100 dagar kvar!

Publicerat: 2009-01-28 Kl: 21:56:03 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 2 kommentarer

Nu kan nedräkningen börja ordentligt. Det är bara 100 dagar kvar tills bebisen ska ploppa ut. Den får gärna komma ut innan för nu börjar vardagslivet bli tyngre. Ryggen värker varje dag, det är tungt att vända sig i sängen, tungt att resa sig från liggande till sittande. Stödbältet är skönt men inte bedövande. Bebisen är allt bra mysig. Vi "snackade" lite igår. Jag pratar och buffrar lite på magen, han sparkar tillbaka, underbart. Wilma (katten) tycker det ser himla konstigt ut. Hon fattar inte hur magen kan röra på sig så där.. hennes blickar tycks säga "Eh, vad fan har du i magen egentligen!?". Wilma är sannerligen en liten bitch. Min alldeles egna lilla bitch. Hon vet att nåt är annorlunda med magen, men inte vad.
Vi har införskaffat oss en barnvagn nu, det var rea så lika bra att slå till.
Innan helgen får vi nycklarna till lägenheten i Bosvedjan. Spännande.


                                     6 months so far, 3 to go..

Over and out
M



Lördag

Publicerat: 2009-01-24 Kl: 13:03:45 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Idag går jag in i den 26:e graviditetsveckan. Tiden går minsann fort.

Min graviditet - BF Fre 8 maj 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 24 jan 2009.
Din graviditet startade Lör 2 aug 2008.
Din menscykel är ca 21 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 16 aug 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 176 av 280. (62,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 104 dagar kvar till förlossning.

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar.
Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!


I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut. I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem.
Skillnaden mellan olika barn är stor.

Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet.
Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Barn

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr.
Huvudets omkrets är nästan 25 cm.

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade.
Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna.
Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.



Igår var vi hos barnmorskan. Jag tror att min lilla boxare blev lite sur på mig när jag stressade ner till MVC. Gud vad jag fick ont i fogarna. Han tycker inte om när jag stressar, jag märker det.  Först tog dom blodtryck och blodsocker på mig, provsvaren var helt normala.
Efter det träffade vi min barnmorska som alltid är lika glad och trevlig, härligt. Jag känner mig så trygg med henne. Vi gick igenom hur det gick på ultraljudet sen så lyssnade vi på vår bebis lilla hjärta. Det slog 158 slag/minuten, helt normalt. Sen så mätte hon mitt symfus/fundus mått (avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant). Mitt sf-mått var 23, helt normalt det också. Skönt. 
Efter barnmorske-besöket hälsade jag på mamma. Efter det övningskörde jag med pappa, gick himla bra. Sen gick jag till Lis på Sax och Kam. Efter det så hämtade Mange mig och vi for till Willys och handlade lite. På kvällen blev jag så slut och hade så ont i ryggen att jag ville föda. Inte kul med foglossning. Jag känner mig så tung och otymplig..
Imorse for Mange och Fredrik till Stockholm för att köpa datorn han beställt. Kände att jag inte orkade följa med, får hemskt ont i ryggen om jag sitter för länge. Nu ska jag övningsköra sen slinga håret lite.


Over and out
M



Days go by

Publicerat: 2009-01-19 Kl: 13:19:55 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Nu har jag gått emot min skrock och hämtat ut en babybox från Barnens Hus. Den är trots allt gratis så jag kände mig dum att inte ta den när jag ändå var där och kikade på barnvagnar.
Den 1 februari får vi nyklarna till Bosvedjan. Fan vad jag är less på att flytta! Orkar verkligen inte men nu är det som det är. Det blir ändå skönt att komma till en 3:a men jag trivs här på Bragegatan, det är mysigt här och nära till allt. Bosvedjan är inte riktigt mitt område. Jag är uppväxt på Alnö i Ankarsvik sen flyttade jag och mamma till Västerås. Där bodde vi på 3 olika ställen, i 2 hus sen lägenhet. Sommaren 2007 flyttade vi upp hit igen, till Granloholm. Efter det till Södermalm, sen flyttade jag ihop med Magnus i Haga också nu en flytt igen, till Bosvedjan. Ja, det bli 8:e flytten nu. Jag har flyttat en gång varje år nu i 6 år, ni förstår att jag är less. Man hinner precis börja trivas innan flyttlasset ska gå igen..
Helgen har varit trevlig. I fredags kikade jag och Anna-Karin på Let´s Dance. På lördag for jag till Sara och var med henne. Vi var ute och promenerade och kikade på film. Bebisen i magen hade fotbollsmatch hela dagen tror jag. Det var full aktivitet hela dagen. Mange la huvet på min mage och fick sig en spark, haha! På lördagskvällen for jag till Sofia och vi hade filmkväll. I söndags städade vi lite. Anna-Karin kom hit och cuttade klorna på mina kissar och sen cuttade hon håret på Mange, det blev riktigt snyggt. 

