Polis, polis, polis..

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 22:35:47 | I kategori: Vardagligt

Ungdomarna härjar på i vanlig ordning på dagis. Ikväll har vi fått ringa polisen igen eftersom dom festar på och bränner upp saker som är ute runt gården på dagis. Polisen kom efter ca 15 minuter och vi trodde att det skulle bli en "hallelulja-moment". Istället gick två mesiga poliser in på gården och snackade med ungdomarna, sen gick dom! Magnus och jag stod och såg alltihopa från balkongen och då brann det för oss två. Vi sprang ut och stoppade polisbilarna när dom var på väg därifrån och frågade varför dom inte gjorde något.

-Några poliser gick in och ungdomarna sa att det var lugnt, sa ena polisen i bilen.
-Lugnt!?!?! Dom har brännt upp flera bänkar och för ett himla liv. Flera mopeder har varit där inne på gården och kört runt, sa vi. 
- Jaha, okej. Men dom sa till första patrullen att det gick lugnt till, fortsatte polisen.
- Lugnt är det inte. Dom dricker nog sprit också, för det gör dom varje gång. Det ligger massor med spritflaskor där varje gång ungdomarna varit där, sa vi.
- Dom sa att dom drack Trocadero. Vi tittade igenom deras väskor och vi hittade inga spritflaskor sa polisen.
- Klart dom säger att dom dricker Trocadero när ni poliser kommer. Sen sitter dom ju och "grillar" också, bränner upp bänkar och annat på gården. Det får dom väl verkligen inte göra! sa vi.
- Det är ju en allmän plats. Men om dom bränner sönder bänkar och sånt då måste vi fara dit och prata med dom igen, sa polisen.
- Är dagis en allmän plats att grilla på? sa vi.
- Ja, det är det,  sa polisen.
- Eh, okej.. Ni måste åka dit och säga åt ungdomarna. Dom får inte vara där! sa vi.
- Ja, vi ska prata med dom nu direkt, sa polisen.

Alltså vilken sjuk konversation! Man får alltså gå till dagis och grilla m.m. Dom måste ha fått fel information i sin utbildning. Sist ungdomarna satt där och festade och en polispatrull kom dit så körde dom bort dom därfrån fortare än fortast och pratade verkligen förstånd med ungdomarna. Sen var det ju lugnt på dagis på kvällarna och vi trodde att det inte skulle bli nåt festande och skadegörelse nå mer. Men nu ikväll var det alltså dags igen. Dom sitter kvar där än, helt sjukt är det. Men dom verkar "bara" sitta där runt den lilla elden.

Jag blir verkligen förvånad över hur polisen uppträdde ikväll.
Nästa gång får man nog ta lagen i egna händer.

Over and out
M



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback