Midsommar!

Publicerat: 2013-06-24 Kl: 21:32:03 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

I fredags var det midsommarafton. Dagen då vi firar att solen står som högst på norra halvklotet, också kallat sommarsolståndet. Jordens axel lutar mest in mot solen vilket gör att vi får årets längsta dag och kortaste natt.
Det är alltså inget religiöst över denna dag. För vissa är det en ätar dag då man frossar i sill och färskpärer och aldrig har väl jordgubbar varit så efterfrågat som under denna dag.

I år inledde vi dagen med att familjen Tenno/Wiklander och min mamma och pappa kom över. Brorsan hade med sig dragspelet, mysigt och traditionsenligt. Ted och Alice lekte. Till lunch kom så sillen fram. Likaså en rökt fisk som jag inte kommer ihåg vad den heter. Hemskt var det att se den, djurvän som jag är. Ted var fascinerad. Lax i stora lass, färskpärer, tunnbröd, snaps, cola, vegetariska quornfileer och för att inte glömma: grillade hamburgare! En salig blandning med mat.

Fyllda med mat for vi bort över till Tunet här på Alnö där det vankades sång och dans och fett med folk. Det var som att komma till en mänsklig myrstack. Hjälp! Fanns det ens nåt syre att dra i sig?!
Jodå, vi överlevde och var där max en timme sen for vi hem och åt jordgubbar och glass. Godast på hela dagen. Skulle kunna leva på det om inte glassen var så onyttig.
Vi skildes åt vid 17-snåret. Mange, jag, Ted och Sofia for sedan ut till Nordin och Frida i Essvik och grillade än en gång. Gott gott! Sen spelade vi kubb. Ted var riktigt vass!

Graviditeten flyter på. Har växtvärk till och från. Det hade jag aldrig med Ted så det är lite läbbigt. Är 14+2 idag. Var på inskrivningssamtal förra tisdagen. Mitt järnvärde låg på 114. Det ska vara 120 så jag har köpt järntabletter, Niferex. Träffade dietisten förra onsdagen. Hon kom fram till att jag åt för dåligt. Jag hade lämnat in en lapp på allt det jag ätit under 4 dagar och ut efter det beräknade hon att jag äter för dåligt. Ska äta mer vid mellanmålen och dricka mjölk vid varje måltid, inte vatten som jag gör nu.

https://cdn3.cdnme.se/812127/7-3/pic_51c89c5cddf2b343239d71e1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/812127/7-3/pic_51c89c5cddf2b343239d71e1.jpg" class="image">




Olycka

Publicerat: 2013-06-08 Kl: 21:28:00 | I kategori: Vardagligt | 0 kommentarer

Idag var vi till lilla bannsjön för att sola och bada, men vi blev inte så långvariga då det drog in massa mörka moln och började blåsa. Typiskt!
På väg hem åkte vi förbi en kvinna som hade kört rakt in i ett träd på motsatt körriktning! Vi vände direkt och hjälpte kvinnan som turligt nog hade klivit ur bilen och kunde stå på benen. Mange ringde 112 och ganska snabbt var en brandbil, ambulans och polis på plats. Eftersom det hade börjat ryka ur motorn kom brandbilen. Ted var helt fascinerad av all räddningspersonal och deras fordon. Mange pratade med polisen. Skönt att kvinnan klarade sig undan stora skador, hon var lite blåslagen och chockad bara.
Efter det tog vi en glass på Ö-grillen här på Alnön sen så spenderade Sofia kvällen med mig och Ted. Vi kikade såklart på prinsessan Madelenes bröllop. Mysigt!




4-års kontroll

Publicerat: 2013-06-08 Kl: 09:57:19 | I kategori: ♥Ted 3-4 år ♥ | 0 kommentarer

I tisdags var jag och Ted på BVC för 4-års kontrollen.
Först skulle Ted säga vilka färger det var på pärlor som sköterskan la upp på bordet. Han skulle räkna dom och sedan trä dom på ett snöre. Det gick galant. Den enda färgen han inte kunde var orange. Sedan skulle han rita. Först ett kors, gick halvbra. Han gjorde sin egen variant. Efter det skulle han rita en gubbe. Ted ritade gubben på sitt eget vis och förklarade vart ögonen var, vart munnen satt, etc. Sedan var det synkontroll. Ted skulle titta på en sån där upplyst bokstavstavla. Han fick en bricka med bokstäver som han skulle peka på när sköterskan pekade på en bokstav på tavlan. Det gick jättebra! Han fick även göra samma övning fast med en lapp för ena ögat. Hon testade båda ögonen. Sista övningen var hörseltestet. Ted fick hörlurar på sig och skulle lyssna efter när det pep i lurarna. Så fort det pep skulle han flytta en bricka åt sidan som han hade framför sig. Det gick finemang! Även här testade hon båda öronen.
Vikten och längden togs också. Gullet väger nu 16,8 pannor och är 99 cm lång. Ted fick välja en leksak när vi var klar och han valde då en liten plastödla.




Bakteriell vaginos

Publicerat: 2013-06-02 Kl: 19:38:34 | I kategori: Vardagligt | 1 kommentarer

Säkert världens mest förekommande åkomma i kvinnors vaginor, säkert den åkomma de flesta kvinnor inte ens visste fanns. Jag talar om bv, inte Bänkåsviken, utan bakteriell vaginos. Du, kvinna, därhemma som nuppat din karl år ut och år in utan att ha blivit befruktad kan mycket väl ha bv. Eller varför inte slidkatarr? Det kan finnas en salig blandning bakterier i din puppa som du inte ens hade en aning om, kanske mest för att du inte har haft några symtom. Detta kan leda till att du har svårt att bli gravid och även ha lätt att få missfall, just för att miljön in din grotta är så otrevlig för spermierna.

Jag talar av erfarenhet. Detta är min diagnos. Efter mitt osannolika ingrepp på hospitalet fick jag äta antibiotika som jag i sin tur fick en förjävla hemsk klåda av. Klådan var i grottan och jag trodde att jag skulle klia ihjäl mig. Sjukrådgivningen sa åt mig att använda pevaryl. Jag använde det men det blev säkert tusen gånger värre. Kände mig helt maktlös och tänkte slita sönder allt hår jag har på mitt huvud. En vän kom över och gav mig rådet att besöka mirakeldoktorn Ludmilla Ondrasek här i stan. Jag ringde henne dagen efter och sa att jag höll på att nästan avlida av klådan och att pevaryl gjorde allt värre. Tack och lov hade hon fått ett återbud så jag fick komma till henne samma dag!

Doktorn gjorde både ultraljud och tog prov ur min grotta. Jag hade då bv och slidkatarr och mina slemhinnor var så tunna. "Stackars vaginan" sa hon och ordinerade en dunderkur till mig. Det var även helt onödigt att låta mig genomgå en äggledarpassage när Magnus har lyckats befrukta mig 3 gånger. Jo, jag har haft 2 tidiga missfall efter Ted och det har med största sannolikhet berott på just bv och slidkatarr.

Tack vare denna underbara doktor är jag nu gravid! Har precis gått 11 fulla veckor så jag hoppas verkligen att pyret håller sig kvar i mig och mår bra. Vi var på ultraljud i onsdags och såg hur h*n rörde på sig, sprattlade med armar och ben och vi såg såklart lilla hjärtat slå. Helt underbart!

Världens bästa Ted blev 4 år den 25 maj. Våran gogubbe!