SPA-dagen!

Publicerat: 2009-11-28 Kl: 19:34:52 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag har jag och Sofia varit på SPA Maskrosen, på Södra Berget. Jag fick ju lyxspadagen av älsklingen när jag fyllde år, han hade betalat så jag skulle få ta med mig en kompis också, helt underbart. Imorse var det väldigt halt, jobbigt. När jag hade hämtat upp Sofia så kunde hon inte stänga bildörren, den gick helt enkelt inte igen. Panik med andra ord, så hon fick hålla igen bildörren på vägen upp till Södra Berget, vi var försenade så det fanns ingen tid att förlora. När vi väl var framme då gick dörren att stänga, typiskt. På Spa Maskrosen fanns det en jobbig brud som man inte fattade så mycket av. Vi skulle tydligen betala 439 kr, ansåg hon. Men när hennes chef upptäckte att hon höll på att lura oss, då fick hon skäll. Det stod 1 lyspadag + en dagspa på mitt presentkort, bruden fattade inte att det ingick dagspa i lyxspadagen så därför tyckte hon att vi skulle betala 2 dagspa, herregud. Trots det har dagen varit helt underbar. Gud vilken utsikt vi hade! Man kunde ligga i vilken pool som helst och se ut över hela Sundsvall. Jag fick ansiktsbehandlig, massage, kroppspeeling, m.m. Somnade under behandlingen, då har man lyckats bra! När vi satt och åt lunch där så gick det fram en dam till kassan och skulle beställa nåt att dricka "EN STOR STARK OCH ETT GLAS VIN!". Kan lova att alla vi som var där vände sig om. Låter ganska fel att beställa alkohol när man är på ett spa. Mange är hos herr Åslund ikväll. Just nu är mamma här på besök. Jag tänkte kika på "Tomten är far till alla barnen" senare. Känner att jag behöver skratta lite. Känns bättre då.



Over and out
M



Dammsugarförsäljaren..

Publicerat: 2009-11-26 Kl: 19:38:13 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Igår trodde jag aldrig att dagen skulle ta slut. Hade sovit dåligt. Klockan 9 hade jag telefonintervju, var supernervös. Sov nog dåligt pga det också. När det var klart kom mamma hit också åkte vi till Birsta. Sen fikade vi här, jag bjöd på min misslyckade rulltårta. Efter det städade jag undan lite här, plockade och så. Brorsan ringde och sa att han och Susanna skulle komma över och hämta kamerasladden till kameran han lånat av oss. Mange kom hem, började med maten. Jag trodde att kamerasladden var vid datorn, som den brukar. Men den hade gått iväg och gömt sig i Ted's rum. Och det var ett jävla letande och funderande innan jag hittade den.. Herregud, jag var så trött och less. Jag bjöd även dom på den misslyckade rulltårtan. När dom hade gått så tänkte vi precis sätta oss och äta, då ringer det på dörren. Jag tittade i nyckelhålet. Där stod en ledsen granne, typ, trodde jag. Så självklart öppnade jag. Det visade sig vara en dammsugarförsäljare! Hon babblade, och babblade och babblade. Jag lät hon komma in och visa dammsugaren hon sålde. Trodde aldrig hon skulle gå. Det var prat om alla dessa munstycken, filtret, slangen. Filtret var tydligen nästan lika bra som luftfiltren i operationssalar. Ja vad ska man säga. Den var ju helt klart bra, jag fick prova att dammsuga själv. Efter allt babbel och dammsugande skulle jag då få reda på priset. När folk kommer hem sådär och visar en värstingdammsugare, då vet man att den kostar mer än vanligt. Bruden hade ett kampanjepris, då fick man dammsugaren, luftrensare och tvättlappar man kunde tvätta 700 gånger i tvättmaskinen. Priset? 35000 kr! Ville vi bara ha dammsugaren skulle vi "bara" behöva betala 18860 kr. Ja, vad ska man säga. Hon hade varit hemma hos ett annat par tidigare under dagen. Dom hade nydligen köpt en dammsugare för 47000 kr men då den lät som ett flygplan så köpte dom den här för 18860 kr, också. Hade jag 47000 kr, bara sådär, då hade jag ALDRIG köpt en dammsugare för alla dom pengarna. Men dom kanske var ett hypersjukt par som var jättejättejätte allergiska och var tvugna att ha just 2 dammsugare för 65860. Hon ringde upp oss idag och frågade om vi inte skulle köpa den ändå. Jag sa att det var för mycket pengar. "Varför är det för mycket pengar då?" svarade hon. Ja, tänk med hjärnan och inte framstjärten så kommer du nog på det!



