Kom fram tand

Publicerat: 2010-01-30 Kl: 10:06:34 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

4 dagar i rad har nätterna och även dagarna varit väldigt tröttsamma. Har hela tiden trott att det är en av framtänderna på övre raden som är på väg, men såg nu att det är på sidan av tandköttet som en vit liten sockerbit sticker fram. Det är just därför han har varit grinig nu i 4 dagar och knappt sovit nåt, bara varit grinig. Det tar enormt med energi från mig. Har just nu ont i ögonen och hela huvet känns som det väger 500 kilo. Ted har alltid sovit bra. Med bra menar jag alltid 4-5 timmar i sträck, sen vaknar han oftast av att han tappat nappen, man stoppar i den, också sover han ca 2-3 timmar till. Enkelt och bekvämt. Senast det var så här jobbigt var under amningsperioden då man gick upp 2-3 gånger på natten och ammade, sen vaggade han till sömn. Blev rätt trött av det, men man blev ju van. Kommer så väl ihåg en kväll då jag hade feber och var förkyld + hade satt i p-staven samma dag, och Ted var övertrött och ville inte sova den kvällen. Hade fruktansvärt ont i armen och skulle gå runt och vagga han samtidigt. Då "såg" jag en karl som stod ute och skulle bryta sig in i en lägenhet mitt emot. Var såklart bara en synvilla. Så trött har jag nog aldrig varit. Hemskt jobbigt. Men som mamma har man oanade krafter och klarar allt! Vi har världens bästa/krävande jobb av alla.
Kommer ihåg när jag blev gravid och folk berättade om alla dessa nätter man aldrig skulle få sova etc. Jag försökte verkligen sätta mig in i dom situationerna, men man kan aldrig riktigt föreställa sig hur det är, innan man upplevt det. Det här är inget klagomål, bara ett statement.
En sak som stör mig enormt är hur man kan känna sig så jävla lassfet fast jag väger exakt lika mycket som innan jag blev gravid. Kände mig i bra form då men nu känns det som jag väger 90 kilo. Jag väger 55-56 men känner mig så tjock! Hur kan det komma sig? Enormt störande. Får börja med styrketräning och trimma upp kroppen. Jag som avskyr gym.



Over and out
M



Trött

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 10:02:56 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

I tre nätter har Ted sovit dåligt, likaså vi. Vet inte vad det är med honom. Han sover ett tag, sen vaknar han också håller det på så. Trodde jag skulle bli helt galen i natt. Var så trött att jag såg snöflingor inne och jag bad faktiskt till Han där uppe om ett mirakel. Mange slutade 3 i natt och kom hem efter det. Först vid 03:30 sov Ted en HEL timme. Halv 5 var det färdigt. Då gick Mange upp med honom och gav han lite ersättning. Dom satt uppe till 6. Sen sov dom en timme och vaknade av att Nicke (katten) attackerade Mange av nån konstig anledning. Försökte lägga Ted nyss och upptäcker då att han nästan försöker ta sig över sängen. Vi har alltså kommit till stadiet då sängen måste sänkas. Vet inte vad det är som gör att Ted ålar runt sig nu som en speedad bäbis. Han borde vara hur trött som helst. Det är iaf jag.




Over and out
M



Daim-reklamen 1996

Publicerat: 2010-01-28 Kl: 22:45:17 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Hahaha! Känns som om det var flera hundra år sedan man såg det här. Förr i tiden var det nästan roligt att se på tv-reklam. Lite spännande så där.
Titta och njut.



