Hot, hot, hot..

Publicerat: 2009-06-29 Kl: 11:17:45 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Ja det är så satans varmt att man inte vet vart man ska ta vägen. Klagar egentligen inte men jag tycker synd om Ted.. Men det verkar gå rätt bra ändå, han sover och äter i vanlig ordning, lite mer hungrig ibland bara. Jag satt typ 20 min i solen igår och blev brun bara på den korta stunden, sjukt. Så var det då inte förr i tiden, då var man tvungen att sitta hela sommaren i solen för att få färg. Men det är ju andra tider nu, ozon-skiktet är extremt tunt så därför är solen mkt farligare och bränner på som en stekpanna. Hemskt egentligen.. Helgen har varit himla härlig, har varit ute hos Sofia och solat och badat, så jävla skönt. På lördagkvällen var vi ju på Lögdöfestivalen, men festival vill jag verkligen INTE kalla det. Blev riktigt besviken när vi kom dit. Det var en scen, några bord, jävulst med mygg och massa bondläppar på fyllan. Ja jag trodde väl inte att det skulle se ut som på Hultsfred direkt men va fan.. Lite klass kan det väl vara på grejjerna. Så det var tråkigt.. Fredrik's band Pledge var asbra. Det var hysteriskt roligt när det kom en tjej med barnvagn som hade typ ett bälte för att hålla ihop röven, hahahahaha! Allting kanske sprack sönder under förlossningen? Nej men huva, det hoppas jag inte för hennes skull, men varför har man ett bälte sådär för, och varför visar man upp det sådär? Kan nån förklara det för mig? Lägger ut en bild på det här nere. Nej nu ska jag snart gå ut på balkongen och sola lite!








Over and out
M




Lördag

Publicerat: 2009-06-27 Kl: 08:54:12 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Igår var min faster här på besök. Ted fick fina byxor och en body av henne, det tackar vi så mkt för. Kläder behövs alltid. Sen så fick vi jordgubbar och blommor av henne. Efter att hon varit här kom svärmor ner och var barnvakt under kvällen så jag och Mange kunde åka ut och bada och grilla med Sofia och Thomas i Bänkås. Det var inte lika skönt att bada igår som det var under första badet, kanske för att vi badade sju på kvällen nu också? Men det var bra roligt iaf. Synd att det blåste bara. Sen grillade vi (Mange skötte grillen) och åt gott. Efter det blev alla svintrötta så vi gick ner till sjöboden och såg på "Den gröna milen". Gud så tragisk film, nästan så man började gråta. Sen racade jag hem oss eftersom Mange hade tagit sig nån öl. Hatar och köra bil när man är så trött.. Men man får skylla sig själv. Kom hem vid ett på natten. Matade Ted vid halv två sen somnade jag och vaknade igen vid fem för då var han hungrig igen. Jag blev också hungrig så jag åt och läste tidningen sen sov jag till typ kvart i åtta. Så man har sovit typ 4 timmar, helt i sin ordning. Nu ligger han här brevid mig i babysittern och "cyklar" med benen, så jävla söt. Vi ska ju åka ut till Bänkås idag igen typ vid 10-11 för det är ju så jäääääävla varmt (ska inte klaga) och steka och bada nån timme sen blir det att åka hemöver sen vid halv sju kommer mamma och Susanna hit och så ska vi samåka ut till Lögdöfestivalen och se brorsans band spela www.pledgeband.com blir nog trevligt. Ted ska ha på sig såna där söta hörselskydd, hihi! Måste ju skydda småöronen.






Over and out
M



R.I.P Michael Jackson!

Publicerat: 2009-06-26 Kl: 00:38:17 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Skulle precis stänga ner datorn och lägga mig men gick in på aftonbladet.se och får läsa rubriken "Michael Jackson är död". Är så jävla chockad och ledsen nu! Han är/var ju king of pop för fan! Har gjort några av dom bästa låtarna i världen för att inte tala om alla dance-moves! Mamma och pappa hade LP'n av "Thriller" och jag minns att jag alltid fascinerades av omslaget till den när jag var liten, gör det än idag. Så jävla läckert med Michael och den där lilla tigern. Jag ritade av omslaget till den när jag gick i 9:an, fick MVG, inte illa pinkat. Sen blev man ju så rädd för videon till "Thriller" och introt till låten. Thriller-albumet är världens mest sålda album. För att inte tala om the "moonwalk", så klockrent.  Nu måste vi poppa Michael låtar hela natten.. *tårarna rinner*..



