Shopping

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 22:41:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Igår var jag ledig så jag och Ted tog oss en tur i Birsta tillsammans med Jennifer. Vi lyckades fynda en hel del. Vi lunchade på McDonalds också innan Jennifer begav sig till jobbet.

Idag hjälpte vi pappa att bogsera sin gamla Saab ut på Alnö. Efter det åkte vi hem till honom och åt pizza och drack kaffe. Sen drog vi ner på stan och kikade runt lite innan det var dags för mig att åka på jobbet.

Nu är det sängen som gäller. Ska jobba ca 12 timmar imorgon.

Over and out
M



Storasyster?

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 21:30:14 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 4 kommentarer

När jag hämtade Ted på dagis idag så träffade jag en tjej där som nog var någon typ av semestervikarie.

"Hej! Vem är du storasyter till då?" sa hon glatt till mig.
"Storasyster!?!?" sa jag lite upprörd
"Ja?" sa hon glatt.
"Jag är ingen storasyster! Jag är mamma till Ted!!!" sa jag ordentligt.
"Oj, okej. Men, men du såg så ung ut så jag trodde det.." sa hon och skämdes så in i norden.
"Ja, jag vet att jag ser ut som 15 men jag är 22 och det är väl inte så ungt? Eller?" sa jag bestämt.
"Eh, nej..." sa hon blygt.

"Ja, hur har det gått idag då?" sa jag.
"Ja, det har gått bra. Jag bytte en blöja på honom förut och det gick JÄTTEBRA!" sa hon jätteglatt.

Okej, bra då vet jag att dagen gått bra. Kanoners.. Suck.

Som tur var kom en ordinarie och hon berättade att dagen gått jättebra m.m. Ordentlig info, det gillar jag. Inte massa snack om var det var för matrester i bajset.

Säga vad man vill om semestervikarier. Jag är själv en semestervikarie just nu. Men man tar ju reda på information först, innan man ropar ut syster, morfar etc åt höger och vänster.
Det är som om att jag skulle säga "Nej men hej, vem är du son till då?" till nån kille som hälsar på nån tant på jobbet. "Eh jag är gift med den tanten!!!" Gud så pinsamt. Han skulle ju bli helt förstörd. Skulle aldrig vräka ur mig nåt sånt.

Ibland blir man lite less. Nu kommer jag hänga upp mig på det där HON sa. Huva.

Over and out
M



Rex and the pizzaballs

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 20:48:46 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Idag har vi varit ute i Birsta. Jag handlade hem en ny familjemedlem i form av en köttätande växt. Vi har döpt honom till Rex. Har länge velat ha en sån här hemma. Hemmet blir mer levande så att säga. Hehe. Vi vaknar väl upp här framöver med Rex ovanför våra huvuden. Myspys.

Sofia och Jörgen har varit här ikväll. Jag och Sofia bakade pizzabullar. Det var helt otroligt gott. Rekomenderar helt klart alla mattrogna att göra såna. Superenkelt att göra också. Perfekt att ta med när man ska ut på t.ex en utflykt eller är för lat för att laga mat.

Recept:

50 g jäst

4 dl ljummen mjölk

2 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk socker

12 dl vetemjöl

 

Fyllning:

3dl tomatpuré

5 dl strimlad skinka

5 dl ost

2 dl oliver, skurna i skivor

3 msk olivolja

 

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 225 grader.

2.Blanda jäst och mjölk, ta i olivoljan, salt och socker.

3.Arbeta in mjölet.

4.Låt jäsa 30 minuter.

5.Dela degen på två och kavla ut en stor pizza, stor som en ugnsplåt. Bred ut tomatpuré. Tänk på att lämna c:a 3 cm från kanten.

6.Fördela skinka, ost, oliver över degplattorna och ringla lite olivolja över.

7.Rulla ihop degen som när man gör kanelbullar. Skiva rullarna i 2-3 cm tjocka skivor.

8.Lägg dem på smörpapper och kör in i ugnen i 10 minuter.

Pizzabullarna

 


Rex

 

Over and out
M

 




Höst?

Publicerat: 2010-07-22 Kl: 18:37:57 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Ja, ursäkta rubriken men det känns faktiskt lite som om att hösten är på G. Tyvärr. Det är ju mycket mörkare på kvällarna nu. Sommaren har bara flugit förbi i ett svep. Typiskt. Surt. Jävligt.

Just nu går Piff och Puff för fulla muggar på tv:n. Är noga med att inte Ted ska se massa hemskheter på burken, därför slår jag ofta på nån barnfilm eller har barnkanalen på, eller har tv:n avstängd. Svårare än så är det inte.

Det går bara bra och jobba. Man är som en svettsvamp varje dag. Det är himmelens varmt på jobbet och man sliter med hela kroppen så det finns aldrig nån risk att frysa.

Har kommit in på en utbildning nu här i höst. Trodde aldrig att jag skulle komma in på den men är överlycklig att jag gjorde det. Ubildningen heter "Kvalificerad undersköterska i avancerad sjukvård/rehabilitering". En 1-åring utbildning på distans. Det är en kompetens som VERKLIGEN behövs så därför tog dom bara in ca 20 stycken. Och jag är en av dom som kom in. Känns skitbra.

Farsan köpte ny bil i söndags, jag köpte nya skor till Ted för 300 kr och jag kan säga att dom redan är halvt trasiga. Hur trött blir man inte? Vet inte hur han lyckas förstöra dom. Han har liksom skrapat sönder frampå skon. Det händer då han är på dagis och är ute och leker. Nån som har något tips på skor som håller ett tag!?



I Bänkås

Med Edwin i Grönviken


Kvällsfika :)

Over and out
M






Walking!

Publicerat: 2010-07-14 Kl: 09:19:41 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Ted tog 5 små steg i söndags, det inträffade såklart när jag var på jobbet. Magnus hade sagt "Kom till pappa, gubben!" också hade han tagit 5 små snabba steg. Jag försökte få honom att gå till mig i måndags, men det blev ingenting då. Men hör och häpna, igår gick han massor! Det går allra bäst på hallmattan och ute på balkongen. Ted tog 7 riktiga steg flera gånger igår. Helt otroligt! Jag blir helt rörd. Han blir helt till sig när han har gått några steg.
Det känns så himla roligt. Snart kommer Ted springa runt här som en vilde. Tyckte det var nyss han kom till världen!

Over and out
M



Friidag

Publicerat: 2010-07-09 Kl: 09:14:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Nu var det längesen jag bloggade. Ursäkta!

Vad har hänt?

Ted blev sjuk på dagis på måndag (28 juni) så vi hämtade honom där. Sen så har han varit sjuk i en vecka. Helt sjukt! Jädra förkylning. Vi åkte in till primärvården förra fredagen för vi var lite oroliga om det var mer än en förkylning eller nåt med öronen. På primärvården var det hur mkt folk som helst, vi fick vänta över en och en halv timme. En snäll doktor undersökte Ted och konstaterade att det var en förkylning, ingen öroninflammation. Nu är Ted frisk och glad igen. Han blev feberfri nu i tisdags. En vecka med feber alltså, jobbigt.
Nackdelen med dagis är att barnen blir sjuk titt som tätt. Är ett barn snorigt, då blir alla snoriga.
Men jag tycker ändå om dagis, det är oftast där man får sina framtida kompisar och det är där man lär sig en massa roliga saker. Bättrar på skillsen som mamma och pappa lär en hemma. 

Mange och jag har hunnit bada 2 gånger på 1 vecka! Bra gjort. Vi har varit i Bannsjön båda gångerna. Det är sjukt varmt i vattnet där.

Vi var ner en sväng på Gatufesten i onsdags. Lyssnade på brorsans band Pledge som tävlade i Svensktoppen Nästa. Tyvärr var det en äldre dam som vann med en tjatig låt, precis som låtarna låter på svensktoppen. Med facit i hand så vet man att man blir inget om man vinner den tävlingen. Precis som Idol. Man hörs på radion nån vecka sen dör man ut. Så det var ingen större förlust för Pledge. Dom ska spela på Drakbåtsfestivalen här i sommar och har en massa annat på gång också så det är ingen fara på taket.

I helgen ska jag jobba.

Over and out
M