Pruppen V

Publicerat: 2012-11-28 Kl: 14:44:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Prupp gick inte igenom besiktningen med en godkänd stämpel förra veckan så imorse klev jag upp tidigt imorse för att lämna min älskade prupp hos bildoktorn. Det skär i mammahjärtat att lämna han sådär skitig men vi får lyxa med en härlig biltvätt när han är frisk. Spindelleden vänster fram var det glapp i så den byter bildoktorn just nu plus att prupp hade två små hål i avgasgrejen som skall svetsas igen. "Ingen fara, alla bilar får såna här förslitningar" sa killen på besiktningen, men det kändes ändå som att jag misshandlat min kära vän. Och som så många andra år kommer såna här besök hos bildoktorn lagom innan jul när man har så mycket annat att lägga pengarna på. Men jag behöver min kära prupp så självklart pungar vi ut cash så plånboken blir anorektisk.




I´ll fly away on a sin wagon..

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 11:06:48 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Kör hem från jobbet efter 19 snåret. Kommer igång ordentligt till Dixie Chick's låt Sin Wagon. Svänger som fan! Då springer två rådjur över vägen. Så nog var det cowboy känsla över körningen. Alla gånger. Sen att jag var på väg att få med mig rådjurssadel hem, det vill jag inte ens tänka på. Huvaligen. Min kära arbetskollega hade varit och sett en älg bli flådd i fredags. Både älgmamman och hennes barn. "Man sätter krokar i skinnet på älgen också kopplar man repen på en traktor, sen när när traktorn kör så dras skinnet av.." Blir tårögd bara jag tänker på det. Precis som att djuren inte har nåt värde alls. Jägarna ser bara älgbiffar, brunsås och potatis, inget bortom det. Den empatiska delen försvann när jägarbeviset kom. Bara för att djuren inte pratar/lever som oss människor så är dom inte mindre värda för det. Jag tycker ändå att vilda djur som dödas i sin naturliga miljö har det bättre än djur som lever instängda i boxar och tvingas åka en halvtaskig lastbil utan luftkonditionering för att dö. Finns som inget värde. Sen finns det otroligt oempatiska människor också. Tänker ibland på de som gör abort i vecka 20. Från positivt graviditetstest tar det 5 månader innan de bestämmer sig för om de vill behålla barnet eller inte. Stackars doktorer och barnmorskor som tvingas sätta igång förlossningen och sedan när barnet kommer ut ska de vänta tills barnet slutar kämpa och dör. Huva, jag ryser bara jag tänker på det. Världen är orättvis och jag kommer aldrig förstå mig på den.



Min nya kompis

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 14:02:08 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

 
Ja, man kan nästan kalla den för min kompis. Pratar om min Iphone 5. Är så nöjd med den! Finns så mycket roligt att göra med den. I helgen var jag, mamma och Tedde på min morfars grav i Indal. En trevlig roadtripp. Vi tog vägarna förbi där mamma växte upp, närmare bestämt i Högsjö. Det var roligt, mamma berättade gamla minnen. Kring middagstid kom Åslund och Veronica hit och vi åt tacos och spelade spel, trevligt värre! Söndagen var alla fäders dag. Jag och Ted var hos min pappa först. Vi köpte med oss korv med bröd, en julekaka också fick pappa nya handdukar och 5-pack strumpor. För vad vore en farsdag utan blodproppsstrumpor?
Mangan for till sin pappa innan han skulle iväg på nattjobb. En lugn och härlig helg!






På morfars grav <3

Gården där mamma växte upp!

Julkakan jag köpte till farsan! Smakade mycket jul över den. Gött!

När pappa jobbar nätter då får man (ofta) ibland sova med morsan.

Saga



Storm

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 20:35:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Efter imorse hatar jag storm mer än någonsin. Hade precis parkerat på jobbet också öppnade jag bildörren som slinker ur min hand som en näsduk och smäller till av bara helvete! Det har varit fett stormigt hela dagen och eftersom det stormade innan jag öppnade så höll jag ordentligt i bildörren. Tydligen inte hårt nog.. Så nu har jag säkerligen nåt fel på gånggärnet. Måste ha varit en demon inblandad eller nåt liknande eftersom dörren bara slank ur min hand med sådan kraft. Redigt less blev jag men det finns inget att göra åt det nu, man kan inte direkt spola tillbaka tiden. Det är bara att laga, pröjsa och se jävligt glad ut!



Hosta

Publicerat: 2012-11-05 Kl: 10:38:21 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Stackars Tedde som har hostat som en fullvuxen karl halva natten. Han hostar fortfarande och snoret rinner till och från. Snoret är en sak men hostan är ju jobbigast. Alla vet ju att en rethosta förstör nattsömnen och retar en så man blir tokig. Hostmedicin hjälper inte alltid men ofta känns det som att det blir bättre av att ge den. Många menar att man inte alls ska ta hostmedicin för den ger mer biverkningar än nytta. Jag läste i någon läkarstudie att barn som fått en, två teskedar honung innan läggdax hostade mindre än de som fick hostmedicin. Sockret i honungen ger ju karies men då får man överväga om man hellre ger sitt barn det än en hostmedicin med massa konstiga, okända ämnen.



Kepler

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 18:23:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag lagade jag och Magnus middag tillsammans och lyssnade samtidigt på Lars Kepler's "Eldvittnet". Det var mysigt, men fy vilken otäck bok. Nu lyssnade vi inte klart, men den var riktigt spännande och det är extra intressant att lyssna eftersom den utspelar sig i Sundsvall.
Min kära mormor fick en hjärtinfarkt sent igårkväll, mamma ringde mig imorse och berättade. Det var en liten ifarkt som tur är, men man vet ju aldrig om det kan komma en till, och i vilken omfattning. Hon ligger under bevakning just nu. De hade ingen förklaring till varför hon fick en infarkt, men det mesta tyder på att det är åldersrelaterat. Stackars lilla mormor. Hoppas hon blir frisk fort.

Igår beställde jag en Iphone 5! Skulle få den om några veckor.



Bildkälla



Badhuset

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 11:09:48 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår var jag, Tedde, brorsan, Susanna och Alice på badhuset i Timrå. Det var en riktig härlig dag och vi hade så roligt!