Öppnar upp

Publicerat: 2012-07-31 Kl: 18:35:46 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jo, det går framåt med rivningen. Mangan och farsan har hållt på i 2 dagar nu. Vi var på Bauhaus idag och köpte gips, reglar, skruvar, spackel, färg etc. Började åska som fan när vi var där. Åh så jag avskyr åskväder. Det har ingen funktion alls på oss jordbor. Många tycker det är mysigt. Förstår det bara inte. "Åh den kanske slår ner snart brevid oss, hoppas.. hihi.." Är det mysfaktorn eller? Jag har nojja att blixten kan slå ner i bh-bygeln. Jo, den har gjort det på en kvinna, säkert fler. Häromdan dog 4 pers i skogen av en och samma blixt. RESPEKT ska man ha för åskan, inget annat.













Lite gipsskivor, spackel, färg, m.m sen så äre klart! Längtar. Kommer bli så
jävla snyggt!

Au revoir
M



Heldag med familjen

Publicerat: 2012-07-29 Kl: 11:55:11 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Igår var vi hos familjen Tenno/Wiklander hela dagen nästan. Det var riktigt trevligt. Vi fikade, grillade, åt efterrätt, pratade gamla minnen, skrattade så vi grät. Livsnjutning helt enkelt. Alice började jollra ordentligt. Underbart.




















Au revoir
M



Roses are red and also my hair

Publicerat: 2012-07-27 Kl: 21:24:58 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Det doftar pepparkaka här hemma. Jo, det får göra det mitt i sommaren! Jag gjorde en pepparkakssockerkaka för några timmar sen. Gött mos! Den var så jävla saftig och smakrik så vi alla satt helt tyst och bara NJÖT!
Svärfar har varit här och vi bjöd honom på middag och kaka. Himla trevligt! Mangan klippte honom också, med rakapparaten. Tidigare idag var jag och Tedde på Birsta med bästa Sofia. Killarna som jobbar på Hobbex skrattade så hjärtligt åt Ted när han lekte med deras helikoptrar. Ted lät på sitt vis och killarna sa "Vilken inlevelse han har, härligt och se!"
Älskar vår rosvägg vi har här längs ena husväggen. Det är verkligen kärlek, kärlek, kärlek längs den väggen. Jag älskar verkligen växter och levande blommor. Har väldigt svårt för plastblommor. Väggen från hallen in till vardagsrummet kommer snart falla. Mangan har införskaffat stemps, betonggrejjer och en IPE120 stålbalk så snart händer det mina vänner! Mucho exiting! Ja juste, mitt hår är rödbrunt nu. Blondingrejjen funkar inte för mig. Är så förbannat mörk i hårbottnen och mitt hår växer ju som ogräs, hade fått färga utväxten rätt ofta om jag hade behållit det blonda.









Au revoir
M



Bad

Publicerat: 2012-07-26 Kl: 21:33:47 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I tisdags tog jag årets första dopp. Jo, väldigt sent, men var har det varit för väder då? Jo, regn var och varannan dag. Vi badade i bänkåsviken med Sofia. Det var säkert bara 17-18 grader, men det var på något vis nödvändigt att hoppa i, det hör till sommaren liksom.
I onsdags blev Ted biten av en geting eller broms. Det var hemskt! Jag och mamma stod och bytte gardiner och Ted var alldeles utanför och spelade fotboll. Plötsligt börjar han grina ordentligt. Helt förstörd var han. "Spindeln bet mig mamma!" sa han. Men det måste ha varit en broms eller geting. Hela högra örat blev rödare och rödare och mer svullet. Tack och lov hände inget mer, svullnaden gick ner efter nån timme och det röda försvann också. När han somnade på kvällen så vaknade han efter en stund och var ledsen och hade drömt om spindeln. Numer är han livrädd för flugor/fjärliar/humlor/mygg/getingar/bromsar etc för han tror att alla ska komma och bita honom. Vi har försökt att förklara att det är getingar, myggor och bromsar som biter, inte flugor och fjärliar, men han är ändå rädd för dom. Det sitter väl i ett bra tag, rädslan alltså.


Teddes skitiga små fötter efter att klippt gräset med pappa :)



Härligt i Bänkås :)

Teddes öra efter han blivit biten.. :(

Vilken skillnad på öronen efter bettet! Huvaligen..

Au revoir
M



Kvalstersjukan

Publicerat: 2012-07-23 Kl: 16:11:09 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jag vaknar på morgonen, lite halvtäppt i näsan och lite smått ont i halsen. Sjukdomsbilden försvinner när jag tar första koppen morgonkaffe. Det är då jag inser att det kan vara kvalstersjukan jag lider av. Då jag nästan nyss har bytt sängkläder kan inte problemet ligga där, utan djupare, i madrassen kanske? Då dammsugar jag madrassen, byter sängkläder igen och så är problemet borta. Sjukt hur det kan vara så, att vakna upp på det viset menar jag. Om det är kvalstersjukan eller ett fel på en själv, det vet bara gudarna. Att det finns 40 000 arter kvalster på jordklotet är fascinerande, men ack så äckligt och nervkrypande. Bara att sängkvalster har 8 ben är snuskigt. Den mängd hudflagor som vi avger varje natt räcker som föda till miljontals kvalster i flera veckor. Blä!
Åter till dagordningen. Vad vi har gjort sen kryssningen? Firat svärmor som har fyllt år. Varit i bänkåsviken med Sofia och hennes familj. Varit på Thaifestivalen på Norra berget. Också har vi umgåtts med nära och kära. Vädret har varit lite till och från, inte alls som riktig ordentlig sommar. Det är jättemörkt och höstkallt på kvällarna. Jag har hittat massvis med mörka hårstrån i Ted's hår! Han kanske blir brunett ändå? Häromdagen räddade jag en fågel som Wilma spelade fotboll med. Hörde hur den skrek som en liten baby också kom jag ut och såg hur roligt Wilma hade. Jättehemskt och se.. Jag räddade pippifågeln, den blödde på ryggen och var lite naken efter Wilmas lek. Den låg länge i vindruvebusken men efter några timmar började den hoppa iväg till grannens tomt och sen har jag inte sett den något mer. Hoppas det gick bra. Wilma var sur på mig hela kvällen igår.
Tiden går som vanligt för fort och ibland vill man bara stanna tiden för att man har så förbannat trevligt!












Au revoir
M





Paradiset på Östersjön

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 19:01:49 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Det var regnväder när vi for, kanonväder när vi närmade oss huvudstaden. Kunde inte bli bättre! Inne i innerstaden hamnade vi bakom häst med släp. Medeltiden mötte framtiden. Lite roligt. Stackars hästar. Lite plågeri är det, med tanke på asfalten. Vi parkerade under jorden, lite läskigt. När vi åt på donken kom en indisk kvinna fram till Ted, smekte honom på kinden och sa sådär indiskt mystiskt "What a wonderful child..". Dum som man är svarade jag på svenska "Ja!". Ted var VÄLDIGT fascinerad när vi stod vid kajen och såg fartyget komma in. Alvin, från filmen "Alvin och gänget" kom och vinkade till alla barnen. Ted blev livrädd och var rädd för den (som han sa) "björnen" hela resan. Det är en hamster, eller ekorre, egentligen. Same shit, different name. På båten var det jättemysigt, vi hade en hytt med fönster och det var värt hur mycket som helst. Vi gick upp på soldäck nästan på en gång och där var det liveband som underhöll. Kanonväder och sommarlåtar, alla sjöng med. Går inte och beskriva känslan. Tedde mimade till, eftersom han inte riktigt kunde texterna, gullunge. 
Morsan och jag hamnade i en variant av arga leken med 4 kärringar som ville komma undan med att ta 3-tåren i kaffeautomaten. Tror jag skrattade efteråt så jag höll på och skita ner mig. Mangan och jag fick lite egentid under en nattimme. Vi gick till pianobaren där en kille satt och underhöll, skön musik, skön röst. Det var bra väder under hela resan utom några timmar dagen efter då det kom nåt sjuhelsikes oväder. En bilxt slog ner lite längre bort från båten och det bara dundrade. När vi kommit i land och började köra hemöver så for vi in på Arlanda stad och åt och tittade i lite butiker. Tedde charmade alla på resturangen när han tog upp saftglaset och skålade. Haha! Han har börjat med nåt nytt också, vet inte alls vart han fått det ifrån. Han trycker ihop skinnet på sitt ben och säger att det är en puppa!






























Au revoir
M



V8

Publicerat: 2012-07-15 Kl: 17:20:57 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

2 killar, 3 brudar, varav 1 höggravid burnade i en chevelle med V8 motor igårkväll på köpmangatan, jag var en av brudarna! Det var en häftig känsla när däckena trängde in svart bilgummi på gatan där ingen bor ensam. Vi hamnade i Folkets Park där det var en drös med läckra amerikanare, johnny cash/elvis musik och massor med 50-tals utklädda människor. Det kändes verkligen som att man var med i en "Grease" inspirerad film! Dom enda som såg enormt felplacerad ut var herr Kling och fru Klang, vår allas polis, med walkie talkie och neonfärgade joggingvästar som av rosa baklyktor blänktes av i lacken på en mintgrön cheva Impala. Ej passande.
Gåendes, lite halvlullande mellan bilarna kom en kvinna och gick. Kände igen henne som fan. En kvinna jag har varit och masserat mig hos. Det var förnärmande att se henne lite småfull där. Det ska inte kännas så men jag har legat halvnaken i hennes massagebrits och hon har masserat mig och nu ser jag henne där. Det var en jättekonstig känsla. Idag har vi haft en ponnyälg på gården. Den passade jättebra in i interiören.








Au revoir
M




Heavenbath

Publicerat: 2012-07-11 Kl: 22:29:52 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jo, vi var på Himlabadet igår. Det var nästan äckligt med folk. Tedde träffade sin kärlek där, det var lyckat! Vi badade ute också, men fy fabian var kallt det var i luften. Regnade och blåste. Nej, det är inte svensk sommar, det är baltisk vår. Det är vår första semestervecka också. Fast huvudsaken vi är tillsammans och kan hitta på annat kul så är det inte hela världen att det regnar. Stackars södra delen av landet som är översvämmat. Jag har en större rädsla för naturkatastrofer nu när vi bor i ett hus. När man bor i lägenhet ringer man ju bara hyresvärden också fixar dom katastrofen men när man bor i ett hus är det räddningstjänsten och annat smått och gott som ska rädda en. Tur att vi bor i ett hus som står på en betongplatta. Stackars de med källare.
Idag har vi inte gjort så mycket. Haft hemmamys. Vi var till Birsta en sväng efter middagen och utnyttjade våra blomstercheckar vi fick när vi köpte kåken. Det blev en annorlunda orkidée och en rolig koppvas och en grönväxt. Tedde är så söt. Han sa "Godnatt farsgubben" till Mange häromdan. Jag höll på och dö av skratt. Idag sa han "gammkärring" när han såg grannens fru gå in i sitt hus.

Au revoir
M



Barndom

Publicerat: 2012-07-10 Kl: 11:08:27 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer




Älskade hus, så otroligt många minnen!