Over and out
M



Arbetsförmedlingen

Publicerat: 2010-01-28 Kl: 14:34:42 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Där stod vi som nervösa kottar allihopa, nervös inför vad, egentligen? Det var nästan som på studentdagen, snart skulle dörren öppnas, och vi springa ut i den stora vida världen, fria från skolan. Nu stod vi och väntade på att världens mest generande dörr skulle öppnas. Fler och fler anslöt sig till 'väntrummet', bl.a en tjej från ridskolan jag gick på när jag var 6 år. Känslan/blicken var 'Jaha, du hamnade också här..'. Det kunde inte bli mer deprimerande stämning! Efter en stunds väntan var det så dags, karln kom och skulle låsa upp dörren. 'Äntligen! Så man får gå hem nån gång'. Han såg inte heller så speciellt glad ut. Han fick ändå ur sig en liten positiv kommentar 'Fräscha ungdomar!'. Den kommentaren var pinsam. Man kände sig inte alls peppad, är det någon som brukar göra det på arbetsförmedlingen?
När vi kom in i det lilla 'grupprummet' så blev det en helt annan känsla. En man, en kvinna, började prata. Dom var inte alls lika tråkiga och deprimerande som de övriga som arbetar där. Jag blev faktiskt lite gladare och mer positiv efter informationen vi fått. Får se hur länge den känslan sitter i. Tror starkt på det där med jobbcoach, ska boka den där killen, han var riktigt cool!
Det här med jobb är ändå helt otroligt tycker jag. När jag började på omvårdnadsprogrammet så sa dom att det skulle finnas hur många jobb som helst när vi blev klar och vi skulle aldrig behöva oroa oss för att vara arbetslösa. Nu sitter man i skiten ändå. Visst, jag är timvikarie, men vill ju mer än gärna ha ett fast jobb. Det är riktigt osäkert att vara timvikarie i och med att du aldrig vet hur du arbetar. Telefonen kan ringa varje morgon i två veckors tid, sen vara tyst i 3 veckor etc. Det går inte att ha det så osäkert nu när man lever familjelivet. Jag ska arbeta hela sommaren, det känns tryggt. Men sen så är det ju resten av tiden som ska fyllas ut.

Over and out
M



Ut och köra?

Publicerat: 2010-01-28 Kl: 08:21:48 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ska man ge sig ut med bilen idag? Nej det ska man inte. Men ibland så måste man. I alla fall försöka. Ska nämligen ner på kära arbetsförmedlingen idag. Inte världens roligaste plats precis..
Igår när vi var ute och åkte pulka med Ted så tappade Mange sin mobil. Direkt efter kom en plogbil och lilla mobilen hamnade i nån snöhög. Efter en massa letande och ringande till den, så fann Mange den, hel och fungerande. Måste vara en på miljonen. På kvällskvisten kom Sofia hit och vi kikade på "Det okända" och "Andra Avenyn".
Undra hur lång tid det tar att skotta fram bilen?

Over and out
M




Snöoväder

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 12:02:38 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Då var det dags för oväder igen. Det ser ut som att himlen har haft 30000000 miljarder svarta sopsäckar med snö i, och tagit hål på alla samtidigt. Tänk om det kunde bli vår och sommar nån gång!? När det väl blivit det då kommer man klaga på att det är för varmt och att man börjar längta till 'mysiga' vintern. Så är det varje år. Finns ju dom länder som inte har fyra årstider som vi här i Sverige, dom som tycker att vårat land är helt amazing! Ändå klagar många utav oss och vill bo i exempelvis Thailand resten av livet. Det finns en stor bortskämdhet i hos människor i det här landet, det glöms ofta bort hur bra vi egentligen har det. I USA t.ex får man betala för sin förlossning om man inte har köpt en sjukförsäkring. Det kostar ca 30 000 kr om året att ha en sjukförsäkring i USA, det blir lite billigare om man har familj. Tänk vad tragiskt om man råkar ut för ett akut kejsarsnitt också måste du betala ca 50 000 kr för det, ur egen ficka. Du vaknar upp med en jordens värsta smärta i magen, helt nerdrogad, också en stor, fet räkning på det. Nej, tack och lov för den allmäna sjukförsäkringen vi har här i Sverige.
En film som jag hörde talas om för typ ett år sen (när dom höll på att göra den), The Road, går på bio nu, men inte här i Sundsvall. Typiskt..
Lägger ut trailern till filmen, den verkar hur bra som helst!





Over and out
M





Ted 8 månader!

