Fullspäckad vecka!

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 21:08:37 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Halva veckan har jag tillbringat i skolan. I tisdags var nästan hela klassen ut och åt på Biteline, det var riktigt trevligt. Rapparen Petter var även där, lite läckert. I onsdags var vi på vårt första föräldramöte på dagis. Det var intressant, vi tog även upp det här med ungdomarna som lever rövare där. Får se hur vi ska gå till väga med det problemet. Vi fick höra att Ted tycker mycket om att leka just vid den lilla "köksdelen" på dagis.  Där dom har en minispis och ett litet minikök. När jag gick på dagis tyckte jag också att det var hur kul som helst. Jag tyckte även om att gå runt med såna där minikund-vagnar och stoppa låstasvaror i dom. Det känns så skönt att Ted trivs på sitt dagis.
Idag och imorrn jobbar jag. Idag kom ambulansen till jobbet, jag tycker det är lika spännande varje gång dom kommer. Jävulst skickliga människor! Imorrn ska Pontus (bilen) in på service. Skönt för honom och bli lite ompysslad. Det var jävligt halt imorse kan jag lova. Även fast vi har vinterdäck på så gled bilen på vissa ställen. Imorrn efter jobbet, kring 17:30 tiden ska jag iväg på ett spännande möte. Hoppas det går bra!

Over and out
M



Polis, polis, polis..

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 22:35:47 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Ungdomarna härjar på i vanlig ordning på dagis. Ikväll har vi fått ringa polisen igen eftersom dom festar på och bränner upp saker som är ute runt gården på dagis. Polisen kom efter ca 15 minuter och vi trodde att det skulle bli en "hallelulja-moment". Istället gick två mesiga poliser in på gården och snackade med ungdomarna, sen gick dom! Magnus och jag stod och såg alltihopa från balkongen och då brann det för oss två. Vi sprang ut och stoppade polisbilarna när dom var på väg därifrån och frågade varför dom inte gjorde något.

-Några poliser gick in och ungdomarna sa att det var lugnt, sa ena polisen i bilen.
-Lugnt!?!?! Dom har brännt upp flera bänkar och för ett himla liv. Flera mopeder har varit där inne på gården och kört runt, sa vi. 
- Jaha, okej. Men dom sa till första patrullen att det gick lugnt till, fortsatte polisen.
- Lugnt är det inte. Dom dricker nog sprit också, för det gör dom varje gång. Det ligger massor med spritflaskor där varje gång ungdomarna varit där, sa vi.
- Dom sa att dom drack Trocadero. Vi tittade igenom deras väskor och vi hittade inga spritflaskor sa polisen.
- Klart dom säger att dom dricker Trocadero när ni poliser kommer. Sen sitter dom ju och "grillar" också, bränner upp bänkar och annat på gården. Det får dom väl verkligen inte göra! sa vi.
- Det är ju en allmän plats. Men om dom bränner sönder bänkar och sånt då måste vi fara dit och prata med dom igen, sa polisen.
- Är dagis en allmän plats att grilla på? sa vi.
- Ja, det är det,  sa polisen.
- Eh, okej.. Ni måste åka dit och säga åt ungdomarna. Dom får inte vara där! sa vi.
- Ja, vi ska prata med dom nu direkt, sa polisen.

Alltså vilken sjuk konversation! Man får alltså gå till dagis och grilla m.m. Dom måste ha fått fel information i sin utbildning. Sist ungdomarna satt där och festade och en polispatrull kom dit så körde dom bort dom därfrån fortare än fortast och pratade verkligen förstånd med ungdomarna. Sen var det ju lugnt på dagis på kvällarna och vi trodde att det inte skulle bli nåt festande och skadegörelse nå mer. Men nu ikväll var det alltså dags igen. Dom sitter kvar där än, helt sjukt är det. Men dom verkar "bara" sitta där runt den lilla elden.

Jag blir verkligen förvånad över hur polisen uppträdde ikväll.
Nästa gång får man nog ta lagen i egna händer.