Åka madrass nedför trappen.. Hoppa i snön från garagetaket..Spela boll i gillestugan..
Alltid rädd för "Hitlerboken" i bokhyllan.. Göra kojjor av soffkuddarna.. Visste alltid vart
julklapparna var gömda... Mamma kröp ner i hörnet på altan.. Ekorren som flyttade in på taket..
När pappa byggde basketkorgsskylten.. Siri.. Rambo.. "Filma äggen"... Mitt rosa lego.. Pontus.. Kojjan i trädet..
Blixten.. Slå in julklappar från förrådet.. Rädd när tomten tittade in i fönstret.. Inget lås på toa uppe... Fick alltid sitta i delen av badkaret där det var minst vatten.. Elorgeln som sprakade.. Somnade med boken över huvet.. Fredriks eviga gitarr/trumspelande..
Frukost på bron.. Tältade på baksidan..

Au revoir
M



Barnvakt

Publicerat: 2012-07-08 Kl: 19:43:25 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår var vi barnvakt åt Alice för första gången. Det var så mysigt. Gick hur bra som helst. Vi for ner på stan och tittade lite på Gatufesten. Fikade på Charm gjorde vi också. Sedan var vi nere i hamnen och tittade på helikoptern. En härlig dag!



Tedde provar mina skor :)







En djupt sovande Alice :) Vilken sovstil!

Gofötterna!

Au revoir
M



Alice dop

Publicerat: 2012-07-06 Kl: 16:48:46 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Fasters hjärta Alice döptes 30 juni. Välkommen in i svenska kyrkan, gumman. Som faster hade jag fått previlegiet att vara fotograf, fotade med pappas systemkamera, en Canon. With Canon you can. Jag älskar ju att fota och det här var mitt första "uppdrag". Så nervös var jag, alltid. Man måste ju vara lite "på" när man fotograferar, inte sitta i ett hörn och gömma sig och hoppas att någon fotokåt kommer fram och posar. Jag tycker att jag lyckades bra. Låter konstigt men minneskortet kunde fått vara större! Jag tog ca 340 bilder men skulle ha kunnat knäppa flera. Dopet var vackert på alla sätt och vis. Dopklänningen som Alice bar har jag, Fredrik och Ted varit klädd i på våra dop. Alice morfar och gammelmormor körde till fel kyrka så vi fick invänta dom i ca 20 min. Alla ställde sig upp och välkomnade dom med en redig applåd när dom kom. Lite småroligt. När Fredrik, Susanna, Alice och Marre gick in med prästen blev jag tårögd. Susanna såg ut att bryta ihop redan då men det stora brytet kom på första psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt". Då höll jag också på att bryta ihop, men tog mig samman. Susanna läste en välkomnande dikt till Alice och jag var helt tagen av vad hon läste att jag glömde att fotografera henne. Jag stör mig än idag på det, att jag glömde ta kort på henne alltså. Skit. Marre läste en jättefin dikt, hon bröt nog ihop lite, men tog sig samman. Sen var det nog dags för mig. Hade hedersuppdraget att läsa "Evangeliet om Jesus och barnen". Jag var nervös innan, men det gick bättre än vad jag trodde. Kom på efteråt att jag sa "dom", inte "dem", men det fick bli så, kan inte göra om det nu. Pledge spelade "We never stopped believing", den vackra låten Fredrik skrivit till Alice. Trodde Fredrik skulle bryta ihop där, men det gick hur bra som helst. Han såg dock tagen ut. Vem var inte det? Dopakten gjordes. Fredrik och Christian Cuadra spelade "What a wonderful world" instrumentalt, då var tårarna nära. Oj, vad vackert det var. Cuadra, vilken jävla kille på sopransax, jag ryste till flera gånger! Ellinor var uppe och läste en bön. Dopet avrundades med psalmen "Nära marken", man skulle typ dansa till. Himla påhittigt. Glömde även där att fota, skit. Vi for till Scoutgården på Alnö och fikade. Det var så fint dekorerat. Gott fika, vi var flera som hade hjälpt till att baka. Det var en jättefin dag och när vi kom hem var jag helt slut. Då släppte väl spänningarna och fokuseringen.

























Au revoir
M