I denna (ljuva) sommartid

Publicerat: 2011-05-31 Kl: 10:53:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Det verkar inte bli nån vidare sommar. Igår regnade det säkert 10 gånger och sol om vartannat. Det kanske helt enkelt är så att jorden inte är så hållbar längre? Mamma berättade att när hon var i New York på 1980-talet så var snoret svart när hon hade snytit sig efter en dag på stadens gator. Och det var på DEN tiden. Snoret var svart pga alla asgaser och skit som man andades in. Man kanske skulle åka dit tur och retur och snyta sig, bara för att se hur snoret ser ut idag. Det kanske är så svart och jävligt att näshåret lossnar? Jag har en nerv i höger arm som "går ur led" i vissa lägen. Så otroligt obehagligt. Igår på jobbet fick jag ruska och vrida armen för att få nerven i rätt läge igen. Känns väldigt mysko! Kanske kommer ut en alien ur magen snart också.
Vi gjorde vårt första besök på Himlabadet i söndags, på mors dag. Ted var lite misstänksam men så fort vi började bada så ville han inte därifrån. Badet i sig var lite under förväntan, det var inte så mycket att hänga i julgranen. Den stora "åka-runt-bassängen" var rätt kall och det var inte så populärt. De små barnpoolerna var varmare så där var det skönt att vara. Vi kommer absolut att åka dit igen, men det får gärna bli varmare ute så man kan bada i utebassängen också utan att frysa röven av sig när man ska springa dit ut.




Over and out
M



Ted 2 år!

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 21:15:02 | I kategori: ♥Ted 2-3 år ♥ | 1 kommentarer

Klockan 03:07 för 2 år sedan låg jag där som en stor flodhäst var livrädd och visste inte vad som skulle hända. "Har ni satt en kateter?" sa nån snubbe. 3 minuter senare var Ted ute i "friska" sterila luften och bars fort ut till nåt rum brevid operationsrummet där Magnus väntade. Några timmar senare vaknar jag upp ovetandes om vart jag är. "Hjälp, hjälp!!" skriker nån gubbe brevid mig. Det jag ser är en kvinna som tittar på mig och säger "Malin, malin..". "Vart är jag?" säger jag, kan knappt prata har så ofattbart ont i halsen. "Du har fött barn nu. Du har haft en slang i halsen det är därför det kan göra lite ont att prata". Jaha, tänkte jag. Miljoner tankar i huvudet. Jag kikar åt vänster, där sitter nån droppanordning. Jag kikar ner mot magen och den är typ "borta". "Ja, just, jag har ju FÖTT BARN!! Eller ja, fött och fött. Men ute är han ju". "Vart är Magnus?!!" utbrister jag. "Han är på BB med pojken, allt har gått bra" sa kvinnan gladeligen. Jag sov lite till för jag var så extremt trött sedan fick jag komma upp till BB och träffa Magnus och Ted. Vilken lycka!

Nu har det gått två år. Helt otroligt underbara år och Ted är helt fantastisk! Världens busfrö med världens sötaste billjud! Hans födelsedag har varit kanoners och han är fortfarande uppe och leker med alla fina saker han har fått.




















Over and out
M




Sommarvärme!

Publicerat: 2011-05-22 Kl: 22:14:19 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Idag har det verkligen varit ett riktigt varmt och skönt väder. Kom hem 7 imorse efter att ha jobbat natt så jag gick och la mig efter att jag fikat lite. Sjukt egentligen att man blir pigg när man jobbat färdigt natten. Konstiga människokropp. Rekomenderar inte att jobba natt till de som vill hålla sin vikt eller vill skaffa barn. Det är ingen bra kombination. Ämnesomsättningen är som lägst under natten och sitter man då och svullar i sig massa gott eller sånt som inte är gott så lägger det sig som en fin rund rulltårta runt magen. Inte bra! Men vad gör man inte för att hålla sig vaken? Jag brukar bara äta frukt, har tagit nån karra. Kommer då aldrig att dricka nån dryck med kolsyra när jag jobbar nätter. Hujedamej vad bubblig och gasig magen blir! Fy farao. Tackar gudarna för att vi har rent vatten här i Sverige som man kan dricka. Stackars alla människor som inte har tillgång till det. Kan inte ens sätta mig in i hur det skulle vara.. Egentligen borde man leva som folk i fattiga länder gör nån gång per år eller nån gång i månaden. För då skulle man säkert uppskatta det man har ÄNNU mer. Tror jag ska börja ge nåt bidrag varje månad till nån organisation som hjälper fattiga människor. Jag stödjer Greenpeace, WWF och Djurens rätt. Varför inte stödja fler?
Ja herregud. Jag och brorsan tog en tripp till Birsta förut efter det drog jag och Ted ut till fina Sofia som hade kalas med goda bullar och kakor. Tror Ted åt 3-4 bullar! Har aldrig hänt. Min son är en finsmakare som bara gillar vissa kakor och vissa bullar. Han gillade verkligen Sofias bullar.

Nej, nu ska vi äta jordbubbaar och glass, det är ju ändå sommar nu!



