Hostmaskin

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 08:48:18 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Var på KTC i tisdags, utbildning i hostmaskiner och ryggmärgsskador m.m. Vi fick prova på att hosta i hostmaskinen också. Jag hade nog en superhög puls innan, var skitnervös. Trodde aldrig att det skulle gå, men hör och häpna, det gick på första försöket! Hostmaskiner används utav personer med svåra sjukdomar som inte kan hosta själv. Tänk vad hemskt och inte kunna hosta, därför finns denna apparat. Man vrider upp till önskad styrka, vrider på till "inhale" när man tar emot syret, sen "exhale" då utandningen ska komma. Det är lite komplicerat. Vi fick som sagt prova och för att kunna ta emot och känna effekten så måste man slappna av i luftrören och verkligen ta till sig det som kommer. Man får inte hjälpa till nåt själv, då blir det bara fel. Det är svårt som "frisk" människa med väl fungerande lungor. Då det var min tur var jag som sagt nervös, pulsen slog stenhårt. Men då jag väl fick på mig masken och utbildningskillen slog på maskinen så gick det som sagt på första försöket. Hann knappt tänka nåt. Det var en riktig upplevelse kan jag lova. Svårt att beskriva. Men i och med att vi nu har fått uppleva hur det känns att ha en hostmaskin så kommer det bli lättare att förstå personer som använder en sådan här.
Ted har varit förkyld, idag var första dagen på dagis efter kureringen. Det är full fart på pojken kan jag lova. Nu mer klättar han upp på köksbordet, drar en köksstol till diskhon och försöker klättra i, han släcker lampor, slår på diskmaskinen, vrider på spisknopparna, ja, det är som sagt full fart på honom.



Hostmaskin




Älsklingen i diskhon :)

Over and out
M




Ledningscentralen

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 11:16:09 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jo men visst. I tisdags satt vi på ledningscentralen på sjukhuset och hade utbildning. Läckert! I måndags och tisdags var jag på utbildning om respiratorer, ventaliatiorer, syrgas, frenikusapparater, you name it! Riktigt saftigt intressant. Vi fick sitta på ledningscentralen i tisdags för ambulansfolket hade occuperat konferansen. Så vi fick sitta på ledningscentralen, men om en stor bussolycka eller liknande skulle inträffa, så hade vi fått dragit därifrån fortare än ögat. Igår var jag på studiebesök hela dagen på sjukhuset's rehab. Halva dagen var jag med en arbetsterapeut och halva dagen med en sjukgymnast. Igår i utbildningen att vi ska boka in ett studiebesök med sånt yrkesfolk. Roligast var nog med sjukgymnasten för då fick jag själv vara med och arbeta med patienterna.
Imorrn ska jag på badutbildning på Norrliden. Mycket utbildningar nu men jävlar vad roligt det är! Jag njuter verkligen!

Over and out
M



Snygga klackar!

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 20:03:07 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer


Alltså Zlatans tjej har verkligen toksnygga klackskor! Vart köper man dom?
Nån som vet?
Bilden är tagen från Elle.

Over and out
M



Flytthelg

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 20:24:51 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

I fredags hjälpte vi mamma att flytta in i hennes lägenhet. Jag, Mange, brorsan och mamma hjälptes åt. Det var tunga stunder men vi klarade det. Såklart. Igår var jag, Mange, Ted och morsan ute i Birsta och morsan köpte hatthylla, spiskåpa m.m som vi sedan åkte med till henne. Sen käkade vi pizza, gotteligottgott.
Idag är det fars dag. Ted köpte ett örngott till Mange som det stod "Världens bästa pappa" på. Mange blev väldigt glad. Vi var till Manges farsa och fikade lite tårta och gav han en present, trevligt. Min kära pappa jobbar idag (har jobbat hela helgen för den delen), från typ 8 på morgonen till 10 på kvällen så han tyckte att vi skulle ta fars dag-firandet en annan dag, så då bestämde vi det.
Ted pratar massor nu, man förstår inte direkt allt han säger, haha, men det är så gulligt. Igår skulle han heja på alla personer som gick förbi på Ica Maxi. Gulleplutt. Han har förälskat sig i leksaksdamsugaren som jag köpte åt honom för nån månad sen. Under hela den tiden har han varit rädd för den och inte brytt sig om den, men idag, på eftermiddagen började han och gå runt med den och leka med den. Äntligen.
Imorrn är det en ny vecka. Jag inleder min med utbildning på sjukhuset. Ska få lära mig hur man sköter syrgas m.m. Spännande!





