Sötast

Publicerat: 2010-08-28 Kl: 09:04:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Igår när jag hämtade Ted på dagis höll jag på att börja gråta av glädje. När jag kommer in på gården så sitter en liten tjej och kör en sån där liten cykel med släp och i släpet satt Ted. Och där åkte dom runt som Bill och Bull. Det var så gulligt så jag blev helt varm i hjärtat. Ted går så mycket på dagis hela dagarna så han blir trött i benen. Tur att han har en sån snäll flicka som kör runt honom när han blir trött. Framtida flickvän kanske?  Haha! Åh, det var så gulligt.

När man har barn ser man nästan mer på tecknat än på massa annat dräll på tv. Och det är faktiskt nästan roligare att se på tecknat. Där finns inte massa intriger och sånt man kan bli deprimerad av.

Nu börjar Bumbibjörnarna! Yes!



Coolingen

Allätaren. Här äter Ted öring med sin mormor.

Sötprupp!

Over and out
M





Kräftan..

Publicerat: 2010-08-27 Kl: 11:28:28 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

En tant på jobbet sa till mig igår att jag skulle passa utmärkt som barnjungfru. "Är det aldrig någon som har sagt det till dig?". Tanten är närmare 90 år och jag tyckte ordet lät lite smågulligt. Men vad det betyder är en annan femma:

Barnjungfru
En barnjungfru arbetade i en familj med att ta hand om barnen. Det var vanligt med barnjungfrur under 1800-talet och in på 1900-talet. Hon, för det var alltid kvinnor, bodde hos familjen och fick mat där. En barnjungfru kunde även få lön i form av kläder eller pengar. En barnjungfru fick ofta arbeta långa dagar och fick inte så mycket betalt. Familjer som hade barnjungfrur var oftast rika och hade även andra anställda som tog hand om matlagning, trädgård och städning. Idag kallar vi dem som tar hand om andras barn för barnflickor, begreppet barnjungfru används inte idag.




Jag länge funderat över hur man ser på olika typer av djur. Hur pass värt är ett djurliv? Nu nalkas det kräftskivor, hur många är det som vet hur deras död går till?

Det finns 618 olika arter av kräftor. Bara att välja och vraka, eller? En kräfta kan bli 22 år gammal och kan inte gå baklänges. Åldern kan jämföras med ett kattliv. Kräftans blod är blått vilket kan jämföras med en Chow chow-hund's tunga. En kräfta är allätare och är mest vaken nattetid, under dagen myser den under ett ruttet träd eller dylikt.

Man fångar in kräftor med hjälp av en kräftbur. Förr i tiden hade man i ekorrar och katter i dom för att locka in kräftorna. Nu för tiden lägger man dit nån fisk.
Efter att kräftorna är infångade skall dom hållas vid liv och "god hälsa" innan avrättningen. Oftast ligger dom i en sump med god vattenomsättning och skydd från solljus. Dagen innan avrättning skall kräftan svältas så att tarmen töms ordentligt. Djurplågeri eller vem vill suga i sig bajs dagen efter?

Avrättningsdagen skall vattnet koka vilt. Kräftan ska stoppas ner med huvudet före för att bespara dom mer plågor än vad det redan är att dö kokandes.

Är det bara jag som reagerar på detta? Det är ju helt otroligt sjukt! Hade en gris eller ko dödats genom att sänkas ner i kokvatten då hade det blivit ett jävla liv.

Nej vad hemskt detta är. Stackars kräftor.



Over and out
M



Furuvik

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 08:51:50 | I kategori: ♥Ted 1-2 år ♥ | 0 kommentarer

I lördags var vi på Selånger marknad. Herregud vad folk och prylar det är där. Vildhasse är bra rolig han. Vi köpte 14 par strumpor, tunnbröd, ett nyckelskåp och äntligen bokade jag en tid hos en tandläkare. Som jag har haft ångest över att inte ha varit hos tandläkaren på typ 3-4 år. Helt sjukt alltså. Men då jag och mamma bodde i Västerås så blev vi alltid kallad till tandläkaren varje höst. Efter vi flyttat tillbaka hit har vi inte kommit i kontakt med någon tandläkare. Jaja, men nu kommer jag iaf att bli kallad vid årskiftet, skönt! Skulle även få ett rengöringskitt värt 300 kr på köpet, bara för att jag bokat tid. Tack tack!

Igår tog vi oss en tripp ner till Furuvik. Jag körde dit, min andra långkörning hittills. Det är rätt sjukt det där med hur fartblind man kan bli. Från början när man ligger och kör 100 km/h en längre stund då känns det lite läskigt, men sen när man har kört 100 km/h i ett sträck i ca 2 timmar då känns det som att man kör typ 70 km/h, och när man väl saktar ner till 50 km/h då känns det som man kör 20 km/h. Helt sjukt! Fartblindhet är farligt. Sen finns det idioter som blåser om en i 150 km/h när man själv ligger och kör 120 km/h. Varför?

När vi väl närmade oss Furuvik så körde vi förbi det! Hahaha! Så vi fick köra tillbaka, men det handlade bara om ca 500 meter. Inne på parken blev vi helt fascinerade alla 3. Det var små gömda högtalare i alla buskage som gav ifrån sig tropiska ljud. Det första vi kom till var aporna. Och det var så mäktigt att se! En apa hade sitt lilla barn på ryggen, så gulligt. Vet inte om Ted var så förtjust i just dom aporna, han hade fullt upp med att gå sin egen väg och titta på allt runt omkring. Vi gick till Cirkusresturangen och åt lunch. Jag tog en vegetarisk nachotallrik och Mange tog en kebabtallrik. Ted åt en barnmatsburk som han inte var så intresserad av. Det var mycket roligare att titta på karusellskeppet utanför resturangen. Han bara glodde på den när den for fram och tillbaka. Efter vi ätit klart gick vi ut till tivolit och kikade runt. Ted gick direkt till stället där man kan vinna såna där stora chokladkakor. Han stod och tittade jättelänge på hjulet som snurrade.

Furuvik känns verkligen jättestort. Vi fick en karta då vi betalade in oss men det kändes ändå som att man gick vilse, typ. Men nånstans kom man ju alltid, och när man gått på en stig en stund så kom det nån skylt.

Vi åkte en flodfärd som var mysig. Under den färden fick vi se lite olika djur, bl.a flamingos.
Det som jag tyckte var allra mest läckert att se var orangutangerna. Det fanns en orangutang som var näst intill gigantisk, mycket större än den som var normalstor. Och när man satt sig nära vid fönstret så kom dom fram till fönstret och tittade på en. Precis som att dom också var lika mänsklig som oss. Jag kände mig lite ledsen för deras skull när jag såg dom sitta sådär bakom en glasruta med massa människor tittandes på dom. Det är vilda djur som ska vara ute i skogen, men tyvärr är dom utrotningshotade och det finns riktiga idioter ute i djungeln som tar ihjäl orangutangerna och förstör deras djungel. Så på ett sätt är det bra att det finns djurparker som tar han om utrotningshotade djur. Men det kändes sjukt att djur som normalt sett lever i 30 graders värme i ett tropiskt land, sitter här på svensk mark. Vad gör dom då vintern kommer? Sitter inne hela dagarna? Eller tar dom på aporna dunjackor och mössor?

Vad såg vi mer för djur?

Jo, kameler. Och dom såg man på riktigt nära håll. Nästan så att man kunde klappa dom. Vi såg även andra typer av småapor, ormar, nån krododil, känguru, sköldpaddor, hästar. Det måste vara riktigt roligt att jobba på en djurpark. Ett äventyr varje dag.

När vi skulle gå ut från parken så gick vi förbi aporna en sista gång. Då stod det tre tanter och skrek "HEEJ DÅ!" till aporna och vinkade. Då ruskade ena apan på huvudet och pekade med fingret på sitt huvud ungefär som "jävla idiot". Hahaha! Det var så himla roligt.

Kring fyra-fem tiden började vi fara mot Sundsvall igen. Klockan sju var vi hemma.
Det var en riktigt mysig och trevlig dag. En riktig mini familjesemester! Nästa år tar vi Kolmården!





En rutchkana på Selånger marknad.

