Snart så.. :)

Publicerat: 2009-03-24 Kl: 12:56:09 | I kategori: ♥ I Väntans Tider ♥

Du är på dag 235 av 280. (83,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 3 fulla dagar (v33+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 8 maj 2009
Du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning.

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr.
Huvudets omkrets är 32 cm.

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.



45 dagar kvar! Helt sjukt!
 
Vi var hos BM i fredags. SF-måttet var 31 och hjärtslagen 150 slag/minuten. Han var inte fixerad utan låg som en banan, haha! Vi fick känna på huvudet, ryggen och stjärten. Helt otroligt! Som vanligt blir han lite som Jigsaw (GET THE FUCK!) när nån trycker och känner på magen. Sparkar till ordentligt. Hoppas han lägger sig i startpostition innan det är dags så man slipper en hårig doktors armar inne i puppan som ska vända på honom. Huva.
Det var föräldraträff igår igen. Jag tycker som vanligt att jag har största kaggen, kanske bara är inbildning? Barnmorskan sa att om barnet ligger på mage och sover så kan den dö! Fick man något mer att vara orolig inför.. *suck*.. Vi fick lära oss om amning och första tiden hemma, också klassikern, BEDÖVNINGARNA under förlossningen. Det fanns då ett och annat att välja på, EDA, TENS, akupunktur, bäckenbottenbedövning, lustgas, etc. Sterila kvaddar lät himla intressant. Dom sprutar in koksalt i huden som tydligen gör så ont att kroppen producerar eget morfin. Smart. Ja vi får se vad det blir för bedövning, man kan ju inte veta det heller.
Det är mkt med att ha barn, "ingen rosenröd stig", som barnmorskan säger. Kanske är dags att sätta ihop spjälsängen snart? Man vet ju aldrig när man ska föda egentligen.
Man blev ju himla lugn när barnmorskan säger: "När man är öppen 8-9 cm det är då många säger att dom vill dö och att dom inte orkar mer, men när man väl har passerat det stadiet och är öppen 10 cm då går det bra".
Jaha, jippie! Piece of cake liksom.. eller inte..



Over and out
M



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback