Halloween

Publicerat: 2011-10-30 Kl: 22:56:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Lillhjärtat sover, storhjärtat spelar battlefield 3 (ett jävla skjutande, grannen slår väl i väggen snart) och jag sitter vid datorn. Sen Dollarstore öppnat i samma hus som City Gross är det milslånga köer på just City Gross, varför skaffar man aldrig självskanning!? Stod i kö i ca 20 minuter i fredags, men jag hade ingen tid att passa så jag kände ingen direkt stress. De flesta tittade på tv-skärmarna som är precis vid kassorna, där man tar kvällstidningen. Jag stod och tänkte på allt möjligt men framförallt: hur skulle tanten framför mig reagera om tv-skärmen helt plötsligt slog igång en porrfilm? Skulle folk börja jubla eller tycka det var pinsamt eller rent av bli riktigt sugen? Hahahaha! Ja, men verkligen "plötsligt händer det". Personalen skulle säkert inte kunna stänga av skärmarna på en gång eftersom det var så mycket folk och riktigt långa köer.
Igår var jag, Sofia och Magnus på en halloween-fest hos Jörgen, som bor här lite längre bort. Ted var hos sin fina mormor och sov över där. Det var jättelängesen jag var på fest nu, hujedamej. Vi hade tagit med oss halloween-smink som vi hade köpt på en lekaffär. Det stod inte någonstans hur man skulle gå tillväga med sminket så vi provade oss fram och Sofia fick ett snyggt bitmärke tillsist. Jörgens granne, Sofia dök också upp. Efter ett tag bad hon oss komma in till sitt ställe. Där gav hon oss två olika utklädnadsdräkter som vi kunde få ha på oss under kvällen. Sofia var häxan i "Alice i Underlandet" och jag var någon skottsk flicka med blond hår. Det blev hur bra som helst! Kul och vara utklädd för en gångs skull. Så vi var några på festen som var utklädd, svinkul. Roligast var nog killarna som hade både grishuvud och hästhuvud på sig. Såg riktigt roligt ut!
Imorgon börjar dom renovera balkongerna så efter den här veckan har vi en inglasad och en halvmeter längre balkong. Nice!














Over and out
M



Onsdag

Publicerat: 2011-10-26 Kl: 12:05:20 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Hah, tjejen hade en roll i "Sjunde himlen" i typ 10 år sen gick hennes karriär lite trögt tills hon fick en roll i en Saw-film. Brutalt dödad i filmen, sen dog karriären. Tråkigt. Ofta blir det så med skådisar som är med i långdängare, man förknippar personen med en serie så han/hon funkar inte i vanliga filmer. Det är som om en porrskådis skulle börja på ICA efter att spelat in 800 porrfilmer, man skulle förknippa personen med filmerna, inte till scharkdisken liksom.
Bilen blev vansinnigt, j-vla fin iaf! Lämnade in den på Kirres bilvård på Skönsmon sen när jag hämtade den blev jag nästan tårögd. Lillbilen. Till råga på allt hade dom städat bilen invändigt också! Helt sjukt vilken service. Bilmattorna har aldrig varit så fina nån gång. Tackar! Börjar klockan 16 idag så jag tänkte betala lite räkningar nu och städa lite här hemma.
Dollarstore har öppnat här nedanför oss typ, kanske lägenheten går upp mer i värde då?



En nypolerad skönhet :)

Over and out
M



Bilen

Publicerat: 2011-10-20 Kl: 22:02:55 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Pappa och jag var och handlade lite nödvändiga bilprylar idag, till min bil. Det är väl jävligt nice att far och dotter går på biltema och shoppar? Tycker jag i alla fall. Är väldigt rädd om min bil. Lägger alltid i 1:an när jag kör över farthinder. Måste tänka på lamellerna, som pappa säger. Efter shoppingen for vi och dammsugade min bil invändigt så nu är den fräsch inside inför vaxningen imorrn. Kära bil, klart du ska ha det bästa. Bilens värsta fiende är vägsaltet, som läggs på vägarna på vintern. Det sliter nåt jävulst på lacken och just därför ska man alltid vaxa bilen ca 2 gånger om året. Börjar bilen rosta så kostar det dubbelt så mycket att fixa som det kostar att vaxa. Vägsalt och måsskit är rena döden för lacken, just därför har jag också installerat en automatisk måsdödare. Bilen känner av när måsen ska till och skita och då avfyrar den en sjuhelvetes smäll. Ja, jag är teknisk. Neeeeej, jag bara skojar. Skulle aldrig döda ett djur, möjligtvis sätta en stomipåse på måsarna, längre går jag inte.



Over and out
M



Who says

Publicerat: 2011-10-16 Kl: 18:22:49 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer



Over and out
M



Rakt ner i halsgropen

Publicerat: 2011-10-16 Kl: 12:43:33 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Hjärtat ja, ner i halsgropen. I fredags. Gick in på Coop i Birsta och skulle köpa lite karra och mjölk. Magnus och Ted väntade i bilen. Magnus ringer mig efter ett tag: "Du måste komma ut nu på en gång!" "Varför det?" sa jag lite nervöst. Trodde det hade hänt något med Ted. En karl hade kommit och kört en bil fort, stannat utanför andra ingången på Coop, lagt ner en matta och börjat be mot själva butiken, sedan hade han satt sig i bilen igen och tagit på sig en stor jacka, sedan gått in i butiken. Magnus trodde han hade nån bomb på sig. Jag skyndade mig att ta godiset och gick till kassan. Visste inte om jag skulle säga åt folk att en mystisk karl var inne i butiken. När jag hade betalat skyndade jag mig ut därifrån och byggnaden står kvar än idag. Vet inte vad den där mannen höll på med. Magnus brukar aldrig bli rädd för nåt men han lät riktigt nervös. Helt sjukt vilken puls jag hade! Vad händer med världen och framförallt med folk? Skrämmande.
Idag ska vi byta däck på bilarna.

Over and out
M



Concrete jungle

Publicerat: 2011-10-12 Kl: 11:23:36 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Ja, jag är "hemnet"-beroende. Går in och tittar där mest hela tiden. Vill liksom vara först att se nästa hus som läggs in. Drömmer om ett hus, ja det gör jag hela tiden. Blir bara mer och mer less på grannen som inte kan kissa mot porslinet istället för rakt ner i toavattnet. Åh, vilket störande ljud. Eller som när Zlatan gör mål, då skakar väggarna så man får hålla i tavlorna. Suck.. Nej, tacka vet jag hästhoppning, då är det lugnt i trappuppgången. Lägenhet är i all vänlig mening bra, men oron över att gubben under oss ska glömma en platta på och orsaka Sundsvalls andra största brand, det kommer jag aldrig sluta oroas över. Nej, tacka vet jag en härlig, mastiga villa, där man kan gå neck 24 timmar om dygnet utan att grannarna ska stå och titta in.
Vad har hänt på de senaste 6 dagarna sen jag sist bloggade? Har jobbat, har en konstig hosta som gör sig till känna när jag ska skratta, låter nästan som Roffe Vikström, så fult. Vet inte vad det är för hosta. Bacillerna har kanske legat med varann och fått barn i halsen? Snart dax att lägga på vinterdäcken. I år ska jag göra arbetet själv, säger Mange. Kvinnor kan allt, eller hur? Sen om man skriker som under förlossningen när man tar loss bultarna, då får det vara så. Helst skulle jag vilja vara bilmekaniker, som en bisyssla liksom. Kunna en bilmotor utan och innan, det är som smör i solsken det. Där kommer också husdrömmen med i bilden, tänk ett fett garage där man kan meka med bilen, åh vad härligt! Terapijobb liksom.

...och SMHI lovar regn och skitväder, ändå skiner solen som aldrig förr. Snälla skräp er nån gång!