Äpplegröt är mumsigt!

Vi <3



Halsband kan man också äta, eller inte..

Ted's stjärt i solljus

Det är så roligt att sitta på pappas axlar!

Over and out
M



Ted 6 månader!

Publicerat: 2009-11-25 Kl: 22:20:49 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Hjärtat blir 6 månader idag!



Over and out
M



Dagens..

Publicerat: 2009-11-24 Kl: 09:40:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

..roliga..
Ted har vaknat av och till under natten och har varit orolig. Bad dreams antar jag. När klockan slår 5 så går jag och tar upp han ur sängen då han börjat skrika. Jag håller i han i famnen och ska gå ut till köket. Han är lite ledsen. Då flyger Mange upp i sängen.

Magnus: - Är det ett marsvin!?
Malin: - Va!?
Magnus: - Är det ett marsvin!?!?
Malin: - NEJ, det är din SON!

Han pratade självklart i sömnen. Som han ofta gör.



Over and out
M





Personlighetstest

Publicerat: 2009-11-23 Kl: 22:48:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Sitter och väntar på att min kära karl ska komma hem från jobbet. Han har jobbat nu sen kl 8 i morse. Sofia har varit här och spenderat kvällen med mig. Hon gick nyss bort till Jörgen.
Gjorde ett personlighetstest och så här är jag, tydligen.
Gör testet här http://www.zapera.com/survey/demo/personality/.

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Over and out
M




2012

Publicerat: 2009-11-23 Kl: 14:18:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Mange och jag var och såg filmen "2012" igår, på bio. Man måste se den på bio med tanke på alla specialeffekter. Satt ett tag och höll i mig i stolen för det kändes verkligen som att man åkte med, i t.ex vissa flygplansscener. Då har man lyckats bra med en film. Vissa saker var lite överdrivna, eller ja, hela filmen var överdriven men jag kan mycket väl tänka mig att det kommer bli precis sådär om vår kära jord skulle gå under. Men det var det som var just så "härligt" med filmen, att den var överdriven. Jag satt och gapade mig igenom hela filmen, just för att den var så underbart fett överdriven. Det är en sån där film då folk säger "Ah vad fet den var men det där kommer aldrig hända, värsta överdriven, haha.." Men hängde man med på geografilektionerna på gymnasiet då vet man att det kan bli precis sådär om plattorna på jorden börja röra på sig. Tsunamin i Indonesien 2004 orsakades av en undervattensjordbävning, som ofta uppkommer av plattektonik, dvs när en platta trycks under en annan platta. Några öar utanför Sumatras kust har förflyttas 20 meter och hela jordklotets form och rotation sägs ha påverkats en aning! 
Om man vänder och vrider på saker och ting så kan man nog hitta vilka förklaringar som helst. Maya-kalendern tar slut 21 december 2012, okej..? Min kalender har varit slut i ett år, har inte tagit mig i kragen och köpt en ny. Vad ska då hända 2012? Jo, tydligen kommer solen stå i rak linje med Vintergatan. Vissa tror att det då kommer bli massvis med vulkanutbrott, översvämningar, extrema jordbävningar, tsunamis, you name it! Med andra ord: jordens undergång. Mayaindianernas äldste, Apolinario Chile Pixtun, försöker tona ner den här hysterin och är mer oroad över Mexicos vattenbrist.. (?) Isaac Newton, vetenskapsmannen, trodde att Gud's planer för universum stod i Bibeln så han ägnade 50 år till att försöka förutspå jordens undergång. Han kom då fram till år 2060. Det var det mest definitiva datumet, ansåg han. Jag tror inte att vi kommer få reda på när vår jord går under, om den ens gör det? Solen kommer explodera om typ 5 miljarder år, då är vi med säkerhet brända bullar på en kokande plåt.