Publicerat: 2010-01-25 Kl: 09:43:28 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Idag blir vår lilla pojke 8 månader! Tiden går så fort. Inget kryp ännu, han ålar sig som en soldat ute på fält. Däremot har han stått i krypställning väldigt länge nu, är väl bara en tidsfråga innan det tar fart. Han säger mamma ofta nu, blir lika rörd varje gång. Hålla i sig i badkarskanten kan han också.

BTW.
George Clooney är i närheten av Östersund hela veckan, för att spela in en film.
Nån som vill ta sig en tripp dit i veckan och våldgästa mannen?




Over and out
M



Kladdkaka

Publicerat: 2010-01-23 Kl: 22:53:53 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Lördagkväll och jag bakar en kladdkaka. Sitter och läser runt lite på Aftonbladet's hemsida och får läsa något så tragiskt och äckligt: "Fångvårdare gravid med våldtäktsman". Vad är det frågan om?! Killen beskrivs som en av Sveriges värsta sexualförbrytare och tjejen har legat med han flera gånger på anstalten. Herregud.. Stackars barnet! Hur tänker den kvinnan egentligen? Mår så dåligt av att läsa såna där hemska saker. Usch!
En annan grej som gör mig riktigt brydd det är hur Heidi Montage, en av tjejerna i The Hills, kan ha gjort så många plastikoperationer. En dag gjorde hon hela 10 stycken ingrepp! Helt otroligt illa.. Brukar följa den serien och det har verkligen spårat ur för den tjejen.

Det hon har gjort är:

*Förstorat brösten till en F-kupa (vill ha H-kupa eftersom hon heter Heidi)
*Stramat till huden i ansiktet
*Lyft ögonbrynen
*Opererat näsan 2 gånger
*Förstorat läpparna
*Gjort rumpan fylligare
*Fettsugit nacken
*Fettsugit höfterna och låren
*Förminskat hakan
*Opererat in öronen
*Lagt in botox i pannan
*Lagt in fett i kinderna

Jag tycker det är himla synd att hon har gjort alla dom där operationerna. Hon är trots allt bara 23 år. Tänk när hon är typ 50 år, då lär hon se ut som ett spöke, kanske, vad vet jag? Jo, jag vet att Michael Jackson's näsa skrumpnade ihop, av alla operationer. Naturligt vacker ska man vara! Punkt slut.


Heidi före och efter plastikoperationerna

Bildkälla


Over and out
M



Bogsering

Publicerat: 2010-01-23 Kl: 19:32:27 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag har varit en rätt lugn dag. Inte gjort många knop förän vid 17-tiden då jag och Mange skulle försöka få igång mammas bil, corradon. Jag bogserade, för första gången i mitt liv och Mange försökte få igång corradon. Vi lyckades en gång, men då kom en gammkärring och blockerade vägen för oss och var helt galen. Hon sa att vi skulle flytta på oss så att hon skulle kunna komma fram. "Ja men vi bogserar här", sa jag. "Ja men det skiter jag i, jag måste fram!!" sa surisen. "Kör runt då, sa Mange. "Nej! Jag har bråttom". Vilket spån. Som om att man kan ta bort bilen, som inte går att starta, i händerna och lyfta bort den. Till slut så backade hon iväg, precis som gammfolket gör, med massor av gas! Vi ska göra ett nytt försök med corradon nån dag framöver. En sak är säker, ännu finns det liv i pärlan.


Over and out
M





Maaa..mmmm...a

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 22:16:09 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Igår började Ted verkligen "öva" på att säga mamma. Hela dagen höll han på, likaså idag. Det är ju så sött att jag blir helt rörd! Han säger liksom mmmmaaaa...mmmm..a. Och ibland säger han det fort, så att det låter precis som mamma. Min lilla ponke. Gud vad han utvecklas fort. Imorse tränade han på att säga mamma med gröt i munnen, hahaha! Det var riktigt gulligt. Tidigare ikväll när vi var hos Andreas och Anna så sa han mmm..aa...mmmm..a där också. Sötprupp!


Hunden Matrix och polarna Neo och Ted

Over and out
M



Skogsmulle

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 16:31:21 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag har jag och Sofia varit i Birsta och kikat runt lite. Efter det drog vi hem hit och käkade lite. Sen bar det ut i skogen. Vi tänkte kika om vi såg nåt efter den där mystiska mannen. Vi hittade inte så mkt, bara hundskit och dagstidningar. Kanske är så att han går ut i skogen och skiter? Kanske är så simpelt? Låter orimligt.
Nu ska jag, Mange och Ted åka hem till Andreas, Anna och Neo och käka middag. Trevligt!

Over and out
M



Tragedi när den är som störst..

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 10:16:54 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

För några dagar sen läste jag på Aftonbladet's hemsida om en otrolig tragedi. En kille hade blivit överkörd av tåget. Jag tänkte på det där hemska hela den dagen. Idag kom jag in på en blogg som länkade till pappan's blogg. Gå gärna in där och skänk er tröst. Det har jag gjort.

Over and out
M



Den mystiska mannen

Publicerat: 2010-01-21 Kl: 12:59:08 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ända sedan jag fick Ted så har jag sett en man springa ut här i skogen varje dag, nu i 8 månader, snart. Alltid runt 10-13 tiden. Han går in i skogen, är där i ca 5-10 minuter, sen småjoggar han ut. Varje dag. I exakt samma kläder. Jag blir galen! Det är inte så att jag sitter i fönstret och glor hela dagarna, utan när jag t.ex sitter och äter lunch/dricker kaffe etc, då ser jag den här mannen. Jag blir så nyfiken att jag inte vet vad jag ska ta mig till! Vad gör han i skogen?! Mange var hemma på lunch nyss och då stack den där mannen in i skogen. Jag sa åt Mange och titta och berättade att jag har sett samma sak i snart 8 månader. Han blev också väldigt nyfiken så nu ska vi ta reda på vad den där mannen sysslar med. Vet inte hur vi ska gå till väga, men det blir väl nån form av skuggning. Tänk om det är en våldsam man? Börjar nästan likna filmen "Disturbia"..

Over and out
M



Småfolket

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 22:36:13 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Idag har vi varit och hälsat på hos Vicky och Benji. Bea och Matilda kom också dit och gjorde oss sällskap. 3 bebisar tillsammans är inte alltid lätt att hålla reda på. Ingen får ha någon leksak ifred och nappar är alltid lika intressanta. Men det är så kul att se dom leka tillsammans. Småfolket together liksom, inte bara mammor och pappor hela dagarna.
Jag och Ted for och hämtade upp mamma också tog vi oss en tur till Birsta där vi hittade lite smått och gott. Jag fyndade en BH också köpte jag lite mumin-kläder till Ted. Det är någonting med just Mumin som är helt förtrollande tycker jag, samma sak med Pingu. Kanske är musiken eller alltihopa? Går inte att sätta fingret på.
Tycker den här beskrivningen av Mumin är så gullig:

"Mumintrollen bor i Mumindalen i ett högt, cylinderformat blått hus som Muminpappan själv byggde efter sin stormiga ungdom med hattifnattarna. Muminpappan bär alltid en svart hatt och Muminmamman ett förkläde och en handväska. Mumintrollet umgås med sin flickvän Snorkfröken och med vännerna Sniff, Snusmumriken, Lilla My med flera. Mårran och Isfrun är gestalter som de flesta i Mumindalen är rädda för."
Taget från Wikipedia

Man kanske skulle dra ihop ett gäng och besöka Muminvärlden i vårat vackra grannland Finland? Skulle vara riktigt roligt!
Vann förresten en läcker overall till Ted på Tradera igår. I storlek 86. Ska bli kul och se om den är lika cool i verkligheten som den var på bilderna. 