Over and out
M



Bläää

Publicerat: 2011-10-06 Kl: 08:41:52 | I kategori: ♥Ted 2-3 år ♥ | 0 kommentarer

Ja, så känns det när man lämnar sitt barn på dagis och ens barn börjar gråta och ropa efter en. Åh, det gör så ont i hjärtat. Men jag vet att det går över ganska så fort efter att jag gått, om jag ska tro på vad fröknarna säger, och det gör jag såklart. När jag kommer och hämtar busungen efter jobbet så vill han oftast inte gå hem, så det är nog ett bra tecken på att han stormtrivs på dagis. Ted pratar ofta om de barn han brukar leka med och vad dom har gjort. Älskade lilla gryn! Du är fortfarande min stora bäbis! Haha!



Over and out
M



Bilder från födelsedagen

Publicerat: 2011-10-04 Kl: 11:53:48 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer















Skulle ha tagit fler bilder, men mitt i kalasandet glömde jag helt bort kameran. Typiskt!

Over and out
M



23 år

Publicerat: 2011-10-03 Kl: 21:32:21 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Ganska på pricken den här tiden, 21:30, för 23 år sedan, förlöstes jag ur min mammas puppa av en manlig barnmorska. Ur ett härligt, porlande fostervatten dök jag fram. Grattis till mig! Dagen till ära bakade jag hallonvetebullar imorse sedan kom mamma, pappa och brorsan hit och vi har umgåtts hela dagen. När hände det sist? I dagens samhälle måste man nästan boka in träffar med familj och vänner, stressiga värld. Så borde det inte vara. Man vet aldrig hur morgondagen kommer se ut, ta hand om nära och kära varje dag.
Hämtade Ted på dagis kl 15:30. Mamma, brorsan och Ted tog en promenad till City Gross i det fina vädret och handlade matvaror till en god sallad som vi senare gjorde. Pappa och jag fixade tårtor från café Charm. Kring 17:30 kom Madde och Thea. Ted och Thea började genast att busa gärnet. Inte en lugn sekund tror jag. Härliga barn. Sedan kom Britt-Marie, Andreas och Sofia. Blev ganska många i denna här "lilla" lägenheten. Blir otroligt varmt när de flesta pratar samtidigt. Saliga Amalia! Sofia for för en stund sedan. Nu är jag halvseg och det känns som om jag är gravid i 8 månaden! Helt uppsvullen. Milda makter. Har fått fina fina presenter. Tack allihopa!

Over and out
M



Veckans sista dag

Publicerat: 2011-10-02 Kl: 11:28:04 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Det är Söndag, igen. Veckorna går så fort! I min lilla värld var det nyss sommar och ca 3 månader tills jag fyller år. Men nu är det ju faktiskt höst, jag fyller år imorrn och det är ca 10 veckor till julafton och tills jag blir faster! Min fina storebror ska bli pappa, hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle få barn före honom. Men nu är det alltså snart dax för honom och hans fina Susanna att få sitt första barn. Åh så spännande! Undra hur hon kommer se ut?
Igår var jag och Ted i Nedansjö hos Joanna och Edwin. Det var marknad och klädbytardag på Vårbacken så vi drog dit och fyndade kläder. Tror jag fick ihop typ 20 plagg åt Ted för 175 kr! Helt sjukt! Hittade ett underställssätt i märket Everest för 30 kr. Man borde gå på fler såna klädbytardagar. Lite skeptisk är jag dock. Jag luktade på kläderna, nån fixidé jag har. Det är ju faktiskt någon som har använt kläderna innan. Just nu laddar vi inför Himlabadet, ska ta med Benjamin också. Kommer nog bli himla roligt! Senare idag kommer faster och en av mina kusiner med sina barn och hälsar på, trevligt.







Ted och jag var på skogsmys/plocka svamp med brorsan :)


Västerbottensostpaj :) världens enklaste paj, och även en av de godaste!

Over and out
M