Vilken härlig dag!

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 20:32:28 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Idag har vi varit ute i Grönviken hela familjen inklusive Britt-Maries hund Rojja. Vi hälsade på Rickard och Ingela som var därute.







Over and out
M




Louice <3

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 13:00:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Natten till i måndags (21 juni) dog Louice, en av mina klasskamrater i Västerås, av hjärtstopp. Det känns fortfarande helt overkligt och så fort jag tänker på att hon är borta blir jag ledsen.
Louice var en sådan glad tjej. Hon var väldigt social och framåt, inte rädd för något.
Louice genomgick en lyckad levertransplantation 2002. 2004 kom hon till vår klass. Vi visste inte så mycket om henne men hon berättade för klassen vad hon varit med om. Det var väldigt lätt att prata med Louice.

Fotografera var något hon var riktigt bra på. Louice jobbade extra som vimmelfotograf.
Jag och Viggo var ovänner ett tag där på gymnasiet, en fredagkväll drog Louice ihop en förfest som både jag och Viggo gick på och den kvällen kommer jag aldrig glömma. Vi dansade lös på nattklubben Silk och låten "Smack that" förknippar jag alltid med den kvällen. Vi hade SÅ kul!

2006 hamnade vi på samma praktikplats, på varsin avdelning. Det var roligt. Louice fick den "värre" avdelningen med diverse olika äventyr som vi hade skrattade mycket åt efteråt. Louice tog sitt efterlängtade körkort på kort tid vilket var mycket starkt gjort. Jag vet själv hur svårt det var att ta körkortet.

En sommar var vi på Power Meet tillsammans och åkte raggarbilar. Louice var tuff och satt på biltakena. Jag var höjdrädd så jag satt nere i sätena istället. Haha! Ett riktigt roligt minne.

Louice hade riktigt fina hundar som hon ställde ut, dom hade vunnit flera priser.

Studenten 2007, ett minne för livet. Den traditionsenliga studentfesten på Blue Moon Bar var stel och en aning tråkig. Jag och Louice drog på bartömmning på Konrad istället och hade så otroligt roligt. Vi gick även på Oliwer Twist och en trubadur sjöng "För vi har tagit studenten.." till oss och alla där på krogen sjöng med. En sån känsla! Efter det gick vi till parken där alla studenter går och där stannade vi till 5 på morgonen.

Jag flyttade upp till Sundsvall efter studenten. Louice sjukdom gick upp och ner. Det blev flera sjukhusvistelser. Hon blev sämre och sämre. I måndags gick hon över till andra sidan.

Vila i frid gumman <3





Over and out
M



Dear lord..

Publicerat: 2010-06-20 Kl: 22:03:26 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Herregud.. (eller nåt..)

Äntligen är jobbhelgen gjord. Det har varit FULLT upp ända sen fredagkväll. Har så ont i fötterna och benen nu så att det känns som om dom ska koka sönder. Ska införskaffa mig ett par stödstrumpor. Även om det låter väldigt mkt old fashion så är det bra grejjer att ha när man springer runt och jobbar så här hela dagarna. För vem vill inte ha snygga, sexiga ben UTAN åderbråck när man är 80 år?!

Nu ska jag trycka i mig karra och nån kaka, för det är jag värd.

Over and out
M



Jobb hela veckan..

Publicerat: 2010-06-18 Kl: 09:54:12 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Nu var det en vecka sen jag bloggade. Allt har gått bra på dagis, inne på första "riktiga" veckan nu. Det är en ovanlig känsla, jag jobbar ju som en tok den här veckan. Har jobbat alla dagar utom igår och ska jobba idag och resten av helgen. Riktiga grispass är det också, 12 timmars jobb både lördag och söndag. Huva. Men det kommer bli sååå skönt på söndagkväll när jag har gjort den här veckan. Det är faktiskt skönt att vara tillbaka på jobbet men det skulle vara bättre att bara jobba 7-16, eller 8-17. När man jobbar till kl 21 och ska upp 7 dagen efter då är det jobbigt, har rätt svårt att varva ner på kvällen efter att ha jobbat. Om Ted sover oroligt på natten blir det även mindre sömn. Jag ska inte klaga, det finns dom som inte har nåt jobb. Jag är så otroligt tacksam över att få jobba.

