Borgvattnet!

Publicerat: 2009-07-27 Kl: 09:17:36 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥

Jag och Ted tar packningen med oss på fredag och spenderar helgen på ett av Sveriges kändaste spökställen tillsammans med Sofia och Thomas. Jag har varit där en gång förut för flera år sedan. Hände inte så värst mkt, bara nån dörr som öppnades och lite knak i golven. Det var lite panikartat att mobilen saknade täckning, undra om det blir så den här gången också? Ska bli sjukt kul! Det här blir nåt för Ted att prata om och ifrågasätta sen när han blir talbar, haha! "Morsan drog med mig till Borgvattnet när jag var 2 månader, helt jävla galen!" Haha! Nej men vaddå, nu när man är mamma och ammar så måste jag ju ta med mig honom. Tror han kommer tycka det är mysigt. Spökprästgården ligger ju ute i skogen. Vi kan ju ta promenader med barnvagnen på morgonkvisten. Sköönt det. Hihi vad roligt det kommer bli men samtidigt lite nervöst, det finns ju dom som har dragit hem fort som fan mitt i natten pga spökerier. Så roligt får vi det nog inte, hehe.. Ted får styra upp det och locka fram lite andar och prata bebisspråk med dom, sätta gammprästerna på plats!
En riktigt läskig grej är att vid grunden på södra gaveln ska en husa/piga ha begravt ett avlidet nyfött barn/foster..


En prästman som blev särskilt utsatt för de märkliga fenomenen i prästgården var Tängdéns efterträdare komminister Otto Lindgren. I en tidningsartikel från 1947 berättar han att han en gång upplevde något mycket märkligt.

En kväll när han och hans fru satt i matsalen öppnades plötsligt ytterdörren. De hörde någon ta av sig ytterkläderna i tamburen och med kraftiga steg gå mot köket. Fru Lindgren trodde det var hembiträdet som kommit hem efter att ha uträttat ett ärende så hon gick därför ut i köket för att tala med henne. Till hennes förvåning fanns inte en människa i köket. Komminister Lindgren kom och även han blev förbryllad inför det faktum att det inte fanns någon i köket, fast de båda hade hört stegen tydligt. De genomsökte huset men förgäves, där fanns ingen.

Sista söndagskvällen som familjen Lindgren bodde i Borgvattnet satt fru Lindgren i köket och matade deras två månader gamla son. Hon hörde plötsligt hur ytterdörren öppnades och stängdes precis som vid den första episoden. Någon tog av sig ytterkläderna och gick sedan fram till tamburspegeln. Snart hördes steg i riktning mot köket men dörren öppnades inte. Då strömmade plötsligt musik från dörren med en viss återkommande rytm. Det fanns ett element utanför dörren och det var uppenbart att någon "spelade" på detta. Hon tog barnet i famnen och gick för att öppna dörren. Precis då hon fört ned dörrhandaget tystnade musiken och i tamburen fanns inte en människa. I samma ögonblick som hon stängde dörren började musiken igen. Hon lämnade då köket och gick upp till sin make i sovrummet för att berätta vad som inträffat. Han följde med henne ned till köket och när de stängde dörren hörde även han den besynnerliga musiken...







Over and out
M



Kommentarer
Postat av: fia

kul som attan ska vi ha det och mysigt . :D

2009-07-27 @ 14:16:05
URL: http://sarasofiawistrom.blogg.se/
Postat av: madde

Hahah =) Jaa Thea kommer säkert dra med Ted på massa äventyr, lura i Ted att ha fetaste röjfesten hemma hos er haha när ni är borta närå =P

Haha va gölligt att Ted ska med till borgvattnet,

han lär ju ligga och flina när det knakar i väggarna medans ni håller på skita knäck haha ;D

Kraam

2009-07-28 @ 11:35:05
URL: http://madolf.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag är i BV hela dan imorn om ni vill bli fotade.



visst kommer du ut den 7e??? dra med dig madde oxå. morsan kan säkert ha thea :)

2009-07-28 @ 17:00:08
URL: http://johannawistrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback