En vinst!

Publicerat: 2009-12-31 Kl: 16:53:02 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Oj, gick nyss in på Anna-Saras blogg och såg att jag vunnit en blogdesign. Vad glad jag blev!
Igår fyllde mamma 50 år så vi kidnappade henne på morgonen och körde upp hon till Södra Berget där hon skulle få gå på spa. Blev väldigt lyckat. Sen åt vi tårta och gick ut och åt på resturang på kvällen. En jättetrevlig dag. Nu ska vi snart ner på stan och jag ska hämta en klänning hos morsan som jag ska ha på mig ikväll. Sen ska vi hämta herr Åslund och fira in nya året hos Jörgen och Sofia. Ted ska sova över hos farmor Brittan.



Gott nytt år allihopa!

Over and out
M



Planerande

Publicerat: 2009-12-29 Kl: 21:00:30 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Det här med planerande kan göra mig helt galen ibland. Vissa gånger känns det som att allt hänger på mig, att jag ska ordna just den grejen, fast jag redan har 1000000 saker att tänka på och göra. Riktigt frustrerande. Ett exempel; mamma fyller 50 år imorrn och vi har ordnat en massa roligt för henne. Just nu är jag butlern som ska köra (i denna jäääävla halka). Mange jobbar och börjar 2 i natt så vi vet inte riktigt när han kommer hem imorrn, allt handlar om hur mkt lastningar han har. Idag kom han hem 9 på morron så jag trodde det skulle bli så imorrn också men för att vara på den säkra sidan så har han lånat en bil i natt så jag ska kunna ha våran imorrn. Mammas första överraskning börjar 10 imorrn så jag måste ut till Alnö och hämta brorsan innan. Vilket körande! Men det ska nog gå bra, det är trots vår kära moderjord som fyller år. Bilbarnstolen vi har är fastmonterad i våran bil, just därför måste jag ha vår bil imorrn. Så är det! Ted är så himla söt nu i sina två små tänder, dom kommer fram mer och mer. Sen så står han på alla fyra nu och typ "juckar", haha! Sen så vet han inte hur han ska ta sig framåt. Men han typ "ålar" sig fram runt i hela lägenheten utan problem, det är just själva krypet som inte funkar än, men det kommer. Han kan sitta nästan helt utan stöd, duktig ponke. Sen så har han blivit väldigt mammasjuk. Han säger "maaamaaa" jätteofta, så fort jag går ut ur rummet. Säger även lite "paap..a". Så himla gulligt! Vårat hjärta <3



Over and out
M



Ted 7 månader idag!

Publicerat: 2009-12-25 Kl: 10:49:33 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Hjärtat vårat blir 7 månader idag <3




Over and out
M



Juldan

Publicerat: 2009-12-25 Kl: 10:31:40 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Julafton gick så fort. Synd. Först städade jag undan här hemma och plockade lite sen kom Kurt hit. Medan han var här kom pappa och hämtade mig också for vi ut till Stornäset. Där lånade jag brorsans bil och gasade tillbaka till stan. Fredrik fick punka på ett framdäck för inte så längesen så det sitter ett reservdäck på ett av framhjulen. Det var lite slirit och halt att köra. Höll på att gå illa i en rondell men jag lyckades få stopp på bilen. Jag svängde lugnt men ändå drog hela bilen rakt fram, bara gled. Var lite läskigt faktiskt. Sjukt egentligen att man inte kommer ihåg vad man fick lära sig när man tog körkortet i såna där situationer. I det där läget skulle jag ju koppla men stod istället på bromsen, då blir det ju ännu värre. Jag fick en liten smärre chock med hjärtklappning men tog mig till mamma på Skönsmon tillslut. Gick bra och köra när jag väl lärt mig bilen. När jag hämtat upp mamma så for vi hem till henne och hon gjorde sig i ordning. Jag kikade lite på Kalle under tiden och åt en liten knäck, har inte ätit såna på typ 2 år så det var himmelens gott. När mamma var färdig så for vi till min lilla mormor och gav henne en jättefin blomma och pratade lite gamla minnen. Efter det var det full gas (i begränsad fart) mot Stornäset. Tutade som fan när vi körde in på uppfarten mot huset för att få lite stämning, istället vaknade hästarna i stallet brevid och kvinnan som skötte dom kom ut och verkade vara irriterad på oss. När vi väl kom in så stod pappa och rökte cigarr, helt i sin ordning. Det är tradition så först började jag känna julstämning, mysigt. Vi satt igång med maten för alla var vrålhungriga och klockan hade hunnit bli ca 17:30. Efter maten var alla så mätta att det blev tyst. Ingen orkade knappt göra nåt. Men vi satte in all disk i diskmaskinen och satt på kaffe. Efter ca en timme kom Mange och Ted och vi kikade på Karl-Bertil Jonsson, efter det började vi öppna julklappar. Det var helt otroligt vilka julklappar vi fick! Jag blev helt chockad. Vi fick bl.a en ny dammsugare, en kaffebryggare, 2 täcken + 2 kuddar, en dvd-konsert med Bon Jovi, pengar m.m.. Helt otroligt! Ted fick julklappar i överflöd. Allt från kläder till en sitt-stå-gå-vagn. Tack så otroligt mkt allihopa! Efter julklappsöppningen la vi Ted så han fick sova också kikade vi lite på "Sunes Jul" och drack kaffe. Sen tittade vi på "Svensson Svensson" och slutligen "Ogifta par". Susanna kom hem däriemmellan också, trevligt. När klockan närmade sig 23:30 så började vi plocka ihop och dra oss hemåt. Väl hemma somnade vi nästan på en gång efter en helt otrolig dag!















