I made it!

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 21:10:07 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Den 22 januari, typ en vecka sen, for jag med jobbet till Uppsala. Brukaren jag jobbar åt skulle dit på ett habiliteringsställe, Folke Bernadotte, i 2 veckor så vi åkte halva arbetsstyrkan första veckan och den andra halvan av arbetsstyrkan andra veckan. Hade gruvat mig för att vara ifrån mina två hjärtan under den här resan men det gick faktiskt bra. Jag har haft enormt roligt och vi har lärt oss så mycket. Det är verkligen proffessionel personal på det habiliteringsstället. Trivs så himla bra på mitt jobb. Har världens bästa arbetskollegor! Jag kom hem med tåget igår, ca 19:30. Det var SÅ mkt känslor på en och samma gång när Magnus och Ted kom och gick. Blev gråtfärdig. Ted var helt fascinerad att jag hade åkt tåg. Lillbubben.
Vi hann bara komma hem innanför dörren så blev Magnus dålig och började skita och spy som jag vet inte vad. Magsjuka? Matförgiftad? Hemskt var det i alla fall. Stackarn. Var så hemskt att se honom så där. Senast han kräktes var under natten. Tror han kräktes sista gången vid 2-3 kanske? Efter det har han mått "bra", eller vad man ska säga. Jag och Ted har klarat oss hittills, peppar peppar. Nu har det gått 24 timmar sen han insjuknade. Närmast sörjande brukar sjukna in inom 48 timmar så vi ska inte ropa hej än.



Mitt söta hotellrum :)




Det är fint i Uppsala :)

Au revoir!
M



På löpet

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 20:02:07 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Yesterday: Morgontrött, med kisande ögon gick jag och drog ut morgontidningen ur lägenhets-dörrs-inkastet (ja, jag är less på inkastet). Slängde ett öga lite fort på löpsedeln. La ner tidningen. Tog upp den igen för vem var det som var på löpet? Jo, brorsan! Så mäktigt. Det stod "Glansfullt i Ladan" som rubrik. Helt sinnes att han var på löpet. Men min bror har en mycket bra studio på Alnö och han är väldigt proffisionell så det är inte så konstigt att han är fullbokad och populär.
Senare på dagen var jag, Ted och brorsan på Coop och storhandlade. Herregud, tror vi var där i 3 timmar. Fick syn på största chokladnegern nånsin! Tappade helt suget på att baka egna. Såg helt groteskt äckligt ut. 99 kr kostade den också.








Underbara, vackra, goa Alice idag när lilla familjen var och hälsade på!


Au revoir!
M





Gissa och vinn!

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 20:51:02 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Jag var inne på vyssanlull.se och fick upp mina två bruna på den här tävlingen! Vinsten är en VIP-biljett till dig och en vän till premiäröppningen 20/2 (dom delar ut sammanlagt 10 st biljetter).


Här hittar ni tävlingen!

Au revoir!
M




Kalle Anka

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 13:06:43 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Nyss hemkommen från en trevlig fikastund med Joanna. Igår var jag och Ted hos Sara. Carro kom också och vi hade en myslördag. Det var himla kul. Vi pratade gamla goda minnen och skrattade massor.
Ska snart tvätta. Vad är då dagens I-lands-problem? Jo, att tvättstugan ligger i lägenhetshuset brevid. Så förbannat drygt att springa emellan med tvätten. Men man får ta det som ett träningspass. Jag vill köpa ett hus NU, på en gång. Känns som att lägenhetslivet är förbi. Är inte alls nå familjemysigt, bara stelt. Har kommit ut fler hus på hemnet.se som vi är intresserad av. Ett husköp är ju bland det största köpet man gör i sitt liv, det måste kännas bra och rätt. Det är inte som att köpa fel tuggummi paket som man sedan kastar och köper ett nytt. Vi vill köpa ett hus på Alnön, men då tänker jag på Ted som verkligen stormtrivs på dagiset här. Han har flera kompisar och en pojke som han är bästis med. Känns inte alls bra att byta dagis. Vänner har man för livet. Så jag vet inte hur vi gör. Väntar lite på att ett drömhus här i närheten dyker upp. Då lär det bli en kamp i en eventuell budgivning. Bosvedjan/Bydalen är enormt populärt.
Ted har för övrigt kärat ner sig totalt i Kalle Anka! Han fick en Kalle Anka gosedjur igår och han är totalt tokig i den. Somnade med den igår i bilen och har sovit med den hela natten. Han skulle absolut ha med den till dagis imorse och visa sina kompisar. Kalle Anka var till och med viktigare än självaste snuttekudden. Älskade unge!





