Myslördag

Publicerat: 2012-10-28 Kl: 18:45:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Vi hade det riktigt trevligt och mysigt igår. Svärmor och hennes syster kom hit och hälsade på, även min kära fader. Det var ett sånt fantastiskt härligt väder så vi var ute halva dagen. Pappa hade med sig min och brorsans gamla snowroller. Vilka minnen! Ted åkte på den och vi drog, han hade så himla roligt och skrattade så hjärtligt. Tedde tyckte att morfar skulle dra hela tiden, det var som roligare så. När jag och brorsan var mindre så tvingades jag många gånger åka med på den där snowrollern när brorsan hade gjort gigantiska snöhopp. "Kom igen nu syrran, håll i mig bara, det blir jätteroligt!" sa han och för att inte göra han besviken så satt jag mig på den där, höll stenhårt i brorsan och blundade. Puls i 150 och livrädd. Båda skrek för livet och det pirrade i hela magen när vi flög och jag trodde vi skulle flyga ut ner på vägen och bli ketchup. Vi blev lika glad varje gång det tog stopp precis vid gärdsgården.
   Kring 16-tiden, när Mangan skjutsade hem svärmor och Gun-Marie så följde jag och Ted med pappa hem och åt middag och såg på tv, det var så trevligt. På kvällskvisten såg jag och Mangan en Johan Falk film innan vi gick och la oss. En jättefin dag helt enkelt!









Bambie på hal is

Publicerat: 2012-10-27 Kl: 09:18:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår kom första ordentliga snöstormen till staden. Eftersom det var kallgrader så la sig snön på vägarna direkt och det blev väldigt halt. Så det var INTE roligt att köra bil hem från jobbet igår, med sommardäck! Det var nog det värsta jag varit med om, bilmässigt, sen jag tog körkort. Det var nästintill omöjligt att få stopp på bilen. Körde otroligt sakta och fick börja bromsa 150 meter innan jag ville få stopp. Hade hög puls flera gånger, inte bara pga att jag själv var rädd att åka ner i diket utan att det kunde lika gärna vara någon annan som fått sladd och kört in i mig. Huvaligen. Tackar högre makter att jag tog mig hem levande! Idag kommer svärmor med sin syster hit och så måste vi verkligen lägga på vinterdäcken!


Tedde rider på en ponny i Bosvedjan för nån månad sen.



Världens lyckligaste får åka lastbil med farsan!

Mammorna checkar kläder, killarna leker, på Edwins 3-års kalas.




Träningsvärk!

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 19:16:22 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

När jag slog upp mina två bruna imorse och steg upp ur sängen så var nog fortfarande alla muskler pumpade! Träningsvärk till tusen. Har fortfarande ont och det är så skönt! Jag har inte kört värre än vad jag brukar men jag tillbringade nog mer än 1 timme på gymmet igår. Underbart. Ted gillar verkligen filmerna "Natt på museet 1 & 2". Han vill se dom om och om igen. Inte mig emot, jag gillar ju Ben Stiller. Våra katter är verkligen som dag och natt. Wilma är ännu mer lugn och tillbakadragen just nu och Saga lever livet. Kattratet är så social så jag blir nästan irriterad. Haha! Jag menar inget illa, utan just att hon ska vara upp i oss precis hela tiden. När vi äter, skiter, snyter oss, tvättar oss, sover, vattnar blommorna, ja, hon ska hela tiden vara i centrum. Älskade katter.
Nu ska vi fortsätta fredagsmyset! Ted håller på och somnar brevid mig i soffan och Saga pratar med en fluga i taket.



Ted och Alice

Publicerat: 2012-10-18 Kl: 12:11:47 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer



Ted och Alice igår. En sån vacker bild. Broder som fotat.



