Farmor Judith..

Publicerat: 2012-08-31 Kl: 20:33:58 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Dagen har så kommit. Min älskade farmor har blivit en ängel och är nu i himmelen med farfar. Det känns konstigt och tragiskt. Stackars pappa och faster Ingegerd. Jag tänker att det måste vara en konstig känsla när ens föräldrar dör, även om dom är gamla. Farmor blev 85 år och gick in i ljuset imorse. Hjärtat stannade. Livet har sin gång och det enda vi faktiskt vet är att vi ska dö, hur hemskt det än låter. Resten av livets innehåll är oskrivet. Motgångar, medgångar, ödet, meningen med allt, carpe diem.. etc. Man finner många förklaringar och när man väl står där i pärleporten då ska det man funderat på i livet få sina svar. Efter det börjar nog en annan del, som för många är okänt. Jag tror helt klart att livet inte är slut när man dött, jag tror att själen lever vidare.

Jag är glad att du fick träffa Ted, farmor.


Farmor och jag <3

Farmor och pappa <3





Autumn

Publicerat: 2012-08-29 Kl: 21:43:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Det doftar höst och det börjar likna höst. Inte mig emot. Egentligen hade jag velat ha mera sommar, vem vill inte det? Men hösten är så vacker med alla färger och den friska luften. Med hösten kommer börjar också den årliga "sjukdomstiden" på dagis. Alla snoriga näsor, både grönt, grått, vitt och genomskinligt snor rinner från ungarnas näsa och man undrar varför vissa fröknar aldrig torkar vissa näsor. Många barn slickar liksom i sig snoret med tungtoppen och det ser så groteskt äckligt ut. På vintern är magsjuketiden, på våren är det en mix av förkylningar/magsjukor och på sommarens första dagar får många vattkoppor. Däremellan kryddas barnens huvuden med löss. Härom morgonen var det 2 grader när jag var på väg mot brevlådan för att hämta tidningen. Grannen kommer som vanligt ut i sin svarta morgonrock och flåsar som en häst gör en tidig vintermorgon. Det kom liksom frostig rök ur näsan på han. Nya grannar får vi snart, försäljningen gick fort! Jag drömde om "dom nya grannarna" härom natten. Även fast jag inte ens vet vilka dom är. I drömmen var dom i alla fall poliser både mannen och kvinnan.







7 km

Publicerat: 2012-08-27 Kl: 14:05:43 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Motivation är a och o när man tränar, och att man har självdisciplin. Sen ska man vara jävligt sugen att träna också. Jag märker ganska fort på gymmet alla dessa, oftast, äldre kvinnor som bara går dit och tränar för att nån annan sagt att dom inte duger, eller nåt. Hemskt. Idag var kvinnan med 90 DD kupor där igen och jag tackar högre makter att jag hann springa 7 km innan hon kom, för dom 7 kilometrarna var otroligt tuffa och svettiga, men ack så sköna! Blir så stolt över mig själv när jag pushar mig själv och klarar av det. I alla fulla fall så kom 90 DD när jag satt vid en maskin och jag nästan tappade lusten direkt över att vara kvar där. Det är helt sjukt men hon kommer in med sån dålig energi och ser så jävla sur ut. Hon bara tar i allt vad hon har på nån maskin sen tar hon nästa. Idag tuggade hon tuggummi och såg så sur och less ut. Tråkigt. När man möter hennes blick säger den att "jag dödat hennes hund" eller nåt. Jag tränade 1 timme och 30 minuter sen gick jag hem, helt utpumpad. Härligt!



And how I love your hands

Publicerat: 2012-08-27 Kl: 13:27:06 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

 



Torsdag & fredag i bilder

Publicerat: 2012-08-24 Kl: 19:53:40 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer












Spökraketerna

Publicerat: 2012-08-22 Kl: 13:47:09 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

1946, året då "spökraketerna" gjorde sitt intrång i svensk historia. Jag är medlem i UFO-Sverige och skriver om stjärnhimlen i en av deras tidningar. I slutet av augusti ska de göra en expedition i en sjö i nationalparken Muddas i norra Sverige. Ett okänt föremål landade där 1980 och nu ska föreningen ta reda på vad det var som sjönk, om det ligger kvar där på bottnen. 2 vittnen såg detta när de var där i nationalparken och det är ett mysterium som inte har fått någon förklaring. Spännande! Sanningen finns där ute. Här är en länk till en teaser om en större dokumentär som håller på att göras om UFO-Sverige http://www.ghostrockets.se/clips/




Gymmet

Publicerat: 2012-08-22 Kl: 13:24:34 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jag skrattar inombords när jag är på gymmet och ser (oftast) killar som sätter sig vid en maskin, lägger på 60-70 kilo och tar i allt vad de har så de spricker. De upprepar det en gång, sen tror dom att dom har fått större muskler. Det är så skrattretande. Ofta har såna killar kycklingben och en jävulsk ölkagge. Det är konsekvent träning man får snygg kropp av och stora muskler om man så vill. På vissa maskiner lägger jag på 15-20 kilo kör det 10-15 gånger och upprepar det 3 gånger. Sen ska man också göra det sakta, inte tokfort. Idag höll jag på och bryta ihop (skrattmässigt). En kvinna, ca 50-60 år, stora 90 DD kupor och halvslapp kropp tog maskin efter maskin och betedde sig precis som jag skrev innan. La på en jävla massa vikt och tok i allt vad hon hade, och fort gick det. Musklerna hann inte med helt enkelt. Sport-bh:n höll på och spricka på henne. Tragiskt. Men EGO tjänar ju pengar på hennes medlemskap, huvudsaken är väl det?


Universums bästa <3


Sofias gudomliga chokladkaka :)




Kindergarden

Publicerat: 2012-08-20 Kl: 21:22:25 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Det är inte roligt att lämna Ted 06:30 på dagis på morgonen. Det går såklart oftast bra, men somnar han för sent kvällen innan så kan han vara rätt trött och då skär det i mammahjärtat att väcka honom så pass tidigt. Idag var en riktigt lyckad dag för lillgubben. Imorse kom hans bästis samma tid som honom och dom har lekt så otroligt bra hela dagen sa fröknarna. Dom har skämtat och skrattat och är verkligen supertajt med varandra. Bästisten hade stått och väntat på Ted när Ted sov en stund efter lunchen. "Kan inte Ted vakna snart?" "Kan ni väcka Ted nu?" hade han sagt. Ted pratar en del om "gamla" dagis. Att han vill åka dit. Vi ska självklart åka dit och hälsa på någon dag. Undra hur han reagerar på det? Jag tänker, han kanske vill dit istället? Samtidigt har han så otroligt roligt och bra på dagiset har går på nu. Det är kanonpersonal, pedagogiskt och Ted har många kompisar.
Shit, det är "Dallas" på tv:n nu. Gamla kultserien. Snart gör dom väl en re-make av "Varuhuset" också..




Lugna lördag

Publicerat: 2012-08-18 Kl: 20:42:34 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag har vi bara umgåtts och haft det trevligt! Det är väl så det ska vara? Mamma och pappa kom hit och hälsade på. Vi drack kaffe, jag bakade en pepparkakssockerkaka som vi glufsade i oss. Ted var så lycklig och busade massor med morfar sin. Vi åt middag tillsammans. Farsan och jag var uppe på vinden och hittade saker innehållandes roliga minnen. Vi spikade upp tavlor på väggen. För att inte vara allt för privat har jag senaste timmen tagit ut en sticka ur hälen.


2012, året då alla husägare drabbades av flugspindelinvasion.

Pepparkakssockerkakan, njutningen är lika lång som namnet.