Over and out
M




Noppmaskin

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 19:19:39 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Efter strömmen och allt annat som är viktigt så måste det här vara den bästa uppfinningen. Den har funnits länge tror jag, men herregud vad bra den är! Kläderna blir som nya. 100 kr på Åhléns. Som hittat.



Over and out
M



Årets första snöoväder

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 10:28:24 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Sådärja. Just nu råder det oväder utanför fönstret. Det är ett snöoväder, precis som förra vintern. Det är lite roligt att det måste komma typ 3 meter snö direkt, och alla verkar lika förvånad över hur väglaget blir varje år. Alldeles nyss stod en bil här nedanför porten och hade kört fast. Det var en äldre gubbe som bara tokgasade och ville komma därifrån. Några grannar försökte hjälpa honom loss och skrek hela tiden "sluta gasa, det blir bara värre!!", men han verkade inte förstå. Till slut kom han väl iväg men det tog VÄLDIGT lång tid.
Ted verkade inte uppskatta snön så värst mkt. Han tyckte det var riktigt kul att titta på traktorerna som plöjde bort snön, men när han själv skulle ner i snön, då blev det grin, allra mest när han inte tog sig framåt. Lillgubben. Tror att han är riktigt förvånad att hela marken är vit, igår var den ju grön-gul-brun, typ.
Ska jobba ikväll så jag hoppas jag tar mig hela vägen till jobbet.
Fick se bilderna från fotograferingen på dagis igår. Man får en speciell kod på ett papper efter dom har fotograferas också kan man gå in tidigast en vecka efter fotograferingen och kika och beställa hem det man vill ha. Ted blev riktigt fin på sina kort. Längtar tills jag får hem korten!



Over and out
M



Ny design

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 14:40:47 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Fixade en ny bloggdesign igår. Hade tröttnat på den andra. Dels för att bilderna på Ted var urgamla sen att det inte bara är "mamma-barn-tips" längre. När Ted var nyfödd så skrev jag om hans utveckling mest hela tiden. Skrev väl knappt om nåt annat? Nu när han är "småbarn", som det så fint heter, så blir det 50/50 skriverier om han och allt annat som händer i mitt liv. Bloggen är inte lika inriktad på vad han har provat för burkmat etc. Jag tror ni fattar vad jag menar.
Idag har jag jobbat, ska snart hämta Ted på dagis. Har varit en enormt rolig dag på jobbet faktiskt. Var med en kund (ja, det heter så nu här i Sundsvalls kommun. Det heter inte vårdtagare längre) på simhabiliteringen på Norrliden förut. Det var himla intressant.



Over and out
M



Daughtry does 'Poker Face'

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 10:36:56 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer



Jag dööööör vad bra han är!

Over and out
M



Kungen smygröker

Publicerat: 2010-11-06 Kl: 21:36:31 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer




Våran kung är väl för skön!


Over and out
M



Bajs

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 20:47:26 | I kategori: ♥Ted 1-2 år ♥ | 1 kommentarer

Ted lärde sig säga bajs igår. Det låter så gulligt när han säger det. Imorse satt han i mitt knä och skulle läsa sundsvalls tidning för mig. Allt i tidningen hette "pappa" och "bajs". Haha! Det var riktigt roligt. Det är mycket råplugg just nu. Har massor med uppgifter + en tenta v50. Sen jobbar jag extra också. Fullt upp med andra ord. Ted har en tand på G (jag som trodde att alla hade ploppat fram). Igårkväll och nu ikväll har han varit jätteledsen och dregglat värre än en hungrig hund. Han har även varit lite rödblommig också har han petat/bitit med fingrarna i mun. Måste vara en tand. Nu har han somnat, får se hur länge han sover. Igårnatt vaknade han mest hela tiden, även fast han sov mest i vår säng. Lillgubben.

Over and out
M