Benjamin och Ted

Over and out
M



Spikmatta

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 09:56:04 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Igår var jag, Ted och pappa och hälsade på ute i Stornäset, alltid lika mysigt där. Skulle dock inte själv kunna bo så långt från stan, jag är en sån som vill ha någorlunda nära till allt. Men jag skulle gärna kunna ha en sommarstuga på landet. Brorsan hade två spikmattor som han fick i julklapp av pappa, var bara tvungen att prova. Kan säga att det gjorde ont! Efter ett tag blev det varmt, men det brände fortfarande på de ställen jag har mest ont. Känslan när jag satt mig upp var så hemsk. Hela ryggen bara brände och sved, men det gick också över rätt fort. Vill köpa en sån där spikmatta, tror det är himla nyttigt och bra för alla oss mammor. Vi som bär mycket hela dagarna.
På kvällen kikade jag och hjärtat på en film "The Skeptic". Den var faktiskt lite läskigare än "Paranormal activity". Bara för att jag sa något negativt om den nu så kommer det hända nåt, så är det jämt. Ända sen jag såg den.



Over and out
M



En onödig diskussion

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 00:51:30 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Homosexuella och deras rätt till adoption m.m har diskuterats länge. För någon dag sen kommenterade jag en blogg och sa vad jag tyckte om ämnet. Då tände det till hos en tjej som genast kommenterade det jag skrivit. Jag skrev bland annat om vilken fin kontakt man får med barnet när man ammar. Att jag tycker mamma+pappa+barn är bättre än pappa+pappa+barn och det här med att man har fått en puppa och en snopp av en anledning.
Det brann för tjejen och hon kommenterade genast tillbaka. Som en käftsmäll rakt i ansiktet. Som att hon haft en bad day och måste få ut aggressionen nånstans. Gå och boxas istället, kvinna.
Sen så fortsatte jag kommentera tillbaka, och hon tillbaka mot mig. Sen skulle hon absolut inte kommentera något mer, men gick ändå in och tittade om jag kommenterat, och kommenterade tillbaka, igen.
Nånstans därimellan kommenterade en okänd individ som höll med mig. En smärre catfight, utan hårtussar.
Sånt där tycker jag är så onödigt. Det är ett fritt, demokratiskt land. Man ska få säga vad man tycker och tänker utan att nån börjar hoppa på en som om man vore Gudrun Schyman. Diskussionen var extremt onödig, kanske nödig för henne? Hennes fula kommentarer gjorde att jag var tvungen att kommentera tillbaka, men nu lägger jag ner, orkar inte hålla på. Finns vettigare saker att göra. Stridsyxan är nere nu.
Kasta inte sten i glashus.

Over and out
M



Hallå?

Publicerat: 2010-01-16 Kl: 10:46:48 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 4 kommentarer

Ibland så känns det som att bara för att man har fått barn och har familj nu så slutar vissa att höra av sig. Tråkigt! Men folk kanske tror att man vill sitta hemma varje kväll och göra samma sak, jämt. Men det kan jag tala om att det vill man verkligen inte. Herregud.. Vilka fördommar vissa har. Inte klokt. Jag älskar min familj och mina vänner och är stolt över det jag har. När man är mamma då har man bokstavligen fullt upp, hela dagarna. Det betyder inte att man inte behöver komma ifrån och göra nåt annat. Har man inte barn, då är det svårt att förstå det. Och det är klart att såna personer inte förstår det, om dom inte har barn. Det får dom uppleva när det är dags för dom. Så är det. Nu kommer det snart folk hit. Trevligt!


Over and out
M



Min duktiga pojke!

Publicerat: 2010-01-14 Kl: 09:08:57 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Satt vi datorn och drack kaffe för en stund sen. Då vänder jag mig om för att titta till Ted som leker här på golvet. Då ser jag hur han dragit upp sig på sitt-gå-vagnen och står på knäna. Jag blev helt rörd. Vilka framsteg han gör!
Åh vad jag längtar tills han börjar gå. De senaste 2 nätterna har varit enormt jobbiga. Ted har vaknat och bara skrikit och varit helt omöjlig, otröstlig. Det måste vara tanden som är på G. Vi har gett han lite alvedon och låtit han sova med oss resten av natten, det har gått bra.




