2 år tillsammans!

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 17:51:18 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Tiden går fort. Idag firar jag och Mange 2 år tillsammans. And is still going strong. Vi har hunnit med en hel på riktigt kort tid. Vi har bl.a bott i 2 lägenheter tillsammans och fullbordat livets uppgift; skaffat barn. Så vad ska vi nu göra resten av livet när vi har fått världens finaste son? Vi ska njuta av livet, leva livet, skaffa fler barn, resa, jobba. Ja, vi har väl bara slutspurten kvar. Eller? Haha nej. Livet är en oskrapad trisslott, man vet ju inte hur saker och ting kommer bli. Man har drömmar, man har mål men kommer dom slå in, kommer man nå sitt mål? Det är det ingen som vet.

Jag älskar dig Magnus!






Over and out
M



Dyra hårprodukter?

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 21:58:14 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Hur många gånger har man inte blivit näst intill tvingad att köpa dyra hårprodukter hos frisören? "Den här måste du ha till till hår.. bla bla bla.." Men hur många tänker på att skönhet kommer inifrån och att ens hår inte kan må bra om den inte får alla vitaminer och mineraler som det ska ha för att kunna bli så där glansigt, vackert m.m? Jag har köpt rekomenderat hårschampo några gånger från frisören men håret har blivit lika risigt som ett 15 kr's schampo från ICA. Hur kan det bli det? Det har stört mig varje gång så jag har slutat köpa schampo från frisören. En tusen gånger bättre investering är att köpa tabletter som är anpassad just för håret och dess tillväxt. Jag köper hårtabletter från hälsokosten. Jag började äta såna sen en frisör förstörde mitt hår fullständigt. Mitt hår har redan tagit fart och växt på bra och är glansigare och mjukare. Ett schampo kan inte bygga upp ett hår som är nästan dött och inte får näringen det ska. Tänk att inte en frisör säger åt en att äta tillskott? Dåligt.
Jag kan rekomendera produkterna Hårform och Hårkontroll. Ditt hår kommer älska dig!




Bilder tagna från google


Over and out
M



Matte B

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 07:40:36 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Distanskursen startade för mig igår. Nu har jag (nästan) bara siffor i huvudet. Just nu går det bra men värre kommer det väl bli. Tänk att matte ska vara så svårt! Kursen tar slut den 30 april. Jag har alltså bara 4 veckor på mig. Helt sjukt. I gymnasiet hade man väl typ 1 år att klara matte A? Jaja, nya tider, nya utmaningar. Idag ska ju allt ta så kort tid som möjligt. Man ska stressa ihjäl sig och le fast man har magsår. Varje vecka ska man logga in på sin sida och göra små prov typ. Det är 2 delprov innan det största provet sista veckan. Hur ska jag klara detta? Jag SKA klara detta. Inget snack.

Over and out
M



En natt i en lastbil

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 21:40:55 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

I lördags hängde jag med Mange på jobbet. Han skulle till Umeå och därmed sova en natt ute i lastbilen. Jag velade på länge och kunde inte bestämma om jag skulle åka med. Men man lever ju bara en gång, tänkte jag. Innan avresa åkte vi med Ted till sin farmor Britt-Marie där han skulle få spendera natten. Vi drog iväg till åkeriet runt 19-tiden. Där stod lastbilen jag skulle tillbringa mina nästkommande 18-19 timmar i. En fin och fräsch lastbil med släp och hela baletten. Jag hade lite cellskräck och var nervös. Vi sover ju i en 2 meter bred säng här hemma. I lastbilen var sängen mindre än 90 cm.

Vädret på väg upp till Umeå var inte det bästa. Och värre blev det. Innan vi ens kommit till Härnösand var vägen näst intill omöjlig att köra på. Det spöregnade och var minusgrader så vägen blev helt isig. Det tog inte lång tid förän vi såg lastbilar ståendes efter vägen eftersom det knappt gick och köra. En kvinna hade kört rakt ner i diket, var vid liv och gåendes men vi ändå ringde 112. Strax innan Saltvik var det bokstavligt talat kört. En lastbil med släp hade kört i i mitträcket 3 gånger och stod mitt över vägen, helt böjd. Polisen var där och kön var otroligt lång. Som tur var det inte på vår sida, men det fick vi sedan äta upp. Vi körde en bit till och då stod det en lastbil på sidan av vägen. Mange gick ur och pratade med honom. Tydligen var det en olycka längre ner i nedförsbacken så man kunde inte fortsätta köra. Där stod vi och väntade, säkert 30 minuter. När saltbilen hade kört förbi 3 gånger och vägen kändes ok så började vi åka. Efter en bit kom en polisbil körandes. Han sa att olyckan var "fixad" och vi skulle köra vackert. Mange körde så bra så. Vägen blev bättre och bättre ju längre vi kom. Skönt.

Vi stannade till i Mosjön för att sova för natten. Ett mysigt litet campingställe. Sängen i lastbilen var mjuk och liten. Vi hade med oss lakan, kuddar etc. Det var så mysigt, men trångt. Herregud vilken liten plats vi hade att ligga på. Sängen var verkligen gjord för 1 person. Vi tog oss igenom natten och klockan ringde 7. Jag tittade på min mobil och den var 8. Manges mobil ställde tydligen inte om klockan av sig själv, vilket min hade gjort. Så det blev lite bråttom. Vi åt lite frukost sen for vi till Umeå. Jag hade aldrig varit i Umeå tidigare så det var trevligt. Vi kom till bageriet vid 10 och lastade på det vi skulle. På vägen tillbaka stannade vi till vid en ICA-butik i Umeå. Jag tycker det är så roligt att gå in på en ICA-butik i en stad jag aldrig varit i. Man får höra en helt annan dialekt och se folk man aldrig sett förut eller kommer se igen. Vi var hemma i Sundsvall kring 17-tiden och då for vi direkt och hämtade vår lilla son. Som vi saknat honom! Lill-hjärtat.



Over and out
M




Minnen..

Publicerat: 2010-03-27 Kl: 09:55:13 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Sitter och kikar i min bilddagbok från resan vi gjorde till Bosnien-Hercegovina 2007. Det var vi som läste inriktiningen bistånd+internationellt biståndsarbete på skolan som åkte dit. Det ingick i programmet så att säga. Åh vilka minnen. Det var ett riktigt äventyr. Den bästa resan ever i mitt liv. Det kan jag helt ärligt säga. Vi var fördomsfulla, rädda, nervösa inför resan men det visade sig vara ett helt otroligt vackert land och många trevliga människor. Inte minst när vi bodde hos en muslimsk familj ute på landet i Mostar. Dom förstod inte engelska, vi förstod inte bosniska så det blev nån form av teckenspråk/charader i kommunikationsväg. Men det gick vägen det också. Otroligt snälla människor. Vi bodde på Skend hostel i Sarajevo, besökte War Tunnel Museum, var på ett barnhem, fick vara med som åhörare på en krigsförbrytarrättegång, gick på minfält (inte för att vi ville, utan för att ta oss till en speciell plats), besökte flera biståndsorganisationer, reste till staden Mostar där vi bodde på hotell i några dagar, åkte forsränning i floden Nevreta, kissade i skogen med en varan strax bakom ryggen, sen gjorde vi en hel massa annat också. Jag och Viggo delade såklart rum och hade så galet roligt att det inte går att beskriva med ord. Hela gruppen var sammansvetsade och vi hade aldrig tråkigt. Det var en helt otrolig resa. Kommer aldrig glömma den!















Over and out
M





Ted 10 månader, igår!

Publicerat: 2010-03-26 Kl: 10:27:47 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ja, så kan det gå när man har 1000 andra saker för sig än att blogga. Jag glömde totalt bort att skriva att Ted blev 10 månader igår. Jag hade absolut inte glömt det, tvärtom. Ted har blivit så rädd för duschen. Så fort jag ska duscha så bryter han ihop totalt. Tårarna sprutar och han skriker för kung och fosterland. Som om att duschen skulle äta upp mig eller nåt. Så fort jag stänger av duschen då blir han tyst på en gång. Konstigt. Däremot älskar han när jag dammsugar. Han blir helt fascinerad.

Over and out
M





Tand nummer 7

Publicerat: 2010-03-25 Kl: 17:08:16 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Det går fort när det gäller tänderna. Ted har nu tand nummer 6-7 på väg upp. Det kliar och gör ont, stackarn. Men han är lika busig för det och ränner runt här så man knappt hinner ikapp han. När jag väl säger nej förstår han det inte. Det är riktigt frustrerande. Han kryper bl.a upp till tv-bänken och vill dra ner/slå på tv:n. Det som han absolut inte får, gör han. Jobbigt. Men det är väl också en av alla 1000 faser barnen går igenom. Tids nog förstår han att nej är nej. Hur lång tid nu det skulle tänkas ta?
Nu sitter jag och väntar på att Jennifer ska hämta upp mig. Hon, jag, Therese och Milla ska ta en tur på Birsta. Trevligt.


Här ser man lite av tänderna på övre tandraden


Busunge!

Over and out
M



Busunge

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 17:12:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Ted är en riktig busunge. När lär sig barn att nej är ett nej? Ted bara flinar/skrattar när jag säger åt honom. Han ska klättra upp på precis allt, försöka riva ner allt.. etc. Och fort går det. Han är nästan kryper nästan lika snabbt som katterna travar nu. Min lilla pojke börjar bli en stor pojke. Idag var pappa här på besök. Vi tog en promenad till Birsta. Jag trodde det skulle ta typ 15 min att gå dit. Det tog 25-30 minuter. Sen så var det uppför hela vägen hem. Men bra träning fick vi. Ted sov ingenting under promenaden. Typiskt. Han som nästan alltid sover under promenader. Utanför ICA Maxi stod en karl och sålde munkar. Precis när vi kom ut från ICA så var det en karl som hade köpt munkar. "FAN VAD GOTT DET SKA BLI!" skrek han. Haha!
Nu ska jag och Ted bada. Stänka ner precis HELA badrummet.


Over and out
M



Tand nummer 6

Publicerat: 2010-03-22 Kl: 20:01:15 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Det har varit grin och gnäll i natt och desto mer nu under morgonen/dagen. Det är tand nummer 6 som är på väg fram. Det dregglas något enormt. Det verkar som att tänderna på nedre tandraden gör ondare att komma fram. De tänder som nu har kommit fram på övre tandraden har det inte varit några större problem med. Vi har knappt märkt att det har varit tänder på G. Konstigt.
Det kom hit en brandman för några timmar sen och sålde en brandsläckare till oss. En rejäl en. Den kostade typ 3000-4000 kr men då ingår det garanti i 10 år. Använder vi den någon gång, eller flera gånger, så får vi en ny varje gång. Hoppas att vi aldrig behöver använda den. Men det är vettigt att ha en brandsläckare hemma, man vet ju aldrig när olyckan kan vara framme. Sen så är det lite läskigare om det börjar brinna eftersom vi bor längst upp i trapphuset.

Over and out
M




Nu är det fredag, igen.

Publicerat: 2010-03-19 Kl: 14:50:49 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Veckorna bara flyger iväg. Varför går tiden så fort? När tiden går sakta vill man att den ska gå fort, när den går för fort vill man att den ska gå långsamt. Samma sak när det gäller t.ex julen. I oktober kan man längta dit och tycka att tiden går så sakta, sen helt plötsligt är julafton över och man har ångest över hur mkt skit man tryckt i sig. Sen vill man förlora allt man lagt på sig och tycker att det är långt till sommaren och badsäsongen och man tror att det finns hur mkt tid som helst att gå ner i vikt. Men vips så står man där i april/maj och är lika rund som efter julafton. Så man kör på nutrilett veckorna innan badsäsongen och gå ner nåt kilo. Men sånt skit gör bara en mer hungrig för man kan inte leva på soppa hela livet, så mitt i badsäsongen, under sommarens första fest, dricker man, äter gott och skiter i dieten. Sen fortsätter man så och vågen pekar uppåt istället för neråt. Självdiciplin är vad man ska ha.
Därför ska jag snart käka tacos, utan dricka full av skadligt socker. Ha en trevlig fredag!


