Huva..

Publicerat: 2009-04-29 Kl: 14:40:59 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

JAG VILL OCKSÅ KALVA! När ska jag få göra det då!? Sitter här och är stor som ett jävla radhus. Mange har sagt att för varje gång jag svär så förflyttas förlossningsdagen framåt, haha. Om man ska beräkna efter det så föder jag nånstans i slutet av maj just nu. Åhhh! Var hos barnmorskan nyss på "sista besöket" som det så fint heter. Allt såg bara bra ut, magen hade dock inte växt nåt sen senast, den är "bara" 34 i sf-mått. Magar brukar vara 35-36 när man föder. Mange frågade om man kunde påverka så att förlossningen sätts igång, då sa hon att vi skulle ligga med varandra, hahahahahaha! Min barnmorska är störtskön. Hon sa att samlag är en såkallad färdknapp. Spermierna har mkt prostaglandin i sig som sägs påverka barnet så att förlossningen sätts igång.
Jag hade så jävla ont i ljumskarna och puppan inatt att jag knappt kunde gå eller sova. Fan vad jobbigt det var. Har ont nu också men inte lika mkt. Barnmorskan sa att det var för att barnet tränger ner mer och mer i bäckenet och kommer på så sätt åt nerver. Alla dessa jävla nerver, hur mkt nerver har man egentligen?

Kom ut nu älskling! Vi längtar efter dig!


Over and out
M




Djur vs människor

Publicerat: 2009-04-27 Kl: 14:50:02 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 3 kommentarer

"Att föda är oundvikligt, därför accepterar man det, det ska vara så." säger en tjej i vänta barn-boken. Det mest naturliga i världen är att pippa och föda barn har jag räknat ut. Allt som lever på den här jorden har ju instinkten att ha sex och få barn. Kossorna står på alla fyra och trycker ut kalven samtidigt som dom äter hö, det är riktiga järnladys! Att stå eller ligga rakt upp och ner och bara pressa ut sitt barn utan EDA, sterila kvaddar, lustgas, etc. Fan vad "töntiga" vi människor är ändå om man jämför med djuren. Katter trycker ut typ 6-7 kattungar samtidigt som dom fantiserar om den osprättade Whiskas-burken i köket. Maskarna förökar sig själva. Undra hur dom tänker.. "Nej fan, nu vill jag ha ett barn tror jag.." sen kommer det ut en mask. Och här går man runt och tror att själva förlossningen är det värsta nånsin typ. Skärpning!
En på mammas jobb födde sitt första barn härom veckan, i SÄTESBJUDNING!! Alltså barnet föddes med stjärten först. Idiotiska jävla läkare. Det skulle ju ha varit akut keijsarsnitt. Barnet kom ut med ena benet först, sen fastnade den med armen så dom fick klippa upp puppan så den kunde komma ut. Det resulterade i att barnet fick syrebrist i några sekunder men det gick bra ändå. Men fatta vilken panik! Hoppas inte jag får nån sån läkare när jag är på förlossningen.
Jag vet att det kommer komma en massa grodor ur min mun under förlossningen. Bland annat k*k, f'*tta, "vad fan är det här för ett jävla skitställe" m.m.. Men det kommer bli en upplevelse utan dess like.
I helgen fyllde älsklingen min 23 år. Det var typ öppet hus här, kom massor med folk. Jag var chaufför och körde hit lite folk. Måste ju köra så man inte tappar körförmågan, men det skulle vara jävligt illa om det kom värkar eller om vattnet går när jag är ute och kör.
Nej nu ska jag packa BB-väskan. Man vet ju som sagt aldrig när busungen vill komma ut.. ;)

 
Vart finns djuret på den här bilden?

Over and out
M



Förkyld..

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 15:10:29 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Den stora flodhästen har gått och blivit riktigt äckligt förkyld. Inte alls kul! Det är riktigt roligt att se hur magen ser ut när man hostar och nyser, haha! Drar ihop sig och ser ut som en limpa. Jag känner en som var förkyld innan förlossningen och under förlossningen. När bebisen väl ploppat ut och allt var färdigt så skrek den himla mkt men när hon hostade eller nös så somnade den och hade det riktigt skönt, haha! Sen när har host/nys ljud blivit behagligt att lyssna på!? Bebisar är för söta alltså.
Jag har inte kännt nåt än iaf trots att man springer här i trapporna som en överviktig 30-åring. Har bara fått som mensvärk ibland, inget man behöver hänga i flaggstången. Nu är det 18 dagar kvar, händer inget innan det så har jag en kalv i magen istället för en bebis, haha, nej jag skojjar bara. Jag tycker att jag borde ha kännt mer typ förvärkar och sammandragningar eftersom jag städar och tvättar, går i trapporna, skrattar och härjar på, men det kanske inte behöver vara så? Man sitter väl där en dag och dricker kaffe eller nåt också blir det nån typ av vulkanutbrott i magen, who knows? När Sofia och jag pratade med andarna så sa en av dom att jag skulle föda den 2 maj. Tänk vad lyckat om det skulle bli så. Men jag kan ju lika gärna föda nu på lördag när Mange fyller år. Sitter man där och svullar massa tårta och kakor sen går vattnet liksom, härligt. Blir massa lavemang på förlossningen kan jag lova, haha.


Namn: Malin

Ålder: 20

Graviditetssymtom: Illamående, trötthet, humörsvängningar, hungrig/äcklad av mat.

Positivt gravtest i vecka: 5 tror jag

Då berättade jag för: Magnus, Anna-Karin 


Mamma och pappa: Mamma sa jag det till dan efter jag sagt till Magnus och pappa några dagar efter det

Mina bästa kompisar: Kommer inte ihåg. Anna-Karin fick reda på det samma dag iaf.

Min barnmorska hette: Ann-Kristin Vedin


Cravings:
Calippo


Mat som fick mig att vilja kräkas:
Lukten av kött


Illamåendet: Har varit till och från hela tiden

Mina första mammakläder: Har inte haft några typiska mamma-kläder. Tycker alla såna ser ut som en påse skit. Jag har gått in på Vero Moda och visat stor-kaggen också har dom visat mig snygga, bekväma kläder som jag köpt.

Första bebisprylen:
Bebisboxen från Barnens Hus

Då kände jag första sparken: I vecka 17

Vi trodde/tror att bebisen i magen var/är:
  Mamma sa att det var en pojkmage innan ultraljudet. Sen på ultraljudet så sa dom att det är en pojke.

Namn vi funderade på: Jag har sagt Max. Magnus säger Ted. Jag vet fortfarande inte vad jag tycker men Magnus står fast vid Ted.

Grejer som hände med min kropp: Blev tjockare, större bröst, läckte råmjölk ur brösten.

Så motionerade jag: Promenerade, renoverade, sprang runt mkt på jobbet (men det hör ju till), var ute och joggade också nån gång innan magen blev för stor.

Konstiga kommentarer jag fick höra: "Hej på're tjockis", "Kände du när Mange befruktade dig?"

Värsta gravidminne: Foglossning, humörsvängningarna, att inte kunna se underlivet för att magen är så stor.

Bästa gravidminne: När vi fick lyssna på hjärtljuden första gången, när man började känna sparkarna, ultraljudet.


Over and out
M




Final countdown

Publicerat: 2009-04-16 Kl: 16:45:41 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 3 kommentarer

Du är på dag 258 av 280. (92,1%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 5 fulla dagar (v36+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 22 dagar kvar till beräknad förlossning.

Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget.
Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.

De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före.
Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig.
Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.

Nattsömnen är inte så god som tidigare.
Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.


I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr.
Huvudets omkrets är 34 cm.

Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.

Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.