Over and out
M
 



Förkyld..

Publicerat: 2009-01-14 Kl: 13:19:51 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Suck.. Jag blir så less! Vet inte vem det är som har smittat mig. Jobbigt är det iaf. Det är väl sådär med ryggen, ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till. Ska jag ligga eller stå? Det spelar liksom ingen roll.
Sen så är det dilemmat med körkortet. Körde med pappa häromdan, gud jag blir galen på hans bil. Det måste vara nåt fel på elen i bilen. Helt plötsligt kan det börja pipa och massa varingsgrejer kommer upp så jag får panik. Inte så kul. Sen när man kommer till körskolan så är deras bilar helt tvärtemot, nya, fräscha, enkla. Dom tycker det är bra att jag kör pappas gamla Saab, men jag tycker det är jobbigt bara. Har inget humör alls när jag kör den bilen. Backen går knappt att få i heller. Huva.. Det är just i låga farter som man tror att det är medeltiden, på långsträckor, som t.ex till Njurunda, är det lugnt, då är det i praktik som vilken bil som helst.
Bebisen sparkar på, ibland riktigt ordentligt. Det kanske är en liten fotbollsspelare? How knows.
Vi har inte börjat inhandla nåt än, det kommer väl. Jag vill gärna att det går några veckor till och lite fler träffar hos barnmorskan innan så man vet att allt står rätt till m.m. Men det kan man ju aldrig veta riktigt säkert ändå.
"Det blir aldrig som man tänkt sig..."

Over and out
M



Foglossning

Publicerat: 2009-01-10 Kl: 14:55:32 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 1 kommentarer

Ja, nu ser man inte längre ner till puppan p.g.a magen. Jag känner mig verkligen gravid. Trött hela dagarna, ont i ryggen, konstig matlust, beroende av calippo. Hur ska detta sluta? Förut längtade man till magen skulle börja synas, nu blir den bara större och större och spändare. Naveln är nästan "borta". Det är som att bebisen "tar över" kroppen. Den växer och växer, är runt 30 cm lång nu. Ryggen börjar svika mig. Eller det kanske är jag som sviker den? Har fått ont iaf så igår var jag hos sjukgymnasten. Efter lite tryckande på bäcken och benen konstaterade hon att jag har foglossning, inte så speciellt kul. Så nu ska jag gå korta steg, gå som ett barn i trappor (alltså ett steg i taget), och undvika lyft. Allt för att inte göra foglossningen värre. Man vill ju inte vara en invalid på förlossningen, nej då ska jag vara fit for fight. Nu mer har jag ett stödbälte som jag fick av henne. Faktiskt mkt skönt. Det känns stabilare.

Over and out
M



Nytt år..

Publicerat: 2009-01-03 Kl: 20:11:07 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

2008 var då ett år av händelser. Flyttade från Granloholm till Södermalm. Träffade älskade Magnus, vi flyttade ihop i Haga, började på Mittuniversitetet, blev gravid, hoppade av universitetet och jobbade på som en galning. Tog tag i körkortet, hann boka uppkörning innan årets slut även om uppkörningen är under 2009. Inte så många veckor kvar nu. Det hände såklart en drös mer saker men det tänker jag inte dra upp här.
Nyårsaftonen 2008 tillbringade jag först på jobbet, jobbade 7-16. Var med Sara under kvällen, vid 23 tiden drog jag till Bosvedjan där Magnus var på fest. Ville ju såklart vara med min karl på tolvslaget. I år var nog alla osäkra på när klockan verkligen var tolv. När min klocka var 23:57 började några skåla, när klockan var 23:59 skålade några andra. Jag pussade på Magnus och såg glad ut, ingen klocka går väl egentligen rätt en sån dag?
I år ska det födas med råge. Madde är först ut, sen min kusin, efter det är det tänkt att jag ska kämpa ut en liten varelse. Undra hur det kommer vara.. En tjej sa att hon stod på knäna och åt popcorn samtidigt som hon födde, lät ganska bra det, så vill jag också ha det.

Over and out
M