Har nästan precis lämnat Ted på dagis, kändes jobbigt. Ted var inte grinig eller nånting men det var jag som tyckte det var jobbigt, bara för att jag ska jobba så mycket nu i helgen så att jag knappt kommer få träffa han nåt.
Nu håller jag på och kokar potatis, ska göra matlåda. Efter det ska jag fixa lite här hemma sen fara på jobbet. Börjar klockan 12.


Over and out
M



1 steg!

Publicerat: 2010-06-10 Kl: 11:01:37 | I kategori: ♥Ted 1-2 år ♥ | 2 kommentarer

Imorse gick Ted och höll i sig i tv-bänken. Jag satt på golvet en bit ifrån. Helt plötsligt vänder han om och tittar på mig. Sen ställer han sig rak lång, utan att hålla i nåt, sen tog han ett steg mot mig. Jag blev helt tårögd. Nu vill min lilla ponke bli lika duktig på att springa som dom andra barnen på dagis.

Lämnade Ted på dagis kring 9 tiden. Jag var kvar i ca 15 minuter sen så tog Agneta honom i sin famn också vinkade vi hej då. Agneta ringde mig nyss och sa att allt gick bra. Ted kröp runt i sandlådan och tittade på alla barnen. En tjej bjöd honom på glass men han ville inte ha, haha! Han ska äta lunch där också ska Agneta lägga honom så han får sova i vagnen sen ska hon ringa mig när han vaknat. Annars ringer hon innan om det skulle bli nåt tok, men vi får hoppas på det bästa, sovningen gick ju galant igår så.

Jag börjar jobba nu på måndag, fick det bekräftat igår. Skulle egentligen börja den 22 juni, som dom flesta sommarvikarier men jag fick en vecka till av chefen och det tackar jag otroligt mycket för. Alla som är mammaledig vet ju att man inte direkt blir rik på mammapenningen. 2 riktiga inkomster behövs verkligen. Så nästa vecka går jag ut hårt, jobbar alla dagar i veckan utom en.


Världens bästa <3

Over and out
M



Inskolningen på dagis

Publicerat: 2010-06-09 Kl: 14:01:53 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Dagistiden hittills har gått kanon. En grej stör Ted och det är att han inte kan springa runt som alla andra, men det kommer. Det bara spritter i hans ben när han ser alla andra barn. Igår ställde han sig på från att ha suttit på stjärten till att stå rak lång. Jag vet att han har gjort det hos sin farmor en gång tidigare men nu gjorde han det alltså igen. Jag tror att han kommer gå inom en snar framtid. Han försökte lite idag.

Igår var vi med och åt lunch med barnen. Det var potatisbullar, typ ingen tyckte om det, haha. Torrt och tråkigt kanske? En liten söt tjej åt upp hela syltfatet istället. Alla barn är så söta på dagiset. Jag äääälskar att det är så nära hem! Tar kanske 15 sekunder att gå dit.

Idag var dagen jag var så nervös över, Ted skulle nämligen sova efter lunchen på dagis, i vagnen. På senare tid har inte Ted velat sova i vagnen, allt annat har varit så intressant att titta på. Att han idag skulle sova i en stillstående vagn var för mig en gåta och ett stort orosmoment. När han väl somnar i vagnen vaknar han alltid när den stannat, så oddsen var inte på vår sida.
Förmiddagen bestod av en del gnäll, mest för att Ted var lite småtrött och inte kom överrens med sina (lite) för stora stövlar. Vi bytte till de vanliga skorna, åt lite banan och gungade, då blev humöret bättre.