Nu är det nedräkning. Vi var hos BM igår och hon sa att bebisen är färdig att ploppa ut när som helst! Blev lite nervös när hon sa det men samtidigt glad över att veta att busungen snart är här. Vi pratade även om förlossningen, om jag hade speciella önskemål om smärtlindring etc. Hur ska man veta sånt egentligen? Visst, är det andra barnet så vet man ju på ett ungefär hur det känns och hur man upplevde första förlossningen, men när det är första barnet..? Ja herregud. Min kusin födde igår, grattis! Hon hade BF den 3 maj men lillen valde alltså att komma ut igår. Det hade gått väldigt fort, dom hann knappt till sjukhuset. Så vill jag också ha det. Hehe. Nej fan vad nervös jag blir! Vi måste fixa det sista till bebisen i helgen, skötbord m.m.
Sofia och jag var hos min mamma i påskhelgen och körde ouija (som anden i glaset). Det har spökat så jävulst hos mamma att hon knappt vill sova där längre. Vi frågade dom i helgen vad dom ville och då sa andarna att dom ville ha hjälp att komma över till andra sidan.. Det  var riktigt läskigt faktiskt. Efter vi kört ouija där så har det blivit lugnare med spökerierna. Skönt för mamma.
Jag drömde om min förlossning härom natten. Barnmorskorna i drömmen var inga mindre än Hasse Aro och Leif GW Persson (dom på "Efterlyst"). Kan det bli bättre? Haha! Leif skötte min nedre region, hjälpte barnet ut och Hasse Aro stod brevid mig. Kom ihåg att jag bet han i benet. Vilka karlar alltså. Jag hade bara lustgas som bedövning och kände knappt nåt. Leif pratade lika lugnt som han gör på tv. Bebisen var rätt stor, rött hår, bruna ögon.. Kommer ihåg att Leif var mycket nöjd men jag kommr inte ihåg vad jag själv kände. Sjukt.

  

Over and out
M





4 veckor kvar!

Publicerat: 2009-04-08 Kl: 13:10:24 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 1 kommentarer

Idag är det prick 4 veckor kvar tills lillbubben ska ploppa ut ur mig! Helt otroligt. Fattar det knappt själv. 30 dagar kvar liksom.

Du är på dag 250 av 280. (89,3%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.
Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning.

Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr.
Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras.

Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst.
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.


Jag undrar jag när han tänker ploppa ut.. Kan ju nästan bli när som helst därför kör jag inte så mkt bil nu ifall man får nån värk. Gud vet vad som händer då. Tappar väl kontrollen på bilen. Vi var hos Madde i måndags och bytte däck på nybilen. Vi fick ha våra sommardäck där, tack :) Madde och jag satt och drack kaffe och pratade medans Mange bytte däck. Trevligt. Igår var jag hos mamma och hälsade på lite. Just nu städar jag och ska försöka få i mig lite mat.
Jag är så trött på den här förlamande tröttheten! Så satans trött hela tiden, huva. Barnmorskan sa senast att jag kanske inte får nån ryggbedövning under förlossningen pga min svanktatuering.. Så vi får se hur det blir med den saken. Mamma hade ingen ryggbedövning varken när hon födde Fredrik eller mig så det verkar ju gå "bra" utan också.
Nej nu ska jag äta!



Over and out
M



Piece of me

Publicerat: 2009-04-06 Kl: 11:25:58 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 1 kommentarer

Till alla som längtar efter en liten inbakad vill jag bara säga: tänk efter innan du/ni bestämmer er. Det är jobbigt att vara gravid. Jag tycker att den här tiden har varit lång och kämpig men även helt underbar. Självklart är det hur mysigt som helst och känna det lilla underverket i magen men det är hemskt jobbigt att ha ont överallt och ha humörsvängningar. Gråta för minsta lilla, det är illa. Just nu har jag hemskt ont i den nedre regionen vilket är otroligt störande. Nu är bebisen så pass stor att man kan grabba tag i en fot som sticker ut eller nåt annat, haha, rätt roligt, men ibland måste jag sträcka på kroppen för att han ska kunna räta ut sig, mindre roligt. Jag är alltså i stadiet då det känns som att alla organ håller på att brista. Så därför köpte jag nån anti-bristningskräm på Body Shop här i veckan. Kakaosmör, tydligen nåt som även används i Afrika. Men jag tror inte man går bristningsfri under den här graviditeten. Jag tror inte att lite smör hejdar bristningarna, men det lindrar säkert. Skönt är det iaf. "Men vad svettig du är på magen älsking!" sa Mange häromkvällen. "DET ÄR KAKAOSMÖR FÖR FAN!!". Man blir inte lite less när man köpt smörja för 200 kr.
Vi har köpt en ny bil nu. En som barnvagnen går in i. En Audi A6. En riktig läckerbit.

                       
Thomas, Sofia och jag hade               Min sexiga karl med sin lastbil
filmkväll i lördags.


Over and out
M