Ny barnvagn!

Publicerat: 2010-04-28 Kl: 22:00:28 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Idag slog vi till och köpte en ny barnvagn. En sulky-modell. Nej, ingen trav-sulky, utan en barnvagnssulky. Det är år 2010 och det finns modeller som heter så, belive it or not alla travkuskar. Jag är väldigt nöjd med valet av färg. Det stod mellan baby-blå/brun och svart/lime. Dom flesta hade nog tagit svart/lime men det gjorde vi inte. Varför? Jo, Ted såg ut som en åkande reflexväst. Dessutom var baby-blå/brun mer mjuk i färgerna, inte lika skrikande som svart/lime. Jag är i alla fall sjukt nöjd med köpet. Det finns t.o.m plats för en kaffe där uppe vid styret, vilket jag gillar skarpt. Vi köpte den på Mamma Mias Babyshop. Den kostar 1300 kr där. Imorgon ska vi göra premiär promenaden med vagnen. Jag och Ted ska vandra till öppna förskolan i Skönsberg. Trevligt! Ted började klappa händerna för två dagar sen och idag har det låtit som att han har sagt både kaka och tutte, även va?.


Nya barnvagnen!

Over and out
M




Måndag..

Publicerat: 2010-04-26 Kl: 18:36:26 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ringde försäkringskassan imorse och det var 620 stycken i kö före mig. Man kan ju tro att det är 1950-talet. Efter det fick jag se en vidervärdig människa på tv. Kändes precis som en jävlig måndag med andra ord. Usch! Vädret däremot har varit helt otroligt skönt idag. Tack alla vädergudar! Var ute och gick med Ted förut i över en timme tills han blev otålig i vagnen. Vi var på Vårmässan i söndags och hittade en riktigt snygg och bra vagn som vi blev helt kära i. 1000 gånger lättare än vagnen vi har nu. Helt sjukt behändig. Ska köpa den någon dag i veckan. Drömmer om den varje dag. Promenaderna kommer bli mycket bättre med den, både för oss som kör den och för Ted. Kommer inte ihåg vad märket hette men det var tydligen ett av världens största märken. Märket som tillverkar Emmaljunga-vagnarna.

Over and out
M




Födelsedag

Publicerat: 2010-04-25 Kl: 08:40:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag blir min kära sambo/pojkvän 24 år. Grattis gubben! Och Ted blir 11 månader. Snart är han 1 år, vart har tiden tagit vägen?

Vi firade Mange igår eftersom han jobbar idag. Det blev ett trevligt litet kalas även om vi fick lite småpanik när vi inte hittade Nicke (katten). Pappa och jag drog ut och letade runt hela området här. Jag var övertygad om att han hoppat från balkongen. Wilma gjorde det förra sommaren. Efter ett bra tags letande avbröt vi letandet. Mange hittade Nicke inne i förrådet, längst in bakom alla saker. Hur kunde han ta sig dit med sin kroppshydda? Katter är listiga djur.

Efter att gästerna gått hem så lånade jag och Mange hunden Rojja och gick ut med henne i skogen. Vi gungade lite med Ted först också fick han vara hos Britt-Marie medans vi var ute med Rojja. Det var ju sånt sjukt bra väder igår. Man ville inte ens vara inne om man fick betalt. Det finns en stuga i skogen där folk brukar grilla och ha sig. Vi stannade till där. Mange började slänga med kopplet upp på stugtaket. Det fastnade såklart, rejält. Jag tog mod till mig att klättra upp på taket (med Manges hjälp) och hämta ner kopplet. Lättare sagt än gjort. Det var bökigt och stickigt, men riktigt roligt. Haha! Efter skogspromenaden kom Fredrik och Susanna och hälsade på. Trevligt, trevligt. Mange drog till Martin och jag var så trött att jag somnade vid 22.


Ted i gungan. Han tyckte det var riktigt roligt!


Rojja


Kopplet som fastnade


Jag uppe på taket


Vår!

Over and out
M





Klippt och skuren

Publicerat: 2010-04-23 Kl: 08:42:21 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Anna klippte mig i förrigår. Hon är riktigt duktig på att klippa. Ända sen den där idiotfrisören på en salong i Sundsvall förstörde mitt hår så litar jag knappt på någon som tar i mitt hår.
Jag saknar mitt halvlånga hår så himla mycket. Trivs inte alls med min så kallade ryamatta bak i huvet. Men det växer på bra så snart är det långt igen. Eller ja, snart och snart. Har räknat ut att när jag är 25 år så är det långt. Suck. Men jag har tagit hand om håret sen den där händelsen i november 2009. Har inte färgat håret nånting sen 23 december 2009. Då färgade jag håret brunt, för att låta det vila. Är en rätt snygg färg men nu har utväxten börjat synas ganska mycket. Anna sa att jag har mellanbrun som naturlig hårfärg. Jag som har tyckt att det är råttfärgat, haha. Ja, men det finns faktiskt en färg som heter det och det är inget fel på råttor. Funderar på att lägga i slingor som nästa "steg" eller lägga i en brunfärg. Men ska hålla ut ett tag till. Nästan allt hår på mitt huvud mår bra nu. Den blekta historien har i princip växt ut och klippts bort. Det är ca 70% av håret som är "nytt" och fräscht. Skönt det!

En kort hårhistoria i bilder!


Innan studenten 2007. Här var håret brun/rött och jag tyckte inte att det var speciellt långt.




Med slingor i..


Det blev ännu mer blont..


Platina, most extreme-blond.. Silverschampo etc.. Färgade utväxten
var 3:e vecka.


Frisören blonderade sönder håret så det gick av. Jag gick till
City Gross och köpte hårfärg i hopp om att det skulle bli som bild 1.
Det blev typ rosa/röd. Med grisfärgat hår gick jag till Sax och Kam där
en cool brud gjorde en rockfrisyr på mig.


Nu ser jag alltså ut så här. Håret har inte färgats något sen 23 december.
Äter dessutom tabletterna "Hårkontroll", lyckopiller för håret.

Man måste ta hand om håret. Det klarar inte hur mycket som helst.
Även fast man vill tro det. Såg en kärring häromdan på kulturmagasinet som
hade misslyckats med sitt hår. Det var lila.
Så vill inte jag se ut när jag är 85 år. Eller?

Over and out
M




Presentjakt

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 21:09:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag for jag ner på stan en stund och letade present till min kära sambo som fyller år nu på söndag. Jag visste precis vad jag skulle ha för typ av sak, sen att hitta den var en helt annan historia. Sprang runt på en massa affärer och letade. Till slut hittade jag en grej jag blev rätt nöjd med, så nära det går alltså. Så jag har nu fixat en present. Känns bra. Hatar att ränna runt dagen innan någon fyller år och leta presenter. Fylld av ångest och stress och sönderbitna naglar, nej usch. Just nu är Mange hos Jörgen och ser filmen "Närkontakt/The fourth kind" som jag, Sofia och Sara såg i lördags. Undra vad karlarna tycker om den? Jag sov ju ensam efter att ha sett den, det slipper iaf Mange.



Ett klipp ur "Äntligen midsommar". Så himla roligt!


Over and out
M



Rosor!

Publicerat: 2010-04-19 Kl: 11:00:27 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

När jag och Ted kom hem i fredags så stod det två rosor och ett litet kort på köksbordet. Jag blev så glad. Mange hade köpt dom till mig. Hihi! Dom var/är så vackra så.
I lördags for jag, Mange och Ted ut till Matfors och hälsade på Joanna och Edwin. Kristin och Elias var också där. Det var trevligt. Sjukt väder bara. På morgonen var det sol, sen blev det snöstorm, sen sol, efter det regn, hagel, och slutligen sol. Det har minsann brunnit för växthuseffekten. Blir fan orolig. Vad kommer hända med världen fram över? Många tycker nog att vulkanutbrottet på Island är värsta katastrofen någonsin bara för att flygtrafiken står still. Men jag tycker det är rätt cool ändå. Det var nån snubbe på tv som sa att det nästan är som på 60-talet. Årtiondet jag hade velat uppleva. Så det tackar man inte direkt nej till.