Gåshud

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 20:15:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

För några år sedan var jag lite halvt besatt av nationalsånger. Tyckte det var intressant att veta vad varje land hade för truddilutt. Fick samlingsskivor med alla sånger och jag tycker än idag att Ryssland har den överlägset finaste låten. Государственный гимн Российской Федерации är mustig, maffig, enorm och full av känslor. En annan otroligt fin nationalsång är såklart USA's; "Star spangled banner". Genom åren har massvis med kända personer sjungit just "Star spangled banner" och om jag själv får bestämma så gör Dixie Chicks det överlägset finaste framförandet av den när dom framför den under Super Bowl något år innan de blev så kontroversiella. Hittade till det här klippet via Fredrik Wikingssons blogg. Jag visste inte att sångerskan i Dixie Chicks, Natalie Mains, under en konsert i England hade sagt att hon skämdes över att USA's dåvarande president kom från Texas. Det var på tiden då Bush var president. Efter hon sagt det började folk hata Dixie Chicks. De eldade upp deras skivor, dödshot, radiostationerna slutade spela deras låtar, m.m. Några år senare svarade Dixie Chicks med låten "Not ready to make nice", och herregud vilken låttext.



Gåshud all over..



Min lilla sjukling

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 21:03:16 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Mitt älskade lilla hjärta blev helt plötsligt febrig och jättehängig idag när vi var och hälsade på hos mamma. Han gick och tog tutten och snutten och såg helt slut ut. Vi satt oss i soffan och slog på Pledge- live från Gränsfors och Ted somnar i min famn. Har inte hänt sen han var spädbarn tror jag. Han skulle aldrig somna om Pledge är på tv:n. Det händer bara inte. Så jag bar över han till mammas säng och så fick han sova. När han vaknade for vi hemöver och när vi kom hem tog jag tempen på han och den var 39, 8. Fick alvedon då och sen har han legat i soffan. Vill knappt äta eller dricka. Lillgubben. Det skär i mitt hjärta att han mår så dåligt. Nu sover han helt utslagen i vår säng. Älskade gryn.



Snow

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 09:46:13 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

De varnar för snö i helgen. Inte för att jag tror att den skulle komma eller att den ens skulle ligga kvar, men det hade varit lite tidigt att börja skotta nu. För 2 år sedan kom första snön den 14 oktober. Det är bara att inse att tiden går för fort och att vi alla måste stanna upp ibland och bara njuta av stundens närvaro. Igår grillade vi. Det var riktigt gott, även om det tog en stund att få fyr på grillen. Min Magnus har börjat lyssna på ljudböcker, han lyssnar just nu på "Millenium"-triologin, ni vet om Lisbeth Salander, "Män som hatar kvinnor", m.fl. Magnus är helt frälst och tycker det är hur intressant som helst. Jag kanske skulle börja lyssna, även om jag tycker det är lite mer stämning att hålla i en bok och läsa den som den är. Hur som haver, Saga, katten, är mer social än någon annan katt jag träffat. Hon går fot ibland, hon har börjat lägga sig på Magnus även om Ted sitter i Magnus knä. Fortfarande tokig i brev och toapapper. Hon kryper mer än gärna in i diskmaskin, kyl och för all del frysen! Ja, inte kan man tro att denna dam har varit hemlös och skygg. Tvärtom.






Njut varje minut

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 22:27:29 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

En jobbhelg är över och en ny vecka är på intågande. Helt sinnessjukt hur fort veckorna går. Snart jul för tusan. I fredags firade vi mormor som fyllde hela 80 pannor! Gulliga mormor som är så otroligt fin. För 29200 dagar sen klämde hennes mamma ut henne och än har kärringa knappt någon rynka i ansiktet. Helt fantastiskt. Det var så fint att dom hade hissat flaggan på stället där mormor bor. När vi kom hem på kvällen så kopplade vi in en antennsladd till en av tv-apparaterna uppe och så kunde vi se på tv i sovrummet. Min kära karl är ju händig. Jag såg att det satt ett kasettband i bandspelaren vi fått av farmor så jag och Ted bar in bandspelaren till sovrummet, satt i sladden i vägguttaget och vips så hade vi Sten Nilsson i sängen med sina jullåtar. Lät faktiskt himla bra för att vara ett kasettband. Imorgon tänkte jag svetta in mina fina träningskläder jag fick när jag fyllde år. Anna-Karin kommer hit och fikar lite och ska få se Sagas framsteg. Jisses vad det är drag i katta! Imorse var hon sugen på sundsvalls tidning och förut hoppade hon in i diskmaskinen. Wilma tycker nog att hon är lite konstig, trots allt.


