Ringen

Publicerat: 2013-10-12 Kl: 15:09:41 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Vill redan nu säga till alla gravida därute att ta av sig sina ringar på fingrarna innan ni blir too fat! Jag ville absolut inte ta av mig min vackra, fina förlovningsring men blev påmind om att göra det i måndags när jag träffade min nyförlösta vän. När jag kom hem provade jag först att ta av den själv men tydligen hade mina fingrar hunnit bli för feta så jag bad Mange prova. Vi stod länge inne på badrummet och provade med diverse trick såsom vatten och babyolja, men jag bara skrek och det kändes som om fingret skulle gå av. Ted stod stirrandes och gapandes i hallen och frågade vad vi höll på med. "Mammas ring sitter fast för att mamma har blivit för tjock, gubben!!" sa jag helt rödblommig, svettig och andfådd. Vi avbröt försöket då jag nästan började grina. 2 dagar gick. Tittade varje dag förundrat på mitt tjocka finger och min vackra ring och ville INTE att guldsmeden skulle kapa av ringen för att göra fingret fri. Det hände min kära mor. Samma kväll sa jag till Mange att nu ska ringen av. Vi kylade först fingret med en iskall Jäger-flaska sen började Mange lirka lite. Gjorde förjävla ont så vi smetade in fingret i babyolja. Jag blundade hela tiden. Pulsen steg i fingret och det kändes 100 kilo tungt. För en kort stund kändes det som att det gick att dra av ringen så jag skrek till Mange "Dra ut den, det går!!!" "Men fingret är ju nästan blåsvart!!" sa han. "Ja men draaaa bort deeeen!" skrek jag och han tog i för kung och fosterland och till slut lossnade den! 
Åh vilken befrielse! Hade ont i fingret resten av kvällen och lite dagen efter men tack och lov hänger ringen nu runt min hals i ett vackert halssmycke.










Long time ago

Publicerat: 2013-10-01 Kl: 23:45:25 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Nu var det längesen jag bloggade. Har inte tänkt så himla mycket på bloggen heller men när jag väl gjort det så har jag fått lite ångest över att jag inte skrivit. Det är ju ändå roligt att skriva ner vad som händer och sker i ens liv. Alltid kul att gå tillbaka och läsa senare.

Hur mår jag då? Går in i v.29 imorrn. Har foglossning från svanken och neröver grottan. Otroligt störande. Speciellt strålningen/ilningarna i grottan. Kan inte minnas att det var så här hemskt när jag var gravid med Ted. Rör på mig och tar promenader men det blir alltid värre efteråt. Sjukt! Lillgumman sparkar på och rullar runt i magen. Så mysigt. Ted frågar när hon ska komma ut och är nyfiken på vad det är för en buse i mammas mage. Han har även visat lite avundsjuka också vilket är helt normalt. Ted har ju alltid varit vår favorit och i mittpunkten och nu kommer det snart en till familjemedlem som också vill vara i mittpunkten.

Var hos barnmorskan den 12 september. Jag hade dåligt järnvärde, låg bara på 107, men jag hade bra järndepåer hur nu det kommer sig. Har provat Niferex men fick såna magkramper så jag slutade med dom tvärt. Huva vad hemskt det var. Fick Duroferon av Sara förra veckan och än så länge går det bra att ta dom. Får gå en extra gång och skita bara men bättre det än kramper och kallsvettighet. 

Lillhjärtat slog 145 och SF-måttet var 25 sist. Nästa gång jag ska till barnmorskan är den 10 oktober. 

Nu på torsdag blir jag 25 år. Halvvägs till 50. Känner mig ändå ung och nöjd. Ska inte klaga. Har världens bästa familj och släkt och snart får vi ett till barn. Underbart!