There's A Place In
Your Heart
And I Know That It Is Love
And This Place Could
Be Much
Brighter Than Tomorrow
And If You Really Try
You'll Find There's No Need
To Cry
In This Place You'll Feel
There's No Hurt Or Sorrow

There Are Ways
To Get There
If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...


Over and out
M




Årets första baaaad!

Publicerat: 2009-06-25 Kl: 23:19:11 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Känns så jävla skönt och säga att vi har tagit årets första havsbad! Idag har varit en händelserik dag. Först gick jag och Ted ända bort till BVC, Gilleberget. Dom 4-5 km tog 40 minuter, tycker jag är bra gjort för en som nästan nyss fött barn. Jag såg nästan ut som en tomat när vi väl var framme, inte så konstigt när man haft stekande sol på sig under hela färden. Superskönt var det iaf. Inne på BVC stängde jag och Ted in oss på toan för att byta blöja, amma.. Vi hade ju typ 20 minuter till godo innan vi skulle träffa sköterskan. Skrikandet brukar ju aldrig slå fel så jag tänkte gardera mig genom att amma och så innan, förra gången fick jag amma inne hos sköterskan för han blev så satans hungrig. Har varit lite nojjig om vikten och längden på busfröet sen gårdagen. Jag tyckte att Vickys lilla gobit såg mkt större ut än våran så jag trodde nästan att våran hade blivit en dvärg eller nåt. Men icke sa nicke. Sköterskan på BVC tyckte att Ted var en liten goponke och såg redan innan vi vägde och mätte att han var riktigt normal. Han vägde 4525 gram och var 54 cm lång, gick inte att bli mer normal. Härligt och höra. Sen provade hon hur han följde med blicken med en röd liten boll. Det tyckte Ted var roligt så han följde bollen med blicken sen skrattade han, så jävla söt! Vår lilla goooofis. Efter BVC for Mange, jag och Ted ut till Bänkåsviken och badade med Sofia och Thomas. Det var så satans härligt! Thomas och jag tog oss en liten tur med roddbåten också, himla roligt.
Nu sitter jag här själv vid datorn. Ted ligger och sover (peppar, peppar..). Mange är på jobbet. Han har jobbat natt nu hela veckan. Gud vad jag saknar haaan. Kom hem älskliiiiing!!







Over and out
M



Ted 1 månad idag!

Publicerat: 2009-06-25 Kl: 10:49:24 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag blir Ted 1 månad gammal, lillgubben.. Känns som det var igår man låg och kalvade. Han har börjat skratta och le när han hör min och Manges röst, sötfiiiis! Jag vill bara äta upp han :) Igår var jag och Vicky i Birsta med våra busfrön, himla trevligt. Satt och fikade och pratade skit. Vi tänker kanske hälsa på jobbet nästa vecka och visa upp våra mästerverk. Man fick ju 30% rabatt på bebiskläder på Lindex efter förlossningen, skitbra tänkte jag, men när man kommer in i butiken så inser man att det är fan bara bögkläder.. lite less man blir då. Det finns jättefina flickkläder men inget fräckt till pojkar. Man vill inte direkt ha fjärilar på ens pojkes kläder.
Högsommaren har slagit till den här veckan, undra om man kan gå med barnvagnen ända bort till Gilleberget idag? Eller är det för varmt? Varmt och skönt tycker jag, men undra vad Ted tycker? Han älskar ju iofs att åka barnvagn men hur fan är det med värmen och bebisar? Jag läste nånstans att man inte ska vara ute med sin bebis mellan kl 11-15 när det är varmt ute men man kan ju inte sitta inne heller och svettas till döds. Det är så jävla mkt tips och råd nu för tiden, jag skulle vilja ha lite tips från stenåldern, hur dom tog hand om sina bebisar då, skulle vara himla intressant. Jämföra liksom. Dom lär ju vrida sig i graven av skratt om dom får höra allt som sägs idag om bebisar.



Over and out
M
 



4 weeks ago

Publicerat: 2009-06-22 Kl: 08:22:24 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

För 4 veckor sen såg jag ut så här..


