Hatad..

Publicerat: 2009-09-28 Kl: 13:42:23 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Ja så nu är man hatad verkar det som.. Känns förjävligt och jag tänker inte krypa till korset och säga att jag gjort nåt fel. Jag var så satans orolig och upprörd att jag trodde jag skulle slita av mig mitt eget hår. Kunde ju ha hänt vad som helst?! Hur skulle jag veta att allt var bra?! Nej lägg av nu med dumheterna. Det här känns inte bra, inte alls bra. Det var himla synd att det skulle bli så här. Jag trodde du skulle förstå att jag var himla ledsen/orolig och skulle be om ursäkt men det är tydligen jag som ska be om ursäkt.. Okej? Ah men jag tänker inte krypa till korset, jag står för min upprördhet och så skulle nog fler än mig uppträda. Absolut. Det var väl liksom ingen amöba det handlade om, eller hur?!
Ja vi får väl se hur länge detta krig ska pågå.. Sjukt tröttsamt och onödigt!


Over and out
M



Ted 4 månader!

Publicerat: 2009-09-25 Kl: 21:35:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Mitt hjärta blir 4 månader idag. Vad tiden går fort ändå.. Snart julafton för fan!
Mötet på förlossningen gick bra. Jag har läst förlossningsjournalen 100000 gånger typ så jag kunde det mesta ur den så det var bara att peppra på så att det nästan sved i ögonen på den stackars överläkaren. Haha nä då! Jag höll mig i skinnet och vi pratade och skrattade. Hon var ju inte med på förlossningen så hon har jag inget ont emot. Det finns ett ph-värde som ska ligga på 7,25 när bebisar är nyfödda. Ted's låg på 7,13, det visste inte jag.. Så det var lite "chockade" att höra. Märket han har i pannan kanske inte kommer gå bort, ska visa det för en barnläkare på BVC, tydligen, för hon kunde inte uttala sig om det. "Om inte annat så får du en liten Harry Potter pojke, hahaha!" sa hon. Harry Potter har ju ett märke i pannan. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta så jag skrattade för att hon gjorde det.
Igår var jag, Sofia, Jörgen och Magnus i Birsta, det var jättekul. Just nu sitter jag hos brorsan och vi ska kika på film. Har nyss fått info om att Ted har somnat hos sin farmor. Första natten han sover hemifrån så jag är nervös.. Mammas hjärta. Ska röva hem han sen när jag kommer hem, hehehe..

Over and out
M




Back to förlossningen..

Publicerat: 2009-09-23 Kl: 07:45:26 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Nä jag vill inte dit.. Jävla skit.. Nu kommer alla hemska minnen tillbaka från den 24-25 maj.. Att man ska måsta gå i den där äckliga korridoren där alla ligger och skriker för livet sitt. Usch.. Mår illa redan nu trots att det är typ 5 timmar tills jag ska dit. Madde ska passa lillfjärten medan man sitter där och lyssnar på nån sketen gam som ska berätta massa crap ur nån läkarbok. Förstår faktiskt inte varför jag ska träffa en person som inte ens var i närheten av förlossningen!? Ja det var visserligen hon som bestämde att jag skulle bli igångsatt och gjorde den där hemska hinnsvepningen 22 maj.. "Ja nu måste du slappna av för på söndag kommer dom gräva i puppan din hela tiden så slappna av nu.." Bläsch.. Kommer fortfarande ihåg det som om det vore igår. Kanske är så att dom ska röntga bäckenet som min barnmorska tror? Tro gör man i kyrkan så det lär nog inte bli så..
På lördag ska vi till förlossningen IGEN. Då ska vi träffa en av ankorna från förlossningen. Kära barnmorskan som inte visste hur hon skulle coacha mig under förlossningen.. Undra vad hon har att säga.. Såg på förlossningskliniken igår på tv. Då var det en tjej som också fick akut snitt som mig. Hennes bäbis låg precis som Ted och kunde inte vrida sig åt "rätt håll" under förlossningen så dom misstänkte att hennes bäcken var för trångt.
Äh, nu får man sluta älta i det här och ta ankorna i rumpan istället.. Gud tänk om jag får se en viss persons tryne där sen.. Gäller att tygla sig sen så inte det kommer några vakter och tar ut en från sjukhuset. Helst av allt skulle jag vilja ge en rak höger lite här och där men då får Mange hämta mig på 7:an ikväll!



