Älskade Ted

Publicerat: 2012-06-25 Kl: 10:36:24 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

Det var nog ett tag sen jag uppdaterade om Ted's utveckling. Han är en busig 3-åring som älskar alla möjliga fordon, mest lastbilar, men även traktorer, grävskopor, bilar. Enormt duktig på vilka bilar folk i hans närhet har. Är det en likadan Ford som morfar fast en helt annan färg så säger han direkt att det är morfars bil fast den är blå. Lillgubben är blöjfri, det har han varit sen 12 maj. Sin bobby-car med släp är en stor favorit, likaså att spela fotboll på gräsmattan. När pappa kör gräsklipparen går han bakom med sin egna och "klipper". På tal om att klippa, han ÄLSKAR när vi klipper hans hår. Han kommer som i trans och bara totalnjuter! Köra lastbil på datorn/tv:n är också en stor favorit. Pratar gör han nästan hela tiden. Får ofta beröm att han pratar så bra som han gör. Tror det beror mycket på att vi läser böcker varje kväll innan han somnar. Bokfavoriten är "En riktig hjälte" som handlar om cement-calle. Ofta kan han avsluta meningar som är i böckerna. Han kommer ihåg vad som står. Borsta tänderna är inte så roligt, men det går. Trots är det inte så mycket av, än. Peppar peppar. Det kan vara nåt ibland då han säger nej hela tiden och skrattar åt en, men ofta slutar han när man diskuterat och blivit lite arg. Som Lottas (Lotta på Bråkmakargatan) mamma säger: "Nu får du sitta på ditt rum tills du är snäll igen", funkar i 9 gånger av 10. Bra metod!
Nåt han också älskar är när vi åker till havet och slänger stenar i vattnet. Det gjorde vi i lördags.









Au revoir
M




Midsommarafton

Publicerat: 2012-06-23 Kl: 10:35:07 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Midsommaraftonen var mysig och trevlig. Dagen började med att jag slant med rakbladet i duschen så jag började råblöda från fingret. Mange fick agera sjukpersonal. Jag har inga som helst problem med blod på andra personer men när jag själv blöder så mår jag illa och tycker det är hur hemskt som helst. Blir som ett litet barn, grinar och får panik. Tragiskt, men dagens råa sanning. Kring 13-snåret kom Fredrik, Susanna och Alice. Strax därefter kom pappa. Önskade att svärfar också skulle komma men han var sjuk. Vi satt ute i det vackra vädret. Brorsan hade med dragspelet så det blev härlig musik. Han är en så otroligt (ursäkta) jävligt kompetent musiker så jag blir helt rörd. Lyssnade på låten han gjort till Alice för nån vecka sen och jag bröt ihop fullständigt.
   Åter till dagordningen, som Ingelsson sa. Jag och Mangan drog ihop en rabarberpaj till kaffet. Det är verkligen en sån vardagslyx och livskvalité att gå ut på sin egen tomt och hämta in sina egna grönsaker/frukt/bär. Sedan gjorde vi i ordning maten. Oxfilén jag grundade igår fick bra betyg, tack och lov. Brorsan gjorde klart den och vi hjälptes alla åt i köket. Himla trevligt. Jag gjorde en vegetarisk tacolåda. Mange grillade oxfilén som blev över. Vi dukade upp bordet med allt gott och satt oss ner och åt. "Vi börjar med fisktallriken, efter det äggen, tunnbröd, oxfilén, potatissalladen, nubben, sen slutligen ska vi dricka kaffe, äta jordgubbar och glass och sen ligger vi alla i respirator..." sa pappa. Det var så mätta vi blev! Alla såg ut att vara gravida i 8:e månaden så efter maten sjunk vi ner i soffan och vilade ut. Tog en stund innan vi gav oss på jordgubbarna och glassen.
Farsan och jag snackade trädgård ända till klockan 21 tror jag. Vad man kan ta bort/planetera/göra om m.m. Efter 21 hade gästerna farit och kring 22 kom Sofia och Fredrik hit och umgicks med oss. Dom for hem kring 01 och då gick katten ut och Mangan och jag stupade i säng. Idag funderar vi på en strandtripp, skulle vara himla mysigt!






























Au revoir!
M



Torsdag

Publicerat: 2012-06-21 Kl: 22:55:12 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Ursäkta dåligt bloggande. Har bl.a varit på resa med jobbet till Östersund i fyra dagar på en OTROLIGT intressant kurs, sen så har jag typ inte haft tid eller ork att blogga. Men nu jävlar! Innan jag åkte till Östersund fixade jag till våra fina klätterrosor som vi har på ena husväggen. De som bodde här innan var inte så trädgårdsintresserad så dom har inte brytt sig om de stackars rosorna. Men nu har jag röjt upp där och haft dit både rosjord och rosgödsel. Ikväll har jag stått och tillagat en oxfilé som våra kära gäster ska hugga in på imorrn. Det var ett recept som brorsan läst om så han guidade in mig hur jag skulle göra. Hoppas för böveln att den duger imorrn nu då! Vet knappt själv vad jag skall äta men det blir i alla fall en typ tacolåda med philadelphiaost också äter jag ju ägg och självklart jordgubbar med vaniljglass. Och nej, jag blev inte sugen på oxfilén. Står fortfarande på djurens sida. Har som sagt bara ett litet sug efter lax i ugnen och torsk i ägg/tomatsås. Skall kanske prova äta nåt utav det på semestern. Finns risk för koliksmärtor när man inte ätit djur på så länge. Det är synd att inte många förstår hur köttindustrin påverkar jordens klimat. Köttindustrin står till väldigt står del för mycket av alla utsläpp och jävulskap som påverkar moderjord negativt. Om en köttätare skulle byta ut en köttmåltid i veckan till en vegetarisk så skulle många djur räddas och även utsläpp minska.


