förlossningen, om kvinnans eller barnets liv svävar i fara, eller om de utdrivande krafterna till följd av långvarigt förlossningsarbete blivit uttömda.

Så här ser "salladsbesticken" ut!





..Nej, det är inte skönt att få den uppkörd i puppiluran!

Så de main question nu när vi ska till förlossningen i september kommer vara: "Varför använder man en tång från 1600-talet istället för sugklockan? Och jag säger så här, om man väljer att använda en tång, då borde man vara JÄVLIGT säker på vad man håller på med. "Ungen är ute på två drag!" sa läkaren. Ja men hur i h-vete kan man säga det och sen så går det inte ändå!? Jävla stolpskott!


Over and out
M



Kvinnor är starkast!

Publicerat: 2009-08-27 Kl: 21:44:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

I 2 dagar har jag "bara" varit hemma. Inte så bara när man är mamma inte. Man har fullt upp ändå med sin lilla valp och allt annat som ska fixas och donas. Brorsan sms:ade mig typ 08:45 igår och frågade om han kunde komma över. En kvart senare var han här. 30 min efter det ringer en rektor från en skola till honom och erbjuder Fredrik en musiklärartjänst! Snacka om att vissa har tur! Idag får man ju gå på knäna för att få jobb. Brorsan är bra duktig på att lära ut och spela alla möjliga instrument så det här är han helt klart värd! Efter det "chock-samtalet" fick vi för oss att dra till Birsta och fixa ramar åt våra fina egypten-målningar som vi fick av mamma efter hennes resa dit. Mamma skulle ändå till mormor så hon kom hit och var barnvakt åt oss medans vi tog oss en tripp till Birsta. Strax innan mamma kom så dök även Susanna upp så det blev mer eller mindre fullt hus här igår. Alltid trevligt! Freddan, jag och Susanna drog till Birsta en snabbis och inhandlade ramarna och lite annat. Sen när vi var klar därute så följde brorsan med tillbaka hit hem så cuttade jag håret på han.
Nej jag är ingen frisör, men jag har lite skills! Det blev faktiskt bra! Riktigt bra. Freddan fixade även Spotify åt oss igår så nu poppar man musik hela tiden, tack tack tusen tack!
Idag beställde jag massa kläder till Ted, han har växt ur hur mkt kläder som helst så det var mer eller mindre panik att beställa. Hade 50% rabatt på HM så det var bara att beställa. Skönt. Vid två tiden kom brorsan (idag igen) och skulle borra några hål i ted's rum, men då orkade inte hans borrmaskin (jävla betongväggar).. så imorrn kommer pappa med sin borrmaskin (hahaha) och ska försöka. Mamma kom också hit förut.. Hon hade varit i Birsta så hon hade vägarna förbi. Fick hjälp med massa grejjer av både hon och Freddan, tack så mkt! Som stressande mamma är det guld värt att få hjälpande händer, det behövs alltid!
Nu sitter jag här vid datorn.. Mange har nyss ringt och sagt att motorn på lastbilen har gått sönder.. Och han är i Långsele! Så nu har han varit på jobbet sen 8 i morse, samma tider gäller imorrn också.. Det blir såna här långa dagar för honom när han kör till Östersund. Det är kul att han får köra långtradare och såna här långkörningar.. Men det är mindre kul för mig.. och Ted..




Over and out
M



Ted 3 månader idag!

Publicerat: 2009-08-25 Kl: 08:51:53 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag blir våran underbara älskling 3 månader. Jag tycker tiden har gått väldigt fort. Dom senaste dagarna har varit lite jobbiga. Ted har haft bra ont i magen.. Dragit ihop sig som ett litet knyte och varit ledsen. Riktigt jobbigt! I lördags åkte Mange och köpte Minifom-droppar som ska hjälpa mot magont så vi kämpar på med dom, tycker att det har blivit lite bättre. Igår natt sov jag riktigt dåligt så under dagen igår hade jag så ont i huvudet och var så trött att jag mådde illa, trodde jag skulle spy där ett tag. Faktum är att jag inte har sovit en hel natt sen den 20 maj! Det är sjukt hur man klagar och är glad över vissa saker. När man inte hade barn då tyckte man att det var jättetidigt att kliva upp 9 på mornarna och tyckte man var jätteduktig som klev upp då ändå.. "Ja jag har varit uppe ÄNDA sen nio i morse..bla bla bla bla.." Nu tycker man att det är helt underbart om man får sova någorlunda bra till 5-6 på morgonen. Jättetacksam liksom! Man kliver ändå upp nån gång under natten och vänder på Ted eller ger han nappen när han tappat den. Så det blir aldrig nån ihållande sömn, utan man kliver upp efter 2-3 timmar sen somnar man 2 timmar.. etc.. Jag har glömt bort hur det känns att få sova ända till 10 på morgonen.. Men jag klagar inte över det! Har fått världens finaste pojke som gör mig helt varm i hjärtat varje dag! I söndags var jag, Vicky, Benjamin, Mange och Fredrik i Birsta. 2 Åslund's i bilen, inte varje dag det! Hahaha! Vicky har till och med en kusin som heter Fredrik Åslund men det var inte han som var med i bilen. Ted var hos sin mormor medans. Jag köpte en pyjamas och body till Ted och gosade med Benjamin. Gud så söt lilla Benji är! Tänk när han och Ted börjar gå och kan spela fotboll med varandra och busa runt. Ska försöka luska i det här med babysång idag. Vi fick inte plats på Kulturmagsinet så det blir väl att vända sig till vår kära svenska kyrka. Men vi vill ju att Ted och Benji ska få gå i samma babysång-grupp fast vi tillhör olika församlingar.. Hm.. Får se om jag får tag på nån prelle eller nån kyrkmänniska under dagen! Fuglesangs rymdfärd är uppskjuten också.. Attans!






Over and out
M



Energiknippet!

Publicerat: 2009-08-19 Kl: 10:03:54 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Hahaha, Ted är ett litet energiknippe alltså! Igårkväll hade han ont i magen hela kvällen, det var jättejobbigt! Men han skrattar mer än han gråter, konstigt. Men man ser ju att han har ont i magen för han kvider sig och ålar och vaknar efter 5 min när han väl somnat. Lillgubben! Klockan 17-22 var en kamp. Mange fick han tillslut att somna. Imorse hade han ont i magen igen. Jag la han på mage och efter ett tag kom det både fisar, bajs och rapar. Han kissade och bajsade lite till på skötbordet, utan blöja dessutom! Sen så är han så glad och sprattlar hela tiden nästan. Det är jättesvårt att fila naglarna på han för han ska hålla på med armarna och händerna hela tiden. Det är så roligt när han jollrar också! Hihi!
Läste på aftonbladet.se nu att Usain Bolt's vänner är fast för doping. Kunde nästan ana det. Jag tror nästan Bolt också är dopad för hur normalt är det är jogga igenom ett 100 meters lopp och vinna det och även sätta nytt världsrekord? Antingen är han ett underbarn eller så är han dopad.

Over and out
M



Lycklig!

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 11:34:52 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Jag är så glad att jag har vänner som också har bebisar. Det gör att vi förstår varandra precis vissa dagar eller i vissa situationer. Det är otroligt svårt att förklara för dom som inte har barn hur man känner sig ibland, mammalivet måste upplevas! Förra veckan hände mkt i Ted's utveckling. På onsdagen började han jollra som en fågel och har börjat "prata" jättemkt sen dess. Han typ gurglar och skrattar, så himla söt! I lördags sov han med mig från halva natten till morgonen. Jag vaknade av att han höll på att vända sig till mage! Så han är på god väg nu att rulla runt. I torsdags var vi hos Vicky och Benjamin och hälsade på. Fick gott kaffe och fruktsallad. Hittade inte dit först utan drev runt med bilen på Skönsmon. När jag väl hittade uppfarten så körde jag förbi den, det blev som "Ja men här ska jag ju svänga!" så körde jag förbi istället. Haha! När jag väl körde upp vid rätt uppfart så tog jag vänster istället för höger och var tvungen att stanna till vid sidan och ringa upp Vicky och fråga vart dom bodde. Då ser jag i backspegeln hur en grå, trist tant kommer ut på balkongen i ett hyreshus. Hon såg så förbannad ut och bara råstirrade på bilen. Tröttsamt!
Ted är bra envis för att bara vara 2-3 månader. Han kan bli sur och förbannad om saker och ting inte går som han vill. Som när det gäller att ligga på mage, då blir han sur för att han inte kommer framåt, att han inte kan krypa än. Hihi, sötfisen! Ställde mig på vågen imorse. Väger nu 58 kg! Äntligen är man under 60 kg-sträcket! Vägde 55-56 innan jag blev gravid så nu är jag på god väg nedåt. Skönt! Vägde 61,5 för 4 veckor sen så det har gått bra fort, trodde aldrig jag vägde 58 nu! Tack gode gud för det!
Har för övrigt ont i ryggen och nacken. Väldigt jobbigt..