Over and out
M



Aroma Tech?

Publicerat: 2010-01-13 Kl: 09:24:23 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Åh vad skönt det känns med en ny bloggdesign. I love it!
I fredags blev jag uppringd från ett företag där jag sökt jobb. Dom ville att jag skulle komma på intervju. Blev såklart jätteglad. När jag frågade tjejen vad jag skulle ha med mig till intervjun så sa hon "ett glatt humör". I vanliga fall har man med sig betyg och liknande papper när man går på intervju för att styrka att man har just en gymnasieutbildning eller vad det nu kan vara för viktigt. Eftersom hon sa att jag bara skulle ha med mig ett glatt humör blev jag lite misstänksam och gick direkt till datorn för att googla upp företaget. Det kom upp en HEL del massa skit om dom. I min letan efter deras hemsida kom det först upp varningar om det där företaget och hur ungdomar blivit lurade av dom m.m. Jag blev helt kallsvettig! Pratar såklart om det ökända företaget Aroma Tech. Dom har gått under flera olika namn de senaste åren, bl.a Svenska G3. Ju mer jag sökte på dom, ju mer skit kom det fram, om slavliknande förhållanden och urusla arbetsvillkor. Många hade tackat ja till en gåva, som var en dammsugare värd 25 000 kr. En sån dyr typ av gåva räknas in som inkomst så flera ungdomar hade skatteskulder upp emot 12 000 kr. Jag blev mer och mer avskräckt så jag tackade nej till intervjun i måndags. Vad skulle jag ha svarat på frågor som t.ex varför jag hade sökt det där jobbet? Nej, jag är lättad över att jag inte gick på intervjun, har läst av andra att det är svårt att bli av med det där företaget.
Mange jobbade 7 dar på raken förra veckan. Inte alls roligt men jag och Ted hade det trevligt ändå, som vanligt.
Igår var Mange äntligen ledig en dag så vi var ute och gick i det fina vädret och hälsade på Kurt.
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Förslag?







Over and out
M




Ursäkta röran

Publicerat: 2010-01-11 Kl: 10:36:52 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ombyggnad pågår!
Välkomna tillbaka om en stund!



En egen avatar!

Publicerat: 2010-01-09 Kl: 20:15:57 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Sånt här tycker jag är så läckert! Det är väl photoshop han använder?
Vill också se hur jag skulle sett ut som en avatar. Blir ännu mer sugen att se filmen nu!



Over and out
M



Lagad mat

Publicerat: 2010-01-09 Kl: 19:15:29 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Det är dyrt med burkmat till Ted. Går säkert ca 560 kr i månaden åt bara mat-brukar, sen finns det ju såna där fruktburkar också. Man blir säkert uppe i ca 1000 spänn innan det är färdigt. Just därför har jag nu börjat göra egen mat åt honom så det ska bli billigare, och såklart bättre. Alla vet ju att mat man lagar själv är bäst. Så idag åt han sin första måltid, made by me. Det blev ris + kycklingkorv, lite gurka och en halv banan efteråt. Han tyckte det var jättegott. Det var lite svårt att komma ihåg det här med att inte salta så riset var lite saltat, men det kan väl inte ha skadat honom? Bebisars njurar är inte lika utvecklade som oss vuxnas så därför måste man vara försiktig med salt.
Var ute i Birsta förut med mamma. Alltid lika trevligt. Just nu sover Mange, han ska börja jobba typ kl 22 ikväll och kommer hem typ kl 11 imorrn, samma sak gäller på söndag. Alltid lika tråkigt när han jobbar såna där pass så jag får sova själv. Är ju så fruktansvärt mörkrädd.


Radarparet Wilma och Nicklas


Tårtan som jag och Fredrik gjorde åt mamma när hon fyllde 50 år

Over and out
M




3:e tanden på väg!

