Älskade Ted

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 09:21:55 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

 




Ted 1 år!

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 08:54:58 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Världens bästa pojke blir 1 år idag!

Jag blir riktigt sentimental. Kan fortfarande känna precis hur det kändes den här dagen för prick ett år sedan. Jag låg där i sjukhussängen med sjuk smärta i magen och hade knappt förstått vad som hade hänt. Jag kände en enorm lycka i hela kroppen. Magnus låg i sängen brevid och var riktigt trött. Ted låg i den lilla sängen som dom ligger i på BB. Sköterskan kom in och sa att Magnus skulle ta Ted till doktorn för undersökning kl 10. Hihi, jag känner fortfarande samma pirr i magen nu när jag tänker tillbaka. Jag hade blivit mamma, en helt obeskrivlig känsla, och låg där som ett vårdpaket. Ville bara kliva ur sängen och åka hem med min lilla familj, men vi skulle ju ligga kvar i minst 3 dagar p.g.a katastrofsnittet och för att jag fick feber under förlossningen.



Grattis gubben! Jag älskar dig mest av allt!

Over and out
M





Tempen, då.

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 20:58:59 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Så här dags för ett år sen bad barnmorskan mig att ta tempen, SJÄLV! Det är inte enkelt om man har värkar, sladdar och blöja! Herregud. Jag hade iaf feber och vi fick veta att vi var tvungna att vara kvar på BB i 3 dagar efter Ted ploppat ut. Det var inte ett roligt besked, men då visste man inte vad som skulle hända senare i förlossningen heller..


En bild från förlossningen. Frös som fan.. Hade feber.

Over and out
M



10:40

Publicerat: 2010-05-24 Kl: 10:40:52 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jag får riktiga flashbacks just nu. Den här tidpunkten för exakt ett år sen kom doktorn in och sprack hinnorna så vattnet gick. Har nog aldrig varit så nervös. En halvtimme efter började dom första värkarna komma.


Bjuppar på en bild från förlossningen :)

Over and out
M



Solskydd

Publicerat: 2010-05-22 Kl: 09:51:24 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer




Inhandlade denna produkt igår, 109 kr på City Gross.


Over and out
M



1 år kontrollen

Publicerat: 2010-05-21 Kl: 11:58:34 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Igår promenerade jag från Bosvedjan till stan. Det var riktigt skönt faktiskt, tills störtskuren kom. Jag blev riktigt äckligt blöt. Hela skorna vattenfylldes och just pga det fick jag mysiga skavsår. Vi gick på stan med Therese+Milla, Camilla+Leon och Marie med sin lilla Max. Det var trevligt men blev stressigt för min del eftersom jag och Ted skulle hinna upp till BVC i Skönsberg till kl 15. Vi fick stå inne på Kulturmagasinet ett bra tag och vänta på att regnet skulle lägga sig. Så tiden bara rann iväg. Jag skulle ha handlat lite av varje till Ted men fick "bara" med mig 2 par shorts, en skjorta och 3 par strumpor. Sen drog vi gärnet till Skönsberg. Bra träning om inte annat. Kom fram prick i tid. Som vanligt fick vi vänta. Inne i rummet satt en ordentlig doktor och sköterskan. Han undersökte Ted på alla sätt och vis och sen var det dags för vägning+mätning. Hjärtat väger nu 9740 gram och är 74 cm lång. Efter det var det dags för sprutorna. Mange fick sitta med Ted då för jag tycker det är så hjärtskärande. Men det gick bra. Tokgrin men han blev rätt lugn ganska fort.

När vi kom hem åt vi middag och badade. Sen gick jag över till Sofia och bakade muffins. Satan i gatan vad snabb och bra vi är på bakning. Gjorde 3 plåtar på mindre än 1 timme.
När jag kom hem hade hjärtat fått lite feber och Mange hade gett han lite alvedon. Efter det sov han sött till 5 imorse.






