Onödigt vetande, kanske!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 08:29:20 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

När fick du reda på att du var gravid? 1 september 2008

Blev det en chock? Verkligen. Jag och Mange sa "oj då" i flera timmar..

Hur gammal var du då? 19

Hade du mycket halsbränna? Ja ett tag hade jag det. Obehagligt.

Spydde du mycket? Nej men mådde rätt illa från början

Hade du mycket foglossning? Ja huvaligen, kunde knappt gå på slutet!

Ditt sf-mått som störst? I vecka 41 hade jag sf-mått 35
.
Har du fått bristningar? Bara en liten bristning från ärret där jag hade piercingen i naveln. Fick den bristningen i vecka 42. Kakaosmör från Body Shop räddade min mage, en riktigt bra kräm!

Trodde du att det var en pojke eller flicka? Pojke

Vad hoppades du på? Pojke

Gick du över tiden? Ja, 16 dagar

Födde du för tidigt? Nej

Hur var förlossningen? Ingångsatt, dålig personal, tång, katastroffsnitt. En mardröm helt enkelt! Men jag tackar Gud för att det gick bra och att vi överlevde båda två.

Blev du sydd? Inte i puppiluran men däremot i magen

Dragen med sugklocka? Nej, men 4 drag med tång

Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag och Mange, såklart. Barnmorska, doktor, undersköterska.

Hade du någon nära med dig? Ja, Mange

Vilket sjukhus födde du på? Sundsvalls sjukhus

Hur stor var bebisen? 3764 gram och 49 lång

Vad fick den heta? Ted

Var allting värt det? Absolut!

Vill du ha fler barn? Ja, vill ha en flicka också!



Over and out
M




2:a sprutorna!

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 12:44:55 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Igår var vi på BVC. Det var dags för hälsokontroll och andra omgången sprutor. Bäbisar får samma sprutor när dom är 3 månader som när dom är 5 månader. Jag höll på att koka över inne på BVC. Vi stressade som fan för att komma i tid, sen när vi väl kom dit fick vi vänta i 45 minuter! Vi fick inte ha samma barnmorska heller utan det stod tre fågelholkar inne i rummet och glodde typ. En sjuksköterskestuderande, en sjuksköterska, en läkare också vi, i det minsta rummet dom hade. Mysigt? Nej. Ingen av dom var bra på att prata heller. Så jag fick fråga hela tiden. För nästa gång vi ska dit är ju när Ted är ca 8-9 månader. Fick ingen klarhet i om man ska fortsätta ge ersättning eller välling när han blivit 6 månader? "Nej men det märker du på han om han är sugen och så.." sa ena fågelholken. Eh okej! Hur fan vet jag om han är sugen då!? Vad har hänt med sjukvården. Läkaren kunde inte säga om tångmärket i Ted's ansikte kommer gå bort. Ska ta och skicka in en stämningsansökan på hon som använde tången, tror jag. Eller är det här normalt att dom ska få märken och sen tycka att det är okej? Dom vägde och mätte först. Ted är nu 64 cm lång och väger 7060 gram. Äntligen kom vi över 7 kg-sträcket. Har haft värsta ångesten över det, sjukt, jag vet. Men det har kännts som att han har vägt 6 kg hur länge som helst.
Det gick iaf bra med sprutorna. Men Ted hade svårt att somna på kvällen och vid 3 tiden på natten vaknade han och hade 38,6 i feber så han fick alvedon och lite mat också sov han några timmar till.
Bilen ska in på verkstaden på fredag. Vi ska inte köra så mkt med den har mekanikern sagt. Det är nåt fel i motor för när man kör så ryker det ur den. Tröttsamt.






Over and out
M



Helgen som var... konstig..

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 08:51:21 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