Kring 11 gick vi in. Bytte blöja, tvättade händer sen var det dags för en liten sångsamling.
Lunchen bestod av fiskbullar. Godare än gårdagens mat (enligt barnen). Ted ramlade ur stolen när han skulle kika efter de andra barnen. Det gick på en halv sekund tror jag. Ingen var beredd. Men det gick bra, stolarna är ju så låga. Sen var det dags för sovningen. Jag gick med Ted i ca 3 minuter sen somnade han! Helt otroligt. Har aldrig hänt. Sen så sov han (när vagnen stod stilla) i ca 1 timme medans jag drack kaffe i fikarummet med några dagisfröknar. Världens duktigaste pojke! Vi gick hem efter det. Imorgon ska jag lämna han där vid 9 sen säga hej då och komma tillbaka efter några timmar, så får vi se hur det går. Jag ska ha telefonkontakt med hon som har hand om Ted. Det tar ju bara typ 15 sekunder att gå dit så händer det nåt är det bara att springa över.


Over and out
M





Forsränning+Inskolning

Publicerat: 2010-06-07 Kl: 14:08:37 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Rolig rubrik!

Min kära broder fyllde ju 25 år i fredags. Det är ju halvvägs till 50 så vi slog på stort i år. I fredags fick han många fina presenter men presenten igår var nog roligast och mest minnesvärd. Vi tog med han på forsränning! Susanna hade satt på honom en ögonbindel och förvirrade honom totalt 1 timme innan vi skulle till uppsamlingsplatsen. Stackars Fredrik blev så otålig och less och visste inte alls vad som skulle hända.

12:30 samlades vi vid Nolbykiosken. Där träffade vi instruktörerna och följde efter dom till själva forsen där vi parkerade m.m. Där åkte ögonbindeln av och äntligen fick Fredrik reda på vad han skulle utsättas för. Han blev nog glatt överraskad, det blev ingen bungyjump trots allt. Intruktörerna berättade om själva forsen och gav oss flytvästar, hjälmar och värdefull info. Det var även ett annat gäng som skulle åka.

I vår båt var vi 9 stycken; instruktören, mamma, pappa, Fredrik, Susanna, jag, Magnus och 2 tyskar. Det började rätt bra och de första forsarna var inte så pirriga. På slutet däremot var det en ordentlig en, Noblyströmmen. Herregud, jag trodde båten skulle slå runt. Det gäller att paddla fort och kort när det är en sån fors. Man måste paddla fortare än vattnet. Lättare sagt än gjort. Riktigt pirrigt var det. Fredrik och Magnus satt längst fram och paddlade och dom blev såklart blötast. Jag satt bakom Magnus så jag blev rätt blöt jag med. Efter Nolbyströmmen stannade vi till vid en grillplats och grillade, efter det åkte vi Nolbyströmmen igen. Den här gången fick jag en åra rakt över läppen. Det blev en fläskläpp. Turligt nog blev den inte så stor så den försvann igårkväll.

Forsränningen var ett roligt äventyr men framförallt ett härligt minne. Just nu känns det som om vi gick lite miste om den speciella forsränningskänslan eftersom vi hade lite fel kläder på oss + att vädret blev sämre under färden. Vi blev riktigt blöta och frös ordentligt.

Idag var dagen D. Ted och jag var på dagis under förmiddagen och var på första inskolningsdagen. Det känns riktigt bra med det där dagiset. Dom hade skrivit "Välkommen Ted m. familj" på tavlan. Kändes bra! Vi tittade runt, lekte, drack kaffe (inte Ted, han åt banan), lekte i sandlådan och så. Imorgon ska vi vara där en timme längre och Ted ska få äta lunch där. På onsdag ska han prova att sova där efter lunchen. Det är den biten jag oroar mig mest för eftersom han typ aldrig har sovit i vagnen när den har stått still. Men jag har hört att många barn lyckas sova i vagnen på dagis.

Dagisfröknar sägs ha magiska fingrar..

















Over and out
M



Dagis+Jobb

Publicerat: 2010-06-04 Kl: 11:00:10 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I onsdags var jag och Ted och hälsade på dagis. Det gick bra. Vi hejjade på alla som jobbar där och självklart den som ska "ta hand" om Ted. Det kändes bra. Herregud, det är bara några dagar kvar nu tills han börjar. Efter dagis promenerade vi till Birsta tillsammans med Vicky och Benjamin. Under dagen fick jag ett samtal från min chef. Hon frågade om jag kunde hoppa in och jobba kväll på torsdagen. Jag tackade såklart ja. Sen blev jag nervös.