Over and out
M



Njurundersökning

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 09:51:43 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I tisdags var jag med Mange på sjukhuset. Han skulle undersöka njurarna. Det var riktigt läckert att titta på. Sköterskan sprutade in nåt läkemedel i armen på honom sen åkte han in under en maskin som fotgraferade njurarna i 20 min. Så på dataskärmen såg man Manges njurar. Besked om resultatet hur det såg hoppas jag vi får snart. Vill inte att Manges njurar ska må dåligt.
Vi provkörde en Golf efter sjukhusvistelsen. Den var rätt skön att köra, men det var lite tantvarning över den. Jag är så kär i vår kära bil, som vi kallar Pontus. Haha! Roligt namn va? Men jag tycker han ser ut som en sån. Mange for till Luleå på jobb på tisdagkväll och kom hem på onsdagkväll.
Igår promenade jag till skolan. Jag och Ingegerd gjorde klart vårat grupparbete om brännskador och underbensbrott, det blev 32 sidor, på dator! Jag fattar inte hur vi kunde få ihop så många sidor. På kvällen kom Ingegerd och lånade en bok av mig, som hon skulle ha till ett skolarbete. Som tack fick jag en bukett blommor!
Ted har alltid haft nappen som sin snuttegrej, men nu har han även sin kudde som snuttegrej. Han går runt och gosar med sin kudde, så gulligt. Han säger inte så direkt många ord. Men det han säger är: mamma, pappa, tutte, oj, titta, vovve. Han blåser på maten om den är för varm, aploderar när nån sjunger eller spelar, han härmar oss i olika ansiktsuttryck. Sen pratar han på sitt eget lilla språk, som förmodligen blir till vanlig svenska snart.


Bregott är tydligen det godaste, när inget annat duger till frukost.

Over and out
M



Out in the woods

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 00:06:34 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I fredags var jag med Joanna i Birsta. Först var vi ute i Timrå där Joanna skulle köpa en bilbarnstol. Medans vi väntade på säljaren så började det snöa! Det var bara ett kort tag men ändå, vi blev lite småchockad. Jag köpte en leksaksdamsugare till Ted. Vet inte om det var ett sånt lyckat köp, han blev rädd för den. Typiskt. På kvällen åkte vi till Manges jobb och hjälpte han att lasta av det sista ur lastbilen. Ted blev helt fascinerad av alla lastbilar som stod där på åkeriet. Han blev häpen över att se sin pappa i ett sånt stort fordon också kan jag lova. Han bara stod och gapade. Lillgubben!
Igår var jag, Ted, Magnus och hunden Rojja ute på en skogspromenad i säkert 1,5 timmar. Det var sånt fint väder. Riktigt härligt var det! Efter promenaden for jag till mamma och färgade håret på henne, det gick finfint. På motorvägen på väg hem fick jag blåsa om både en långtradare och en bil med husvagn. Det är en sån sjuk känsla varje gång jag ska blåsa om någon. Får värsta adrenalinkicken i form av "helvete vad gör jag!?/mohahahaha era sega j-lar". Hemskt va? Och varje gång jag kör i Skönsbergskurvan tänker jag jämt: tänk om ett framdäck lossnar nu? Tanken kommer jämt omedvetet. Huva.
När jag kom hem hade Fredrik och Susanna redan anlänt. Vi åt tacos tillsammans. Sen skjutsade jag iväg Mange till Palm. När jag kom hem dansade Fredrik, Susanna och Ted till musik som var på tv:n. Åh det var så roligt. Ted dansade som en grottmänniska. Hahaha! När Ted hade somnat såg vi på en sjuk film. Nu kommer jag inte ihåg vad den heter, men den var inte så bra. Herrskapet for för ett tag sen. Nu ska jag nog sova. Nattelinatt.



Ted på Manges jobb i fredags.

Ute i skogen igår.


Over and out
M



Detox

Publicerat: 2010-10-16 Kl: 09:42:53 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår började jag med en 20-dagars detox. Har gjort det förut också men nu var det längesen sist. För att hålla kroppen i skick och inte samla på sig för mycket slaggprodukter i kroppen så ska man göra en detox vid varje årstid rekomenderar dom. Man ska dricka 1,5 liter vatten med 12 ml detox i, varje dag i 20 dagar. Känns skönt att rena kroppen inifrån, undra hur mycket skit som egentligen ligger där och skvalar!?



Sedan tidernas begynnelse har människan känt ett behov av att rena kroppen från oönskade ämnen som påverkar vårt välbefinnande. MethodDraine Detox är en ny metod för effektivare kroppsrening av hela dig. Den speciella kombinationen av örter i MethodDraine Detox driver ut gifterna som samlats i kroppen.
Källa

Over and out
M



Nya intryck

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 09:43:52 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Under den här veckan har jag skolat in mig på ett nytt ställe. Jag tycker det är bra att man provar på och jobbar på olika ställen, man får ju mer erfarenhet och ställs inför nya utmaningar. Det är nyttigt.
Ted har sen två dagar tillbaka fått röda utslag på benen och lite på skinkorna. Ringde och väckte mamma imorse för jag var orolig över vad det kunde vara. Men eftersom han inte kliar nåt, har nån feber eller mår dåligt i övrigt så verkar det inte vara nån fara, än så länge. Jag lämnade han nyss på dagis och där sa en annan mamma att det där är nåt som går just nu. Barnen får som höstblossor, dom kan till och med få det i munnen och tappa aptiten. Men det verkade inte vara nåt farligt.

Annars då?

Jo, pluggar järnet just nu. Vi håller på med (snart) 2 grupparbeten. Det flyter på bra hittills. Vår grupp har hållt på med ett patientfall om brännskador och en underbensfraktur. Mycket intressant men huva vilket stort arbete. Vi är nästan helt färdiga, skönt. Sen har vi ett individuellt arbete som ska vara klart om en vecka. Ska jobba vidare med det nu.

Ja, men just det ja. Vi har ju köpt en diskmaskin! Förstå vilken underbar känsla.

Over and out
M



Mormors födelsedag

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 19:15:18 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Min kära mormor fyller år idag så mamma och jag var upp till henne på sjukhuset förut. Vi hade köpt med oss sockerfritt fikabröd och en present. Stackars mormor ligger på sjukhuset för dom har amputerat halva hennes ena ben. Tycker så synd om henne. Men min mormor är stark och kommer klara rehabiliteringen kanon.
Efter sjukhuset fyndade jag 2 paket blöjor på Willys för 100 kr! Helt sjukt. Det var bara två paket kvar också. Inte ofta man har sån tur. När jag skulle hämta Ted på dagis så ville han inte alls gå hem, så jag var säkert kvar en timme och lekte med han. När vi väl skulle gå hem blev han så förbannad. Men det gick över efter ett tag.

Over and out
M



Lite pics

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 21:05:12 | I kategori: Vardagligt | 2 kommentarer

Här kommer lite pics!


Hjärtat <3

Nya hårfärgen, brunviolett.

Äter man med två skedar så får man med sig mer gröt i mun, anser Ted.


Älskling! <3

Jag lyckades med Pinocchiotårtan.

Presenter :)

Edwin och Ted samtalar :)

Mange och Thea

Edwin :)

Fika :)

Over and out
M



22 år!

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 20:54:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår var vi på Edwins födelsedagskalas, det var trevligt. Efter det var Mange och jag ut och åt på Källarkrogen här i stan sen hyrde vi film och såg på en av filmerna, vi ska se nån ikväll också. Mamma ringde vid 22 tiden och var helt förstörd i telefonen. Någon/några idioter hade spänt upp en typ av vajertråd i nackhöjd efter en cykelväg och mamma kom cyklandes men sett tråden för sent så hon duckade men cykeln fastnade i tråden och hon typ "voltade" med cykeln rakt ner i backen. Hela hennes högra sida av kroppen tog stryk och hon gjorde sig illa nära ögat så det blödde massa. Som tur var kom en kille på cykel efter och hjälpte mamma. Hon var såklart helt chockad och ledsen. När jag fick hennes telefonsamtal åkte jag dit direkt och hjälpte henne sen skjutsade jag hem henne.
Det är helt j-la otroligt hur dum i huvudet såna där personer är som sätter upp såna där farliga saker efter vägarna! Händelsen är polisanmäld. Om mamma hade haft högre fart på cykeln och inte alls sett vajertråden i tid, och kunnat ducka, då hade den nog skalat av hennes hals. Nu gick det efter omständigheterna bra, tackar högre makter för det. Huva vad hemskt.

Idag var mina stora dag. Nu är jag 22 år gammal och har haft kalas här hemma hela dagen vilket har varit mkt trevligt. Är helt slut nu kan jag lova. Klev upp tidigt imorse och gjorde ca 40 kanelbullar och den omtalade Pinocchiotårtan. Båda delarna gick hur bra som helst.

Nu ska jag och hjärtat se film sen sova, om vi inte somnar till filmen alltså.
Bilder från dagen kommer imorrn.

Over and out
M




Färgat håret

Publicerat: 2010-10-01 Kl: 14:58:54 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Kära blogg. Nu är jag brun-violett i håret. Det är snyggt, faktiskt. Drog ner på affärn direkt imorse och köpte hårfärg, jag hade sån panik över hur håret såg ut. Äter ju hårtabletter så mitt hår växer rätt fort och har man slingor i då växer utväxten ut, väldigt fort. Det blir inte snyggt, och efter graviditeten har jag fått mycket mörkare hår. Jaja, men nu är jag brun-violett iaf, ska lägga ut en bild men inte nu, för jag håller nämligen på och bakar för brinnande livet. Haha, nej så illa är det inte. Jag älskar ju att baka! Just nu gör jag såna där kärleksmums. Jag kallar dom kokosrutor men dom kallas tydligen olika saker. På söndag, min födelsedag, tänkte jag ge mig på marängtårtan. Det kommer bli en tuff, men rolig, utmaning!

Over and out
M