En rätt konstig helg har passerat. I fredags var brorsan här och kikade på Idol med mig. Min kära karl jobbade från 8 på morgonen till 22:30 på kvällen så jag var i starkt behov av att umgås. Hatar att vara själv, huva. Finns det nåt värre? Hade sjukt ont i halsen på torsdag-kväll och under fredan så jag trodde att jag skulle bli sjuk, igen. Men som tur var gick det halsonda över på lördan. Tack gode gud för det, var ju bjuden på fest. Klev upp 5 på lördagen. Hjärtat hade sovit från 18 på fredan så han var med all rätt pigg och hungrig. Klockan 8 tog jag bilen ner till mama och hjälpte henne med en sak sen gick vi och solade. Inne på solariet kom en alkis in och började prata. Han hade tagit ut 800 kr ur en automat men fick inga pengar så han var helt förstörd. Undra hur han fick för sig att gå och sola efter det? Efter solningen gick jag till frissan för att färga utväxten. Satt där i typ 3 timmar pga av att det kom massa andra kunder som ville klippa huvet av sig. Fan vad less jag blev. Höll på och somna flera gånger. Efter frissan gick jag till Gina Tricot och köpte en assnygg klänning för kvällen. Efter det for morsan och jag till bolaget. När jag kom hem hade jag inte ätit sen frukosten på morgonen så jag var bra hungrig. Mange gick upp med Ted till Brittan vid 16:30 tiden för han skulle sova där. Susanna och Fredrik kom hit vid 17 tiden och så gick vi ner och åt middag med mamma och c/o. Det blev en minst sagt pinsam middag. Ja jättekonstig stämning. Sen drog jag och Mange hem och inväntade skjuts. Jörgen skjutsade oss bort till en fest i Granloholm där Jennifer och c/o var. Det var väldigt trevligt men för vissa blev det för mkt alkohol. Efter ett tag får jag ett sms av brorsan. Tvättstugan hade brunnit där han bor så hans lägenhet var rökskadad. Helt sjukt. Stackarn. Mange drog ner till stan tidigare än oss för han skulle säga hej då till Micke som skulle flytta till England. Vi andra drog ner till krogen vid 1 tiden. Men där hängde inte alla med pga av vissa saker och vi tappade bort varandra. Jag gick runt och bar på två jackor som jag fick betala in. Kul? Nej. Sen ringde Jennifer och berättade lite tråkigheter så hon och jag drog till Max. Sen åkte vi hem. Sjuk kväll.


Mange har nyss slagit brorsan i schack!


Johan och Jennifer på festen


Jessica och Jennifer


Patrik och Stina


Johan och Fredrik


Jag och Jennifer


Grabbarna


Hehe..


Jag

Over and out
M



Ted 5 månader!

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 22:44:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Hjärtat blir 5 månader idag <3



Over and out
M



Pandemrix..?

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 15:23:08 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Hm.. Verkar inte vara en sån bra idé att vaccinera sig mot svininfluensan. Mange och jag pratade om det innan och vi var inne på att göra det men så sa en person till mig "läs om vaccinet innan ni bestämmer er..". Nu har jag läst om det och ja, vaccinet verkar nästan farligare än själva influensan. Man börjar ju fundera på vad som är på gång i världen. Har hört rykten om att vissa vill, med detta vaccin, utdöda en massa människor på jorden. Dom tycker det är för många på jordklotet. Låter som värsta katastroffilmen! Dom använde samma saker i ett vaccin som soldaterna i Gulf-kriget fick och massor blev sjuka efteråt, vissa lider till och med idag av reumatiska sjukdomar och annat skit. Börjar bli orolig jag över vad som är på gång. Det här ämnet skvalen, som finns i pandemrix, har visat sig kunna skada hjärnan och nervsystemet, allvarligt. Ett av de företag som tillverkar detta vaccin (The Baxter Company) har varit med i två världsomfattande skandler. Den första skandalen var när tiotusentals blödarsjuka injicerades med HIV-virus, inklusive tusentals barn, och ändå fortsatte dom sälja vaccinet efter att smittan var känd. Den andra skandalen var när Baxter släppte ett influensavaccin som innehöll fågelinfluensavirus till 18 länder. Men tack vare att ett labb i Tjeckien upptäckte detta undvek vi en världsomfattande epidemi då. Tack Tjeckien! Det andra företaget som framställer vaccinet kräver att alla ska betala för att få vaccin, även alla som bor i fattiga länder.
(Källa: http://zitiz.se/kropp/2009/09/01/vad-du-inte-visste-om-svininfluensan__23165)

Jag känner mig inte så sugen att vaccinera mig längre.. Gör du?


Over and out
M



Djurvän- så in i helvete!