Over and out
M




Smart Malin..

Publicerat: 2009-08-11 Kl: 18:24:19 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Lyckades låsa bilen med nyckeln i och oss andra utanför igår. Till och med hemmanyckeln blev inne i bilen. Smart Malin, verkligen. La in bilnyckeln i framsätet och stängde dörren (handlar om ca 3-4 sek) så var bilen låst. Det är bra jävligt med centrallås och en bil som lever sitt eget liv ibland. Fan alltså. Så jag fick springa in och amma Ted på Barnens's hus toalett. En jävla massa krångel, massa hundralappar och flera timmar senare var vi äntligen hemma. Tack gode gud!
Väl hemma fick vi besök av min brorsa och hans flickvän. Inte lätt att vara trevlig när man var snorhungrig, trött och jävlig. Alla vet ju att ens humör inte är på topp då. Så fick jag höra om en som fött flera barn med kejsarsnitt och det såg ju tydligen så jävligt och bedrövligt ut nu tydligen. Som en äcklig, tjock korv längs magen.. Det var ju verkligen PRECIS vad man ville höra! Vissa tänker sig inte för när dom öppnar munnen ibland, synd det. Så nu vet man inte om man vill skaffa fler barn i framtiden. Kan ju vara så att mitt bäcken är för trångt och man måste göra kejsarsnitt igen (får reda på det i höst antar jag) eller så får jag föda naturligt (hoppas jag) men då kommer man vara så rädd att snittet spricker när man krystar, tror jag. Många säger att man inte tänker så mkt när man föder barn, men tro mig, det gör man, iaf när det är ens första barn. Man ska föra över positiva tankar till barnet (samtidigt som man håller på och avlider av smärta), man ska tänka på vart man trycker när man krystar (innan man får in rätt taktik), man ska försöka slappna av, man ska lyssna på vad barnmorskorna säger, man ska använda lustgasen på rätt sätt (om den ska ha nån funktion) det innebär att man måste titta på apparaten som visar hur starka sammadragningar man har och börja dra in lustgasen då sammandragningarna ökar.. m.m.. Att föda barn är alltså inte som på Hollywoodfilmer (om det nu var nån stackare som trodde det).


Over and out
M



Vilken vecka..

Publicerat: 2009-08-10 Kl: 08:52:38 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Förra veckan var så stressig. Under helgen i Borgvattnet fick en av mina katter en böld i örat. Så det var bara att ringa veterinären. Fick en tid på onsdagen. Brorsan kom hit och hjälpte mig att fånga in Nicke och vakta Ted medans jag var hos veterinären. Det är gäller att planera i god tid nu när man har barn. Förbereda ifall nåt skulle inträffa m.m. Inte en dans på rosor alla gånger. I alla fall så kostade en "vanlig" undersökning 520 kr (!). Helt jävla sjukt. Det slutade till sist på ca 1000 kr med medicin. Kul.. På torsdan var jag och Ted på BVC för en vikt-och längdundersökning. Han väger nu 5750 gram och är 57,5 cm lång. Jag som trodde att han vägde minst 6 kg, men men, han följer sin kurva perfekt sa BM och han är ett riktigt A-barn tydligen. Ted skrattade åt BM under hela besöket. Hon tyckte han var så himla söt. Gofisen våran! Efter vi varit där var det bara att stressa hem för en försäkringssnubbe skulle komma hit och prata om försäkringar. Jag blev riktigt nojjig över att han skulle komma. Trodde att det skulle vara en förklädnad mördare eller nåt så svärfar Kurt fick komma hit. Tack gode gud för det! Försäkringssnubben visade sig vara en himla trevlig kille men man vet ju aldrig nu för tiden. Har ju hört och läst så mkt. Tog tillslut en försäkring hos Skandia, bästa barnförsäkringen som finns på marknaden. På lördan promenerade jag och Ted till mormor medans Mange var och spelade tennis med Fredrik. Att promenera i den värmen har jag gjort förut, fattar inte att jag gjorde det igen. Det var skönt men svettigt och jävligt. Var bra brun när jag kom fram. Måste ha gått väldigt fort, tog bara typ 30 minuter, brukar ta 40 att gå den sträckan. Från Bosvedjan till Skönsberg. Efter jag varit hos mormor och karlarna spelat klart drog vi och badade i Bannsjön. Gud så skönt det var! Vi badade även på söndan. Mitt hår växer fort just nu så det är dags att färga utväxten. Tänkte ringa frissan nu innan jag får spader!