Over and out
M



God Jul!

Publicerat: 2009-12-24 Kl: 13:30:00 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Idag är det julafton, Jesu födelse. Dagen ska ju egentligen börjas med julbön och annat mys men här hemma har jag stressat och jäktat för att dagen ska gå ihop och alla ska bli glada. Känner mig lite som Karl-Bertil Jonsson faktiskt. Ska strax åka med pappa ut till brosan, ute i Stornäset. Där ska jag låna brorsans bil och gasa järnet till stan och hämta mamma på hennes jobb. Sen hem till henne där hon ska göra sig i ordning och efter det blir det järnet till mormor i Skönsberg sen slutspurt ut till Stornäset där vi äntligen ska få sätta oss ner och äta julemat, vegetariskt för min del. Synd att inte fler äter grönt. Världen hade sett mkt bättre ut då. Nånstans där emellan hoppas jag att vi får se en liten del av Kalle. Det ÄR tradition. Lite senare ikväll kommer Mange och Ted ut och joinar oss ute i Stornäset. Dom ska först fira med Manges familj. Det här kommer bli en lång och händelserik dag känner jag på mig.



Over and out
M



Uppesittarkväll

Publicerat: 2009-12-23 Kl: 23:57:04 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Har precis kommit hem från brorsan och Susanna. Dom hade uppesittarkväll med bingolotto, nötter, julmust m.m. Det var mysigt. Pappa var också där men for iväg vid kl 21 för han skulle jobba natt. Susanna var så snäll och hjälpte mig att färga håret. Så nu är jag brunett. Imorgon är det alltså julafton. Med tanke på omständigheterna känner jag inte det där rätta pirret i magen, som man ska ha. Huvudsaken Ted får en mysig julafton så är jag nöjd. Man är ju trots allt inte ett barn längre, utan jag är en mamma! Overkligt men sant.



Over and out
M



Så var julen förstörd..

Publicerat: 2009-12-23 Kl: 08:22:01 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Så har dom gjort det IGEN. Förstört livet för en stackars människa. Denna gången drabbade det MIG. Försäkringskassan har strulat med min föräldrapenning. Glömt bort mig så jag fick bara 700 kr denna månad. Så nu är det bara att ställa in julen och lämna tillbaka alla julklappar.
God Jul!

Over and out
M



Foppa!

Publicerat: 2009-12-21 Kl: 22:25:49 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Hahahaha jag var bara tvungen att dela med mig av detta klipp!
Så jävla roligt!



Over and out
M



Vintersolståndet

Publicerat: 2009-12-21 Kl: 20:06:26 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Nu har jorden gått tre kvarts varv runt solen. Årets kortaste dag. Vintersolståndet med andra ord.
Sofia har nyss varit här. Vi upptäckte nåt mystiskt när vi var ute och gick. Utanför min port är det en blodpöl, sen är det som små blodspår ut mot vägen, sen tar det slut. Djurvän som jag är blir jag jätteorolig. Tänk om det är en stackars hare eller nåt annat djur som vill ha hjälp!? Det är ju jättekallt ute också. Fan vad nervös jag blir..
Dagen i övrigt har varit bra. Fick ett fint paket av Viggo förut innehållandes en jättesöt haklapp till Ted. Vi invigde den förut så nu är den helt nersölad, precis i sin ordning. Fick även ett jättesött julkort av henne, tack gumman! Ted gjorde ett litet breakthrough förut. Han tog sig in i badrummet där tvättmaskinen var målet. Han slog på den och var helt fascinerad av den. Gullunge!






Over and out
M







4:e advent!

Publicerat: 2009-12-20 Kl: 23:58:29 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Brittany Murphy är död! Läste det precis på Aftonbladet's hemsida. Jag är i riktigt chockad. Hon fick tydligen en hjärtattack. Det var en mycket bra skådespelerska och säkerligen en bra människa också.. Tragiskt, som fan.
Nu är det bara 3-4 dagar kvar till julafton. Tiden har gått fort, som alltid. Idag har jag varit på ICA Maxi med pappa och brorsan. Handlade mat inför julafton. Jag mår riktigt dåligt av att se dessa köttstycken liggandes som ett paket trosor. Tror inte att folk tänker på att det är djur som genomgått ett HELVETE för att hamna där i disken. Åh vad förbannad jag blir. Sen så blir jag riktigt jävla upprörd över att hjärndöda personer i programet "Robinson Karibien" råslaktade en kanin i gårdagens avsnitt. Sjuka människor! Usch!
Efter handlingen på Maxi for jag hem. Efter några timmar kom brorsan och joinade oss medans Susanna var och gymmade. Trevligt. Vi drog ner till Stefan, där mamma var. Stefan's hund fick träffa en bebis för första gången. Ted tyckte bara att det var kul. Han är en stor djurälskare, precis som sin mamma.





Over and out
M




Bli djurfadder!

Publicerat: 2009-12-19 Kl: 11:02:31 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Stöd djurens rätt - Bli djufadder i Djurens Rätt!

Gör en insats för djuren du med!

Over and out
M



Jultävling hos Anna-Sara

Publicerat: 2009-12-19 Kl: 10:58:58 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Jag är med och tävlar om en valfri design hos anna-sara.net!
Tävla här du med!


Over and out
M



Julhandling i Birsta!

Publicerat: 2009-12-19 Kl: 10:34:00 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Det är verkligen kallt nu, men det är riktigt vackert. Det var ju så grått och regnigt för några veckor sen att man mådde dåligt. Hoppas det är så här fint på julafton också. Var ute i Birsta igår med min kära pappa och handlade lite julklappar åt Ted samt lite kläder åt han. Satan vad folk det var där! Pappas sköna (men ibland pinsamma) kommentarer började redan på bilresan dit. "Ja jag säger så här, ju äldre man blir desto mindre tålamod har man! (suck)" Vi kom in på Toys'r'us och letade efter Nalle Puh-prylar. Vi hittade såklart inga så vi gick för att fråga en kille som jobbade där. Pappa skötte såklart samtalet.
"Ja, hej, hörrudu. Vi letar Nalle Puh-prylar men vi hittar inga. Vet du vart dom är någonstans?"
Killen pekade på ett ställe där vi redan varit.
"Du säger alltså att dom finns där fast vi redan har tittat där?"
"Ja, dom ska finnas där" sa killen.
"Eh jaha, hehe.. (svinirriterad) Jag ser ingen Nalle Puh. Gör du det Malin?"
"Nej, men vi skiter i det.." sa jag och ville skynda därifrån. Vi tackade killen för hjälpen.
"Det är en sån där som jobbar extra och inte vet någonting (lång suck). Jag har minsann jobbat i butik massor av år. Sånt där ska man veta (suck)."
Vi hittade iaf en värstinggrej till Ted, typ en lära-sitta-och-gå-stol/vagn. Jättecool! Efter besöket där gick vi ner mot Birsta City. Jag köpte lite julklappar till Ted på lekplaneten och pappa köpte lite julklappar till farmor. Sen hängde jag med pappa på Systembolaget. Pappa skulle köpa nån spritsort till jul också hittade han inte den han skulle ha så då kom det en kommentar. "Har dom slutat med sprit på det här stället eller, det finns ju ingenting?!". Det lät så roligt! Hahahaha! Det gick runt en stor kvinna i butiken som typ blockerade vägen ibland, mkt störande. Sen när vi kom till kassan och skulle betala så står den där stora kvinnan i kassan brevid. "Då blev det 5000 kr", hörde jag hennes kassörska säga! Herregud. Kvinnan köpte sprit för 5000 kr! Hoppas hon köpte bakistabletter också.


Studenten 2007. Paus innan kvällens festligheter.
Vi hade festat sen 6 på morron..


Over and out
M



Ryamattan är vårdad

Publicerat: 2009-12-18 Kl: 00:12:03 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Äntligen har jag fått mitt trasiga hår fixat! Var på Sax och Kam idag och en duktig frisör vid namn Angelica fixade till mitt hår så det blev lite rockigt och snyggt. Åh så skönt det känns. Mår jävulst dåligt efter att en annan frisör utförde en kemisk klippning på mitt hår. Hon hade i blekmedlet för länge så ett stort parti av mitt hår gick av och endast 2 cm överlevde tortyren. Men nu är det fixat i en snygg frisyr. Efter det var jag och Sofia på stan och jagade julklappar. Sen umgicks jag med mamma och nu har jag och Mange precis sett klart programmet om snusket Tiger Woods. Herregud vilken äcklig människa. Hur fan kan man vara otrogen mot sin fru och så pass länge!? Det handlade ju om flera år och massvis av kvinnor. Allt från luder till en som förlorat sin karl i World Trade Center-attacken. Finns inga ord för såna svin. Usch. Jag mår illa!



Over and out
M




Halt och kallt.. men oh så vackert!

Publicerat: 2009-12-16 Kl: 18:06:02 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Ja det är himmelens kallt nu och halt men när hade vi så här mkt snö senast? Det är så vitt och vackert. Riktig julstämning. Jag vet vad Ted kommer bli när han blir stor. Elektriker! Han är på alla kablar hela tiden. Ålar sig fram hur fort som helst. Han ska fixa och dona och smaka på kablarna. Dom godaste kablarna sitter i högtalar-stativen. Han blir ledsen och förbannad om man ställer någonting för dom, som han inte kan flytta på. Herregud vilken energi vår lilla pojk har. Dom små tänderna kommer fram mer och mer, hoppas dom ploppat fram till julafton.
Pappas granne är med i programmet "Halv åtta hos mig" ikväll. Det måste jag kika på. Alltid kul att se sina "hoods" på tv. Verkligheten kan vara tråkig ibland.
Jag saknar Mange så mycket att jag avlider. Måndag, tisdag och onsdag har han jobbat från 9 på morgonen till typ 2-3 på natten. Superduper jobbigt.. Det är körningen till Östersund som tar sådan tid. I timtid har vi varit ifrån varandra i 2 HELA dagar. Tack och lov är han ledig torsdag-fredag. Det är bara att stå ut dom här sista timmarna nu. Jag och Ted har klarat oss jättebra och haft jättekul men det är bra ensamt utan Mange, mitt hjärta.


Mina favoriter på BB, snart 7 månader sen.

Over and out
M







Nåt i väggen..

Publicerat: 2009-12-15 Kl: 10:47:32 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 1 kommentarer

Låg och lyssnade till något konstigt i natt. Det lät som en blandning av när kaffe bryggs+bubbel+nån som pillar inuti väggen. Sjukt störande. Börjar fundera på om det är råttor.. Men det kan det väl inte vara när man bor högst upp i ett lägenhetshus? I så fall vill jag flytta på en gång. Står inte ut med tanken på att en 28 cm råtta springer längs mina ben när jag vaknar. Huva.. Det har låtit så i väggen i typ 2-3 nätter. Man kan ju gå och fråga grannen också. Men vad ska man säga? "Är det ni som låter som en kaffebryggare på nätterna?"
Ska låta Mange lyssna på det där i natt. Men det lär ju inte låta då, med min otur.



Over and out
M




White christmas

Publicerat: 2009-12-14 Kl: 19:24:28 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Det sägs att det kommer bli en vit jul, över hela landet. Åh jag hoppas att det stämmer. Det var ju flera år sen som det var vitt ute, på julafton. I alla fall här.
Jag och Ted lyssnar på lite julmusik nu, passar på när inte Mange är hemma. Han hatar nämligen julmusik..
En vecka kvar nu till julafton. Har inte handlat några juleklappar än. Jag som sa (förra julen) att jag skulle börja i oktober det här året. Skitsamma, det löser sig. Ska fixa det den här veckan. Vi såg på filmen "Baksmällan" igår. Herregud vilken rolig film! Kanonbra. Mange ringde nyss och sa att han var med i Östersunds-Posten. Det var tydligen 13 lastbilar som hade kört fast i samma backe pga all snö, och dom hade tydligen fotograferat just hans lastbil. Men jag hittade inget på deras hemsida. Är väl blind, eller nåt.



Over and out
M




Bloglovin

Publicerat: 2009-12-14 Kl: 10:47:39 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Följ min blogg med bloglovin



Otur, eller vad?

Publicerat: 2009-12-14 Kl: 08:54:51 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Igår var en sån där dag då man slår sig och snubblar på precis allt! Jag trodde jag skulle bli galen. Dagen började med att jag råkade bita av skägg av Mange (hur lyckades jag med det!?). Sen när jag skulle ta ut lite kläder ur Ted's byrå då fick jag nästan tv'n och byrån över mig. Har ont i långfingret och foten idag. Gick sen in i en sängknopp (som jag tydligen inte såg?) så jag fick ont i armvecket. Snubblade på mattan i sovrummet. Förlorade en fajt mot Mange (så irriterande). Egentligen började det på lördagen när jag satt i köket och en tavla bakom mig rasade rakt ner i golvet så det blev glas över hela köksgolvet. Undra hur den här dagen ska gå? Mange ska snart iväg och jobba till typ kl 23 ikväll, hoppas jag inte har massa otur idag också.



Over and out
M



3:e advent

Publicerat: 2009-12-13 Kl: 15:09:10 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

Herrskapet har åkt och här sitter jag med skorna på och funderar på en klockren julklapp åt brorsan. Vill ha ett klartecken från moderjord först.


Mange och Erik

Over and out
M



Oh, me like!

Publicerat: 2009-12-12 Kl: 00:07:44 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 4 kommentarer

Oh vilken underbar dag det har varit idag. Mest på grund av ett telefonsamtal tidigare idag. Hihi! Blev helt till mig. Det handlar om jobb, mer än så vill jag inte säga förän till veckan. Oj vad glad jag är!
Hjärtat når ner till golvet när han är i gåstolen nu. Jag förevigade stunden med ett kort, som bevis. Imorgon kommer Manges polare Erik och hans flickvän hit och ska sova över en natt, trevligt.










Over and out
M



Haha, klockrent!

Publicerat: 2009-12-10 Kl: 14:54:06 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 0 kommentarer

"Kvarteret Skatan" är så roligt.
Älskar det här klippet när Magnus ska berätta hur han och Frida träffades!
"Det var en vacker dag i april. Våren hade trevande gjort sitt antåg och solens strålar lekte och dansade försynt över dom gamla husfasaderna.." Hahahahahaha!



Over and out
M



Bästa helgen!

Publicerat: 2009-12-10 Kl: 10:11:58 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Helgen som var gick med raketfart. Viggo och Anna kom, och åkte. Så fort gick tiden. Dock hann vi med en hel del på dom 3-4 dagarna. Hämtade dom på fredagen kl 09:49. Det var som en myrstack på tågstationen, mycket folk alltså. Men så kom mina små änglar och det kändes som att det inte gått en enda dag sen vi sågs sist. Underbart. Körde direkt till CityGross och handlade massa inför helgen, fick tuta på en sketen volvo på vägen, alltid skönt. Köpte glögg för första gången. Gott! Vi kom hem och tjejerna möttes av min snygga karl och min söta pojke. Det blev husesyn sen gjorde vi mat. Mange for och besiktade bilen. Playstation och pepparkakor. Mamma kom och hämtade mig också for vi till Stornäset och dukade inför dopet. Viggo och Anna fick vara barnvakt. Det gick ganska fort att duka. Pappa hjälpte också till. Han blåste även upp ballonger, tack. Mange kom ut med smörgårdstårtorna som Brittan gjort. När vi var färdiga gick vi och tittade hur Fredrik och Susanna's nya lägenhet såg ut. Den ligger nämligen där ute i Stornäset. Herregud vilken lägenhet! Jättemysig och lantlig. Där har ni lycktas bra! Väl hemma åt vi makaroner och korv, funkar alltid. Sen såg vi på filmen "Drag me to hell". Vilken sjuk film! Kan inte påstå att den var läskig, men rolig. Sen så kom den jobbiga natten. Ted blev typ superförkyld på bara några timmar, så det blev inte mycket sova under natten. Han sov 10 minuter, vaknade och var snorig och superledsen, sen sov han 10 min till. Så höll det på. Vi pratade om att ställa in hela dopet för vi var så extremt slut på morgonen. Men det gjorde vi inte.