"Aaaaaah, vilken härlig väska du har, faster!"


Jag fick en alldeles egen "bakbok" av Susanna och brorsan som jag själv ska fylla i mina egna recept, ta bilder, m.m.




Grattis Viggo!

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 21:02:02 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Grattis Viggo till din älskade dotter som du klämde ut idag, på min födelsedag! Nu är du mamma, precis som jag, som vi så ofta pratade ofta om när vi gick på gymnasiet.



Tysklands nationaldag

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 09:06:51 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Grattis Tyskland, men idag grattar jag även mig själv! 24 bast idag! Känns bra, känns stort. Bara siffrorna gör att jag tänker på julafton. Irak har sin nationaldag idag, grattis till er. Om mamma hade blivit gravid med mig när hon var typ 10 år då hade jag kunnat se Johnny Cash detta datum 1972 när han uppträdde på Österåkeranstalten. Hylands hörna sänds för första gången i tv 1962. Jag är så lycklig och tacksam över mitt liv, min familj, vårat hus, katterna, ja, allt som kretsar omkring mig. Nu förtiden är jag inte lika rädd för småkryp. Man blir som mer tålig och rakryggad när man bor i hus. Kommer det en mask inringlandes då tar man en grilltång eller liknande, griper tag i masken, och slänger ut den i rabatten. Det är inte äckligare än så.
Verkar bli fint väder idag och det kommer säkerligen bli en kanondag!




Busted!

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 10:22:32 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

 


Så kan det gå!



Kassamiss?

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 10:12:41 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Saga är tokig i kvitton och toalettpapper. Hon är vår kassamiss. Snart kanske hon torkar sig med skithuspapper efter att ha varit på lådan? Nyss ringde en snubbe från Telia och sa att mitt abonnemang snart tar slut och hur jag ville göra. Sa att jag ville byta till Halebop Rubbet (känns som alla har det nu) och gärna en IPhone5. Han sa att alla var helt tokig i att skaffa just IPhone5 nu så den var tillfälligt slut men han skulle lägga undan en direkt till mig så fort dom fick in fler och sedan ringa upp mig. Det var bra service tycker jag!
Annars är det bra. Sista dan som 23-åring nu, känns stabilt. Kanonfint väder idag också. Har kommit in i en Brad Paisley-period nu, igen. Hans röst är ju gudomlig. Låttexterna är fantastiska. Nej, nu ska jag dra ihop en kaka, planetera lite sen dra och jobba. Haspa la vista!



Snuttar

Publicerat: 2012-10-01 Kl: 21:15:15 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I lördagskväll, när jag precis hade lagt mig för att sova, så hörde jag ett "snutt-ljud". Tände lampan och får till min stora förvåning se hur Saga ligger och suger på Wilma's spenor! Haha! Har aldrig sett på maken. Både Wilma och Saga spinner ivrigt, sen så somnar dom båda. Snackade med Lilly dagen efter och hon tyckte det var riktigt märkligt. Jag menar, Saga har väl kommit ifrån "snutt-stadiet"? Ja, märkligt är det i alla fall. Lördagen var trevlig på alla sätt och vis. Jag jobbade först några timmar, sen när jag hade slutat körde jag järnet hem och då for jag, Mangan och Ted till Nedansjö och Edwins 3-års kalas. Det var trevligt. När vi kom hem kring 18-tiden så kom Nordin och Frida över och vi käkade pizza och spelade spel. Vi hade riktigt roligt! Söndagen tillbringade jag och Ted ute på Skönsmon med farsan och en snabbvisit hos min urmoder. Snart är det onsdag och då fyller jag år! 24 härliga år. Haspa la vista.