Hierro

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 22:55:34 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Jag och Sofia såg filmen "Hierro" ikväll och nu sitter jag här, helt besatt av filmen och dess inspelningsplats. Filmen var helt otroligt vacker. Sitter och googlar på just ordet "Hierro" nu och det verkar vara ön El Hierro, som tillhör Kanarieöarna. Sofia, vi måste dit! Det finns till och med 3 kommuner på denna ö. Han som filmade den här filmen borde ha fått en Oscar-statyett. Kan inte prata nog om den här filmen, önskar att vi hade sett den på bio först, då skulle upplevelsen varit 1000 gånger bättre.



Over and out
M



Skolvecka 2

Publicerat: 2010-09-27 Kl: 20:51:24 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

2:a skolveckan har börjat. Idag hade vi lite intressanta föreläsningar. Vi fick bl.a göra ett personlighetstest där vi lärde känna oss själva, mkt intressant. Resten av veckan består av fler föreläsningar och uppgifter som vi kommer att få. Imorrn ska jag in och jobba kvällen också, så då blir det först skola till 15:30 sen järnet till jobbet och jobba till 21. Undra hur trött jag kommer vara imorrnkväll? Hehe. Men jag har ju spikmattan som räddar mig. Herregud vad bra man sover när man har legat på den, helt sjukt. Man blir helt avslappnad i hela kroppen och sover som en prinsessa. Himmelskt. Jag fyller år nu på söndag, måste hinna baka massa nu under veckan. Sen blir det nog en marängtårta på söndag. Mamma har alltid gjort den till mig när jag fyllt år ända tills nu på senare år då det har blivit typ gräddtårta och liknande, mest för jag tröttnade på marängtårtan. Men nu är jag bra sugen på den igen.

Nej nu måste jag fortsätta se Idol!

Over and out
M



Haha!

Publicerat: 2010-09-23 Kl: 18:20:14 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Är det någon som följer Idol i år? Har sett en tjej flera gånger som jag känner igen men har inte kunnat sätta fingret på vart jag sett henne. Nu vet jag! Bruden vann ju Popstars som gick på 5:an för typ 5 år sen. I Popstars var dom ute efter att göra en popgrupp så hon vann tillsammans med 4 andra personer. Bandet bildade namnet "Supernatural". Jag vet att det är hon för jag var typ besatt av det programmet. Nu dyker alltså samma brud upp i Idol. Stora frågan är ju varför. Nöjde hon sig inte med att vinna Popstars? Åh vad jag tycker hon är pinsam.

Här är en av Supernaturals musikvideos. Bruden jag menar är den blonda. I årets Idol har hon rött hår.



Over and out
M



Always look on the bright side of life

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 10:46:09 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Monty pyton funkar alltid när man känner sig lite depp.

Igår röstade jag för första gången. Var inte så speciellt märkvärdigt. Rätt tråkigt faktiskt. Jag visste inte hur man skulle göra, tjejen i vallokalen verkade knappt heller veta nåt. Dåligt. Sök nytt jobb bruden! Till råga på det så skar jag mig på ett av kuverten när jag skulle slicka ihop det. Huva, hemska saker. La familia röstade rött, på sossarna. Men inte hjälpte väl det nåt. Samma regering sitter fyra år till. Det som stör mig mest med regeringen är att dom inte bryr sig ett dugg om miljön. Jag är helt ärligt riktigt rädd över vad som kommer att hända med jorden. Eller ja, jorden har ju mått dåligt länge nu. Åh, jag blir så less! Jag vill att Ted ska växa upp i en fin värld som håller ett BRA tag till. Men med regeringen vi har nu så kommer det nog bara att gå utför. Vi "vanliga" människor får hjälpas åt så mycket vi kan för att minska växthuseffekten.

Vi köpte nytt hemmabiossystem igår och såg på filmen "The Collector" på kvällen. Man blir såklart 1000 gånger räddare när man har bra ljud. Vad skulle en skräckfilm vara utan ljud? Inget, precis.

Min kära pojkvän har rakat av sig håret, och det ser riktigt bra ut!

Nej, nu ska jag fara ner på stan ett tag och fixa några ärenden.


Min fina prins <3

Sötunge

Over and out
M



Getting better

Publicerat: 2010-09-17 Kl: 16:36:11 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Idag är första dagen som jag haft någorlunda matlust på över en vecka. Inte undra på att kroppen är helt död efter att knappt har fått i sig nån föda på ca 7 dagar. Vette fan vad det har varit för fel på kroppen, först var jag riktigt förkyld med feber och hela kittet, sen när det nästan var över så blev jag magsjuk. Helt otroligt. Men som sagt, idag har jag mått bra faktiskt. Jag och mamma var och hälsade på mormor på sjukhuset tidigare idag. Stackars lilla mormor, tycker riktigt synd om henne. Du måste bli frisk mormor!
Såna här dagar, när det regnar, tänker jag på mina förra katt Nicke. Han försvann från familjen som köpte honom och dom har inte hittat igen han. Vad har hänt honom? Känns så otroligt tragiskt att inte veta vad som hänt honom.
Hämtade Ted på dagis klockan tre, snart ska vi hämta Mange på jobbet. Ikväll ska vi se på Timrå-Frölunda, på tv alltså.