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 09:37:19 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idioter växer på träd, undra vem som planterar dom?
Det finns nog inget som engagerar mig så mycket som djur. Blir helt vansinnig bara jag går förbi allt kött på mataffären. När jag var gravid blev jag helt illamående och gråtfärdig när jag såg allt kött. Tänk att folk köper sånt. Berättar man hur t. ex grisar behandlas innan dom hamnar där i disken då får man ofta kommentaren tillbaka "Men lägg av nu, sluta.. Gud vad hemskt..". Och likt förbannat går personen till kassan och betalar, går hem, steker köttet och äter det. Sen lägger sig på soffan och mår gott..!? Åh det gör mig så förbannad. Alla handlingar man gör har sina konsekvenser. En gris är lika klok som en hund, nån som visste det? Ändå behandlas dom som luft. På bröd och andra matvaror kan det stå hur det har tillagats t.ex "Gräddad och tillagad i stenugn". Tänk om det stod hur fläskfilé tillagats? "Bedövad, skuren och styckad". Eller kanske på nötkött? "Skjuten i pannan sen uppstyckad". Så länge folk köper kött så kommer läget vara likadant. Man går runt på affären som att allt var helt okej. Ibland står det tanter och lagar till smakprov som man får smaka. Tänk om det skulle stå en slaktare där och visa hur djuret dödas, undra hur många som skulle köpa korv sen? Jag säger inte att man ska bli vegetarian och äta grönsaker resten av livet, jag menar att man ska tänka efter vad man bidrar till när man handlar kött. Vi säger att man äter kött 7 dar i veckan. Om man skulle börja äta vegetariskt 2 dar så gör det otroligt mycket. Att t. ex byta ut köttfärs mot quornfärs gör otroligt mkt, eller att köpa vegetariska bullar istället för köttbullar.


Over and out
M



Våga vägra IKEA!

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 09:40:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Nä, nu är jag sjukt less på IKEA. Visst, det är bra priser och snygg stil men det är inte så kul att typ alla man känner har samma saker som en själv har hemma. Känns inte eget då. Jag är lite så här som person, om jag ser att nån annan har precis samma sak som mig då vill jag inte ha det längre. Får typ värsta ångesten. Hemska känsla. Men jag tror att fler känner som jag.
Ah, vad har hänt i veckan då? Det är fredag redan, fan vad tiden går fort. I tisdags var vi ute och gick hur länge som helst, tills vi nästan började frysa i knäskålarna. Sen tog jag och mamma en tripp till Birsta.
I onsdags var mamma hit med en dopklänning som Ted ska ha på sig, han var så söt i den! Efter det kom Joanna hit med sin färska lilla son Edwin, bara 2 veckor gammal. Så söt. Jag som tycker Ted är en liten bäbis, han var ju gigantisk om man jämförde med Edwin. Igår var jag, Ted och pappa i Birsta och fixade kuvert och frimärken till inbjudningskorten. Efter det åkte jag till Sofia och vi hade en liten filmkväll, så trevligt. Vi drack även årets första julmust, gott! Nu är det pissväder, jävla skit..








Over and out
M





Smakprov..

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 09:35:00 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Hahaha! Hjärtat var så söt igår när han skulle smaka potatis för andra gången. Han tyckte nog inte om det så mkt men han svalde det. Spottade ut först sen när han fick in det i mun igen då svalde han.
Jag for till Sofia vid 17-18 tiden och då gick Mange och Ted upp till Brittan och hälsade på. Där tog tydligen Ted en sån där majstjosan (som en ostbåge fast bara gjort på majs och luft, typ) och åt upp hela! Jag blev helt chockad när Mange ringde och sa det. Lillhjärtat.. Jag blir ju så nervös att han ska få ont i magen eller att det blir nåt konstigt med han. Spädbarn har ju t.ex inte färdigutvecklade njurar förän vid 1 års ålder så man måste vara försiktig med salt. Det är mkt med barn, inte bara att byta blöjor och mata inte. 

Ted äter potatis




Over and out
M




My corrado is fantastic.. bip bip yeah..

Publicerat: 2009-10-10 Kl: 09:57:03 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Fredagen var en händelserik dag. Skjutsade först Mange till jobbet (kallt och jävligt, usch!) sen for jag och Ted hem. Han sov otroligt dåligt den natten så han var hemskt trött, jag med för den delen. Gick runt med han tills han somnade också la jag mig också. Helt plötsligt hör jag en extremt arg fluga som fått nå vintersting. Så irriterande. Men jag drog täcket över huvet och fick sova en timme iaf, skönt. Efter vi båda ätit lite så tog vi bilen bort till Vicky. Som vanligt när jag är ute och kör bil så är det jämt nåt som jävlas. Den här gången var det en bil som fått fel på bilen, i en jobbig korsning. Så det blev att köra som i en jävla serpentinbåge (hästspråk). Inte lätt med en kombibil. Efter det så skulle jag byta fil nere vid kasinot. När jag då blinkar ska ju bilen i andra filen uppmärksamma det och släppa in mig, men nej, det gjorde inte han, han drog på istället. Jävla idioter i trafiken. Då fick ju jag bromsa in och tränga in mig bakom den bilen. På nåt konstigt vis klarade jag det, trots att det var så jävla mkt bilar. Visste inte att jag hade såna skills. Hemma hos Vicky är det alltid lika trevligt. Ted och Benji lekte i babygymmet och var så söta! Sen blev det att hämta Mange på jobbet. Avskyr verkligen rusningstrafiken i Birsta. Folk är helt galna, köer överallt.
På kvällskvisten lånade jag mammas corrado och for till Sofia. Älskar den bilen! Så fort man gasar upp i 120 km/h så åker vingen upp. Läckert! Så det blev att burna på motorvägen och spela massa musik. Mange tog audin ner på kasinot. Brittan passade Ted och Thea medans. När jag kom hem så hade Ted precis vaknat. Vet inte vad det är med han. Jag gick runt med han hur länge som helst så att han skulle somna om. Lät han till och med ligga i ca 10 min flera gånger så han skulle somna om själv. Han somnade om själv 1 gång men vaknade igen efter några minuter. Det var jättejobbigt. Undra vad det beror på.. Nån som vet? Undra vad man ska göra idag då. Ska dricka upp kaffet nu iaf!