Ted med sin morfar :)






Marke'n

Publicerat: 2012-08-18 Kl: 00:34:32 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jorå, vi drog våra lurviga ben på den årliga Selånger Marknad igår efter jobbet. Som vanligt är det mest krafs, chips, gosaker, personer som har konferans mitt i gångarna så att man inte kommer fram, man hejjar på folk man inte sett på tusen år, man gömmer sig för folk man inte orkar hejjar på, fjortisarna har på sig mammas spets-bh och hoppas att nån kille med cigg ska upptäcka dom, man suckar åt karusellerna som håller på och havererar, du frågar nåt på svenska/engelska och får ett svar på hebreiska. Jo, men visst är det nåt med marknader, absolut. Ted fick åka karusell vilket han blev helt överlycklig över. En liten söt tjej satt bakom honom i "hans" bil i en av karusellerna, Tedde rattade bilen som pappa (med en hand) och dom kunde inte släppa varandras blickar, gulligt.
Nog är det skillnad på Vimmerby marke'n (Emil i Lönneberga) och Selånger Marknad. I Vimmerby finns alla dessa djur som man man kan köpa, nyvärpta ägg, slagsmål på kul, auktion m.m. På Selånger omges man av friterade chips, mammatrosor, snopphängare och hundbajspåsar. Nog vill man tillbaka till 1950-talet ibland, absolutly.



Ålderns höst

Publicerat: 2012-08-13 Kl: 10:38:33 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Sverige är vackert, Sverige är bra på många sätt och vis. Något som skiljer Sverige åt massa andra länder är hur vi engagerar oss i våra kära äldre. I många länder tar man hand om sina föräldrar tills de dör. I Sverige får vi dom inflyttad på olika ålderdomshem. I Sverige är det på många sätt i princip omöjligt att ta hand om sina föräldrar i sitt eget hem, just för att man har ett eget jobb att sköta, och man skulle nog inte få ut nån direkt levnadsduglig lön av att vara hemma med sina föräldrar. Jag vet att det i vissa andra länder betalas ut vanliga löner till sina arbetstagare om man ska ta hand om sina föräldrar hemma. Varför? Jo, för att det är ens familjemedlem, och familjen är helig. Dina föräldrar tog hand om dig när du var bebis och hjälplös. Likaså ska barnen ta hand om sina föräldrar när de är äldre och inte kan ta hand om sig själva.
Jag kommer ihåg den där ålderdomslukten från när jag var yngre och vi hälsade på nån släkting. Åldringarna skulle ta på en och man höll alltid mamma eller pappa stenhårt i benen, just för att man var livrädd. Helt sjukt egentligen. Många äldre vill inte in på ett ålderdomshem, det kan jag förstå. Det är som sista instansen, sen är det dags att slå igen ögonen, och många vet att släktingar kanske inte kommer och hälsar på, personalen är i det stora hela bra men trött på sitt jobb. Ingen ska nånsin behöva dö ensam, men tragiskt nog gör många gamla det, där på hemmet.. Vad är en människa värd? Varför betalas det så pinsamt, jävla dåligt till alla som jobbar inom vården. Visst, läkarna tjänar dugligt, men hur humana är dom? Undersköterskor jobbar närmast patienten, håller ofta patientens hand tills sista andetaget. Och vad tjänar en undersköterska? Mindre än en suckande kassapersonal på IKEA. Inte klokt. Vad tjänar dagispersonalen som tar hand om ditt barn medans du jobbar? Mindre än en åkgräsklippar-gubbe. Orättvist är förnamnet. Det är två framtidsöden där vi alla säkerligen hamnar. De flesta går på dagis, check. De flesta hamnar på ålderdomshemmet, check. Ändå är det i särklass de sämst betalda jobben i Sverige, i förhållande till vad dom betyder/innebär, år 2012. Samhället är på väg åt fel håll. Detta är inget nytt, men likt förbannat så ska allt fungera och litas på. Kommer Fredrik Reinfeldt in på akuten med hjärtstopp så litar han till 130 % att den där sjuksköterskan ska klippa upp hans skjorta och göra hjärtmassage och allt i hennes/hans makt för att rädda hans liv. Han/hon räddar mr Reinfeldt's liv, han tackar, åker till Rosenbad och höjer lönerna för de anställda på Volvo personvagnar.



Pledge

Publicerat: 2012-08-11 Kl: 22:58:46 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Direkt efter jobbet idag så for jag ner på stan för att se och fota brorsans band Pledge. Alltid lika bra!