Over and out
M



Lady GaGa - Paparazzi Acoustic

Publicerat: 2010-05-14 Kl: 21:32:58 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer



Hon är ju bara så grym!


Over and out
M



"Titta!"

Publicerat: 2010-05-14 Kl: 21:19:00 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

För prick ett år sen gjorde jag sista besöket hos min barnmorska (läs inlägget här). Det var ett rätt tröttsamt möte. Det var varmt och jävligt, jag hade gått över tiden 5 dagar och trodde inte att jag någonsin skulle få föda. Rent utsagt; deprimerande. Känslan går inte att förklara för dom som aldrig varit gravida. Jag trodde seriöst att jag skulle gå under. Men det gjorde jag såklart inte. Barnet kommer ut förr eller senare. Jag hade kakstopp för jag trodde att han skulle tröttna i magen och ploppa ut istället. Undra vad det är som gör att man föder när man väl gör det? Varför vill inte vissa förlossningar starta naturligt? Varför ska man behöva starta igång en förlossning? Varför vill inte bebisen börja pressa sig ut av sig självt? Världen är bra konstig. Om jag blir gravid igen någon gång i framtiden, undra hur den förlossningen kommer gå då. Blir det en naturlig förlossning eller samma konstlade förlossning som den med Ted? Ett tips till alla som är gravida, skaffa en gravidförsäkring innan det är dags att föda. Jag ångrar så att jag inte skaffade en sån. Hade jag gjort det så hade Ted fått ersättning för tångmärket i pannan. Men man tror ju inte i sin vildaste fantasi att man ska få ett medeltida verktyg uppkört i puppiluran när man ska föda. Herregud, jag hade inte ens hört talas om tång innan..

Min fina, älskade, underbara pojke kan nu säga "titta!" ordentligt. Han har övat nu i ca 2 veckor och han är så himmelens söt när han säger det. Han säger även tack.

Jag vet att många tycker att gravidmagar är otroligt vackert. När jag var gravid och hade börjat få foglossning och massa andra åkommor tyckte jag att det var jobbigt att vara gravid men det var såklart underbart när Ted sparkade och rörde sig i magen. Många gånger kände jag mig som en reumatisk kossa som hade ont överallt. Ibland kunde jag verkligen inte ta till mig när det kom fram personer som sa att magen var så himla vacker. Det jag vill komma till är att nu så här efter graviditeten tycker jag att jag hade en otroligt fin mage, även fast jag tyckte jag var större än ett radhus. Det är vackert att vara gravid! Don't forget it!


Så här såg jag ut för ett år sedan.




2 bilder på mig som gravid.

Over and out
M








Drakborgen

Publicerat: 2010-05-13 Kl: 09:10:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Igår gjorde vi första besöket på Drakborgen. Joanna och Edwin kom hit först kring 10:30 snåret sen gasade vi bort till Drakborgen. Vi var förväntansfulla och glada att barnen äntligen skulle få uppleva det stället, man har ju hört så mycket om stället. Typ det första man möts av i Drakborgen är en snarlik kopia av Hedbergskas matsal, kan också jämföras med en sitthal på Münchens flygplats. "Vad är det här för ställe?!" liksom. Ingen fick ha skor på sig men ändå dom står och lagar mat i själva byggnaden, ofräscht tycker jag. Inte vill man väl titta på en 7 meter hög spisfläkt på en lekplats? Förutom själva matplatsen var det klätterväggar, en liten bilbana, massa coola, spännande gångar. Vi gick och letade efter själva baby-lekiset men det fanns nog ingen direkt plats för det. Däremot satt det några bebisar+föräldrar på golvet framför mat-kön. Tror nog att det där stället är roligast för barn som kan gå. Lite roligt hade Ted och Edwin ändå, dom fick åka på såna där små plastbilar. Ted skrattade hur mycket som helst. På deras hemsida står det att det finns mikro som man kan värma mat i. När man gör entré i Drakborgen sitter det en lapp där det står att man absolut inte får ta med sig egen mat. Dubbla budskap. Tur att det var gratis att gå in. Men som sagt, jag tror att barn som kan gå och klättra får ut mer av att vara där. För våra "små" barn var det nog, för dom, en stooor lagerlokal att krypa runt i med en massa springande barn runt omkring sig.