Au revoir!
M



Pottan!

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 20:40:08 | I kategori: ♥Ted 2-3 år ♥ | 0 kommentarer

Ted har kissat på pottan för typ 4:e gången! Häromdan var han utan blöja och började hoppa i sängen, det kom några droppar och jag sa fort "men jag sa ju att du skulle gå på pottan om du var kissnödig.." Jag lät inte arg eller beskyllande på rösten, utan helt normal. Ted skyndar sig då till pottan och kissar! Sedan hämtar han papper (utan att jag sagt åt honom) också torkar han bort dropparna som kom i sängen. Lillgubben! Åh vad vi berömde honom! Dagen efter sa han till dagisfröknarna att han ville gå på pottan och det gjorde han, och kissade! Helt otroligt vad stolt vi är. Ikväll har han varit utan blöja och vi har påmint han några gånger om att gå på pottan. Och han gjorde det när han behövde kissa. Åh vad stolt jag är! Han tog ur själva pottsatsen och skulle gå och visa Magnus att han kissat, så glad var han. Och vi blev nästan tårögd. Lillhjärtat. Det är så roligt att Ted såg så himla nöjd och stolt ut. Hoppas det här håller i sig nu.

Au revoir!
M




Mys!

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 20:37:28 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Åh vilken lycka! Idag var vi och hälsade på lilla familjen Wiklander/Tenno och deras superdupersöta Alice. Kärlek, lycka, pirr! Jag ser på min bror och vi är nu båda föräldrar, blir helt tårögd. Det var ju nyss vi byggde kojjor av soffkuddar. Och Susanna, fina, vackra Susanna. Att hon har fött ut underbara Alice. Ja, jag blir så stolt. Både Fredrik och Susanna ser så harmoniska ut, det har dom alltid gjort. Och nu ser dom lyckligare ut än nånsin, inte så konstigt.










Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram..

Av: Siv Andersson


Au revoir
M




God natt(morgon)!

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 00:38:21 | I kategori: ♥Ted 2-3 år ♥ | 0 kommentarer

Kan fortfarande knappt förstå att jag är gammfaster. Kommer på det titt som tätt och blir sådär pirrig i magen, som när man är kär. Lovely! Underbara, söta, lilla, goa Alice ska vi få träffa i helgen. Jag har nyss vaknat brevid Ted, jag somnade brevid honom när vi hade läst kvällens boksamling. Ted läste sin favoritbok "Pop och Mio" för mig! Jag bara höjde på ögonbrynen när han satt igång. När blev min lilla ponke så stor?! Tiden går allt för fort, sannerligen.


Ted, 3 dagar gammal <3


Ted, 2 år och 7 månader <3

Au revoir
M



Alice

Publicerat: 2012-01-03 Kl: 19:12:59 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer



Vackraste Alice!

Au revoir
M



Välkommen Alice!

Publicerat: 2012-01-02 Kl: 12:36:32 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Nu är hon här! Alice såg världens ljus klockan 06:01 idag. Stort grattis till Susanna och Fredrik. Nu är jag faster. Åh vad lycklig jag är!

Au revoir
M



Förlossning på G!

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 20:00:38 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Brorsan och hans fina Susanna fick en bra början på nyårsafton. På morgonen smög sig de första värkarna på och har sedan hållit på till och från. Blev värre framåt tolvslaget så då for dom in på förlossningen. Susanna var bara öppen 1 cm då och efter det tog dom in på vårdhotellet för att invänta större värkar. Mer vet vi inte! Spännande är det!

Au revoir!
M