Köööörkort!

Publicerat: 2009-03-29 Kl: 15:01:29 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 4 kommentarer

I fredags tog jag mitt efterlängtade körkort. Går inte att beskriva känslan. Tror inte jag har insett det än även fast jag har kört själv nu flera gånger. "Det här är inte bara ett godkänt körprov, det var en riktigt bra körning, Malin", sa förarprövaren.
Efter det gick jag till mamma och firade med massa sockrade godsaker, mumsigt. På kvällen tog jag bilen själv för första gången och körde till Alnö där jag skulle hämta upp söta Sofia. Till min förvåning backade jag in när jag skulle parkera. "Men gud, jag kan verkligen back-parkera!", tänkte jag. Blev nästan lite förvånad över vad jag kunde alldeles själv utan att nån körlärare sitter och påperkar varje rörelse man gör. Härligt, härligt. Sen kom nästa prövning. Jag skulle tanka. Sofia och jag drog till macken på Alnö och jag tankade själv för första gången. Det gick alldeles utmärkt. Sen for vi till Bosvedjan. Mange och Madde hoppade in i bilen. Mange skulle köras ner till Casinot. Det gick finemang. Trodde jag skulle dö av nervositet över att köra så många första gången men det gick bra. Efter det drog jag och brudarna till Willys sen hem till mig och umgicks. Madde hade lilla Thea med sig också. Sötungen som man bara vill äta upp, hihi! Körde tillbaka Sofia till Alnön vid tolvsnåret sen hämtade jag Mange vid ettsnåret sen när vi kom hem somnade jag på studs. Bästa fredagen på länge!
På lördagen skulle jag och Sofia på storseans i Folkets Park. Hämtade upp henne sen drog vi dit. Det var rätt intressant men nästa gång ska vi boka så att vi bara är typ 4 stycken + ett medium för när det är så där mkt folk så är det ju nästan omöjligt att dom börjar prata med nån på andra sidan som tillhör just en själv. Efter det körde jag hem Sofia sen drog jag till mamma som skulle ge mig lite presenter från Egypten. Fick en riktigt snygg tavla, nyckelring, en liten mindre tavla och en prydnadskamel! Lånade nån film av brorsan och som vanligt så är filmer som han rekomenderar ofta skit, haha! Fattar inte hur det kan bli så. Vi som ändå har ganska lika smak. 
Nu ska jag och pappsen dricka lite kaffe!


Sofia och jag


Over and out
M
 



Snart så.. :)

Publicerat: 2009-03-24 Kl: 12:56:09 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Du är på dag 235 av 280. (83,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 3 fulla dagar (v33+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning.

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr.
Huvudets omkrets är 32 cm.

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.



45 dagar kvar! Helt sjukt!
 
Vi var hos BM i fredags. SF-måttet var 31 och hjärtslagen 150 slag/minuten. Han var inte fixerad utan låg som en banan, haha! Vi fick känna på huvudet, ryggen och stjärten. Helt otroligt! Som vanligt blir han lite som Jigsaw (GET THE FUCK!) när nån trycker och känner på magen. Sparkar till ordentligt. Hoppas han lägger sig i startpostition innan det är dags så man slipper en hårig doktors armar inne i puppan som ska vända på honom. Huva.
Det var föräldraträff igår igen. Jag tycker som vanligt att jag har största kaggen, kanske bara är inbildning? Barnmorskan sa att om barnet ligger på mage och sover så kan den dö! Fick man något mer att vara orolig inför.. *suck*.. Vi fick lära oss om amning och första tiden hemma, också klassikern, BEDÖVNINGARNA under förlossningen. Det fanns då ett och annat att välja på, EDA, TENS, akupunktur, bäckenbottenbedövning, lustgas, etc. Sterila kvaddar lät himla intressant. Dom sprutar in koksalt i huden som tydligen gör så ont att kroppen producerar eget morfin. Smart. Ja vi får se vad det blir för bedövning, man kan ju inte veta det heller.
Det är mkt med att ha barn, "ingen rosenröd stig", som barnmorskan säger. Kanske är dags att sätta ihop spjälsängen snart? Man vet ju aldrig när man ska föda egentligen.
Man blev ju himla lugn när barnmorskan säger: "När man är öppen 8-9 cm det är då många säger att dom vill dö och att dom inte orkar mer, men när man väl har passerat det stadiet och är öppen 10 cm då går det bra".
Jaha, jippie! Piece of cake liksom.. eller inte..



Over and out
M



Mormor

Publicerat: 2009-03-19 Kl: 13:40:44 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 3 kommentarer

Har precis kommit hem från mormor. Hjälpte henne att handla och städa lite. Brorsan var också med. Fan  vad ont jag har i ljumskarna! Blir galen. Jag vill föda nu, orkar inte vänta längre.. :P Men det är ju bara 6-7 veckor kvar. Jag tycker att graviditeten hittills har gått så himmelens fort så då ska väl resten av veckorna gå fort också.
Lärde känna en granne på busshållsplatsen förut. Hon frågade när jag skulle föda och tyckte inte alls att jag var så stor. "Du kan inte ha gått upp nå mkt i vikt" sa hon. Jag har ju gått upp 10-12 kilo. Men hon tyckte att jag var så liten och trodde inte att jag var 20 år. När man är 20 år är det inte så kul att folk tror att man är 14 år men om man är lika fräsch om 10 år då kommer det kännas skönt om folk tror att man är 20 år, hehe.

Nu är det bara 50 dagar kvar!

Du är på dag 230 av 280. (82,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar (v32+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 50 dagar kvar till beräknad förlossning.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr.
Huvudets omkrets är 31 cm.

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.




Over and out
M




Föräldraträff

Publicerat: 2009-03-17 Kl: 12:51:13 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Igår var vi på den andra föräldraträffen på vårdcentralen centrum. Det var faktiskt trevligt. Det var jag och Magnus och 4 par till. Alla skulle föda ungefär samtidigt. Man fick börja med att presentera sig och berätta varför man var där (?). Hatar sånt.. "Hej, jag heter Malin och jag är i vecka 33, flodhästveckan.. blablabla.." . Huva. Efter det fick vi se en förlossningsfilm som var riktigt positiv (som med allt annat). En tjej i filmen himlade med ögonen när hon berättade om förlossningen.. "..och jag ville inte ha några bedövningar utan "besteg dessa berg" (värkarna) med egen kraft.. jag ville känna hur kroppen arbetade.." Jo tjena. Hon låg nog där och vred sig i smärta och skrek kuk och fitta precis som alla andra, men vill inte erkänna det. Gud, vad less jag blir på såna som inte berättade hur det verkligen var!
En barnmorska började gräva i puppan på en av tjejerna med skurvantar precis innan krystskedet. Huva vad illa jag mådde då. Det såg inte alls speciellt trevligt ut. Den tjejen födde ut sin bebis som en kossa, dvs på alla fyra. Jag kanske skulle prova att föda som en val, alltså vara i rörelse när den ploppar ut. Gå på ett löpband och skrika, hahaha! Nu spelades den där filmen förmodligen in i Stockholm så tekniken dom använde där finns nog inte här på bb. Hörde av en vis dam att om man jämför Stockholm med Sundsvall så är Sundsvall som medeltiden när det gäller sjukvården. Hon hade arbetat på ett sjukhus där nere och ett här uppe och konstaterat det. Men kvinnorna födde ju i grottor förut utan vare sig karl eller barnmorskor så nog ska jag också kunna föda.
Efter filmen fick killarna sitta för sig och tjejerna för sig och skriva ner frågor vi ville ha svar på. Sen gick vi igenom dom med barnmorskan. Sen på slutet provade på avslappning. Helt plötsligt svimmade tjejen brevid mig. "Ner med henne på golvet!" skrek barnmorskan. Precis då vi nästan fick nere henne på golvet så vaknade hon. Riktigt skrämmande.




Over and out
M



Magsjuk

Publicerat: 2009-03-12 Kl: 12:12:01 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 1 kommentarer

Jag blir så jäävla less. Nu har jag drabbats av magsjuka. Har spytt mer än vad som finns i kroppen. Trodde jag skulle spy upp bebisen också, så illa är det. Man kan ju undra vad den här jävla skiten kommer ifrån!?
Fan vad lyhört det är här i lägenheten. Trots att man bor längst upp. Dom som bor vägg i vägg med oss verkar ha fest hela långa dagarna, det skriks och härjas precis hela tiden. Varför kunde inte dom som bodde här innan upplysa om det? Nej det är klart att dom håller käft om sånt, det gör ju en annan också. Vi var på sån där föräldraträff i tisdags. Två pratglada damer stod och pratade om hur det är att föda barn. Allt var så himla positivt och underbart, jag fattar inte varför dom inte pratade om hur ont det faktiskt gör och vad som kan gå snett under förlossningen. Man ska tydligen välja ut ett speciellt plagg som bebisen ska ha på sig när den väl har ploppat ut ur puppan som dom ska värma i en micro. Typiskt 2000-talet, inte gjorde väl kvinnorna så på stenåldern?

Over and out
M



Storkaggen och råmjölk

Publicerat: 2009-03-08 Kl: 00:36:50 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Ännu en vecka till har gått. Bara 8 veckor kvar till bebisen ska ploppa ut!

Du är på dag 219 av 280. (78,2%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning.

Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.



Jag känner mig så stor och klumpig. Det börjar verkligen bli tungt nu. Undra hur det känns att inte ha den här sizen på magen? Brösten läcker "råmjölk". Ligger jag på sidan på nätterna då läcker det garanterat. Lite småjobbigt sådär. Bebisen rör på sig ordentligt i magen. Nu när han är så pass stor känns det verkligen. Ibland är det något runt och stenhårt som plutar ut. Det är antingen huvudet eller rumpan sa barnmorskan. Gulligt. Jag börjar oroa mig lite smått inför förlossningen. Undra hur det kommer kännas och speciellt hur det känns efteråt. 9 månaders väntan kommer vara över på max 50 timmar. Svärmor var här idag och hade köpt med sig kläder till bebisen, hon är så snäll så. Jag tog mig själv i kragen igår och köpte de första bebiskläderna. Jag fick lite panik när jag kom på att det bara är 8 veckor kvar. HM har inte så snygga bebiskläder egentligen men dom har bra priser och vissa kläder är faktiskt riktitgt söta.
Nu ska jag ta och sova så man orkar arbeta imorgon.



Over and out
M



Oh holy night

Publicerat: 2009-03-04 Kl: 14:00:34 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥ | 0 kommentarer

Tiden går så fort. Bara 9 veckor kvar nu till bebisen ska komma!

Du är på dag 215 av 280. (76,8%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 4 fulla dagar (v30+4).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 65 dagar kvar till beräknad förlossning.

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.
I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr.
Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.

Barnets kropp lagrar fett. 

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.



De senaste veckorna har varit jobbiga och stressiga. Och än är det inte över.

Over and out
/M