Jag sysselsatte mig på det här viset..





Efter 16 timmar av "sysselsättning" kom den här lilla valpen ut


Mammas och pappas lilla goooooofjärt som vi älskar mest av allt!


Over and out
M



X-files?

Publicerat: 2009-06-18 Kl: 11:56:05 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Ja, jag vet att jag ältar i förlossningen precis HELA tiden men jag måste få göra det. Har upptäckt en till "mystisk" grej i förlossningsjournalen. Dom sa ju till oss att det var akut kejsarsnitt, läser man i min förlossningsjournal så står det att det var ett urakut kejsarsnitt. Det är skillnad på akut och urakut kejsarsnitt. Så här står det i sjukvårdsrådgivningen om dom båda snitten "Ett akut kejsarsnitt görs ofta för att förlossningen inte går framåt på önskat sätt. Det kan bero på att barnet är stort, att man har trångt bäcken, att värkarna är ineffektiva, eller en kombination av de här faktorerna. Det går inte att avgöra om bäckenet är tillräckligt stort på en förstföderska förrän man sett hur förlossningen utvecklas.
Ett urakut kejsarsnitt är ovanligt och det görs om det är fara för mammans eller barnets liv eller hälsa. Om ett urakut kejsarsnitt måste göras beror det ofta på att barnet hotas av syresbrist, eller att man får stora hastiga blödningar eller bristningar i livmodern.
Vad ska man säga? Det var ju därför dom sprang fort som fan med mig och sängen ner till operationen. Personalen ska helt klart ställas mot väggen då vi ska träffa dom. Varför måste dom ljuga om varför dom gjorde snittet? Är det för att man är 20 år och inte 45? Tror dom att man inte skulle förstå? Jag blir så less..

 
Over and out
M




Röda stjärten..

Publicerat: 2009-06-15 Kl: 15:42:43 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Så har första "sjukdomen" uppstått hos Ted. Han har fått röda stjärten. Det svider jättemkt och han gråter jättemkt när man tar där, stackarn. Det är inte alls kul.. Men vi har luftat lite och tvättat och smörjt in med idomin så nu ligger han äntligen och sover. Jag tror han har fått samma känsliga hud som mig. Han äter ju som en häst och skiter och pinkar därefter så det är säkert därför det har uppstått. Vi är jättenoga med att göra rent varje gång vi byter blöja så jag vet inte hur det kan ha blivit så här men men.. Vi får hoppas det ger med sig snart.
I lördags började jag köra bil igen efter typ 6 veckors torka. Ville ju inte köra när man var höggravid, sen gick man ju över tiden med 2 veckor så jag har inte kört bil på väääldigt länge. Kan säga att jag var rätt nervös i lördags men det är som Mange säger "det sitter i ryggmärgen". Det gjorde det verkligen men första metrarna var lite halv knackiga. Rutten jag körde var från kasinot hem hit till Bosvedjan. Mange satt i baksätet med Ted. Allt gick kanon fram till avfarten från motorvägen. Dom har ju stängt av halva E4:an typ så man kan bara köra till avfarten mot City Gross/Alnö. Och till det är det såna där oranga markeringar efter vägen. Precis vid avfarten mot City Gross/Alnö (där vägen var som smalast pga vägmarkeringarna) ser jag en polisbil komma i hög fart med blåljus och sirener i backspegeln. Gissa vem som fick panik då? Man har inte kört bil på 6 veckor också kommer en sån där situation! "Vad fan ska jag göra!?!?!?!" skrek jag i panik. "Kör in mot sidan!" sa Mange. Ja visst, jättelätt liksom. Jag fick till det på den där smala vägen men inte var det lätt inte. Polisbilen körde fort som fan förbi, dom jagade nån som var före mig tydligen.
Märket i Ted's panna har inte gått bort än, det luktar stämning i luften. Vad kan man få ut för en sån ansiktsskada? Barnmorskan på BVC sa att om bebisen ska få ett märke från en tång då ska märket absolut INTE sitta där i ansiktet. Man sätter aldrig en tång i ansiktet. Tången ska fästas på vardera sida på huvudet. Det står i min förlossningsjournal att dom gjorde snittet pga fosterasfyxi, dom ljög alltså för oss. Dom sa att dom gjorde snittet pga för dåliga värkar! Aja, vi ska dit i september och gå igenom hela förlossningen så då JÄVLAR!





Over and out
M







BVC

Publicerat: 2009-06-12 Kl: 12:05:43 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Gårdagen var himla jäktig. Ted var vaken typ hela dan. Han lekte i babygymmet, fast han bara är 18 dagar gammal (?) och var hungrig typ varannan timme så jag sprang runt och fixade här hemma mellan varven, ingen vila, ingen ro. Halv fyra skulle vi vara på BVC och Ted somnade precis innan vi skulle dit (lyckat). Han blev såklart hungrig när jag väckte han så på BVC skrek han för kung och fosterland så jag fick mata han därinne hos barnmorskan. Det gick så bra så, gissa en som var bra nöjd efteråt? Vår lilla valp väger 4040 gram och är 51,5 cm lång! Han hade växt på sig och väger så pass bra att vi inte behöver komma dit nästa vecka och väga och mäta. Barnmorskan kommenterade även hans lilla dubbelhaka, haha! Ted är för söt, han är så söt att man bara vill äta upp han. Gooooofis! :D
Imorse duckade jag för ett skyfall, Ted började pinka när jag hade tagit av han blöjan. Sen började han även bajsa. Jag har verkligen turen med mig när jag byter blöjor, haha! Så nu blir det att köra igång en maskin med bajstvätt. Snart kommer Anna-Karin hit, ska bli riktigt trevligt.

Anna-Karin och jag förra året
      
Gatufesten 08          Party, party


Over and out
M




Grattis Vicky och Christoffer!

Publicerat: 2009-06-11 Kl: 11:02:55 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Hela natten har jag legat på spänn. Vicky låg ju inne på förlossningen och jag låg och väntade på ett sms om hur det gått. Ted vaknade klockan 03 och var hungrig så jag matade han sen la vi oss och sov lite till. Jag matade han igen vid 06 sen somnade vi om igen. Vaknade klockan 07 av att mobilen plingade till. Det var Vicky som skrivit att ponken äntligen kommit. Grattis gumman! Jag tycker det var så roligt att vi fick samma rum på förlossningen. Hihi!
Jag tittade på "Barnmorskorna-Norge" igår. Det var en tjej som fick göra akut snitt precis som mig också fick man se lite från operationen. Då mådde jag dåligt. Man fick se hur dom sprättade upp buken också körde en doktor ner händerna och "grävde" ut bebisen. Tänk att dom gjorde så med min mage, nu tycker jag synd om min mage. Nej jag vet inte om man nånsin kommer hämta sig psykiskt från förlossningen. Jo man kommer ju göra det men nu känns det sjukt jobbigt att tänka på den. Får flashbacks ibland och mår skit. Doktorn som försökte dra ut Ted med tången sa så här när jag låg i panik och grät under krystvärkarna: "det kommer kännas som att puppan och stjärten spricker sönder helt, men så är det inte". Dumma kossa! Hur fan kan man säga så till en som är livrädd!? Vårdpersonal ska kunna lugna en i en paniksituation, inte göra den värre.
Idag ska vi till BVC för andra gången. Han vägde 3777 förra veckan och var 50,5 cm lång. Undra hur det är den här veckan :) Vår lilla bergsgorilla, hihi!

   

Over and out
M



Efter regn kommer solsken..

Publicerat: 2009-06-10 Kl: 19:26:18 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Nyss kommit hem från Birsta. Jag, Sofia och Joanna drog våra ben där i typ tre timmar. Man är alltid lika slut efter en dag på Birsta, det beror väl på alla svettiga människor som är där och själva byggnaden. Ja det ser verkligen förjävligt ut i Birsta. Undra vad det är för en arkitekt som konstruerat det där. Det ser ju ut som kartonger alltihop! När vi gick på IKEA så såg vi att E4:an var avkapad! Såg hemskt ut. Dom ska bygga nån jävla tunnel just där, tror jag? Det stod i tidningen för nån månad sen att en karl ville bygga ett nöjesfält ute i Birsta, ovanför Bauhaus, undra hur det ska gå om han får igenom den idén. Det är ju jämt kaos i trafiken där nu, undra hur det skulle bli om det blir ett nöjesfält där också!
Igår köpte vi Maddes soffa som vi nu har ställt i barnrummet så nu ekar det inte där längre, skönt. Sen så såg vi film här. Vi såg "I taket lyser stjärnorna". Den var inte så bra som jag trodde att den skulle vara. Igårkväll vid 22 tiden ringde barnmorskan jag hade på förlossningen. Tycker det är oförskämt att ringa den tiden. Inte fan vill jag prata om min förlossning den tiden på kvällen när man är svintrött och ska gå och lägga sig! Hon skulle ringa i helgen istället, bra. 
Nu är Vicky inne på förlossningen, gud jag blir så nervös! Hon ligger i samma rum som jag låg. Kommer ihåg precis hur det var. Kämpa, kämpa gumman! Snart har du din prins i famnen :)




Over and out
M



Sunday*

Publicerat: 2009-06-07 Kl: 11:16:22 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Nu är det exakt 2 veckor sen min förlossning startade. Känner mig dålig som inte lyckades föda ut Ted ur puppiluran, ville så gärna uppleva den där känslan när man får upp sitt barn på bröstet. Men nu gick det ju som det gick, min livmoder kunde inte ge tillräckliga värkar. Frågade doktorn uppe på BB om det är nåt fel på min livmoder men det visste hon inte, hon trodde inte det iaf. Tydligen kan det bli sådär av en igångsättning. Eftersom det blev så dramatiskt så sa hon att jag kunde få flashbacks och bli "tokig" framöver men att det inte var nåt konstigt.. Tackar Gud för att det gick bra! Kunde ju ha gått åt skogen alltihopa.
Igår var vi i Birsta en sväng med Ted's mormor. Han fick en massa kläder av henne, tack tack! Strax kommer Ted's gammelfarfar (tror jag det blir?) och Ted's farmor. Klockan tre är det final i Franska Öppna, det blir en riktig rysare. Söderling mot Federer! Hoppas Söderling vinner, Sverige har ju inte vunnit Franska Öppna sen 1988! Skärpning!

    

Over and out
M



*Förlossningsberättelse*

Publicerat: 2009-06-05 Kl: 16:29:47 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Meningen "det blir aldrig som man tänkt sig" sammanfattar min

förlossningen på ett bra sätt.
Klockan 09:00 söndag den 24 maj skulle jag alltså sättas igång. Vi

möttes av en trevlig undersköterska som visade oss till rum nr 6

(haha). "Ja, det är alltså i det här rummet det ska hända" sa jag.

"Hihi, ja.." sa hon och var sådär supertrevlig. Hon bad om leg och

patientbrickan. Under tiden sprang Mange ner till bilen och hämtade

BB-väskan. Jag hade sagt åt han att lämna den i bilen och hämta den

sen när förlossningen var igång men undersköterskan sa att vi skulle

ha den där ända från början. Vi satt där i rummet och väntade. Efter

ett tag kom en barnmorska och satt en ctg-kurva på mig. Låg där i

minst 30 minuter, lika tråkigt som förra gången dom gjorde det. Hon

tog ctg-resultatet till doktorn och sa att han skulle komma om en

liten stund. Den stunden var 50 minuter. Mange och jag hade så tråkigt

och jag var så nervös så vi började rita fula gubbar i

anteckningsblocket jag hade stoppat ner. Knack på dörren klockan 10:40, in kommer

barnmorskan och doktorn. Lägger mig i den där sängen sen sätter han

igång och gräver i puppiluran. Han var då hårdhänt och ville inte

höra att jag sa aj minst 10 gånger. Han och barnmorskan pratar precis

som dom gör hos tandläkaren, dvs att man inte fattar ett jävla skit.

Barnmorskan ger han en lång beige-färgad pinne. Han kör in den i

puppiluran och helt plötsligt hör man ett litet knäpp sen känner jag

hur det rinner nåt varmt forsar ut. Klockan var då 10:49 och vattnet har alltså gått. Sen satt han i nån grej på Ted's

huvud för att se hur han mår. "Nu får du byta kläder och allt i

sängen" sa han på invandrarsvenska. "Eh.. okej, det gör väl

fotfolket".. tänkte jag. På med nättrosor (usch) och en 6:a blöja.

Kände mig som gammfolket på jobbet. Det sipprade ut fostervatten hela

tiden under hela förlossningen och speciellt när jag fick värkar.
 "Gud vad äcklig jag känner mig! Nu vet jag hur gamlingarna på jobbet

känner sig. Fy fan. Härdanefter ska jag byta blöja på dom mkt oftare"

sa jag flera gånger till Mange. Kände mig riktigt ofräsch. Rocken man

skulle ha på sig sket jag i från början för jag tyckte det blev så

jävla svettigt men sen när dom sa att jag skulle ta av mig bh:n så

fick jag ta på mig den ändå.
Klockan 11:30 börjar det komma en massa värkar. Det kändes mest i ryggen

(trodde det skulle kännas mest i magen), jag som HATAR att ha ont i

ryggen! Värkarna kommer oftare och oftare så klockan 12:30 får jag

börja med lustgas. Gud så skönt det var när man fick in rätt teknik.

Jag var helt borta men hörde allt dom sa, var som i min egen lilla

bikupa typ. Jag kämpade på där med lustgasen men värkarna blev värre och värre och jag hann knappt andas mellan värkarna så Mange säger åt barnmorskan att jag vill ha ryggbedövning. Hon måste ju självklart gå ut och fråga doktorn först och det tog väl 20-30 minuter. Jag låg där och kråmade mig i sängen med lustgasen så jag såg aldrig när doktorn kom in, hörde bara att han bröt på finska. "Skjut ryggen som en katt, tack" sa han. "Hur fan gör en katt då!?" sa jag. Alltså jag hade så jävla ont och han bad mig skjuta ryggen när jag hade så jävla täta värkar. En undersköterska stod och höll i mina ben så jag inte kunde röra dom, snacka om panik, jävla kossa. Tack lustgasen. Efter en timme känner jag ingenting. Man såg på ctg-apparaten att värkarna var skyhöga men jag kände ingenting. Helt sjukt så jag frågade barnmorskan om det skulle vara så och hon sa att den bedövningen är så pass bra att det kan bli så. Å andra sidan blev jag nästan förlamad.. Jag kände inget från magen och neråt. Kunde ju vara uppe och gå och stå men jag kände inget när nån tog där så Mange blev väldigt besviken när han misslyckades med att kittla mig under fötterna, haha. Klockan 16:30 var jag öppen 5 cm och middag serveras. Får inte i mig så mkt men det var gott med lite energi. 17:45 var jag öppen 6 cm. Öppnade mig med 1 cm i timmen, det var himla bra sa dom för under igångsättningar brukar det ta längre tid att öppna sig. Klockan 18:50 kommer det in 3 pers, en doktor, barnmorskan och en undersköterska. Får lägga mig som under en gynundersökning för doktorn skulle ta ett mjölksockerprov på Ted. Hon kör in som en stor jävla dildo i puppan som hade en nål på sig så stack hon Ted i huvet och han blev självklart arg så hjärtljuden ökades, dumma doktor. Men det var ett viktigt prov. Sockret låg på 1,9. "Ett bra resultat kan aldrig vara fel" sa hon. Var även öppen 7 cm då. Började klia som tusan på kroppen (kan bli så av ryggbedövningen) och jag frös lite så klockan 20:00 tar dom tempen på mig som visar feber så jag får alvedon. Klockan 21:00 var jag öppen 9 cm och doktorn kommer in och tar ett till mjölksockerprov som låg på 2,3, även det ett bra resultat. Klockan 22:00 kommer barnmorskan in och ber mig ta tempen på mig själv (i stjärten). Det är inte så himlans lätt när man har sladdar över hela kroppen typ. Det visade sig att jag fortfarande hade feber så jag får antibiotika intravenöst. Eftersom jag hade feber så sa hon att vi måste stanna på BB i tre dagar efter förlossningen.. Klockan 23:30 har jag inte öppnat mig nåt mer så hon sätter i värkstimulerande dropp. Klockan 00:10 kopplar hon ur ryggbedövningen och lustgasen kopplas på för jag börjar känna värkarna ordentligt. Klockan 01:30 börjar krystvärkarna. Jag var mest rädd för öppningskedet innan och såg framemot krystvärkar för jag hade läst att krystvärkarna var nåt helt annat och att det skulle vara befriande att äntligen få "göra nåt". Det fick jag äta upp. Krystvärkarna gav mig mer eller mindre panik. Visste inte