Tiden flyger iväg... nånstans..

Publicerat: 2011-11-30 Kl: 21:18:16 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Dagarna bara ränner iväg! Vart tar all tid vägen? Tyckte att det var nyss som min bror Fredrik och hans fina Susanna berättade att de väntade sitt första barn och nu är det bara fråga om dagar innan underverket tittar ut. Helt otroligt. Går tiden fort för att vi lever i en hektisk vardag med allt vad det innebär? Julpyntet är framtaget hos oss, vi har inte sådär jättemycket, är väl annat om man bor i hus, där det finns mer utrymme. Min granne har över 100 tomtar/änglar/julgubbar framme så vi kan nog inte riktigt jämföra oss med dom, haha!
Idag har Ted varit ledig från dagis. Mamma, pappa och Susanna kom över och hälsade på. Det var trevligt. Jag och mamma tycker att Susannas fina mage liknar en pojkmage. Tänk om det är en pojke? Spännande!


Susanna med finmagen :)

Over and out
M



Julskyltning

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 19:50:59 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag har vi varit på julskyltning på stan tillsammans med min farsa. Snöigt var det, mysigt och lite kallt. Men hemskt vore det väl om det var grönt? Ted och Magnus åkte häst med släde, det gillade Ted! Sedan gick vi runt och kikade på vad folk stod och säljde. Ted fick ett paket av tomten också fiskade han i fiskedammen. Vad det var i påsen? Penna och sudd. Jävulst löjligt. Men det kostade bara 10 spänn så det var ingen större förlust.


Från igår när Thea var hos oss. Vi bakade lussekatter :)



Imorse bakade vi lite pepparkakor :)




Over and out
M



Mys!

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 10:59:39 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer



Snön faller här just nu..


Over and out
M



Märklig värld, coola unge.

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 10:29:37 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Lördagmorgon. Ted vill se teletubbies, äta 100 gram leverpastej uppskärda i skivor och dricka en halvliter äppejuice. Pastejen får absolut inte läggas på en macka för då blir det stora protester. Katten vill jaga Manges laserpekarpenna som han har i jobbbyxorna. Slår på lite Pledge och Ted säger "meja fjedjik" så fort "I will love you"-låten är slut. Söta unge. Har nog lyssnat på den låten ett hundratal gånger hittills. Men den är lika bra varje gång! Gå gärna in och köp singeln på itunes eller lyssna på den på spotify.
För övrigt så var det 10 plusgrader i Sundsvall igår. Jag gick med t-shirt ute när det ska vara mitt i kalla vintern egentligen. Helt stört. Men det är nog nu som moder jord ger tillbaka. Det är ju trots allt människan som har försört jorden med diverse olika idotiska sysslor. Det är 2011 och ändå är det människor som svälter i flera delar av världen, resten vet inte om dom vill ha hallonsmak eller chokladsmak på popcornen, orättvisan är större än någonsin. Så tragiskt att jag blir gråhårig.

Over and out
M



Knocking on heavens door

Publicerat: 2011-11-24 Kl: 18:57:17 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Kopplade in gamla hårddisken häromdagen och där hade jag ALLA filmer som Viggo filmade när vi var med skolan i Bosnien-Hercegovina 2007. Vi var där i 14 dagar och besökte massor av ställen och trevliga människor. Resan ingick i våran utbildning "internationellt biståndsarbete". Filmerna väckte enorma minnen! Var längesen jag såg dom. Vi hade så enormt roligt där och det var sådan stämning. Ett ställe vi ofta gick och åt på i Sarajevo kallade vi för "skabbstället" bara för att det var kohudar och konstiga saker på väggarna. Däremot var det enormt billigt där, man kunde få hur mycket strips och grönsaker m.m för typ 20 svenska kr. Kom man dit en kväll så kunde det vara maffiagäng som hade typ veckomöte eller något. Kunde bli livat och lite obehagligt. En dag när vi kom dit för att äta lunch så kom en snubbe (som vi trodde hoppade in extra) fram och satt sig vid oss med sin gitarr, började prata, och till slut skulle han spela "Knocking on heavens door" för oss. Hahaha! Alltså det var så roligt och så in i h-vete svårt att hålla sig för skratt. Jag tänkte på alla hemskheter i världen och knep ihop läpparna så hårt jag kunde när jag kände att skrattet var nära.

