Stressaaad!

Publicerat: 2009-02-07 Kl: 23:11:17 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 1 kommentarer

Min graviditet - BF Fre 8 maj 2009
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr.
Huvudets omkrets är 27 cm.

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.

Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om.




Gud.. Jag tror jag avlider snart.. Det är så sjukt mycket i rull nu. Tänk om det kunde ha varit typ 20 mars nu, gud så skönt. Men nej.. Det är ju tyvärr inte så. Just nu så ska det renoveras till 110%, jag ska ta körkort, det är tänkt att vara i min hand om sisådär 3 veckor, sen så ska det hinnas flyttpacka, flyttstäda. Man ska jobba också + att man är gravid. Det skulle inte förvåna mig om jag föder för tidigt. I torsdags när jag vankade ner till körskolan så fick jag såna sammandragningar att jag fick stanna, kunde inte fortsätta gå. Det är den här j-vla stressen som knäcker sönder mig. Det blir nog en sån där 60 timmars förlossning för min del.
Mina katter har blivit riktiga puckon. Wilma drack upp min O'boy ur glaset häromdan..Jävligt intelligent. Nicke är mörkrädd på nätterna. Tänk om det kunde vara april nu och all stress och jäkt skulle vara över.
Madde (Magnus syster) födde sin lilla tös i onsdags. Vi hälsade på dom idag. Gud vilken söt liten tös, ett litet underverk.
Så nu är Magnus morbror. Nej nu blir det att ta tag i körskoleböckerna igen så det blir ett körkortsid av mig också. Lägger upp en bild på Magnus med Maddes underverk och en på mig, gravida Malin.


 
          


Over and out
M