vad jag skulle ta mig till och det blev inte bättre av att barnmorskan var mesig. Mange var underbar som pushade på mig. "Vad FAN ska jag göra!?" sa jag flera gånger riktigt argt. Då smög hon sig fram och kläckte ur sig "när värken kommer då trycker du på". "Ja men HUR DÅ!? Det känns som jag ska skita på mig!!" sa jag helt panikartat. Då sa hon ännu mer mesigt "gör som du brukar när du är bajsnödig..". Jag låg där och tröck på "precis som när man är bajsnödig". Gud vad kämpigt det var. Jag låg där och försökte fokusera och tröck och tröck. Då kläckte barnmorskan ur sig "vad duktig du är Malin". Det lät så mesigt att jag ville dra till henne men gjorde det inte. Det gick en stund till och då sa hon "det är en liten blondin Malin". "Åh gud så skönt, hon ser huvet, nu kan det inte vara långt kvar, det är bara att trycka lite till.." tänkte jag och kände mig motiverad. Så fel jag hade. "Varför kommer den inte ut för!?" sa jag. "Det är en liten kant på ena sidan som han måste komma över" sa hon. "Vad i helvete!" tänkte jag. Hade legat och krystat i en timme. Orkade inte längre, var så satans slut. In kommer den "stolta" kvinnodoktorn igen. "Men guuud, ska hon in med den där jävla dildon igen!" tänkte jag. Då bad hon mig lägga mig i gynställning igen. Ja det är ju himlans lätt när man har krystvärkar, dumma kossa. Så började hon gräva och pratade samtidigt med dom andra ankorna (barnmorskan och undersköterskan), jag HATAR när folk pratar över huvudet på en och speciellt i det där skedet. "Vill du ha sugklockan" hörde jag barnmorskan säga. "Nej, jag vill ta tången" sa doktorn. "Tången!?!?!?!?". Jag fick sån jävla panik. Så skulle dom ge mig bedövning i puppiluran. En lååååång jävla spruta. Tur att jag inte såg den, men Mange gjorde det. Som jag skrek då, det måste ha hörts ända ner till Konsum i Haga. Ljudisoleringen på förlossningen måste ha gått sönder. Sen körde hon in tången i puppan. Det såg ut som två stora grillbestick sa Mange. Det kändes som det också. Fy fan vad ont det gjorde när hon körde in dom, trodde jag skulle dö. "När du får en värk nu, Malin, då drar jag i tången samtidigt. Ungen kommer vara ute på två drag" sa doktorn. Jag blev så arg att hon kallade Ted för "ungen". Lät inte alls bra. Ja så kom det värkar och jag tröck och hon drog. Hände ingenting. "Vi drar två gånger till.." sa hon. Jag tröck allt vad jag hade, ville bara få ut han men det gick inte heller. "Kommer han inte ut nästa drag då måste jag snitta" sa hon. Jag tog i för kung och fosterland men det gick inte att få ut han. Då utbröt värsta larmet. Alla tog tag i sängen och började springa med mig ner mot operationen. Kände att det kom värkar så jag frågade barnmorskan vad jag skulle göra. "Du får andas igenom värken" sa hon. Jag var så rädd. Har nog inte varit så rädd i hela mitt liv. Ner på operation stod massor med folk i gröna rockar och mask över mun, precis som på tv. En av mina största rädslor här i livet är att bli opererad och nu skulle jag bli det. "Du får klättra över på operationsbordet" sa en av doktorerna. "Ni får ju hjälpa mig" sa jag. Jag låg där och tittade i taket också kommer det en mask över mun på mig. En sliter tag i armen min och sprutar in nåt i handen. Det sista jag hörde var "har dom satt en kateter?".
Vaknar upp av att det står några kvinnor runt sängen och säger mitt namn. Kan knappt prata. "Vart är jag?" fick jag fram. "Du är på IVA, allt har gått bra". Kände att magen var borta och hade hemskt ont så dom gav mig nåt mot smärtan. "Vart är Magnus!?" sa jag. "Han är uppe på förlossningen med pojken". "Ja just ja.. Jag har fött barn.." kom jag på. En jävulst sjuk känsla. Jag somnade till för jag var så himla trött sen efter nån timme då körde dom upp mig till BB där Magnus och Ted var. Magnus stod där i dörröppningen med Ted och dom var så söta. Har aldrig varit lyckligare!



Over and out
M