Klockan 10:30 for vi härifrån och efter en kvart var vi framme i kyrkan. Nervositeten steg för varje minut. När klockan var typ 11:45 så var det dags att ta på dopklänningen. Ted lyckades kissa på mamma (Bettan) så vi fick oss alla ett gott skratt. Anna-Maria (prästen) kom in till oss i lillrummet och sa att det var dags. Så vi gick in i den vackra gången och jag tyckte det var jättelite gäster. Men det var väl för att dom satt på båda sidorna. Anna-Maria hälsade alla välkomna och vi sjöng "Tryggare kan ingen vara". Sen var det dags för mig att läsa den fina dikten till Ted. Jag var väldigt påläst och hade tränat på den flera gånger innan, men när vi väl stod där så kom alla känslorna bara upp. Ted tittade på mig med sina stora blåa vackra ögon. Blev helt gråtfärdig, försökte hålla tillbaka gråten, men då blev det nån form av skratt istället. Men jag tog mig igenom dikten och det kändes så skönt efteråt. Sen var det dags för min kära bror att spela/sjunga. Vi hade ingen aning om vad det var för låt han skulle spela, det var nämligen en överraskning. Jag trodde att jag skulle bryta ihop när han började spela. Har aldrig hört en sån fin låt någonsin. Den hette "På egna ben", specialskriven till Ted. Alla applåderade efteråt. Magnus pappa Kurt hälde i dopvatten och min pappa Pelle tände dopljuset. Min mamma Bettan och Magnus mamma Brittan fick i uppdrag att rama in dopbeviset. Kantorn spelade ett Astrid Lindgren potpurri, väldigt fint. Hon fick också applåder. Det var väldigt fint i kyrkan, ett minne för livet. Sen var det stress bort till Stornäset. Mamma och Stefan skyndade dit innan alla kom och satte på kaffe och tände alla ljus, tack. Det blev väldigt lyckat på fikat också, trots att man stressade runt som en stucken gris. Man skulle ha haft en typ toastmaster som skötte allt i köket, så att man hade haft mer tid att sitta ner med gästerna och prata. Ted somnade i vagnen trots allt runt i kring. Vid 15 tiden hade dom flesta åkt. Var bara vi närmaste kvar. Vi städade undan och sen for vi hem.

Jag körde ner Ted till mamma för han skulle sova där över natten. Anna, Viggo, jag, Sofia och Theo tog oss en tur till en pub i Timrå sen en tur till Aveny på stan. Vi hade det himla roligt.

En jobbig typ som kom fram och pratade mig..
Kille: Du ser ut som en filmstjärna!
Jag: Vad roligt!
Kille: Det är inte ett dugg jävla roligt!
Jag: Jo men det är det väl, det är ju roligt att höra att man ser ut som en filmstjärna!
Kille: Ja, jo det är roligt..

När vi kom hem tog vi oss lite smörgårdstårta sen stupade vi i säng. Trötta som aldrig förr. Mange jobbade natt, körde till Umeå. Jag vaknade av att Mange kom hem, på söndagen. For ner och hämtade Ted hos mamma också öppnade vi doppresenter här hemma. Det var som julafton. Sen kom Sofia och Theo över och drack lite glögg och åt pepparkakor. Kvällen blev tidig eftersom jag skulle skjutsa tjejerna till tåget dagen efter. Det var hemskt jobbigt att släppa av dom på tågstationen. Vemodigt. Usch. Men nästa gång kommer vi ner och gör Västerås osäkert! Tack för att ni kom tjejer!

Idag har Malin och Malena namnsdag. Kan med andra ord gratta mig själv. Grattis. Tack. Är rätt läckert att det flaggas idag, inte enbart för min skull, utan för att det är Nobeldagen. Lillhjärtat ligger här nedanför mig och är väldigt busig. Han har bajsat mycket nu dom senaste dagarna. Beror nog på tanden som är på väg. När tänkte den komma fram egentligen?! Har hållt på mer än en vecka nu med grin, dreggel och bajsningar. Har legat och funderat över mitt hår hela natten. Kärringen till frisör som gjorde en kemisk klippning av mitt hår borde skjutas, men inte får jag tillbaka mitt hår för det. Tänkte om jag skulle klippa av håret i en snygg frisyr. Jag som inte vill ha annat än låångt hår.. Har kämpat och sparat ut länge nu också är ett parti av håret 2 cm kort! Det är så jävla typiskt. Ser ju inte bra ut om en del av håret är långt också är ett parti hur kort som helst. Nej gud vad dåligt jag mår över detta. Usch.. Snart är det julafton också. Redan 3:e advent nu på söndag! Herregud vad tiden går fort. Tyckte nyss det var september.