Efter Drakborgen gick vi ned till IKEA och drack lite kaffe. Ted och Edwin fick lunch. Sen drog vi våra lurviga till Birsta. Pojkarna somnade gott i sina vagnar.
Kring fyra-tiden kände vi oss nöjda. Jag skjutsade Joanna och Edwin till Haga sen for jag och Ted hem.






Over and out
M





Pollenallergi

Publicerat: 2010-05-09 Kl: 15:48:30 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Pollenallergiker som jag är, blir jag vid den här årstiden alltid påmind om hur sköra vi människor är. Att man ska behöva vara allergisk mot träd och dylikt som finns på jordklotet. Helt sjukt. Jävulst töntigt.
Drömde inatt en dröm som kan liknas vid kaffe-begäret Rudolf har i Sunes sommar. Ni vet när han ser alla dricka kaffe överallt på badstranden. Hysteriskt roligt men den känslan är fan hemsk, när man är sådär extremt kaffesugen och man känner att man kan göra nästan vad som helst för att få kaffe.

Dom flesta har kanske sett "Emil i Lönneberga"-kollektionen på Lindex. Jag köpte en "Emil-body" där i veckan. Upptäckte till min förvåning att knapparna som sitter nere vid blöjan satt fast. Eller ja, när jag öppnade knapparna fastnade dom i varandra. Svårt att förklara. Åkte tillbaka till Lindex och fick byta. Tänkte att jag skulle prova om den bodyn var likadan, och det var den! Helt otroligt sjukt. Samma sak. Provade även på en till och även den gick sönder. Vilket skit! Hon i kassan blev förvånad och sa till sitt försvar att dom där sålde som smör i solsken och ingen har nånsin klagat eller lämnat tillbaka. Det var himla synd för det där plagget var riktigt fint.

Var ute med Rojja i skogen igår. En förtvivlad matte gick runt och letade sin lilla chihuahua som hade stuckit ifrån henne pga av några idiotiska ungdomar som smällt smällare mitt på dan, mitt i skogen. Att hitta en chihuahua i skogen är som att leta en nål i en höstack. Vi hjälpte henne att leta ett bra tag men det var fan omöjligt. Hoppas hon har hittat hunden.
Snart ska vi iväg och äta tacopaj hos mamma. Mums!



Rudolf är kaffesugen

Over and out
M



Tiden går så fort..

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 12:05:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Kan inte ens fatta att det är maj månad redan. Herregud vad tiden har gått fort! Runt den här tidpunkten för exakt ett år sen var jag bra less på att vara gravid. Kommer ihåg att jag låg i vår säng och kikade på tv, bröt ihop totalt och sa till Mange att han skulle ta isär spjälsängen och ställa ner den i förrådet. Väntan på Ted var så olidlig att jag hade slutat hoppats på att han någonsin skulle ploppa ut. Den känslan är så hemsk. Jag visste liksom inte vad jag skulle ta mig till. Inga värkar, inga tecken alls på att förlossningen skulle starta. Ett par av mina favoritsommarskor gick även sönder runt den här tiden. Fötterna var så vattenfyllda och svullna så tygskorna sprack sönder lite. Haha! Man var bra less alltså. Men man ska ju bli less på slutet av sin graviditet, säger dom. Så att man blir triggad att vilja föda. Jo tack, föda var det enda jag ville. Sen när man väl ligger där med jordens värkar, då vill man bara gå hem och lägga sig.
Vad har vi gjort hittills i veckan? I måndags var jag och Ted i Birsta med Vicky och Benjamin. Min Mange + Mange var också med. Träffade Joanna och Edwin också. I tisdags hälsade jag på hos mamma. Mange och jag såg Avatar, vilken besvikelse. Kan beskriva filmen så här; en blandning av Pocahontas och Terminator. Tur att man inte betalade och såg den på bio. Igår var vi nere på stan en sväng. Mamma och jag gick på ett infomöte på Kulturmagasinet medans Mange och Ted kikade runt på stan. Idag blir det nog Birsta för mig och Ted igen.






Over and out
M



Sista april

Publicerat: 2010-05-02 Kl: 11:39:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fredagen blev lite hektisk. Mange var ledig så jag for till mama mitt på dagen för att göra lite slingor i mitt hår. Kunde inte hålla mig längre. Utväxten var too long och jag vill inte bli mer brun, än vad jag redan är. Vill få ut min riktiga brunfärg med hjälp av lite slingor. Tycker det blev bra. Tiden rann for iväg. Susanna skulle hämta mig hos oss i Bosvedjan klockan fyra. Mamma skulle också till Bosvedjan så hon åkte med mig dit. Vi stressade på bra och kom hem i tid. Jag hittade precis skorna när Susanna sms'ade och sa att hon var utanför. Sen bar det iväg till Stornäset där det vankades grillning, bastning och en liten förfest. Fredrik (brorsan) och Timmie var redan där. Efter ett tag kom Marre och Pia. Karlarna skötte grillningen och vi tjejer hade diskussioner om precis allt.

Efter vi ätit drog vi iväg och bastade i huset brevid. Herregud, jag har inte bastat på år och dar. Tyckte ändå att det var jag som klarade hettan någorlunda bäst. Haha! Värmen låg runt 70 grader. Vi körde lite typ namnlekar i bastun som inte gick allt för bra. Kan nog bero på värmen. Vi sprang även ut på gräsmattan och sen in i bastun igen. Jag kände mig som en ny människa efter. Det är skönt och basta. En mystisk karl satt sig och grillade precis utanför bastun vilket skrämde mig. Varför grillar man utanför en bastu?

Efter bastningen blev det snabba ryck. Vi började göra oss i ordning för att åka ner på Stadshuset. Alla vet ju hur lång tid det tar för oss tjejer att göra oss i ordning för fest. Håren ska fixas, sminket ska läggas, kläderna ska sitta fit, sen så ska det pratas emellan och nån klunk vin ska sippra ner under praten. Ett helt projekt med andra ord!
En kille vid namn Pelle (Carsten) kom över. Han skulle vara vår skjuts för kvällen. Tyckte jag kände igen honom. Det visade sig att han spelat bas i Erik Löjdmark's tidigare band. Löjdmark's band A New Way to Flavour skulle vara förband denna kväll till bandet Dead by April, stort.

Det blev en liten musiktävling i vardagsrummet. Karlarna spelade intron till låtar och vi skulle gissa vilka låtar det var. Det var riktigt roligt. Det är inte varje dag man får höra livemusik framför ögonen. Tror att jag vann den tävlingen, faktiskt.

Vi åkte ner till Stadshuset vid 22:30. Bra stämningen i bilen. Det spöregnade dock vilket kändes surt. Eftersom vi stod på gästlistan så behövde vi bara betala 130 kr för inträdet. Annars kostade det 270 kr.
Erik's band var i full gång när vi kom dit. Vi hann höra några låtar innan det var dags för Dead by April.
Det är något speciellt med att se band som man bara har sett på tv eller hört på radion. Det känns lite pirrigt. Jag hade deras hit "Losing you" som ringsignal rätt länge men bytte efter några månader. Så självklart såg jag mest fram emot den låten. Det var inte så mycket folk där så det blev ingen direkt sammanhängande stämmning. Synd. Men jag tror att det beror på inträdeskostnaden. Många kom till dörren och frågade vad det kostade sen när dom fick reda på priset så gick dom. Hade det kostat 130 spänn för alla då hade nog spegelsalen varit full.
Spelningen var inte så lång och Stadshuset stängde klockan 1! Sjukt tidigt. Vi bestämde oss för att åka hem efter det.












Over and out
M