Försöker ta sig ur babysittern


Ted och Benjamin


Ted är helt fascinerad av babygymmet





Ted är kramsjuk, haha!


Sötungar!



Over and out
M




Dopet bokat!

Publicerat: 2009-10-08 Kl: 08:32:02 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 4 kommentarer

Gick just upp för mig att det är torsdag! Fan jag trodde det var onsdag.. Dagarna bara flyger iväg. Igår fick jag äntligen tag på Anna-Maria, Sveriges bästa präst. Självklart ska Ted döpas av henne, vem annars? Det blir den 5 december, utmärkt. Då hinner man skicka ut inbjudningar och planera.
Måste skriva om Ted's utveckling. I söndags (4 okt) rullade han för första gången från rygg till mage själv. Nu gör han det hela tiden så fort man lägger han på rygg. Sötprupp. I måndags (5 okt) började han lipa. Nu lipar han hela dagarna. Han tycker det är skitkul. Igår (7 okt) tog han tag i ena foten för första gången och höll ett stadigt grepp. Det går verkligen fort framåt. Jag tycker han var nyfödd nyss..
Höll på att skratta ihjäl mig igår. Ted låg på sängen, då hoppade Nicke upp och skulle titta lite. Ted lägger av värsta feting rapen rakt i ansiktet på Nicke också skrattade han efteråt. Nicke hoppade såklart ur sängen då. Hahaha!
Snart blir det en tripp ner till stan för att träffa Sofia!



Hos mormor


Lip


Hahaha!


"Kom igen nu katten.."

Over and out
M



Födelsedagshelgen!

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 11:06:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Oj, redan tisdag. Har haft fullt upp. Inte haft tid och blogga. Ja få se nu. Just det.. Nu ska jag sammanfatta helgen.

Fredag..
Stressen var total. Det skulle hinnas med att städa, inhandlas festkläder, alkohol.. Jag genomstädade lägenheten och mamma fixade mina festkläder + alkohol efter en massa planerande. Hela förmiddan och dagen blev helt konstig. Massa missförstånd som jag inte alls gillade. Men allt fixade sig till slut. Vid 19:30 anlände jag till Anna-Karin. Hennes hår var helt amazing, ascool färg! Vi kikade lite på Idol, som för övrigt var helt värdelöst.. Men vi fick oss en jävla massa skratt! Huvudsaken det. En av dom roligaste var ju Erik.. Han förstörde "Beat it" totalt, lät som han skulle skita på sig, hahaha! Vi drog ner på stadens gator vid 00:30 tiden. Vi gick på Allstar som sög! Synd det. Man betalar 70 kr också är det inte en käft där nästan. Bara nån 35 åring på dansgolvet som inte har haft sex på 15 år. Han kom med roligaste kommentaren ever! Anna-Karin gick upp och dansade för hon var så satans danssugen. Då dansar han närmare henne och säger "ditt hår är så snyggt att jag vill komma i det.." Hahaha! OMG! Vi drog från dansgolvet fort som fan. Efter oss kom en blond brud som knackade mig på ryggen. "Hallå tjejer! Fan vad jag känner igen er. Ni är väl kändisar eller nåt? Visst har ni varit med i Idol?" "Ja det har vi.."sa Anna-Karin. Sen tittade hon som fan på mig.. "Du har nyss fått barn va?" Hur visste hon det?! Jag skulle ha frågat. Sen drog vi därifrån. Klockan var typ över 2 så vi orkade inte gå på nån mer krog för det var så jävla kallt och vi ville inte betala in oss igen. Så då drog vi på Donken. Jag tappade matlusten där, usch..