På lördagskvällen gick jag över till Sofia och såg film med henne och Sara. Vi såg faktiskt två riktigt bra filmer. Vi började och se "Äntligen midsommar" en rolig svensk film med b.la Luke Perry (snubben från Beverly Hills). Det var himla coolt att se han dricka svensk öl och dansa kring en svensk midsommarstång.
Filmen vi såg efter vill jag knappt prata om. "Närkontakt/The fourth kind" hette den. Det var nog den läskigaste film jag sett. Helt otroligt vidrig. Jag och Sofia gömde oss bakom en kudde och bara skrek vissa gånger. Efter vi sett filmerna tog jag och Sara oss en tur på stan och kikade runt lite. Jag vågade knappt sova när jag kom hem.
Igår bakade jag en sockerkaka med kaffe i. Rätt sjuk smak men gillar man kaffe så gillar man kakan, absolut.
Man gör en vanlig sockerkakssmet (med rivet citronskal förstås!) också har du i 2 tsk neskaffe. Try it!



Rosorna jag fick av Mange


Edwin och Ted

Hjärtat <3

Äntligen midsommar

Närkontakt/The fourth kind

Over and out
M



Promenad till stan

Publicerat: 2010-04-16 Kl: 21:34:02 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ted och jag tog oss en promenad ner till stan vid 12-tiden. Vädret var bra, men blåsigt. Typiskt. Någon kilometer innan "slutstation" började det svida rejält på höger häl. Det var så dags för skavsår nummer 2. Har ett redan på vänster häl sen en promenad här om dagen. Anledningen till dessa skavsår är att jag inviger mina vår/sommarskor.
Slutstationen var hos mamma, med andra ord i hamnen. Hon bjöd på falsk äppelkaka, för god för mitt eget bästa. Min mamma är den bästa bagaren jag vet. Jämför alltid mina egna bakverk med hennes.

Vi mötte upp Sofia på stan vid 16-tiden. Vi gick en runda på stan, hyrde bl.a filmerna vi ska ha till filmkvällen imorrn. Sen tog vi bussen hem. Behändigt och bra.

Snart är det filmen Ransom på tv. Tänker alltid på brorsan och pappa när jag ser den filmen. Dom skulle nämligen se den på bio (när den gick på bio alltså) men dom fick inte se den. Filmen ansågs vara alldeles för våldsam för brorsan (han var ca 13 år). Man brukar ju få gå på vissa filmer om man har sin förälder med, men tji fick dom. Filmen var alltså för våldsam.

Nu ska jag äta karra!


Världens finaste på promenaden till stan


Konstiga skulputer i hamnen


Jag trodde att det här var en levande staty som kunde röra på sig
om man betalde, haha!


Over and out
M



Eyjafjallajökull

Publicerat: 2010-04-16 Kl: 10:38:06 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jag diggar rubriken; Eyjafjallajökull. Ett otroligt vackert namn på en vulkan vars utbrott nu gör att de flesta flygplatser har stängt. Vulkanutbrott är fascinerande tycker jag. Lava som exploderar upp ur marken, stekhett.
Det händer grejjer hela tiden i världen nu. Fan, det får inte vara början till jordens undergång. Om det nu skulle vara undergången så är jag otroligt glad och tacksam över att ha fått världens finaste barn. Livets uppgift.

Rubriken på aftonbladet's hemsida just nu skrämmer mig. Det står: "Utbrottet riskerar att väcka Katlas vrede.."
Katla är vulkanen som ligger intill Eyjafjallajökull.

Ted och jag ska promenera ner till stan snart med vulkanaska över våra huvuden. Coolt, men skrämmande.


Eyjafjallajökull

Over and out
M



Dagens bestyr i glasyr

Publicerat: 2010-04-15 Kl: 21:13:01 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag var jag och Ted på öppna förskolan i Skönsberg. Therese, Milla, Marie och Max och massa andra föräldrar/bebisar/barn var också där. Det var roligt. Ted lekte lite med en pojke där. Han var blyg först och ville bara vara runt mig men efter ett tag tog han och kröp runt på en liten upptäcksfärd. Duktig pojke. Han vände sig om och tittade vart jag var och log. Så söt! Efter öppna förskolan gick vi till min mormor, Ted's gammelmormor. Mamma var också där. Vi drack kaffe och fikade. Drog ner till Willys efter det och handlade lite. Ted tyckte det var så roligt att sitta i kundvagnen och skrattade flera gånger, flera personer stannade och sa att han var så söt.

Nu bakar jag en sockerkaka med 1 dl gammalt mjöl, mums!

Over and out
M



Dagisplats

Publicerat: 2010-04-13 Kl: 19:54:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag damp brevet ner. Ted har fått en dagisplats på dagiset tvärs över gatan! Helt otroligt skönt. Det tar ca 30 sekunder att gå dit. Perfekt. Han ska börja där i början av juni.

Idag var vi och köpte en utemöbel till balkongen. Två stolar+ ett bord. Ser kanonsnyggt ut. Bytte även däck på bilen. Det var ett måste eftersom man imorrn inte får köra med vinterdäck. That's the law.

På tal om lag och ordning. Tänk att så många gillar att se programmet "Efterlyst". Jag tycker också att det är ett bra/spännade program. Men det är ju egentligen bara elände programmet handlar om. Men det är ju inte direkt en nyhet att just människan "gillar" att frossa i olyckor. Kommer det en ambulans då gapar många och tycker att det är så coolt och glömmer att flytta sig åt sidan. När jag och Mange bodde i Haga inträffade en bilkrock i en korsning. Då sprang det runt en gubbe och sa "Kom och kolla, det är en olycka här nere, skynda er!". Helt jävla otroligt. Människan är intresserad. Intresserad av vad hon är mest rädd för. Gillar att höra om otäcka saker. Varför är det så?!


Over and out
M




Minken

Publicerat: 2010-04-10 Kl: 21:19:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vad ska man säga om folks uppfattning om päls?
Jag vet faktiskt inte, verkligen inte..

Idag var vi i Djurens rätt och hade en namninsamling där vi ville att folk skulle skriva på för ett förbud mot pälsfarmning. Ta ställning. I Sverige är det tillåtet att föda upp och döda djur enbart för pälsens skull. Lagstiftningen ska uppdateras men pälsfarmningen är inte en av de frågor som uttryckligen ska ses över. Flera andra länder inför förbud mot detta men inte Sverige. Det är skandal.

I det vilda lever minkar ensamma i sitt revir. Ett revir kan vara mellan 1 till 6 kilometer långt, alltid längs vatten. Minkar gillar att klätta och att simma. Det är endast under parning och när den vårdar sina ungar som minken umgås med andra minkar.

Sedan början av 1900-talet har minken hållits i fångenskap inom pälsindustrin. I fångenskap hålls minkarna i nätburar under tak. Burens mått är 45 × 30 × 90 cm eller 40 × 30 × 80 cm. I buren finns det en lya med halm. Minken får mat minst en gång per dag och den har alltid tillgång till vatten.
Maten består oftast av biprodukter från köttindustrin och spannmål.

I maj föder minken sina valpar. De får stanna hos sin mamma tills de blir åtta veckor gamla. Då placeras de parvis, oftast en hona och en hane, i egen bur. Under november-december avlivas alla minkar utom de som ska användas i avel. Avlivningen sker genom att minkarna placeras i en låda som man för in koldioxid i. De minkar som ska användas i avel placeras i burar var för sig, eftersom de annars skulle slåss med varandra om reviret.


Redan 1990 slog Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap fast att pälsindustrin inte lever upp till djurskyddslagens krav då det gäller hållning av minkar. Man ansåg att minkarna inte gavs möjlighet att bete sig naturligt och att det leder till att minkarna utvecklar beteendestörningar (s k stereotypier) i hög grad. Man konstaterade även att minkarna inte hade tillgång till större mängder av vatten att vistas i eller sysselsätta sig med i burarna.

Inom EU har man undersökt hur pälsindustrin håller minkar. I en expertrapport har man konstaterat att hållningen leder till att djuren utvecklar beteendestörningar. Man konstaterade att minkarna inte gavs möjlighet att klättra, gå in i tunnlar, simma eller dra sig undan från andra minkar.


Forskning har visat att tillgång till simvatten är viktigt för minkarnas välfärd. Man har bland annat visat att minkar är beredda att arbeta lika hårt för att få tillgång till simvatten som till mat samt att tillgång till simvatten under uppväxtperioden leder till att minkvalparna utvecklar ett rikare lekbeteende, vilket i sin tur leder till att minkarna som vuxna uppvisar färre beteendestörningar.

En annan forskningsstudie har visat att dagens burhållningssystem inte ger minkarna möjlighet att bete sig naturligt och att det leder till att minkarna utvecklar beteendestörningar. Hela 85 procent av de minkar som ingick i studien uppvisade beteendestörningar. Om minkarna gavs möjligheter att sysselsätta sig minskade beteendestörningarna markant. Minkarna föredrog att sysselsätta sig med simvatten.


Djurskyddslagen slår fast att djur som hålls i fångenskap ska ges möjlighet att bete sig naturligt och att de ska hållas på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa (4 §). En statlig utredning kom 2003 fram till att den nuvarande hållningen av minkar måste förändras. Man ansåg att minkindustrin senast 2010 måste ha visat att man utvecklat sin djurhållning så att beteendestörningarna upphört. Om så inte blir fallet, ansåg utredningen att hållningen kan förbjudas helt eller delvis.

Den förra socialdemokratiska regeringen föreslog under 2006 att skärpta krav skulle ställas på minkindustrin. Man föreslog riksdagen att minkar endast skulle få hållas så att deras behov av att röra sig, klättra, utöva sitt jaktbeteende och ägna sig åt annan sysselsättning samt av att periodvis vara ensamma kan tillgodoses. Vidare angav man att minkar skulle ha tillgång till vatten att simma i.

Förslaget röstades ner i riksdagen av de borgerliga partierna efter valet. De ansåg att kraven var för långtgående och att det inte fanns stöd vare sig i forskningen eller i den beprövade erfarenheten för att de skulle motsvara minkarnas behov.
Källa

 

Förbjud pälsfarmningen. Skriv på namninsamlingen här.

 


En vild mink

Minkar i fångenskap


 

Idag möttes jag av personer som anser att det är helt rätt att ta pälsen bara för att djuret har dött. Personer som glatt pratade om deras minkpälsar som hängde hemma i hallen.

Jag träffade även på personer som tyckte det var skandal och jättetragiskt att djuren stängs in i såna trånga burar och föds upp, bara för pälsen.

Jag träffade också en glad, halvt döv gubbe, som trodde att vi skulle gå och fika. En gubbe som inte alls brydde sig om hurvida världen ser ut för djuren. Han levde för dagen, ovetandes om vad hans dagliga handlingar har för betydelse för bl.a djuren.

 

Bryr du dig om vad dina inköp på t.ex matvarubutiken har för betydelse för djuren?

 

Over and out
M





Nyfiken i en strut..

Publicerat: 2010-04-10 Kl: 09:25:49 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

...tittar jag ut. Under mina 11 månader som mammaledig har jag fått bra 'koll' på grannskapet. Bilar som far samma tid dag ut och dag in, bilar som står kvar på parkeringen samma olika tider under dygnet, folk som kommer och går samma tider varje dag etc. Är vissa sorligt arbetslösa eller lyckligt rik? Jag inte sluta fundera över vad vissa gör på dagarna. Det finns en bil här på parkeringen som körs flera gånger om dagarna. Paret är antingen arbetslösa eller ekonomiskt oberoende. När det var som mest snö kunde dom gå ut och skotta runt bilen flera gånger om dagen. Ungefär som att dom klättrar på väggarna hemma och inte har något att göra. Eller så är det livsnjutare som har vunnit 5 miljoner.

Det finns en annan typ "gubbe" som verkar arbetslös men har ett eget företag. Polisen har kört efter han flera gånger ända till parkeringen och pratat med honom. Sen farit. Varför!? Jag blir galen när jag inte får veta. Skulle bra gärna vilja veta hur grannarna i grannväggen ser ut. Dom för sånt jävla liv nästan varje kväll. Ungen sitter och typ skrikpratar engelska vissa kvällar, spelar trummor, som om han vore galen och pappan skrattar som en hungrig grizzlybjörn. Störande är bara förnamnet. Vad sysslar dom med?

För några veckor sen körde det polisbilar här på parkeringen. Dom stod utanför en port ett tag. Jag hörde av några tanter dagen efter att dom hade väntat på 3 personer som tillslut kom ut. Vad hade dom gjort? Som i-närheten-granne tycker jag att man har rätt att veta vad som försigår i området. Är det bara snorungar eller ligister? Det är ju läskigt.

En nackdel med att bo i lägenhet är att man hör hur karlarna pinkar. Det är helt sjukt att dom måste pinka rakt ner i vattnet i toaletten så det skvalar. Det hörs faktiskt i hela lägenhetshuset. Pinka på porslinet! God damn it!



Lastbilen jag och Mange sov i för nån vecka sen.
Min karl kör stora fordon han ;)



Jag i lastbilen. Här var vi på bageriet i Umeå, mitt första besök i Umeå.


Mange

Over and out
M




Bästa kattsanden

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 20:26:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer


Bildkälla

Ett tips från mig. Det här är nog bästa kattsanden jag någonsin haft. Det blir ingen som helst lukt ur lådan! Helt otroligt. Det enda man behöver ta bort är kattbajset. Man tömmer hela lådan efter 1 månad. Dessutom är kattsanden som kristaller, vitt och blått. Snyggt att titta på.

Over and out
M




Ted står själv!

Publicerat: 2010-04-05 Kl: 18:54:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Vår son blir större och större för varje dag som går. I fredags provade vi om han kunde stå själv helt rakt upp och ner, utan stöd eller något, och det kunde han. Men då stod vi båda brevid honom. Idag, alldeles nyss, stod Ted och höll i sig i elementet. Jag stod bakom honom. Helt plötsligt släpper han taget och står helt själv i säkert 3 sekunder! Helt otroligt. Men det har hängt i luften, vi har bara väntat på det. Han går ju så bra med gåvagnen och är stadig på benen. Snart går han nog helt själv också.

Vad har hänt sen sist jag skrev? Ja, det har ju varit påsk. I fredags var jag, Ted och mamma hos min söta mormor och hälsade på. Sen under kvällen var vi hos Manges mamma och hälsade på. Gav varandra påskägg m.m. Trevligt! På lördag var jag med Mange på jobbet några timmar och hjälpte honom. På kvällen hyrde vi 3 filmer; Final Destination 4, Trubbel i paradiset och American Pie the book of love. Alla filmer var dåliga. Synd det, 120 kr åt skogen. Igår vid 19 tiden for Mange iväg på jobb, ända upp till Hökmark. Han kom hem idag kring 16. Under dagen idag var jag och Ted med Sofia till Birsta. Det var sjukt mkt folk, men vad hade vi väntat oss? Jag fyndade lite kläder till Ted, alltid trevligt!




Over and out
M



Öppna förskolan

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 17:54:17 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Vaknade till världens tråkigaste väder, dimma. Finns det nåt deprimerande väder? Regn, rusk och dimma. Usch. Ted och jag for till Skönsberg för att besöka öppna förskolan tillsammans med Therese och hennes Milla + Camilla och hennes Leon. Det var trevligt där. Inte så mkt folk men det är ju påsk nu, kanske därför? Det var som ett dagis typ. Vet inte vad jag hade föreställt mig egentligen. Ted var lite avvaktande i början men sen "kom han igång", dvs började leka och krypa runt. Tror han tyckte det var roligt. Efter vi varit där for vi ner till stan och åt lunch. 80 kr för en vegetarisk buffé som såg ut som krafs. Inte bra. Men det var trevligt. Ted bajsade mitt under vår lunch så jag fick gå runt och leta ett skötrum i närheten av lunchstället. Det var inte alls långt, tur det. Skötrummet var trångt, kallt och jävligt. Själva skötbordet var precis där dörren var, så dåligt. Så när vi skulle gå ut från skötrummet fick jag lyfta det där bordet så jag kunde öppna dörren. Spärren på bordet verkade ha gått sönder, eller nåt.

Efter lunchen gick vi runt en stund på stan och kikade. Jag och Therese tog en tripp på Kulturmagasinet efter att Camilla och Leon farit hem. Det väcker såna minnen så fort jag går igenom det där "muséet" dom har. Första gången jag gick där var jag 6 år tror jag, och det ser likadant ut nu som då. Samma spännande gångar och saker att titta på. Nostalgi! Sen hur dom har stoppat upp den där hästen kommer jag aldrig att förstå. Therese och jag stod och funderade på det där. Hur stoppar man upp en häst och får den att stå på samma ställe (med fejkryttare på) i över 15 år? Måste fråga någon nästa gång jag är där.

Nu sitter jag och avnjuter en gudomlig middag; en vegetarisk flygande jakob. Mums. Snart ska jag åka och hämta min kära karl som har varit borta på jobb sedan igår eftermiddag.


Ted, Milla och Leon

Over and out
M