Igår var vi till Birsta, igen, med pappa. Han skulle köpa nå prylar och frågade om vi ville hänga på. Så det gjorde vi. Det hände en grej som var så satans rolig. När vi var klar där och skulle fara hem så började det regna och blåsa. När vi väl sitter i bilen ser jag en kundvagn komma farandes, MOT OSS! Vi satt i bilen allihop, påbältade och allt. "Pappa, titta, det kommer en kundvagn mot bilen!!" sa jag. "Åh herregud, jag kommer inte ut, jag kommer inte ut!!" sa han. Han hade bältet på sig och hann inte få upp det och gå ur bilen. Pang sa det och kundvagnen åkte in i pappas bildörr. Hahahahaha! Det var så himla roligt! Av alla bilar som stod där så blåste kundvagnen just på pappas bil. Herregud vad jag skrattade. Det blev, som tur var, inga skador på bilen. Tack och lov!

Kring 15-tiden började jag promenera mot jobbet. Jag har gått typ 2,6 mil hittills den här veckan, helt sjukt. Var lite smånervös men när jag stod och bytte om i omklädningsrummet så släppte nervositeten. Det gick jättebra och jobba. Var lite ringrostig första timmen men sen släppte det och det kändes precis som för ungefär ett år sen, när jag jobbade sist. Sitter väl i ryggmärgen det där.

Idag fyller min käre bror 25 år. Blir lite firande senare under dagen. Ska man ta och promenera till stan idag igen?


Älskade Ted <3

Over and out
M



Juni!

Publicerat: 2010-06-01 Kl: 08:23:58 | I kategori: ♥Ted 1-2 år ♥ | 1 kommentarer

Long time, no see. Ursäkta bloggen. Har haft fullt upp..

Ted's födelsedag var kanoners. Han fick massor av saker, både kläder och leksaker, även pengar. Det var som ett öppet hus här hela dagen eftersom vissa slutade kring 4-tiden och vissa kunde komma innan det. Känns ovant att min lilla pojke har passerat 1-års sträcket nu. Det är mindre än en vecka kvar tills han börjar på dagis. Jag är lite nervös eftersom Ted är rätt mammig. Men det kan ju gå både bra och dåligt. Han kanske inte alls är mammig på dagis, han kanske tycker att jag är typ "töntig" när vi väl kommer dit och vill att jag ska gå på en gång. Vad vet man liksom? Eller så är han mammig första dagarna och sen bara släpper det.

Vad har hänt mer sen sist?

I fredags var jag, Susanna, Marre och Ellenor och åt på Biteline sen gick vi på efterlängtade filmen "Sex and the City 2". Det var en jättetrevlig kväll.

I söndags var det mors dag (andra året för mig). Först var jag och Sara på Birsta i typ 3-4 timmar. Kände oss som slitna gammkärringar efteråt. Vi blev helt slut! Haha! Jag köpte en fin tavla till mamma och la den hemma hos henne som en överraskning (hon var nämligen i Stockholm). Efter det for jag till mig kära mormor. Vi kikade lite på Elitloppet och drack kaffe. Trevligt. Sen åkte jag till Manges mamma Britt-Marie och fikade. På kvällen hade jag och Mange filmkväll. Mysigt!

Igår gick jag till stan och träffade mamma. Vi drog våra lurviga på stan. Jag köpte lite kläder till Ted. Vi gick till henne och drack kaffe. Brorsan kom dit, han skulle till tandläkarn och passade på att hälsa på oss innan. Jag och Teddan gick hem. Herregud vilken bra kondis jag har fått. Gick utan problem till stan och hem, 8 km med andra ord. Fick en hel del färg efter den promenaden också. Härligt.
När jag kom hem åt vi lite middag sen gick jag ut och gick med Sofia. Vi promenerade typ 4 km.
Idag har jag bra träningsvärk i benen. Skönt.

Ted var dålig i magen igår. Fick byta blöja typ 6 gånger. Hoppas hans mage är bättre idag!








Over and out
M