Over and out
M



Frissan

Publicerat: 2009-09-21 Kl: 18:43:14 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Så var det måndag igen och utväxten/topparna hade blivit så pass jobbig att jag bara var tvungen att ringa till frissan. Ringde dit och hon sa att jag kunde komma näst intill på en gång. Toppen tänkte jag. Kom dit och då säger frissan som jag alltid brukar ha att jag skulle få en annan frissa för hon hade inte haft nån rast, tydligen.. (?) Ah, men det är väl skitsamma tänkte jag. Huvudsaken att hon fattar vad man säger och att det är samma pris.
Nu när man är mamma och har fullt upp hela dagarna så uppskattar man verkligen när det är tyst och lugnt ibland och just "min" frissa är så lugn och pratar inte så mkt. Så man kan sitta där och njuta av behandlingen.
Den här frissan hon började kackla från första stund..
"Jaha, vad sysslar du med då? Går du i skolan?"
Hon bara babblade hela tiden..
"Jaha, är du mammaledig! Har du märkt att du tappat mkt hår nu? För det kan man verkligen göra när man fått barn. Jag har kompisar som har vaknat upp på morgonen med stora kala fläckar på huvudet!"
Ah, men gud vad trevligt då! Skönt och höra, hörru!
"Har du sett på det här Svenska Hollywoodfruar!? Jag tänkte kika på det ikväll jag, missade ju förra veckan, hihi.." "Min farmor är 90 år och hennes kille är 30 år yngre, men det är han som är mest lat, haha! Dom träffades när hon var 60 år och då var han 30 år.."
Gud vilket babbel det var! Till slut tog jag en tidning och började läsa i för jag orkade inte med längre. Men hon var jätteduktig att klippa och färga, inget fel så, men just det där klassiska frisörpratet, det är extremt störande..



Over and out
M



Bilbarnstolen

Publicerat: 2009-09-18 Kl: 13:34:58 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer


Pappa och jag skulle sätta bilbarnstolen i hans bil igår. Då lät konversationen såhär!

Pappa:
*Låång less suck* Det här är ju sånt där jävla skit man köper på Hobbex!!
Jag: Ja det är riktiga ratgrejjer!! *Suck*
Pappa:
Ja men den får stå såhär då, nu är den ju bra säker, den tar ju emot här i sätet om vi krockar..
Jag: Det är den väl inte! Bältet måste ju in i den där jävla skåran!
Pappa:
Vaddå för skåra!? Det finns ingen skåra här heller.
Jag: Ja men den här som går runt här!
Pappa: Nej men det går ju inte, då kommer ju inte Ted in!
Jag: Jo det gör han väl.. *Suck*
Pappa: Jaha.. eh.. ja.. *suck*.. Vi får väl göra så då!
Jag: Ge mig mer bälte då så det räcker runt stolen!
Pappa: Det finns inge mer bälte!
Jag: Nähä! Nej nu skiter vi i det här.. Vi får göra nån specialare.. Skitgrejjer!
Pappa: Men nu är ju bältet i skåran. Nu så!
Jag: Nej inte på den här sidan!
Pappa: *Suck* Äh jag förstår inte hur du menar..
Jag: *Suuuuuuck* Nä men nu har vi så här, jag orkar inge mer..

Efter vi väl hade fixat bilbarnstolen så skjutsade pappa oss till Vicky och Benji också var vi där ett tag. Sen efter det var vi hos pappa. Vid åtta på kvällen skjutsade han hem oss! En trevlig dag helt enkelt, blåsig dock..!



Over and out
M



P-staven är insatt..

Publicerat: 2009-09-16 Kl: 19:42:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Sådärja. Inga mer barn nu på 3 år. Jo vill man så är det bara att skära ut p-staven innan dom 3 åren har gått men jag tror vi ligger lågt på mer-barn-fronten just nu. Känner inget direkt sug att gå runt och vara flodhäst i 9 månader och sedan kalva. Nä jag tycker vi ligger RIKTIGT lågt på den fronten. Höjdaren med att vara gravid är såklart när man börjar känna sparkarna, får höra hjärtljuden på ens bebis första gången och ultraljudet. Allt det andra, såsom foglossning, svårt att sova på nätterna m.m är inte nå vidare kul. Och höjdaren med förlossningen är ju såklart när bebisen är ute, när all smärta är över. Äh det är svårt och förklara för dom som inte har barn men alla ni som har barn förstår nog hur jag menar.
Jag är nästan frisk iaf, så jävla skönt, har varit jättejobbigt hela helgen. Från torsdagkväll förra veckan tills nu.. Huva för att vara förkyld. Nu är lillgubben också lite småsjuk men det är "bara" lite snorigt, ingen feber. Tack och lov!
Ted jollrar så roligt nu. Det låter typ "wiiiiiiiiiiiiiiiu".. Värsta höga tonen. Jag tycker att han fick ett "nytt" beteende förra veckan. T.ex som när han är hungrig nu, då blir hela ansiktet ledset och surläppen kommer fram också typ gnyr han, det är jättegulligt, som när en hund tigger ungefär. Förut så skrek han ju bara rakt ut, direkt, så man blev ordentligt stressad. Han har börjat äta Nan också, underbart. Han fick ju så ont i magen av BabySemp, skitgrejer. Undra varför sköterskorna på BVC rekomenderar just BabySemp. Jag trodde till en början att han inte fick ont i magen av det men efter han ätit det nån vecka så började han dra ihop sig som en knyte och man såg att han hade ont i magen. Vi provade ju med Nan men han tog inte det då. Hoppas verkligen att han inte kommer få nå mer ont i magen nu.. Det är riktigt jobbigt när han har det, både för han och för oss.
Ja snart fyller man år också. Har bjudit in mina brudar nu, får se hur många som dyker upp. Tänkte ha krogkväll med mina tjejer, blev ju ingen 20-års fest förra året, hade ju lillhjärtat i magen då. Men det var bra trevligt ändå, vi var på Södra Berget och åt värsta middan m.m.
BTW. Färjan-Håkan gick förbi morsan och mig i lördags inne på HM. Det är en sån sjuk känsla att se nån från tv i verkligheten. Det är som att man "känner" personen men man gör ju verkligen INTE det, haha!



Kusinerna Thea och Ted med sin mormor/farmor Brittan
(vet inte när det här var eller vem som tagit den, hittade den i vår kamera..)


Så här somnade Ted i söndags, på pappas sköna arm, haha!


På promenad idag!


P-staven inne.. Allmänt äckligt men oroväckande blodigt.. :S

Over and out
M




Att ALDRIG få sova..

Publicerat: 2009-09-13 Kl: 08:43:40 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Har säkert varit uppe 5-10 gånger i natt och så är det VARJE natt. Har totalt glömt bort hur det är att få sova en HEL natt och lär aldrig få uppleva det heller dom närmaste 1-2 åren. Det är så jobbigt att aldrig få sova så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Tror jag går runt i nån bubbla på dagarna och intalar mig själv att jag är pigg, det är väl så man måste göra för att orka med. Vet inte hur länge detta kommer hålla, nån gång kommer väl kroppen säga ifrån och bryta ihop fullständigt. Har sån ångest på kvällarna när jag ska lägga mig. Tänker hela tiden "Somna nu så du får sova lite iaf.." Och där ligger jag känner hur hela kroppen fylls av en enorm stress. Dom senaste 3 dagarna har jag varit riktigt sjuk med feber och allt därtill, till och med då har man gått upp 5-10 gånger på nätterna. Det kändes som om hela golvet rörde sig och jag bara intalade mig själv att orka lite till, orka lite till. Funderar starkt på att gå och lägga mig typ kl 19 på kvällarna. Jag måste ju få sova! Annars dör jag väl.
Gode gud hjälp mig..


Over and out
M



Bra hörru!

Publicerat: 2009-09-12 Kl: 19:42:36 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Snacka om less nu.. Trodde vi hade en barnvakt för kvällen men tydligen INTE.. så nu sitter man här SJÄLV hela jävla kvällen när man hade tänkt göra helt andra grejer.. Kul hörru! Är väl bara att gå och lägga sig nu. Mange kommer väl hem i natt nån gång.. *Lååååååååång suck*

Over and out
M



Bajsa bör man- annars dör man..

Publicerat: 2009-09-09 Kl: 11:13:35 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

... Ja så är det ju faktiskt! Och jag har trott att jag ska dö av hjärtesorg pga Ted's bajstorka. Eh ja, han har väl bajsat en gång varje dag iaf, ofta 2 gånger om dan, då har mamma varit riktigt nöjd. Men senaste 2-3 dagarna har han haft ont i magen och tryckt på men inget har hänt. Han bajsade i förrgår efter en hel förmiddag av kämpande. När det äntligen kom ut blev både jag och Ted hur glad som helst men sen resten av dagen verkade han fortfarande ha lite ont, men det kom inge mer bajs trots massor av försök. Han rapade på så det underlättade väl lite. Igår kom inget bajs alls! Trodde jag skulle koka sönder av orolighet. Så igår efter vi varit på banken så gick vi in på apoteket och köpte sån där bifidus-tjosan som ska hjälpa mot förstoppade magar. Vi gav det som sista mål igårkväll också fick han det imorse. Så nu för ca 30 minuter sen så blev det ett riktigt vulkanutbrott i blöjan. Tror inte jag har blivit så glad på länge! Han har liksom aldrig varit hård i magen så att det har kännits utanpå, det kan man ju ofta göra (om jag tänker efter hur det är på jobbet med patienter) så han kanske bara har varit lite orolig eller lite gasig? Bebisar kanske inte blir "hård" utanpå magen? Men en saker som är säker är ju att han har haft svårt att få ut det som ska ut.
I alla fall.. Igår när vi hade varit på banken (mamma var barnvakt åt Ted medan) så åkte vi till Johanna på Alnö och hon fotade oss tre (hoppas det blir bra nu då!). Hon tog typ 200 bilder så nån måste ju ha blivit bra tycker man, haha! Efter det så for vi och hälsade på Madde och Thea. Sen gjorde vi ett sista ryck för dan och for och hälsade på min pappa. Han bjöd på kaffe och kakor, gott!