Lite bilder!


Wake up call. Man håller i sig i gallret och låter som en indian!

Morbror Fredrik och en nyvaken Ted


Busar

Min nya hårfärg!

Ted ute på Stornäset

Over and out
M




Wilma är en klok katt..

Publicerat: 2009-11-17 Kl: 09:56:43 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Sitter och väntar på Magnus som har jobbat hela långa natten. Kunde ha inträffat nåt hemskt i natt då han glömde kaffebryggaren på. Men som tur är har jag en väldig klok katt som väckte mig mitt i natten så olyckan kunde undvikas, tack Wilma.
Här kommer lite pics!


Wilma vaktar Sofias handväska

Haha, den här bilden tycker jag är så rolig. Sitter och läser teorin till körkortet här
och kan inte dra in stolen ända till bordskanten för gravidmagen är "i vägen".
Tog som sagt körkortet när jag var i vecka 34, kommer aldrig glömma det



Busar med Igor

Crazy baby

Lyckades ta en bild när Ted leker med fötterna



Jag med mitt hjärta <3

Snö

Härmar morbror Fredrik (huvudbonaden), hahaha!

Första gången jag gjorde en morotskaka, till pappa på fars dag,
blev grymt nöjd med resultatet

Over and out
M



Benjamin döpt!

Publicerat: 2009-11-15 Kl: 16:06:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Igår var vi på Benjamin's dop i Alnö kyrka sen fikade vi på Scoutgården. Det var ett riktigt fint dop och gott fika. Himla kul att hon som sjöng på dopet har gått i Fredriks klass på gymnasiet. Snart är det dags för vårat lilla bustroll att bli döpt. Mamma var här förut och vi pratade lite om vad vi skulle baka. Det är viktigt det där, vad man bjuder på, tycker jag. Allt med ett dop är viktigt, allt från hur Ted' dopklänning ser ut, till hur jag ser ut i håret. Det är trots allt en massa människor som ska stirra på en i minst 30 minuter. När gjorde nån det senast? Råstirra alltså. Måste ha varit under skoltiden. Den här helgen känns, förutom dopet, helt fucked up. Igår under fikat på dopet blev Mange inringd på jobb, idag. Han skulle köra upp till Östersund, koppla på en vagn, sen köra hem igen. Hoppas han kommer hem tidigt ikväll, men man vet ju aldrig. Igår trodde jag att Ted skulle sova borta en natt, men då var barnvakten sjuk, så han sov hemma. Det är bara ljuvligt och underbart att Ted sover hemma, men just igår hade jag och Mange tänkt att vara med varandra, göra nåt roligt och få sova ut idag. Men saker och ting blir ofta aldrig som man tänkt sig. Tidigare idag blev jag och Ted bjudna till Therese på fika, innan vi skulle bli hämtade av Jennifer kom jag på att bilbarnstolen är i bilen, på Manges jobb. Och Mange hade just börjat åka till Östersund. Damn it! Så det blev inget av det. Skulle ha varit riktigt trevligt att få åka iväg och träffa Therese och hennes nyfödda Milla, kanske Ted's blivande fru? Hahaha, skojjar bara! Vi får ta det i veckan kanske? Mobilen krånglar. När jag ska föra över bilder till datorn så står det att minneskortet används i ett annat program. Så det är bildfritt på bloggen just nu.. Tråk, tråk, tråk!

Over and out
M



Däckbyte

Publicerat: 2009-11-11 Kl: 08:21:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Jag har ofta funderat över varför man inte får lära sig att byta däck när man tar körkort, nu vet jag varför! Mange lärde mig byta däck igår och det var verkligen inte lätt. För dom som är starka kanske. Jag tycker ändå att jag är "normalstark" men det räckte inte långt. Fan vad dom där "bultarna" sitter åt. Att sätta dit ett däck var inte svårt, men att ta loss ett, herregud. Men nu vet jag hur man gör iaf, det är huvudsaken.
Igårkväll vid typ 23 tiden, precis när vi skulle lägga oss, så ringde Manges telefon. Det var hans chef som undrade om han kunde börja jobba klockan 02:20 istället för 07:00. En lastbil med släp skulle upp till Umeå omgående. Det är såna körningar Mange älskar, köra långt med 1 stopp, så han blev rent av överlycklig över erbjudandet. Natten har jag alltså spenderat själv, hatar att sova utan Mange. Vaknade av "da da daa daaa da" klockan 5. Ted var klarvaken och jag var dödstrött. Ingen bra kombination. Men när jag väl är uppe och har fått i mig en kopp kaffe då är det lugnt. Har aldrig haft problem att kliva upp på morgonen, hur trött jag än varit.
Ted har upptäckt fötterna nu, han har hållit på med dom några dagar nu men så fort jag tar fram kameran och ska ta kort då slutar han, haha! Typiskt.
Läste en grej i tidningen idag, att det har blivit en trend att vara laktosintollerant. Ha! Vilket skämt. Jag är ju det och det är inget annat än pinsamt och extremt jobbigt. Mjölken är mkt dyrare och man ska alltid förklara sig när man kommer hem till nån och ska fika. Suck.

Over and out
M




Fars dag!

Publicerat: 2009-11-08 Kl: 09:02:49 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Idag är det fars dag. Gick upp 05:45 imorse, precis som alla andra dagar. Skillnaden den här morgonen var att dom visade filmen Almost Famous (!). Undra varför dom väljer att visa den filmen kl 6 på morgonen? Dom kanske tänkte på alla oss mammor som kliver upp med tuppen. Igår kom mamma hit efter att hon shoppat lite i Birsta. Hon hade b.la köpt en overall + 2 mössor och ett par mjukisskor åt Ted. Tack så mkt mamma! Efter att mamma varit här drog jag, Mange, Ted och Sofia till Birsta. Tänk vad man klagar på det där stället ofta och ändå far man dit titt som tätt. Sjukt. Efter det for vi hem och åt middag sen såg vi på filmen "Knowing". Tänk att de flesta filmer som börjar bra och är bra hela filmen oftast spårar ur helt på slutet. Som om att manusförfattaren inte visste vad han skulle skriva utan bara hittade på något. Suck.. Mange köpte 3 ps3-spel i Birsta. Jag fick välja ett alldeles "eget". Efter ett tags letande hittade jag spelet "Lost". Likadant som tv-serien. Man skulle tydligen vara 16+ för att få spela spelet. Jag har inte ens lyckats klara ut "Robinson" spelet som är från 8+. Ja det låter väldigt töntigt som om jag vore helt IQ-befriad men det spelet är faktiskt väldigt klurigt. Har fastnat helt på ett ställe. Tove, som är dataspelsnörden no1, klarade inte ens det, och då är det SVÅRT.
Aja, det här "Lost" började jag spela igår efter vi sett skitfilmen. Började rätt bra men sen började det brinna ordentligt för mig när jag inte visste hur man skulle göra så jag bad Mange hjälpa mig. Han klarade det på en gång vilket gjorde mig ännu mer vansinnig. Men nu har jag klarat lite själv, tack och lov. Har dock fastnat i en grotta där en snubbe sa att cockpit skulle vara, lär ju ränna runt där hur länge som helst. Mange sa att han skulle klara ut det där spelet före mig och det får abosolut INTE hända. Jag måste klara ut det själv men jag lär nog vara 35 år när jag är färdig. Kanske därför spel är så dyra? För att för såna som mig är det en sysselsättning i 10-15 år. Äh skitsamma. När öppnar Arken idag då? Måste raca iväg dit och köpa kattmat.
Mange, Ted, Madde och Thea drar iväg till sin morfar i Söderhamn vid typ 12 så jag kommer vara hos pappa hela dan, helt i sin rätt, det är ju fars dag! Ted har såklart varit och köpt en sak till Mange också.. Hihi!








