Förlösas!

Publicerat: 2013-12-19 Kl: 09:04:41 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Hej kära blogg! Nu är vi redo på förlossningen. Kl 09:15 blir det planerat snitt och vi är så pirriga och nervösa. Håll tummarna att allt går bra! 






Nervöst och pirrigt!

Publicerat: 2013-12-18 Kl: 09:40:29 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I måndags köpte vi vår kära kombi. En Volvo v50 D2. Vi tog oss en tripp till Örnsköldsvik där pärlan fanns och ingen mindre än Magnus Wernblom jobbade på den bilaffären. Tyckte jag kände igen honom också funderade jag länge tills jag kom på att det var han. Lite roligt sådär. Vi är så nöjda med bilen och ska ta hand om den så. 
Imorn smäller det till ordentligt. Lilla Emma ska få se världens ljus för första gången och vi är så pirriga och förväntansfulla. Vet inte vad jag ska förvänta mig av snittet. Är nog mest nervös över hur jag kommer uppleva spinalbedövningen. Hur känns det att inte ha någon känsel från magen och neråt i ca 4 timmar? Drabbas man av panik eller är det en piece of cake? 
Jag måste nog inhandla en stödgördel idag som håller ihop magen och ger den stöd efter snittet. 






Dreglar!

Publicerat: 2013-12-15 Kl: 23:42:10 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Senaste 1,5-2 veckorna dreglar jag nåt enormt när jag sover! Hoppas verkligen att det är en gravidgrej bara, annars måste jag söka hjälp alltså. Det fullkomligt bara rinner också vaknar jag av att hela kinden och halva kudden är dyngsur. Har inget minne av vad jag har drömt innan, men jag kan omöjligt ha drömt om snask och mat i 2 veckors tid. Nu vet jag hur hundarna har det när dom ser grisfötter i alla fall. 
Tack för att jag får med mig en ny erfarenhet i bagaget. 






Stormig natt

Publicerat: 2013-12-13 Kl: 22:30:05 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Ivar var nådig på vår gata, tack och lov. Det var bara takpapp från vedboden han var sugen på. Så nu får vi införskaffa det i helgen och spika fast. Stackars de som blev utan ström och fick massa förstört. Ted hade svårt att somna. Han frågade flera gånger om vi skulle flyga iväg med huset, om vi hade klistrat fast bilen och så. Han vaknade även på natten och var rädd. Huga. Och som förälder ska man vara lugn och sansad fast man egentligen är bra orolig. Det är ju otäckt när det stormar. Inget kan man göra åt naturens krafter. Vissa stunder, när det stormade som mest, önskade jag att vi hade haft en kåk med källare som vi kunde ha gömt oss i. Helt otroligt nog gick det bra att väcka Ted imorse. Vi skulle vara på dagis kl 07:15 för deras luciafirande och det gick bra. Ted har sjungit lucia låtarna för oss i nån vecka nu men imorse när det var dags så stod han där med sina kompisar och tittade. Lillgubben! Han sa efteråt att han var blyg. Jag är likadan, blir jättenervös om jag ska stå inför folk. Fick lyssna till hans ljuva stämma nu ikväll innan han somnade. Fick höra både "Sankta Lucia" och "Midnatt råder". Sötaste rösten har han, vår lille grabb! 
På torsdag ska vår lilla Emma komma ut till världen. Lämnade ett blodprov imorse på vårdcentralen som förlossningen ville ha. Emma har levt om som tusan idag i magen. Fick en förvärk imorse som gjorde tokont men det kom bara en gång och sen var det lugnt. Har även mått lite småilla under dagen. Jag och Mange har varit och tittat på bilar idag. Bilköp är väl det svåraste som finns?







I väntan på stormen

Publicerat: 2013-12-12 Kl: 15:34:05 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Kära blogg. Jag vill inte att stormen Ivar besöker oss, men den är på väg och vi får väl värma lussekatterna över brasan i kväll. Hatar verkligen stormar. Ivar är en klass 3 och nu när vi bor i hus känns det extra oroligt. Mamma och jag gjorde fint i blommlådorna igår med egenplockat tallris (länge leve allemansrätten!). Nu måste vi väl ställa blommlådorna inomhus för att de inte ska blåsa iväg. Brr, hur ska denna kväll bli?! Och Ted kommer säkert bli rädd när det stormar för det brukar han bli. Till råga på det måste vi kliva upp 06:30 imorrn för Ted har lucia på dagis. Ingen av oss lär vara pigga. Men det är en världslig sak. Finns dom som har det sjukt mycket värre. 
Annars då? Jo, jag är höggravid. Ska föda nu till veckan den 19:e. Planerat kejsarsnitt. Det fanns risk att barnet kunde fastna så det blir ett snitt. Känns bra men lite nervöst. Men man ska vara nervös, det är ett bra tecken. 
I måndags var det -14 grader, igår typ +9 så snön är nästan borta. Tråkigt. Kanske inte blir en vit jul ändå.