Over and out
M



Daggmask

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 07:46:13 | I kategori: Vardagligt | 3 kommentarer

Något jag ofta har funderat över under sådana här dagar, när det regnar, är varför maskarna kommer fram.
Nu har jag googlat fram svaret och känner mig mycket mindre brydd. Haha! Jo, det är nämligen så att när det regnar så kan daggmasken byta vistelseort utan att bli uttorkad. Dom lever ju vanligtvis under jorden. Daggmasken bildar både ägg och sperma. Blä! Vid parningen sprutar maskarna sperma på varandra och säden flyger ner i lagringsfickor. Vid äggläggningen avger masken ett slembälte sedan drar sig masken baklänges ut ur det och lägger äggen så att de befruktade när de passerar spermafickorna. Herregud vad omständigt. Varför inte bara jöka istället!?


Over and out
M




Strawberry

Publicerat: 2011-05-17 Kl: 22:37:35 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer


Nu är det faktiskt roligt att tvätta när man har det här goda sköljmedlet!
Tvätten luktar karra! Yeah!

Over and out
M



Nothern mountain

Publicerat: 2011-05-16 Kl: 19:52:38 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

La famili drog upp till norra berget idag under eftermiddan. Shit vad fint det är där med alla små gårdar, lekparken, djuren, caféerna m.m. Skulle fan kunna bygga upp en liten Astrid Lindgren värld där. Det är ju rätt känsla och rätt stämning där.








Over and out
M



Vad har hänt med vädret..?

Publicerat: 2011-05-14 Kl: 12:16:52 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Maj månad, 3,9 grader och spöregn. Var på en föreläsning som en meterolog från SVT hade för säkert 8-9 år sedan här i Sundsvall. Föreläsningen hette "Vad har hänt med vädret?" och han berättade hur vädret kommer förändras med tiden, vad det beror på och vad man själv kunde göra. Det var en ganska skakande föreläsning. Han visade bilder och berättade vad som t.ex kommer hända om världstemperaturen kommer stiga 1-2 grader. Stora block från Antarktis skulle smälta och förstöra golfströmmen och påverka vädret enormt. Venedig skulle ligga under vatten. Veteodlingar skulle gå åt helvete. Massvält. Ozonlagret skulle vara minimalt. Det skulle vara väder som inte världen har skådat. Ja, det var en skrämmande föreläsning. Hur ska man få människor att ändra sitt sätt att leva? Hur ska man få människor att tänka på kommande generationer och inte bara hur vi lever här och nu? Om man stänger av vattnet medans man borstar tänderna sparar man ca 10 liter vatten. Det är mycket! Det skulle till och med lata människor orka med. Att inte ha saker och ting på stand by-läge gör mycket för miljön. Ta cykeln till jobbet gör mycket för miljön. Ja, det finns massor man kan göra. Men det gäller att man verkligen förstår vad som kommer hända med vädret. Man måste tänka på vad för miljö ens barn kommer växa upp i. Vill man uppleva kommande barnbarnsbarn? Vill man bo lugnt och tryggt på ett äldreboende utan att det skakas sönder av upprepade jordbävningar? Fan, tänk till hur ni lever!





Älskade barn!! <3




På Drakborgen med Vicky och Benjamin :)

Over and out
M



Drömmen om ett hus

Publicerat: 2011-05-07 Kl: 21:36:43 | I kategori: Vardagligt | 3 kommentarer

Det är inte mysigt att höra grannens kiss skvala mot toavattnet varje dag. Att det ska vara så svårt att kissa mot porslinet!? Usch, så jävla vidrigt. Jag vill bo i ett hus där jag kan vakna till fågelkvittret och inte ljudet av grannens bakfylle rester forsandes i badrumsfatet. Tror att drömmen om ett hus är ännu större när man har förökat sig. Bara att gå ut på gården och låta barnen gunga fast man inte har duschat på typ 7 dagar måste vara en härlig känsla. Tänk och ha en liten gräsplätt där man kan få plantera lite söta blommor eller lite jordgubbar, mums.
Jag vill bo i ett hus.


Over and out
M



Historien om någon

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 20:24:06 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer




En av mina favoritböcker när jag var liten. Åh vilka minnen!! Ska verkligen köpa den till Ted. Undra vem som blir mest fascinerad?

Over and out
M



Framkallning

Publicerat: 2011-05-03 Kl: 18:47:52 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag fick jag hem lite bilder som jag framkallat. Det är alltid lika roligt, ungefär som att få öppna en julklapp. Vill så gärna hitta fina fotoalbum som är lite annorlunda som jag kan sätta bilderna i. Man kanske ska börja med scrapbooking? Såg en film i natt som var så bra! Den hette "Allt för min syster". Satt och grät typ hela tiden, riktigt rörande! En av tjejerna i filmen hade gjort ett sånt fint fotoalbum till sin mamma. Ska jobba en till natt nu snart, börjar kl 22-07. Det går faktiskt bra att jobba nätter. Jag var himla nervös för det innan, just för att jag är en sådan kvällstrött människa, men det går över förväntan. Jag tycker man känner sig så viktig när man jobbar nätter. Man vet att största delen av befolkningen sover, men så sitter man där vaken och håller ordning. Ja, det är en speciell känsla. Nu ska vi fara iväg till affären!

Over and out
M