Over and out
M




Snön har kommit!

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 17:06:06 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Fredag redan och ingen bloggning på hela veckan. Jag skyller på vädret. Solen har inte tittat fram på över en vecka, skärpning! Tänk vad vädret påverkar en, helt sjukt. Men så kom ju snön igår, lagomt när man inte lagt på vinterdäcken. Vägen var som såpa och bilen som bambi på hal is, ingen bra kombination med andra ord. Jag körde Mange till jobbet igår och sen for jag med bilen till verkstan. Det var tidigt på morgonen så jag var osminkad, nyvaken och extremt trött. Då ser man ofta mkt yngre ut än vad man är. Jag såg säkert ut som 14 år. Mamma kom dit och skulle skjutsa hem mig och var med in när jag lämnade bilnyckeln. Killen jag ställde alla frågor till svarade till mamma! Alltså när jag ställde en fråga då tittade han på mamma och gav svaret till henne som om att jag var utan körkort och hade inte alls kört bilen. Fan vad kränkande. Dumma människa.
Jennifer hämtade mig och Ted vid 12-tiden också for vi ut till Berga (Njurunda) och hälsade på hennes mamma och deras nyinköpa lilla vovve Hjalmar. Gud så söt han var, och busig. Men man får vara busig när man är liten. På kvällskvisten for jag, Sofia, Jennifer och hennes Fredrik ut till Birsta. Vi kom dit 1 timme innan stängningsdax så det blev lite stressigt men jag handlade det jag skulle. Idag har vi inte gjort så mkt. Ted vaknar på nätterna och "pratar" nu så det blir inte mycker sömn kan jag lova. Han har börjat säga "da da da.." nu och upptäckt fötterna och det tycker han är så roligt. Så han provar sina förmågor på nätterna när han råkar vakna till. Blir desto svårare att somna om då. Hoppas vi ska iväg och byta däck nu då, mina pojkar ligger och sover.. (?) Häromdan när jag var på Citygross så hörde jag en konversation mellan två stycken som jobbade där. Det var så roligt och höra. Dom pratade om vikten och att vara mamma. Ena kvinnan sa "Ja när jag var mammaledig så trodde jag att jag skulle vara ute mycket och promenera men jag åt massor med muffins.."
Ha en bra fredagkväll!






Over and out
M



Waist of time..

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 13:48:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja man kan sammanfatta helgen så. Jag är grymt besviken på hur helgen varit. Bara skit rent ut sagt. I fredags hade vi främmande av Sofia och Jörgen och vi tittade på den omtalade "Män som hatar kvinnor". Alla har sagt att den är så bra och att man MÅSTE se den. Men nu när jag sett den kan jag inte säga annat än usch, fy och blä. Dålig film helt enkelt. Mådde så dåligt när jag såg den att jag bara ville spy. Ett under att man klarade sig igenom hela filmen. Men det var trevligt med sällskapet såklart. Sen i lördags då, festen. Nej den gick ju verkligen åt skogen. Hade riktigt tråkigt. Två helger i rad nu som man festat helt i onödan. SUCK! Det var så tråkigt på festen och nere på stan att det bara kokade för mig. Resulterade i att jag betedde mig illa, förlåt. Klev upp 4-5 den morgonen också så jag var full, uttråkad, hur trött som helst och så satans less. Kallt och jävligt var det också. Usch. Vill bara glömma den här äckliga helgen..
Ny vecka nu. På fredag har Saw 6 premiär och självklart ska jag och Anna-Karin befinna oss på plats. På söndag är det fars dag. Dagarna där emellan ska också fyllas ut med massa roligt. Torsdag ska pärlan in på verkstan och få lite behandling. Har bokat min och Sofias dag på Södra Berget's spa nu också! Åh vad jag längtar, ska bli så skönt!

Lite bilder från i lördags..







Over and out
M