Nu ska jag sova så jag orkar upp och jobba imorgonbitti.
Kan lägga upp mer bilder imorrn.




Lyx

Publicerat: 2012-08-08 Kl: 22:40:02 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Lyx för mig är att gå ut på sin egen gård och plocka hallon för att sedan göra en hallonpaj.







Belive it or not

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 12:17:59 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer



Ett klipp ur Ghost adventures, ett paranormalt tv-program på travel chanel.



Dagisstart

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 11:33:18 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Idag började Ted på dagis igen efter semestern. Det gick faktiskt bra, tack och lov. Jag hade gruvat mig lite eftersom han, precis som oss, har haft semster från dagis. Det är ju alltid nervöst första dagen. Han hängde på mig som en schimpansunge först och ville inte alls vara där, men sen släppte han mig och ville leka. Inget grin alls! Duktig kille.




Förbjuden doft...

Publicerat: 2012-08-06 Kl: 19:22:48 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

...på vägen hem från gymmet. Jo, det doftade blåbärspaj med gammaldags vaniljssås hela vägen hem från gymmet förut. Åh, jag hade kunnat döda någon för en bit. Den doften på en måndag liksom, men folk har kanske fortfarande semester, eller så tröstäter dom för att semestern är slut. Ajabaja!

Au revoir
M



Norrporten*Kalas*Grillning

Publicerat: 2012-08-05 Kl: 00:14:17 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jag önskar så innerligt att Astrid Lindgren kunde vara i livet. Älskar den kvinnan. Hon sa så jävla kloka ord och har påverkat alla världens barn så otroligt mycket. Alla hennes böcker, filmer, hennes inlevelse, allt hon sa hade mening och påverkan. En underbar människa.
Igår, lördag, var vi först på Norrporten Arena och träffade Fredrik, Susanna och Alice. Det var typ familjedag där. Fanns knappt nån parkering. När vi kom dit hade precis Sean Banan uppträtt. Vi tittade lite på Batmobilen och gick runt lite. Sen tog vi en tur på stan och köpte presenter till Bobo. Klockan 15 var vi på plats på Bobo's 3-års kalas. Mycket folk, mycket gott fika, härligt väder, presenter, skattjakt. Efter skattjakten krälade sig en supertjock, lång larv längs lekstugan. Har aldrig sett nåt liknande. Finns såna i Sverige liksom? Blä. Efter kalaset for jag och Tedde till Fredrik, Susanna och Alice och grillade med dom. Trevligt. Åskan kom och förstörde finvädret. Den förföljer mig, lägg av för fan. Annars jävlar. Mangan befinner sig just nu på Granön. Fan det är ju mörkt och jävligt ute och flugspindlar jagar mig ut ur vardagsrummet. Kom hem älskling..



















Au revoir
M




Fotbollsspelaren Åsberg

Publicerat: 2012-08-03 Kl: 23:45:09 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Ted Åsberg, framtidens fotbollsspelare? Han är förjävla duktig alltså. Idag efter vi ätit middag gick vi upp till Uslands skola och spelade fotboll på deras plan. Ted sprang för kung och fosterland och gick in med 110% i varje boll. Han träffar bollen jättebra vare sig han är barfota, har foppatofflor eller ordentliga skor. Även fast han blir röd om fötterna (när han spelar barfota) så klagar han inte i första taget. Det blir nog Alnö IF för pöjken också ska jag komma dit till varje träning med sockerkaka, precis som morsan gjorde när brorsan spelade där. Haha! Det var tider. Ikväll har åskan gjort sitt intrång. Lika jävligt och bedrövligt varje gång. Man liksom stänger ner all elektronik och är tillbaka på 1920-talet direkt. Man sätter sig och putsar porslin, plockar gamla blad ur blommorna, viker kläder, kammar katten, sitter i soffan och tittar in i väggen och väntar och väntar tills dundret skall försvinna. Där här gången gjorde jag ren luftvärmepumpen.

Au revoir
M