Lördag.. My birthday..
Blev inte mkt sömn, men jag tackar gudarna för att jag inte var bakis. Bra Malin att du slutade dricka vid tolv. Jag kände på mig att jag inte skulle få sova nå mkt alls. Tänkte, hur fan ska denna dag gå? Vi hade typ ingen tårta eller nå kakor. Var bara kaos. Dom där grejjorna som sitter i ugnar som ska hålla på gallret försvann ur vår ugn när vi renoverade, så man kan inte baka eller så i ugnen, eller ja, man kan ju men då kommer plåten stå längst ner hela tiden och då kommer förmodligen kakorna att vara svart uppe och helt degiga innuti. Jävla skit. Jag hade ju såklart bakat annars. Men min kära karl åkte iväg och köpte glass, kakor.. etc så det blev som ett litet kalas ändå. Min faster, hennes karl, pappa, mamma, brorsan och Susanna kom vid 13-snåret också fikade vi. Fick massa fina presenter. Madde kom vid 16-tiden med jättefina presenter hon med. Vid 17:30 åkte vi ner med Ted till min mamma, han skulle sova där. Sen kom vi hem och det var bara att sno på sig outfiten. Sofia kom vid 19-tiden. Hon fick låna en klänning av mig och vips så var hon ännu snyggare än när hon kom. Sen kom Micke, Martin, Tommy. Efter det kom Fredrik. Festen var igång och vi hade så jävla kul! Vid 22 kom Jennifer, 2 Fredrik, Jessica och Therese. Massvis med folk i lägenheten! Jävla pissväder var det. Blä! Vid 00 for vi ner på krogen. Tänkte först gå på det där nya Memento men det var sån jävla kö så vi drog till Aveny. Det var riktigt roligt där!
När vi skulle hem vid 3-4 tiden så åkte Fredrik med oss. Han bor i Skönsberg/Korsta. Helt plötsligt så ser vi massa brandbilar och poliser så taxin fick vända. Hörde sen dan efter att en pizzeria brunnit ner. Fan, det är läskigt att se sånt där.. Sen kom vi hem och det såg ut som ett bombnerslag här hemma. Vi somnade och sov och sov. Jag vaknade klockan 12 och trodde att klockan var 8, haha! Vi hämtade Ted klockan 15 och for hem. Resten av dagen slöade vi bara.

Igår fyllde min mormor år, 77 härliga år. Mange, jag och Ted var där. Mamma kom dit efter jobbet också. Vi köpte med oss en snygg blomma. Min underbara karl fixade lite saker åt mormor. Hon blev så glad över det att hon ringde till mamma på kvällen och grät i telefonen. Sötmormor!

Idag är det tisdag som sagt. Har ringt och jagat en prelle på alnö men hon är tydligen i Härnösand idag så jag ska ringa imorrn vid halv elva. Kom ihåg det Malin!

Bjuppar på lite bilder från helgen!







Over and out
M



Festdjungeln..

Publicerat: 2009-10-01 Kl: 08:12:03 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Det är torsdag, jag fyller år på lördag, ska ut både fredag och lördag!?.. Åh herregud.. Ja det är mkt pyssel och planerande när man har barn, det är inte bara att sticka iväg hur som helst. Sjukt att läget är som det är. Jag bjöd in folk för 2 veckor sen och nu, så här några dagar innan, så måste jag dela upp folket i två läger. Jag sa fredag från början men nu kan barnvakten bara på lördag. Så jag har all förståelse för dom som inte kan komma på lördag. Därför får jag ta krogen med dom som kan på fredag och dom som kan på lördag. Hur ska det gå? Jag har druckit alkohol 1 gång sen jag fick Ted och har inget direkt sug att gå på krogen men nu när jag fyller år vill jag gå ut och fira det och vill göra det med alla mina vänner så då blir det på det här viset, tröttsamt men.. Det blir att ta det himla lugnt. Kroppen är ju inte riktigt van vid alkohol än.
Måste åka och inhandla en festoutfit också..
Det har varit så mkt den här veckan. Har b.la skjutsat brorsan till vårdcentralen i Njurunda. Stackarn är inte frisk än. Låter inte han sitta vid ratten när han är så sjuk. Helt svimfärdig.. Trodde han skulle svimma inne på vårdcentralen. Dom tog massa prov men det visade inget så han får leva i det här "svimskalet" ett tag till, svimningskänslan tillhörde influensan han fått. Nej det är inte svininfluensan.
Kallt som fan är det nu om dagarna också.. Kallt som fan är det i lägenheten också.. Suck..



Over and out
M