Over and out
M



Älskade barn!

Publicerat: 2009-09-07 Kl: 13:59:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer











Over and out
M



Kör försiktigt..

Publicerat: 2009-09-05 Kl: 08:54:12 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Kände värsta olusten till att köra bil igår men jag gjorde det ändå. Först åkte jag och Ted till Vicky och Benji sen åkte vi till min mamma och hälsade på. När vi sedan skulle fara hem vid 22:30 tiden så fick vi nästan tvärnita på motorvägen för det var värsta bilolyckan där.. Jag har aldrig bromsat in så där hårt och fort i 100 km/h.. Riktigt läskigt.. Brandbilar, ambulanser.. poliser.. Usch.. Det var en bil som var helt sönder som var i mitträcket.. Blev lite chockad faktiskt. Sjukt att man kan känna på sig att nåt ska hända så där. Konstigt att det inte står om det i nån tidning nu på morgonen men dom har väl inte hunnit skriva om det än. Dom stängde ju av en del av motorvägen, då är det ju allvarligt.
Undra vad vi ska hitta på idag då. Vi ska iaf hämta ut ett paket med kläder åt Ted sen som jag beställt från HM.. hihi!


Ted och Benjamin


Radarparet

Over and out
M



Fuglesang in space!

Publicerat: 2009-09-04 Kl: 01:27:59 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jag ligger inte och sover, hah! Gick och la mig typ åtta, hahaha! Sitter och kikar på Fuglesang's rymdpromenad nu. Live-tv på NASA's hemsida vettu. Woonderful! Vad jävulst läckert det är.

ÄLSKA SVENGELSKA!

Over and out
M



Dom första 2 sprutorna!

Publicerat: 2009-09-03 Kl: 19:32:07 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer


Idag var det så dags för dom första sprutorna. 1 spruta i varje lår. Gode gud vad nervös jag var innan. Det var väl därför jag sov så dåligt i natt också. Kommer ihåg vad ledsen Ted blev när dom skulle ta nåt blodprov på BB när han var nyfödd. Gjorde så ont i hjärtat mitt. Men gud så duktig vår lilla ponke är. Efter den första sprutan i låret blev han lite småledsen.. Men när hon sprutade in den andra sprutan då kom elefanttårarna.. Då gjorde det ont i mammas hjärta.. Men när Mange la upp han på sin axel så blev han lugn ganska fort och snart kröp sig det lilla goa leendet fram också började han skratta. Det var inte så farligt ändå. Det här är en tuff grabb! Mammas och pappas lilla gooofis.
I bilen på väg hem somnade han på en gång och fortsatte sova en stund när vi kom hem. När vi åkte och hämtade Mange på jobbet började han bli lite ledsen men det gick över när mamma la i 3:an, haha (som vanligt). Men sen när vi kom hem alla tre då började han gråta ORDENTLIGT! Dubbla elefanttårar. Vi började inse att han inte var trött, hungrig och inte blöt i blöjan. Kunde bara var pga sprutorna så vi gav han lite flytande alvedon och då gick det över efter typ 20-30 minuter. Så var superglada teddybjörnen tillbaka.
Nu har Mange nyss åkt ner på casinot och skulle spela nån turnering och Ted har nyss somnat. Gick runt med han en stund tills han somnade, men han lär väl vakna nu när jag ska lägga mig och vila, det slår ju aldrig fel.
Kom ihåg att titta på Fuglesangs rymdpromenad ikväll! Det är några som ska sända direkt från den. Jag lär väl ha slocknat ordentligt då men titta gärna åt mig, haha!


På BVC, innan vi skulle in till den "elaka spruttanten"


Kanske blir en lastbilschaufför av våran lilla son, haha? :)


Sötnöten! Han var bra glad när vi kom hem trots sprutorna :)


Over and out
M