Mina nya älsklingsleggings!

Over and out
M
                      



Ghost whisperer, hallå?

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 15:25:11 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Undra egentligen hur det står till med Borgvattnets prästgård. Var finns alla spöken som sägs existera där? I nån gammal volvo hos nån gammkärring nere i byn? Jag tycker nån 'ghost whisperer' kan åka dit innan man anländer och prata fram andarna och säga att dom ska komma fram. Med andra ord så hände det inget

när vi var där i helgen. Så besvikelsen är bra stor nu. Man betalar för att få skita ner sig, också händer det ingenting, vart finns logiken i det? Dom hade inte extra toalettrullar på badrummen, det förklarar väl det mesta. Nej nu är det dags att riva den där prästgården, varför ha den kvar när inte besökarna får valuta för pengarna.
Vi hade det mysigt iaf, där ute i bushen, bland alla miljontals mygg. Jag och Mange anlände vid 20-tiden på fredagen efter en regnig färd med polska bärplockare längs vägen. Sofia och Thomas var redan i Borgvattnet och väntade på oss. Vi tänkte börja grilla på en gång men jag och Mange hade glömt att köpa

grillkol och tändvätska utan att jag visste att vi skulle göra det. Mycket glöms bort i stress vill jag lova. Thomas gick över till ett grannhus och dom fixade grillkolen och tändvätska åt oss. Tack! Grillningen tog hur lång tid som helst, mest pga av Manges kyckling. Den kycklingen fick till sist sin sista vila i den gamla ugnen. Vid 22-tiden kunde vi äntligen sätta oss till bords inne i prästgården. Vi avnjöt middagen till Thomas val av musik; Eddie Meduza.

Låtar som 'Runka min balle'(?) passade utmärkt till den goda korven jag åt. Efter middagen testade jag och Sofia Ouija men det funkade inte. Det hände inte så mkt mer under kvällen. Vi satt och pratade och hade det trevligt. Somnade vid 01-tiden med hopp om att bli väckt av spöken men det blev inget av. Ted vaknade vid 5 tiden på morgonen så jag matade han och bytte blöja sen sov vi tll halv nio då det var dags för matning igen. Efter han hade ätit så gick vi

andra ner och åt frukost. Efter fruktost invigde vi vår första dusch. Insåg efter ca 10 minuter att varmvattnet tog slut så med nöd och näppe rann duschtvålen bort. Efter det drog vi ner till byn och gick på mataffären. En riktigt söt affär. Var som taget från 1970-talet, hahaha! Trångt och jävligt och alla känner alla. Väl tillbaka på prästgården gick jag ut med Ted i barnvagnen på kyrkogården men efter ca 5 minuter blev vi attackerade av alla miljarder

mygg så vi gick tillbaka till lillstugan igen. Spelade lite Buzz. Mange och jag fick en guidning i huset av guiden Anna. Efter den rundturen i huset blev allt mkt mer spännande tyckte vi och kände ett rejält pirr inför kvällen&natten. Middagen på lördan blev makaroner+korv för mig, makaroner+köttfärssås för Mange och Sofia. Thomas lyxade till det rejält och åt potatis+sill+nån egenkomponerad röra. Alla blev snortrötta efter maten så vi såg en wallanderfilm som

jag tyckte sög. Vi spelade kort sen började det regna rejält. Läste i en av gästböckerna att man absolut INTE skulle titta i spegeln nere i ett av rummen för då skulle man bli så satans skrämd. Ingen av oss vågade det men när vi var i det rummet så blev det ISKALLT. Riktigt kallt, kanske var nåt spöke eller

elementet som gått sönder? Kvällen avslutades med japanskt tecknat som jag inte orkade se klart på. Inga spöken under natten heller.. Riktigt tråkigt.. Men vi hade det riktigt trevligt ändå däruppe i Borgvattnet!







Over and out
M