Publicerat: 2010-01-08 Kl: 13:15:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Tror jag har svaret på Ted's grinighet just nu. Igår sög han på överläppen och såg ut som en gubbe utan löständer, "bet" även på tungan. Det var så gulligt. När vi badade så kände jag efter på tandköttet där framtänderna sitter och där kände jag något vasst! Så nu är alltså tredje tanden på väg. Det är därför han är grinig på nätterna och även på dagarna ibland. Det dreglas något enormt. Kryperiet har inte kommit så mycket längre, han tar ju sig fram väldigt fort på sitt eget lilla vis, men han kryper liksom inte på knäna. Står fortfarande på alla fyra och "juckar". Han kan stå och hålla i sig i gå-vagnen om man står beredd bakom men efter ett tag vill han inte längre. Längtar tills han kan gå, gud så sött. Städade litet i min garderob igår, Ted skulle såklart vara med, han försökte krypa in i garderoben men kom inte riktigt in men däremot drog han ut lite kläder. Busunge. Vet inte vad det var för speciellt igår men Ted fes massor, det lät så himla roligt att jag skrattade varje gång. Då skrattade även Ted. Vi hade så roligt.





Over and out
M




Snälla medmänniska!

Publicerat: 2010-01-05 Kl: 10:11:13 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Ångesten har släppt. Efter typ 3 veckor av väntande får jag min föräldrapenning nu på fredag. Som jag väntat! Försäkringskassan anställer många personer som är mer eller mindre förståndshandikappad men så finns det också små änglar som man ibland får prata med när man stått i kö i 30 minuter. Riktiga medmänniskor. Försäkringskassan glömde ju bort mig i december och jag fick därför ingen föräldrapenning, fick då ringa efter nya papper och hålla på och jävlas. Alla vet ju hur många frågor det är som man måste fylla i för att kunna skicka iväg dom papprena. Huva, det är som ett träningspass innan man är färdig. Men nu är det alltså klart, gud så skönt.
Igår gick det bättre för Ted att somna. Det tog bara 15 minuter, till skillnad från i söndags när det tog en hel timme. Det går framåt, sakta men säkert. Jag tycker det är svårt att veta vad Ted ska äta, egentligen. På BVC säger dom att i den här åldern ska barnet äta 2 riktiga mål om dagen, 2 mellanmål + frukost och kvällsmål. Visst, Ted kan äta 2 burkar mat varje dag + 2 såna där fruktburkar men vissa ger ju gröt som t.ex lunch, då undrar jag, är ett mål gröt lika näringsrikt som 1 burk typ spagetti&köttfärssås? Jag tycker det är lite svårt det där. Men just nu äter han ca 2 brukar om dagen. Det blir riktiga många burkar i månaden, närmare bestämt 56 stycken! Hur gör ni andra mammor? Äter era små kusar 2 brukar mat varje dag?

Ted äter så här:
* Frukost: 1 portion äppelgröt + vatten
* Mellanmål: Antingen ersättning eller nån burktjosan
* Lunch: 1 halv/hel burk mat (ibland efterrätt)
* Mellanmål: Antingen ersättning eller nån burktjosan
* Middag: 1 halv/hel burk mat (ibland efterrätt)
* Kvällsmål: 1-2 portioner äppelgröt + vatten




Over and out
M




Pulka!

Publicerat: 2010-01-03 Kl: 20:51:12 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Igår invigde vi Ted's pulka. Tror han tyckte det var roligt. Inget skratt men däremot blickar av nyfikenhet. Sötnöt. Det blev en promenad upp till Brittan där vi lånade Rojja och tog en promenad med henne i skogen. Det var riktigt härligt. Rojja var helt slut efteråt, vi med. Tror att Ted har separationsångest. Senaste veckans kvällar har han haft riktigt svårt att somna. Har tagit upp emot en timme innan han somnat. Han som hade lärt sig somna själv, redan när han var ca 4 månader. Men nu har han alltså kommit in i den här fasen som inte alls är rolig. Tycker det är hemskt jobbigt att höra han gråta men dom ska som sagt lära sig själv att sova, det ska inte finnas nåt annat alternativ. På dagarna när han ska sova en stund då är det inga som helst problem med insomningen, det är just med nattsömnen det krånglar. Börjar man ta upp han när han gråter då kommer han vänja sig vid det och då kommer han aldrig lära sig somna själv. Är han mätt, torr i blöjan, trött och att det inte är något annat som stör honom då är sova det enda alternativet. Så det så.










Over and out
M




Året 2009

Publicerat: 2010-01-02 Kl: 13:14:02 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Så var det ett nytt år. Får alltid ångest när det ska bli ett nytt år, är alltid så mkt roligt och minnesvärt som hänt under året. Känns som att det försvinner i och med ett nytt år, men så är det ju inte. I minnet bevaras allt! Största händelsen 2009 var att vår älskade lilla pojke kom till världen, det gör 2009 till det bästa året någonsin. Mår fortfarande dåligt över att jag fick en mardrömsförlossning som höll på att sluta mycket dåligt, men jag är evigt tacksam till att sjuksköterskorna, doktorerna och fotfolket gjorde så att allt gick bra, tack! Undra vad som kommer hända 2010? Mitt absoluta nyårslöfte är att jag ska få ett fast jobb och att efter det kunna köpa en sån där rosa bubbla (bil) att glida runt i. Vilken dröm! Ett fast jobb står jag fast vid att jag ska "fixa". Det är jävulst svårt att få ett fast jobb nu för tiden men jag ska fan kämpa mig till ett. Jag söker massvis med jobb så jag hoppas på feedback. Man kan inte vara springvikarie nu när man har barn, man måste veta att man har en lön varje månad, inte hoppas att man får det. 2009 var året då jag tog mitt efterlängtade körkort, vi köpte en lägenhet i Bosvedjan (dit jag sa att jag aldrig skulle flytta men trivs nu jättebra här) som vi renoverade, vilket var ett jävla slitjobb med tanke på lortgrisarna som bodde här innan oss.
Tänkte att jag skulle fylla i en sån där "året som var-lista" som alla andra bloggerskor har gjort.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Födde barn
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja. Madde, Vicky, Joanna
4. Dog någon som stod dig nära? Nej,men söta tanter och gubbar jag vårdat på jobbet..
5. Vilka länder besökte du? Thailand (i mina drömmar)
6. Är det något du saknat år 2009 som du kommer att ha år 2010? Ett fast jobb
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 25 maj
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag födde barn och lyckades ta mitt efterlängtade körkort
9. Största misstaget? Att jag gick till en frisör som förstörde håret på mig, fick en kemisk klippning så håret bak är ca 2-3 cm långt..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Yes, förkyld. Räknas kejsarsnitt som en skada? Hade/har iaf ont där fortfarande, till och från. På vissa ställen runt om snittet är det ingen känsel..
11. Bästa köpet? Spjälsängen
12. Vad spenderade du mest pengar på? Blöjor, barnmat, räkningar
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ted och Magnus
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Black eyed peas- I gotta feeling,
Tupac-Changes, Kent - Utan dina andetag
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit mindre karameller
18. Hur tillbringade du julen? Städade, agerade chaufför under större delen av dagen, firade sedan med min kära familj ute i Stornäset.
19. Blev du kär i år? Absolut, i mina favoritkillar, Ted och Magnus.
20. Favoritprogram på TV? Greys Anatomy
21. Bästa boken du läste i år? Bästa och bästa, läste boken "Vänta barn" säkert 1000 gånger.
22. Största musikaliska upptäckten? Lady Gaga!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pengar och en riktigt bra födelsedagsfest som jag aldrig kommer glömma.
25. Något du önskade dig men inte fick? En tårta!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Vi fikade här hemma först, släkten. Sen hade jag födelsedagsfest på kvällen med mina vänner.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, fick/hade allt jag någonsin kunnat drömma om.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Haha ja.. kamelonten?
29. Vad fick dig att må bra? Ted och familjetryggheten
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Chad Michael Murray
31. Vem saknade du? Sunny (hunden vi hade när vi bodde i Västerås)










Over and out
M