Hjärtat somnar på vägen ner till Furuvik



Apor





Ted går iväg på en egen liten upptäcksfärd

Puckelpist kamel





Big moma











Over and out
M




Hjärtegullet

Publicerat: 2010-08-19 Kl: 12:09:44 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag när jag lämnade Ted på dagis så sprang han ifrån mig nästan direkt och började leka med de andra barnen. Det är första gången det har hänt. Jag blev jätteglad. Oftast brukar han vara lite småblyg först och hålla fast vid mig innan jag lämnar över han till en dagisfröken. Men idag bara sprang han iväg till de andra barnen. Jätteroligt! Lillbubben har blivit så stor.
Jag pratade med Anna på telefonen igår. Lika roligt varje gång. Ska fara ner och hälsa på Västerås-folket framöver. Har sagt det länge men det kommer ju alltid nåt emellan. Fick hem lite studentlitteratur igår. Har fyndat lite begagnat.

Idag har min älskade pojkvän namnsdag. Grattis älskling!
Ska bege mig till jobbet om några timmar.


På skogspromenad igår :)

Over and out
M



Fransyska

Publicerat: 2010-08-16 Kl: 17:12:47 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jobbade på en annan avdelning i fredags. Tjejen jag jobbade med trodde jag var från Frankrike för att jag hade en sån beige hudton. Haha! Har aldrig fått höra det tidigare. Tycker jag är så vit i min hy. Det var roligt att höra ändå.
Det går bra och jobba även om det är rätt tungt. Blir överlycklig när det kommer ett jobbsms. Det är så sjukt att den som svarar JA först, den får jobbpasset. Tänk vad hemskt om man råkar stå i duschen eller nåt också missar man när det plingar till i mobilen och svarar JA för sent. Man tar ju alla pass man får. Plingade till i min mobil för nån timme sen och jag svarade JA på mindre än 2 sekunder tror jag, och då fick jag passet.

Idag har jag varit ledig. Det är ju sånt fint väder idag så jag och Ted drog ut på en långprommis förut. Ted ville ganska fort ur vagnen och gå själv så jag gick med vagnen och han brevid. Och det gjorde han nästan hela promenaden utom när vi kom till en brant nedförsbacke, då fick han sätta sig i vagnen igen. Helt otroligt hur bra lillbubben går nu. Vi var ute över en timme och gick.


Snart ska vi kanske ta oss en tur till Birsta, ska äta potatismos först.




Världens bästa kille <3

Over and out
M





Stackars rygg..

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 13:35:23 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Har beslutat mig för att börja styrketräna. Det är ett MÅSTE. För snart pallar inte min rygg nå mer. Har så himla ont i den att jag vill ta en sked och gröpa ur alla punkter som smärtar så hemskt. Huva. Det enda rätta är att börja träna, det skulle jag ha gjort redan innan graviditetsstickan visade positivt. Kroppen är till för att tränas och hållas igång, annars säckar den ihop. Eller så säckar den ihop av utslithet.

Vill inte ha puckelrygg när jag är 50.


Over and out
M



Girls night out

Publicerat: 2010-08-02 Kl: 20:58:57 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Helgen har varit bra. Jobbade fredag kväll och hela lördagen. Ted sov hos sin farmor från lördagkväll till söndag. Efter jag slutat på lördagen drog jag fort hem sen skjutsade Fredrik mig till Emelie i Korsta. Hos henne vankades det tjejkväll tillsammans med Carro, Jennifer, Klara och Hanna. Det var riktigt trevligt. Vi drog ner på stan kring tolv. Jag och Jennifer gick på Oscar men det var verkligen inget för oss. Det var bara massa kontorsnissar i 30-40 års åldern som pratade om 50-års kriser och börsnoteringar. Nej huva, dit går jag aldrig igen.

Träffade Mange på stan och vi gick på Max och åt. Efter det åkte vi hem med Sofia och Jörgen. Vi gick med Sofia och Jörgen hem till dom och kikade på alla saker dom köpt på Ullared. Sen drog vi hem och sov. Dagen efter insåg jag att mina hemnycklar var borta. Kom ihåg att sist jag såg dom var det hos Emelie så jag åkte dit och hämtade hem dom.

Idag jobbade jag med Jennifer, alltid lika trevligt. Alldeles nyss hoppade Ted sönder sin spjälsäng så den gick av på mitten. Kul. Bra skit. Känns riktigt dåligt med tanke på att spjälsängen kostade närmare 1000 kr. Mange kommer snart hem från jobbet så jag hoppas han kan laga den.




Over and out
M