Over and out
M



Idag

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 20:11:23 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Onsdag. Fint väder har vi haft idag, igen. Underbart. Höll på och sätta kaffet i fel strupe nyss. Läste rubriken "Michael Jacksons dödskanyl till salu". Eh, okej? Nu har dom gått för långt. Känns hemskt att läsa. Vem vill köpa en sån? Och den som köper kanylen, vad ska köparen ha den till? Lägga den i en bokhylla och känna sig "stolt" att han/hon har Michael's dödskanyl?! Nej herregud vad tragiskt.
Anna och Neo var här idag och hälsade på. Det var riktigt trevligt. Neo ville pussa på Ted hela tiden, dom var så gulliga tillsammans. Jag läste att solen skulle försvinna nu och att det ska bli regn i helgen. Känns riktigt surt. Man fick njuta ett tag av finvädret i alla fall.
En glad nyhet kan jag glädja mina framtida drömmar med. Jag kontaktade Komvux för nån vecka sen om att jag vill läsa matte B på distans, för att komma in på sjuksköterskeutbildningen. Fick svar i måndags. En karl från Komvux ringde upp mig, så nu är det klart. Jag börjar läsa den 29 mars och har 5 veckor på mig att klara kursen. Hur nu det ska gå? Jag som avskyr matte.

Over and out
M




Tjejkvällen

Publicerat: 2010-03-14 Kl: 19:04:22 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 4 kommentarer

Igår spelade pappa och jag tennis i typ 2 timmar. Känns i hela kroppen idag men herrgud vad härligt det var att spela. Jag visste inte vart jag fick den energin ifrån. Jag sprang runt efter varje boll som en jagad hamster. Inte illa! Ted fick sova över hos sin morbror och hans Susanna igår. Jag blev som hastigast bjuden till en tjejkväll i torsdags och Mange hade ju en killkväll planerad sen länge så vi hade inte fixat nån barnvakt. Men nu ställde brorsan och Susanna upp vilket var mycket uppskattat. Tack så mycket! Ted tycker alltid att det är så roligt hemma hos dom så det gick hur bra som helst.
Jennifer och Fredrik hämtade upp mig kring 18-tiden också for vi ut till Bergsåker där Johanna bodde. Hemma hos henne var Camilla, Marie, Therese redan med sina små bebisar. Bebisarna var med en stund tills deras pappor hämtade dom. Vi gjorde i ordning maten, som var tacos. Det var riktigt gott. Satt som en smäck. Efter det kikade vi på melodifestivalen och pratade på. Synd att Bergendahl vann, vi som satt och röstade på Salem. Eller ja, Eric Saade kunde också ha vunnit för det var ett riktigt bra framträdande. Men nu får vi den tråkiga svenska Anna. Låten är lite bra, men alldeles för tråkig i det här sammanhanget. Aja, skitsamma. Hon får göra det bästa av situationen. Vi for ner till stan efter melodifestivalen. Hamnade på nån fest där det var lite folk. Träffade en tjej från Västerås också, hur stor chans är egentligen det?! Sjukt roligt. Sen åkte vi bort till Aveny där vi dansade loss. Träffade lite folk där också vilket var ännu roligare. Det var en riktigt bra dag och kväll igår. Hoppas vi gör om den snart, tjejer!


Over and out
M



Ålar

Publicerat: 2010-03-13 Kl: 08:21:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Finns det något så vidrigt som ålar? Slog upp tidningen imorse och fick se en artikel om en sån där krålande mask. Ryser i hela kroppen. Blir helt illamående. Samma när det gäller ormar, huva. Vad är tanken med att skapa ett sånt där djur? Ett litet huvud, sen en lång fettslamsa som liksom slingrar sig fram. Usch!
Verkar bli fint väder idag också. Får se om det blir nå tennis under dagen och tjejkväll under kvällen.