Lite bilder från bl.a dopet.


Foto: Johanna Wiström







Over and out
M




Ted är döpt!

Publicerat: 2009-12-05 Kl: 20:43:40 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Idag var själva dagen. Vår lilla pojke skulle döpas. Tiden innan denna stora dag har varit enormt stressigt och krävt en himla massa planerande. Men det är det absolut värt. Stunden i kyrkan var så rörande. Jag tog mig knappt igenom dikten jag läste till Ted. Höll på att börja gråta under hela dikten, försökte "hålla det inne" men då blev jag skrattig istället. Jättejobbigt. Sen så sjöng brorsan världens finaste låt som han skrivit speciellt åt Ted, var otroligt svårt att hålla tillbaka tårarna då också. Herregud. Om jag väl börjar gråta, då GRÅTER jag. I mängder.
Fikat på Stornäset gick också jättebra. Alla gäster var så fina och snälla. Tack så mycket alla som kom och delade denna stora stund med oss! Ska lägga upp bilder här så småningom. Ska umgås med mina brudar nu!



Over and out
M



En tand på väg..

Publicerat: 2009-12-03 Kl: 22:23:03 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 3 kommentarer

Oh sweet lord. Min lilla kid håller på att få sin första tand! Kan knappt föreställa mig Ted med tänder. Undra hur han ser ut i det? Nog ännu sötare än vad han redan är. Just nu tar han i för kung och fosterland när han biter på bitringen, det kliar väl enormt mycket. Han kan även få riktiga grinattacker ibland, det gör väl bra ont.
Dagen har varit stressigt. Har bakat, igen. Lär ju gå åt massor på lördag. Men jag hoppas ändå gästerna blir bra mätta på smörgårdstårtorna och inte slukar massa kakor. Har även städat hela lägenheten, hämtat en julegran hos Sofia, tvättat m.m. Är bra trött nu. Imorrn ska jag ner och hämta mina tjejer på tågstationen som anländer 09:49, för att vara exakt. Åh vad roligt det kommer bli!


Sötnöt

Pepparkaksmuffins


Degen till saffransbullarna




Over and out
M






Saffransbullar!

Publicerat: 2009-12-01 Kl: 22:16:37 | I kategori: ♥ Ted 0-1 år ♥ | 2 kommentarer

Fan vad trött jag är. Stressade iväg till City Gross idag och handlade massa bakingredienser. Gick så fort så jag trodde jag skulle få hjärtslag, huva. Men det var riktigt bra träning för kroppen. Himla skönt när man kommer hem och känner att kroppen har fått tagit ut sig, fullständigt! Man är ju rätt störd som ställer sig och bakar nåt man aldrig bakat tidigare. Till råga på det var Ted grinig, det har han varit hela dagen. Tror det är nån tand på G. Så jag har försökt roa han + baka, samtidigt. Det var inte så lätt. Resultatet på saffransbullarna blev bra, trots allt. Jag gjorde en specialare som jag såg i nån tidning, saffransbullar med kokosfyllning, supergott! Sen när Mange kom hem så for vi till Madde som fyller år idag, grattis! Vi fikade lite. Ted och Thea lekte lite. Jag fick äntligen se dom små kattungarna också. Herregud vad söta!
Dopet börjar närma sig. Börjar bli lite nervös faktiskt. Pappa och jag var i Birsta igår och inhandlade lite grejer. På fredag kommer min två vapendragare från Västerås, Anna och Viggo. Ska bli riktigt roligt. Dom ska sova här hos oss ända till måndag. Imorrn blir det ännu mera bak. Måste köpa nåt att ha på mig på dopet också, fan det är ju 50 pers som ska stirra på en!


Ted, Brittan och Thea!

En något misslyckad rulltårta. Hur fan rullar man såna utan att dom spricker!?

Over and out
M