Lyssna och njut! Underbara minne!



Over and out
M



Stad i ljus (?)

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 13:26:40 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

"Min resa var mot solen, långt bortom alla slutna rum,
Där allting är oändligt, och alla gränser har förevigt suddats ut.
Jag ville se miraklet, och höra ord som föder liv,
Bli buren av en styrka, som bara växer när jag anat mitt motiv..."

Tommy Körberg, Melodifestivalen 1988. Fantastisk låt med piccolatrumpet. Låten har även blivit tradition här i Sundsvall på varje års "Lyslördag". Hela stan tänds upp i vackra lysanordningar i takt med låten. I år var det lite roligt faktiskt. Redan innan låten tänkte jag att det skulle vara roligt om någon lampa skulle vara trasig och att belysningen på så vis inte skulle tändas. Ja, så börjar låten. Killen sjunger fint, man får lite ståfjun, första refrängen kommer och den stora, feta julgranen på torget tänds. "Åhhhh", hör man publiken som fan är fler än på själva Gatufesten (!?!?!) En till refräng kommer, inget tänds, folk börjar titta omkring sig. Killen sjunger lite till, några enstaka lysen tänds. Det blir klimax på låten och nu tänker alla "Nu kommer allt tändas!!!". Inget tänds. Här börjar jag skratta. Stan är fortfarande, mer eller mindre, kolsvart, och låten är typ slut. Då hör man nån kärring säga till killen: "Fortsätt sjunga!". Han tar det från sista refrängen "Stad i ljuuuuuuus, " sjunger killen, strax efter tänds några fler belysningar, men inte allt. Låten är slut. "Där var det slut, säger kärringen. Då var allt tänt". Men det var det inte. Haha! Efter det väntar folk lite mer, men allt har fortfarande inte tänts. Alla lessnar och drar därifrån. Herregud vad pinsamt. Vart felade det? När casiont tändes så gick väl nån säkring och den ansvarige hade kanske nickat till i fåtöljen? Vad vet man? Roligt var det.


Over and out
M



Pledge

Publicerat: 2011-11-17 Kl: 11:32:34 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Att köra runt med en skitig bil är som att gå runt med skitiga trosor. Fy skam och äckligt. Man känner sig riktigt obekväm bakom ratten. Igår var jag, Ted och farsan och tvättade min bil. Redan när vattnet flödade och skiten rann bort från lacken så återgick mitt blodtryck till det normala. En ren bil är en glad bil. Gjorde även fint i motorutrymmet. Lovely. På kvällan var jag och mamma på ljusparty hos Jossan. Riktigt trevligt, gott fika och några hundralappar fattigare. När jag och mamma var på ljusparty för typ 4 år sen så fanns det en serie i typ Afrika-stil. Då fanns en ljuslykta i frostat glas med både elefanter och giraffer i själva glaset som ser levande ut när man tänt ett ljus i den, med min så (ibland) sällan tur så fanns den kvar i katalogen igår! Den blev väl omåttligt populär? Riktigt nice är den, längtar tills den kommer hem. Det är mysigt med ljus. Det är mysigt att tända ljus för personer man saknar, de känns mer nära då, på något vis.
Imorgon är det en STOR dag, ja inte bara för att det är fredag, utan min brors band, Pledge, släpper sin debutsingel "I will love you" i 38 länder. Går att läsa om dom idag i Dagbladet. Den finns att köpa på itunes för 12 kr. Den 16 december släpper de sitt debutalbum "Five holy heroes". Jag längtar! Alla de fem i bandet är så otroligt kompetenta musiker som gör sådan fantastisk musik. Äntligen får världen höra dom.



Over and out
M



Biggness

Publicerat: 2011-11-15 Kl: 12:07:11 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer









Over and out
M




Fathers day

Publicerat: 2011-11-13 Kl: 21:29:03 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Idag är det fars dag. Dagen då många tar sms-lån för att handla massa åt sina fäder. Åt helvete anser jag. Alla dessa mamma-pappa-uppvaktingsdagar är bara för handelns skull. Affärerna vill tjäna storkovan på de som anser att pengarna är huvudsaken. Alla dagar om året bör man ta hand om sina föräldrar. Man ska se över dom, hälsa på dom, bry sig om, etc. Jag gjorde ett scrapbookingalbum till min fader idag. Vi bjöd hem min pappa och Magnus pappa på middag och åt tacopaj. Jättetrevligt och omsorgsfullt. Som det ska vara.

Over and out
M



Tintin

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 20:55:52 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Nyss hemkommen från en härlig biovistelse. Anna-Karin och jag var och såg Tintin's äventyr i 3D. Vilken film! Alltså den var så himla bra gjord att jag inte vet vad jag ska säga. Merparten av publiken var typ 40-50-60 år och det var så skönt! Alla var så tysta och exalterade över 3D-effekterna, många hade aldrig varit på en sådan film förut. Gubben framför oss sa till en som satt bakom oss: "Ska du ha en stänkare?". Gubbarna brevid Anna-Karin sa "Fan vad kul att ungdomen diggar Tintin!". I början av filmen var det tyst och vi undrade om det skulle vara så. Då sa gubben brevid "Ja, det är nog en stumfilm". Så jävulst skönt biofolk! Ofta är det ju ungdomar som pratar, skriker, prasslar, håller på med mobiltelefonerna, etc.
En härlig kväll med andra ord!

Over and out
M



November rain(s)

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 18:33:44 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Nu är vår balkong klar! Härligt så in i bomben. Tillvalen gjorde mig halvchockad. Bara att dra ett simpelt eluttag kostar över 800 kr, "persienner" som skyddar mot solen kostar 3600 kr, en matta skulle kosta 1700 kr. Känns som att utbyggnaden av balkongen i sig är en dyr historia för oss boende och en guldgruva för de som gör detta. Dom vet att alla vill ha ett eluttag och "persienner", annars dör man av värmeslag och utan ett jordat eluttag blir balkongen dötrist och tråkig. Ähh, vette fan hur vi ska göra. Kostsamt blir det i vilket fall som helst. Hyran blir också dyrare bara för inglasningen. Fint och stort blev det i alla fall, huvudsaken det! Skulle vi en vacker dag sälja lägenheten så kommer de som köper lägenheten ifrågasätta om vi inte skulle ha fixat ett eluttag. Det är nog standard i alla inglasningar. Det är även guld värt för de som vill leka sommar på vintern. Och vinter lär vi inte få i år, tråkiga värld, men det är människans fel att klimatet är som det är. Det är inte OKEJ med 10 grader varmt i november, det är verkligen inte det! Grått, trist och deprimerande är vad det är. Nu ska det vara vitt på backen och det ska dofta pepparkaka/lussekatter vid varje husknut. Man ska vilja komma in i sitt hem och värma sig och gosa, inte ha balkongdörren på vid gavel. Oroväckande illa är det. Jag vill inte att mina barnbarn går i bikini i november!!

Over and out
M



Ångeest!

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 10:15:54 | I kategori: ♥Ted 2-3 år ♥ | 1 kommentarer

Fy fan vad hemskt jobbigt det är att lämna Ted på dagis när han blir superledsen och bara skriker efter mig! Vet inte om det är en separationsångest-period han är inne i? Det är samma visa när Magnus lämnar honom. Åh, jag blir så grinfärdig när jag går därifrån. Mammahjärtat gråter! Igår var det likadant så jag frågade förut hur det var igår efter att jag hade gått och det hade tydligen gått över ganska fort. Men hemskt är det ändå! Fy barme mig! Bläää!

Over and out
M



Bye bye balkongen!

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 11:17:13 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Just nu tar karlarna bort vår balkong. Betongborren skakar härligt. Hela Bosvedjan ska få inglasade balkonger och nu är det vår tur. Blir nog fint. Igår var pappa här. Jag, han och Ted var ute i det fina vädret sen åkte vi och hälsade på brorsan ute på Alnö. Det var trevligt. Svärfar hälsade kom ner på kvällen och hälsade på. Jag och Ted bakade en pepparkakssockerkaka som vi bjöd på. Farligt gott! Idag är det jobb som gäller, 15-22. Samma tid imorrn. Ska nog städa lite här hemma innan jag far.


Ted med brorsan i hans studio: StudioLadan



Ted är fascinerad när Fredrik spelar på dragspelet :)

Baka, baka liten kaka. Smet överallt :)

Over and out
M