En fallskärmshoppare utanför fönstret häromdan


Over and out
M



Tandläkaren

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 18:27:08 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag följde jag med Mange på jobbet, även fast jag inte är riktigt frisk än. Vi var upp till Långsele med bl.a sjukhustvätt. Undra hur många det är som vet att ett stort tvätteri uppe i Långsele tvättar hela Sundsvalls sjukhus tvätt?! Det visste då inte jag förän Mange berättade det. Vi var hemma till fyra tiden ungefär. Då drog jag gärnet ner till tandläkaren, skulle vara där kl 16:30. Var lite nervös innan, inte pga tandläkarskräck, utan för hur mina tänder egentligen mådde. Har inte känt av nåt direkt men man blir ju nervös ändå. Det visade sig att jag hade fina tänder, bara ett litet hål som skulle gå över av sig själv bara jag använde bra med tandtråd och skötte tandborstningen bra.
Kändes otroligt skönt! Hon tog även bort tandsten och polerade mina tänder. Vad jag fick betala? 253 kr.

Over and out
M



Förkyld..

Publicerat: 2010-09-12 Kl: 14:30:27 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Är det inte ena sjukan, så är det den andra. Jag började få lite ont i halsen i fredags sen blev det bara värre och värrre. Jag känner min kropp rätt bra, vet att om jag drar i mig ca 4-5 liter vatten när jag är förkyld så försvinner det halsonda rätt snabbt och jag brukar bli frisk.
Var hos Sofia på fredagkväll och vi såg på en film som hette "Orphan". Vet inte vad jag tyckte om filmen, vi satt och störde oss på den där flickan hela filmen att vi nästan blev helt hysteriska.*
Det halsonda försvann på lördan, skönt. Men då blev jag istället snorig och febrig, hemskt. Drog i mig sjukt mycket vatten och en alvedon sen blev det att fara till jobbet och jobba 4 timmar. Gick bra faktiskt, bara snoret som störde mig. När jag kom hem steg så febern och jag somnade soffan, konstigt nog. Vaknade 00:30 och var helt kallsvettig, huva vad hemskt.
Det är bättre idag, men jag känner mig småfebrig och har ingen som helst matlust. Hoppas det här går över snart.

Over and out
M



Magsjuka

Publicerat: 2010-09-07 Kl: 08:32:48 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Natten har inte varit rolig. Ted var ledsen halva natten och fick sova med oss, då hände olyckan, han bajsade järnet! Inte ens blöjan kunde hålla för trycket. Vi klev upp, badade, städade ren hela sängen. Jag fick i Ted lite vatten sen la jag honom i sin säng. Mange och jag la oss i soffan och sov. Efter ca 45 min började Ted och gråta oroligt. Jag tog upp honom, såg att det var något på gång. Hann inte mer än till köket så kräktes han en rejäl mängd. Han har inte kräkts sen tiden då jag ammade, så både han och jag blev lite småchockad, tror jag. Ner i badet igen också fick Ted bada en längre stund, han tyckte det var så skönt. Sedan dess har vi varit vaken. Jag mår väl lite småilla men det är inte så farligt. Ted har bajsat igen och går runt och småfiser. Hoppas det här går över snart och inte håller på flera veckor.

Over and out
M



Yantra

Publicerat: 2010-09-06 Kl: 10:03:32 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Har precis lämnat Ted på dagis. Dom skulle ha en skogsdag idag för några skogsmaskiner håller på och fixar massa på dagis idag. Tänkte slutföra ett skolarbete som handlar om etik och etiskt handlande, alltid lika roligt. Not! Men intressant och viktigt att skriva om.

Helgen har varit händelserik. I fredags grillade vi och såg fotboll hos Nordin och Frida. Vi var typ 4-5 par som umgicks men bara två par kikade på fotbollen, haha! Det var riktigt trevligt. Senare på kvällen drog jag och Fia ner på stan och checkade läget. Vi hamnade på Memento och träffade bl.a Sara, Jennifer, Fredrik, Båsk mfl. Riktigt kul! Vi sjung även kareoke.

Lördagen ägnades åt lite allt möjligt. Igår var vi ute i Birsta och handlade lite mat, även ett par nya skor åt Ted. Det går ju som smör. Efter det var vi ute och promenerade, hela familjen. Vi gungade järnet här ute i lekparken, det var riktigt roligt. På kvällen invigde jag vår nyinköpa yantramatta. Herregud vad skönt det var. Vi inhandlade den från en hälsokostaffär och dom hade ett erbjudande där det ingick en yantramatta, yantrakudde, yantrabälte och yantraringar. Jag somnade på hela kittet igår. Haha!

Nej nu måste jag fortsätta med arbetet. Ska ju hinna med och lira tennis sen också!


Ted och Thea

Hahahahaha! Min galna bror.

Jag och Ted

Mina favoritkillar

Yantra-kittet

Over and out
M



Utbildningen

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 22:00:32 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

I måndags började jag på utbildningen Kvalificerad undersköterska i avancerad sjukvård/rehabilitering. Det har hittills varit en mycket händelserik vecka tonvis med information och nya intryck. Jätteroligt helt klart, men herregud vad trött jag är på kvällarna. Är tröttare än när jag har jobbat 12 timmars pass, men det beror väl mycket på att det här är något helt nytt. Vi är en mycket skön klass, olika åldrar. Idag var första dagen med föreläsningar, riktigt intressanta sådana. Imorgon är det också föreläsningar hela dagen, från klockan 8 på morgonen till 17. Sen så har vi massor av uppgifter att göra.

Hur ska detta gå?! Kanon såklart.. :)


Over and out
M