Före

Efter

Wilma

Teddeboy :)

Årets första nyckelpiga som jag fotat :)

Au revoir
M



Sommar

Publicerat: 2012-06-10 Kl: 16:54:51 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Igår kände jag en sån sommarkänsla! Hela dagen var helt wonderful. Klev upp med underbaraste Ted, vi tittade lite på film. Sen klev Mange upp. Kring 13-14 tiden kom brorsan, Susanna och Alice. Lite senare Fredrik Å och slutligen Sofia. Karlarna grillade och vi tjejer fixade på. Mange hade klippt gräset så doften av nyklippt gräs och grillat var det så mycket sommar över! Vi hade så trevligt och jag sprang runt med kameran som vanligt. Roligt nu när jag har fått låna farsans kamera. Kring 20-snåret for brorsan m. familj hemöver och kvar var freddan och fia. Vi åt lite tårta som fia hade med sig och drack kaffe sen så drog vi ut till Bänkås och lånade fias familjs ena båt och rodde ut. Då fick jag ännu mer sommarkänsla. Även fast jag är rädd för djupt vatten. Efter båttrippen for vi hem. Ted somnade på en gång och vi hade filmkväll. En underbar lördag med andra ord!
Idag har vi varit på kalas hos Benjamin och Walter. Trevligt trevligt!

















Au revoir
M




With Canon you can

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 16:42:44 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

...men jag älskar fortfarande min Nikon mest. Vi är riktigt goda vänner. Har fått låna pappas feta Canon 450D som jag ska fota med på Alice dop. Ska bli så roligt så.

Här är några bilder jag har tagit med pappas Canon.







Au revoir
M



Brorsans födelsedag!

Publicerat: 2012-06-04 Kl: 23:01:09 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Idag blev min käre broder 27 år. Herregud vad åren flyger iväg! Vi firade honom med tårta och presenter. Alltid lika mysigt att hälsa på sina nära och kära. Sedan var vi på dagis beachparty. Synd på det tråkiga vädret, men det var trevligt. Det är föräldragruppen som anordnar lite roligt för barnen, föräldrarna och fröknarna. Barnen visade upp lite av vad dom gjort senaste året och fröknarna fick presenter som vi föräldrar gått ihop och köpt.
När jag och Ted var på väg till ICA Maxi tidigare idag så blev jag beskjuten med röd laser. Det var en idiot som hade ställt sig på sidan av rondellen vid Johannedal och satt i sin bil med rutan öppen. Jag tittade in när jag körde förbi och såg då att han satt med en laserpekare och "sköt" med den. Ringde polisen och dom skulle fara dit. Dom hann säkert inte ta honom. Jag har lite ont i ögonen, men det är väl psykiskt.















Au revoir
M



Kallt och jävligt

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 20:50:18 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Kära bloggen. Idag är det den 2 juni och ca 5 grader varmt. Är det nu som jordklotet håller på och gå under? Tror snart det. Detta är inte normalt nånstans. Kommer så väl ihåg den 1 juni 2008. Då hade det varit 25-30 grader i typ 1-2 veckor så vi var tvungna att åka och bada i Bänkåsviken för vi höll på att "avlida". Idag drömmer jag mig bort till första advent, nybakta lussekatter och ljuv julmusik. Så otroligt fel! Blä. Igår premiärkörde Mange vår gräsklippare som vi köpte i torsdags. Åh vilken skillnad på gräsmattan. Det är nästan så man vill gosa ner sig i den! Det var så himla gulligt för Mange körde riktiga gräsklipparen också gick Ted bakom med sin lilla plastgräsklippare. Jag började nästa gråta av lycka för det var så gulligt. Min kära bror fyller år nu på måndag. När vi var yngre så var det alltid sommar den här tiden. Mamma gjorde världens godaste jordgubbstårta och det var varmt och härligt. Nu känns sommaren så långt borta. Huva. Det är som sagt för många människor på jordklotet, det är så jävulst med utsläpp och skit. Alla ska äta, skita, sova, shoppa, leva, göra barn, bygga hus, köpa bilar, resa överallt etc. Inte konstigt att vår jord snart inte orkar mer. Vart ska vi då ta vägen? Nej, precis, det finns ingenstans att ta vägen. Börja tänk efter på hur ni lever.



Au revoir
M