Over and out
M





Highland cattle

Publicerat: 2010-03-12 Kl: 17:31:08 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Jag och Ted var ute i Stornästet tidigare idag. Hälsade på brorsan som höll på och fixade lite i studion med pappa. Drack lite kaffe och promenerade utanför med barnvagnen. Bakom studiohuset finns en stor hage med en massa bruna söta typ kossor med horn. Pappa kallar dom för "biffkor", haha! Googlade lite nu och tog reda på vad dom kallas och det är highland cattle. Riktigt söta och gosiga djur.



Highland cattle

Brorsan och Ted

Over and out
M



Solen lyser, himlen är blå..

Publicerat: 2010-03-12 Kl: 07:04:05 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 6 kommentarer

Skjutsade Mange till jobbet för en timme sen. Himlen var/är helt blå och solen på väg upp, så vackert. Det är så skönt att det är ljust den här tiden på morgonen, hela kroppen blir glad och pigg. Idag så kör Mange till Östersund så han slutar väl vid 22 ikväll. Mycket därför jag tog bilen idag också. Jag och Ted ska ut på äventyr.





Over and out
M



Corradon

Publicerat: 2010-03-10 Kl: 20:42:41 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Det är med ett halvsorgset hjärta jag skriver detta inlägg. Mammas racerbil, corradon, köptes av en corrado-fantast tidigare ikväll. Denna ovanliga bil med mycket krut i har nu efter x antal år i mammas ägor, sålts vidare. Pärlan var mycket trött och seg nu på slutet, ville knappt starta. Den behöver en ordentlig motor-renovering som är rätt dyr. I rätt händer kan den bli riktigt bra igen. Ja, det är faktiskt jobbigt när en bil man känt så länge säljs iväg. Corradon var länge mammas och min lilla skatt när vi bodde tillsammans. Mamma köpte den i Västerås 2006, då var den riktigt härlig. Så fort man körde fortare än 120 km/h så åkte en vinge bak upp. Det var ett riktigt drag i den bilen. Den har gått igenom stölder. En sommarnatt i Västerås var det nåt gäng som bröt sig in i bilen och stal bilstereon och högtalarna. Tanken på att någon brutit sig in i bilen var hjärtskärande. Västerås-Sundsvall var en sträcka vi ofta körde, inte undra på att bilen blev trött mot slutet. Mamma skötte om bilen så gott hon kunde, jag med när vi bodde tillsammans. Det är ett tragiskt farväl men corradon kommer få det mycket bättre nu. Köparen hade även en kompis-corrado hemma i Sollefteå. Kanske vår vän till och med finner kärleken? Tack för alla dessa år av körglädje! Kommer alltid sakna dig, corradon.



Over and out
M



The blind side

Publicerat: 2010-03-10 Kl: 09:20:40 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jag tittade inte på Oscars-galan härom natten men har såklart tagit reda på vilka som fick priser. Många blev förvånad över vilka som fick en Oscar-statyett. Jag själv blev faktiskt glad över att Sandra Bullock fick en Oscar. Jag har alltid tyckt att hon har varit en bra skådis, har alltid gillat hennes filmer. Hon fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för hennes prestation i filmen "The Blind Side". Jag hade inte hört talas om den filmen. Letade fram trailern och kikade på den. Verkar vara en riktigt bra film, en tårdrypande film. Den har inte fått nåt release-datum i Sverige, typiskt.



Over and out
M



Tand nummer 4

Publicerat: 2010-03-09 Kl: 20:51:42 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

I några dagar har Ted typ gnisslat/gnekat tänder. Vet inte om det är att han kliar övre tandraden med dom två söta tänderna på nedre tandraden. Men idag såg vi att fjärde tanden är på väg att spricka fram, en på övre tandraden. Det är nog därför han har gnisslat/gnekat sådär. Sötpruppen. Kan vara därför han har sovit halvdåligt ett tag nu. Vaknat minst en gång om natten och inte velat somna om förän han fått lite tröst och välling.
Har tidigare ikväll varit hos pappa och fixat med lite papper som han har kopierat åt mig. Vi fikade lite också och pratade gamla minnen, alltid lika trevligt.


Jag och pappa i Globen för 2 år sen.

Over and out
M



Störande grannar

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 12:16:46 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Trodde jag skulle bli tokig i natt. Någon i huset hade typ fest och spelade en sån störande musik att jag blev helt galen. Kunde inte sova. Jag gick ut i trapporna och lyssnade vem fan det var som höll på. Lokaliserade musiken till dvärgarna. Drog med mig Mange, för jag visste inte vad som kunde hända. Grannar som man typ aldrig sett någon gång, kan ju vara vilka tok som helst. När vi stod där utanför dörren så hörde vi att hon stod och sjöng till musiken själv. Hahaha! Högt och illa. Singstar mitt i natten, när grannarna ska upp och jobba dagen efter. Vad tänker hon med? Att man spelar så högt att vi som bor längst upp i huset hör musiken, då är det illa. Vi plingade iaf på och då slog hon av musiken på en gång. Skämdes väl. Mange tyckte vi skulle plinga på igen. Då öppnade hon. Bad inte om ursäkt utan sa bara att hon hade stängt av musiken. Konstig människa.

Over and out
M



Nature is lovely

Publicerat: 2010-03-07 Kl: 22:05:19 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Det var sånt vackert väder igår att jag blev helt sprallig i kroppen. Vi städade först lägenheten, sen gick vi ut i finvädret. Ted fick såklart åka pulka vilket han tycker är jätteroligt. Mange och jag tog en skogspromenad med Roja medan Ted var hos sin farmor Britt-Marie. Skogspromenaden var helt underbar. Det var så enormt mycket snö att till och med Roja tyckte det var kämpigt. Tystnaden är så härlig i skogen att det går inte att beskriva med ord.







Over and out
M





FedEx

Publicerat: 2010-03-06 Kl: 08:18:45 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Tiden går fort när man har roligt, att man inte ens har en tanke på att blogga. I onsdags hade vi finbesök av Joanna och henns lilla gopojke Edwin, han är gudomligt söt den grabben. Pojkarna lekte, vi drack kaffe, sen tog vi en tripp ner till CityGross. Dåligt plogat och jävligt, som vanligt. På torsdag var jag på arbetsförmedlingen och pratade med en kvinna som sa "fine" i varje mening, störande, men hon var cool och vi pratade på som om vi känt varandra i 10 år. Mange var med Ted på BVC, på tandinfo, medan jag var på arbetsförmedlingen. Ted hade varit social med de andra bebisarna, dock tagit en leksak av nån liten flicka så hon blev ledsen, men det är ju sånt som händer. Dom fick med sig en tandborste och en bok hem. På kvällen var det dags för mammas corradon att göra uppståndelse på motorvägen. Det började slå gnistor ur avgassystemet och bilen typ tvärdog så Mange fick åka iväg och bogsera den till Bosvedjan. Vad har hänt med pärlan? Var ner till mamma igår, åkte med pappa ner till stan. Han hade beställt en sak från USA så ett FedEx-paket låg i bilen. Jag helt fascinerad. Tänkte direkt på filmen Cast Away med Tom Hanks. Han jobbar ju för FedEx i filmen. Läckert. I hamnen (där mamma bor) stod det en liten töntig helikopter och tomgasade. Igår var jag även på ett infomöte om den nya vårdcentralen som ska öppna på Skönsmon. Lät intressant. Idag är det finväder igen! Vad glad man blir så fort solen är framme och skiner. Helt otroligt vad beroende man är av den.



Pappas paket

Tom Hanks i filmen "Cast Away"


Helikoptern i hamnen


Ted och Edwin

Over and out
M





Ont i armen

Publicerat: 2010-03-03 Kl: 10:03:43 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Morgonen började med att Wilma (min katt) rev ner lampan i vårat sovrumsfönster sen tog hon ett jättehopp på mig. Det resulterade i ett fett rivsår på min arm. Jag tänkte inte så mycket på det utan gick upp med Ted (eftersom han vaknade av att jag skrek "kattjävel!"). Det började göra ont och bulta i armen. Jag kikade och då hade det börjat blöda. Jag vet inte om det var av blodet eller av smärtan eller av att jag var trött som jag fick svimmningskänslor. Det blev riktigt otäckt. Kände hur jag började svettas och må illa. Som tur var låg Mange och sov (han hade jobbat natt) så jag tog mig med nöd och näppe in i sovrummet och sa bara rakt ut "jag kommer svimma nu, Mange, du måste ta Ted!". Det blev helt svart för ögonen och jag svettades mer och mer. Jag la mig ner i sängen men det fortsatte. Efter 10 minuter ungefär kändes det bättre så tog jag mig in i köket och drack vatten, sen försvann svimmningskänslan. Det var riktigt otäckt. Undra vad det berodde på? Jag var inte direkt vansinnigt trött, bara vanligt trött. Har varit 10 gånger tröttare än det.

Info om Wilma:

Jag köpte henne 2007 av en tjej uppe i Liden. Den dagen vi for upp dit för att köpa Wilma hade den tjejen jour, hon var ambulanssjuksköterska så hon gick runt där hemma med sina ambulanskläder vilket jag tyckte var mycket trevligt. Ingen ville köpa Wilma för hon var så busig. Resten av kullen hade sålt som smör. Wilma hade dessutom en helt annan färgteckning än de andra som var gråa eller svarta.
En stor bidragande faktor till att jag köpte Wilma var att jag hade en liten kaninpojke vid
namn Ville. Han hade ett eget rum (självklart!) hos mamma och mig i Granloholm och såg så ensam ut.
Mycket riktigt blev det fart på Ville när jag hade köpt hem Wilma. Men ju äldre han blev,
desto mer intresserad blev han av Wilma. Han fick väl för sig att hon var en kanin av nåt slag som han kunde skaffa barn med. Det tyckte varken Wilma eller vi var roligt så jag bokade en tid för kastrering för Ville. Efter kastreringen var han lugn i ca 3 dagar, sen började han "sätta" på Wilma igen. Det blev ju en ohållbar situation så jag sålde Ville till en bondgård där han fick det mycket bättre.
Wilma har varit min lilla 'bitch' ända sen hon blev min. Hon kommer så fort jag ropar, skyddar mig från flugspindlar och kan fortfarande inte jama ordentligt.



Wilma 2007, när jag nyss köpt henne.



Ville


Over and out
M



Cocoa butter

Publicerat: 2010-03-02 Kl: 21:07:14 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

En sak som för mina tankar direkt till graviditeten är doften av kroppssmöret cocoa butter från The body shop. Jag smörjde in mig varje morgon och kväll med den krämen. Ett underverk mot bristningar. Jag fick bara en pytteliten strimma bristning, i ärret där jag hade min navelpiercing förut. Jag kan varmt rekomendera det till alla som är gravid. Köpte en helt ny burk innan förlossningen i förebyggande syfte (trots att det bara var nån vecka kvar), då jag hört att flera fått massor av bristningar precis innan förlossningen. Jag har kvar lite kräm, använder den nu på vintern till mina (ibland) torra fötter. Det fungerar verkligen jättebra. Sen så har jag sparat burken i minnes-syfte för så fort jag öppnar den och känner doften då är jag flodhäst-Malin med stormagen igen. En ganska härlig/pirrig känsla.



Over and out
M



Egen mat

Publicerat: 2010-03-02 Kl: 11:46:18 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Vad skönt det är att kunna laga egen mat åt Ted, inte bara ge han burkmat jämt. Man tjänar faktiskt in bra med pengar på att laga egen mat, dessutom är det ju mycket godare. Jag brukar göra såkallade "storkok", dvs massor av portioner som jag fryser in. Kanonbra. Maträtterna jag har gjort hittills är spagetti och köttfärssås, korvstroganoff och makaroner, fiskbullar och potatis/makaroner, fiskpinnar och ris. Han får såklart kokta grönsaker till alla maträtter. Jag har provat ge han mina vegetariska delikatesser men det går icke ner. Sen så är sojakorven väldigt saltad så den ger jag han absolut inte. Det skär såklart enormt i mitt djurvänliga hjärta av att stå och göra köttfärssås och alla de andra kötträtterna, men jag har ännu inte hittat någon lösning. Det finns knappt nån vegetarisk burkmat heller. Det är år 2010 och det går så här sakta i den vegetariska matdelen, illa.





Over and out
M